Bästa Billiga Säng ([year]): Bäst i Test

Skriven Av Stina Johansson  | Uppdaterad: 22 maj 2024

Många har den felaktiga uppfattningen att en säng av hög kvalitet kostar ofatnliga summor. Detta kan vara sant för vissa modeller, men det finns också många budgetvänliga sängar. Trots överkomliga prispunkter erbjuder dessa billga sängar samma högkvalitativa material och starka prestanda som många av deras dyrare motsvarigheter.

I vår guide över de bästa prisvärda madrasserna gillar vi verkligen modeller från online-märken eftersom de vanligtvis erbjuder lägre priser än fysiska butiker. Vårt testteam valde ut de bästa nedan baserat på faktorer som förväntad hållbarhet, materialkvalitet, unika konstruktionsdetaljer - och naturligtvis priset.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa billiga sängen på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Billiga Sängarna Är:

 1. Emma Säng - Bäst i Test Billig Dubbelsäng
 2. Ramsäng Arboda - Bäst i Test Billig 120 Säng:
 3. Ekens Entré Kontinentalsäng - Bästa Billiga 180 Dubbelsäng
 4. Säng Enbäck - Bästa Billiga 90 Enkelsäng
 5. 23SJU Viken Plus Kontinentalsäng - Billiga Bra Säng
 6. Julia Ställbar Säng - Billiga Bra Ställbar Säng

1. Emma Säng
Bäst i Test Billig Dubbelsäng

Storlekar: 140x200, 160x200, 180x200 cm

Madrass: Memoryskum/skummadrass

Fasthet: Medel

Ram: Metall

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en högpresterande och bekväm säng

Fördelar:

 • Fantastisk bekvämlighet och kan välja mellan testvinnande resårmadrass och skummadrass
 • Mycket bra stöd och tryckavlastning
 • Robust och stabil konstruktion med bra hållbarhet
 • Simpel och stilren design med snygg sänggavel
 • Smart förvaring längs med sidan av sängramen

Nackdelar:

 • Finns endast som dubbelsäng
 • Lite dyrare alternativ inom detta prissegment

SammanfattningEmma Säng är i vår mening en solklar vinnare i vårt test över de bästa billiga sängarna på marknaden. Här får du en otroligt bekväm, stödjande och robust dubbelsäng till ett mycket lågt pris i jämförelse med modeller av samma kvalité.

Jag har nyligen granskat Emma Säng, som anses vara den bästa billiga dubbelsängen på marknaden. Denna säng finns i tre olika storlekar: 140x200, 160x200 och 180x200 cm och har en medelhårdhet. Madrassen är tillverkad av memoryskum eller skumgummi, beroende på om du väljer skummadrassen Emma Original (billigare) eller Emma Diamond Redsårmadrass (dyrare, men också vår testvinnare inom reseårmadrasser), vilket ger en fantastisk bekvämlighet och stöd samtidigt som det ger en tryckavlastning för kroppen. Du kan sedan matcha detta med Emma Diamond Bäddmadrass (vilket vann vårt test av de billigaste bäddmadrasserna) för det ultimata komfortpaket till ett bra pris.

Emma Sängs robusta och stabila konstruktion gör att den håller länge, och den har också smart förvaring längs sidorna av sängramen. Designen är enkel och stilren med en snygg sänggavel som passar in i de flesta sovrum.

En nackdel med Emma Säng är att den endast finns som en dubbelsäng, vilket kan vara en nackdel för de som vill ha en annan storlek. Priset på Emma Säng kan också vara lite högre än andra billigare alternativ på marknaden, men det är en lägre kostnad i jämförelse med andra modeller av samma höga kvalitet.

Sammanfattningsvis kan jag säga att Emma Säng är en solklar vinnare i vårt test och är en utmärkt säng för de som letar efter högpresterande och bekväma sängar. Det är en bra investering för de som söker en robust och hållbar säng till ett överkomligt pris.


2. Ramsäng Arboda
Bäst i Test Billig 120 Säng

torlekar: 90x200, 120x200 cm

Madrass: Pocketresårmadras

Fasthet: Mjuk, Medel, Fast, Extra Fast

Ram: Trä

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Individer som sover ensamma
 2. Personer som letar efter en bekväm enkelsäng

Fördelar:

 • Effektiv pocketresårmadrass med följsam tryckavlastning
 • Klassisk ramsäng i simpel design
 • Får med bekväm Sofia bäddmadrass
 • Mångsidig användning oberoende på sovposition
 • Mycket bra kantstöd

Nackdelar:

 • Sängben köps separat
 • Ingen tydlig sängram eller sänggavel tillkommer

SammanfattningRamsäng Arboda är en mycket funktionell billig säng i både 90 och 120 cm bredd. Mycket värde för pengarna får du om du letar efter en enkel men stödjande ramsäng att sova på. De mindre storlekarna passar perfekt för mindre rum eller personer som sover ensamma.

Ramsäng Arboda är den bästa billig 120 sängen på marknaden, mycket tack vare dess bekvämlighet och komfort. Sängen finns i två storlekar: 90x200 och 120x200 cm, och är utrustad med en effektiv pocketresårmadrass som ger följsam tryckavlastning och anpassar sig efter kroppens form. Madrassen är tillgänglig i fyra olika fastheter: mjuk, medel, fast och extra fast.

Ramsäng Arboda har en klassisk ramsäng i en simpel design, vilket gör den mångsidig för användning oberoende på sovposition. Sängen kommer också med en bekväm Sofia bäddmadrass som ökar komforten. Dessutom har sängen mycket bra kantstöd som gör det möjligt att sitta bekvämt i sängen.

En nackdel med Ramsäng Arboda är att sängbenen måste köpas separat och det finns ingen tydlig sängram eller sänggavel tillkommer, vilket kan göra det svårt att matcha den med resten av ditt sovrum.

Sammanfattningsvis kan jag säga att Ramsäng Arboda är en mycket funktionell och billig säng som är perfekt för ensamma personer eller mindre rum. Madrassen är högpresterande och ger en bekväm och stödjande nattsömn. Det är en bra investering för de som letar efter en enkel men kvalitativ säng som ger mycket värde för pengarna.

Ramsäng Arboda


3. Ekens Entré Kontinentalsäng
Bästa Billiga 180 Dubbelsäng

Storlekar: 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm

Madrass: Pocketresårmadras

Fasthet: Medel, Medelfast, Fast

Ram: Trä

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Par som letar efter en billig dubbelsäng

Fördelar:

 • Bekväm dubbelsäng till grymt pris
 • Mycket bekväm tack vare bekväm bäddmadrass Fastex Quilt
 • Följsam pocketfjädring
 • Hög kvalitetsram som är mycket stabil
 • Modern och stilsäker design

Nackdelar:

 • Lite dyrare alternativ
 • Inte särskilt starkt kantstöd

SammanfattningEkens Entré Kontinentalsäng är en kvalitetssäng rakt igen, men i samma pris som andra budgetalternativ. Detta gör det till ett utmärkt pris för par och individer som letar efter en funktionell och bekväm dubbelsäng på en tajtare budget.

Ekens Entré Kontinentalsäng är utnämnd den bästa billig 180 dubbelsängen på marknaden enligt vårt test, d¨du få¨r otrolig kvalité till ett bra pris. Sängen finns i fyra olika storlekar: 120x200, 140x200, 160x200 och 180x200 cm och är utrustad med en pocketresårmadrass som ger en följsam och bekväm sömnupplevelse. Madrassen är tillgänglig i tre olika fastheter: medel, medelfast och fast.

Ekens Entré har en högkvalitativ och stabil ram som är byggd för hand av erfarna sängbyggare med målet att skapa en så bra och billig kontinentalsäng som möjligt.. Sängen har en modern och stilsäker design och är mycket bekväm tack vare den bekväma Fastex Quilt bäddmadrassen, som hamanr högt upp på listan över de bästa bäddmadrasserna. Sängen ger en bra avlastning för kroppen och en skön vila för natten på grund av dess följsamma pocketfjädring och stabila underbäddar.

En nackdel med Ekens Entré Kontinentalsäng är att den kan vara lite dyrare än andra billigare alternativ på marknaden, men priset är fortfarande lågt i jämförelse med andra högkvalitativa alternativ. Dessutom kan sängen ha ett svagt kantstöd som kan göra det svårt att sitta bekvämt i sängen.

Sammanfattningsvis kan jag säga att Ekens Entré Kontinentalsäng är en utmärkt säng för par som söker en funktionell och bekväm dubbelsäng på en tajtare budget. Den har en högkvalitativ och stabil konstruktion med en modern och stilsäker design. Madrassen är följsam och bekväm, vilket ger en skön nattsömn och avlastning för kroppen. Sängen är också försedd med en lång garantitid på 25 år på ram- och resårbotten.

Ekens Entré Kontinentalsäng


4. Säng Enbäck
Bästa Billiga 90 Enkelsäng

Storlekar: 90x200 cm

Madrass: Pocketresårmadrass

Fasthet: Medel, Fast, Extra Fast

Ram: Trä

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Barn och tonåringar
 2. De som letar efter en liten billig säng

Fördelar:

 • Extremt prisvärd 90 säng
 • Simpel men tryckavlastande enzonsindelning
 • Fast och stödjande känsla
 • Passar smidigt in i många olika sängramar

Nackdelar:

 • Medföljande bäddmadrass Kronan är inte särskilt bra
 • Inte samma höga kvalitet som dyrare alternativ

SammanfattningSäng Enbäck är perfekt för dig som letar efter en mindre billig säng, vare sig det är till för en tonåring eller som en extrasäng i gästrummet.

Säng Enbäck är den bästa billig 90 enkelsängen på marknaden, med dess simpla men effektiva design. Sängen är utrustad med en pocketresårmadrass som ger en fast och stödjande känsla. Madrassen är tillgänglig i tre olika fastheter: medel, fast och extra fast. Sängen passar perfekt för barn och tonåringar eller som en extrasäng i gästrummet.

Säng Enbäck har en simpel men tryckavlastande Enzon-sindelning som passar extra bra för personer med en rak kroppsform eller som sover på mage och inte har några särskilda krav på grund av rygg- eller nackproblem. Madrassen är följsam och följer kroppens konturer för att ge en jämn avlastning.

En nackdel med Säng Enbäck är att den medföljande bäddmadrassen Kronan inte är särskilt bra och att sängen inte har samma höga kvalitet som dyrare alternativ på marknaden.

Sammanfattningsvis kan jag säga att Säng Enbäck är den perfekta sängen för de som letar efter en mindre billig säng. Den har en simpel men tryckavlastande Enzon-indelning och en pocketresårmadrass som ger en fast och stödjande känsla. Sängen passar perfekt för barn och tonåringar eller som en extrasäng i gästrummet. Dessutom är den trygg, hållbar och svensktillverkad med en 30-årig garanti på ram- och fjäderbrott.


Storlekar: 140x200, 160x200, 180x200 cm

Madrass: Pocketresårmadrass

Fasthet: Medel, Fast

Ram: Trä

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter ett billigt bra allroundalternativ

Fördelar:

 • Mycket prisvärd
 • Bra stabilitet och kantstöd
 • Zonindelad tryckavlastning
 • Simpel och stilren design

Nackdelar:

 • Inte den mest bekväma sängen vi testat

Sammanfattning23SJU Viken Plus Kontinentalsäng är ett riktigt bra allroundalternativ som presterar relativt väl i nästan alla kategorier. Bra stabilitet, tryckavlastning och stöd, men däremot inget utmärkande i termer av bekvämlighet.

Vi rekommenderar 23SJU Viken Plus Kontinentalsäng som ett billigt bra allroundalternativ för den som letar efter en prisvärd säng med bra stabilitet och tryckavlastning. Sängen finns i storlekarna 140x200, 160x200 och 180x200 cm, med pocketresårmadrass och fasthet i medium eller fast.

Mellanmadrassen har en 3-zoners pocketfjädring som ger rätt avlastning för olika kroppsdelar, medan sängbasen har en pocketfjädring på 13 cm höjd. Sängen är tillverkad i Sverige av massiv gran, med en simpel och stilren design i färgerna antracit eller beige.

Sängen har bra stabilitet och kantstöd, tack vare en zonindelad tryckavlastning, men den är inte den mest bekväma sängen enligt oss på Sängtest.  Bäddmadrassen som följer med är en Premium Soft, men om du vill kan du välja en annan bäddmadrass eller titta på andra sängben och sänggavlar. Sängen har en höjd på 41 cm exklusive bäddmadrass och ben, och den har en garanti på 25 år mot ram- och fjäderbrott.

24SJU Viken Plus Kontinentalsäng


6. Julia Ställbar Säng
Bästa Billiga Ställbara Säng

Storlekar: 80x200, 80x210, 90x200, 90x210, 1050x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 210x200, 210x210 cm

Madrass: Pocketresårmadrass

Fasthet: Mjuk, Medel, Medelfast, Fast, Extra Fast

Ram: Trä

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en billig ställbar säng

Fördelar:

 • Enkel och smidig användning med tyst och stark motor
 • Finns i många olika storlekar och fastheter för att anpassas till dig
 • Kan kombinera hårdheter om par vill ha olika fasthet
 • Bekväm och stödjande att ligga på kallskumsbäddmadrassen
 • Bra tryckavlastning uppdelat i fem zoner

Nackdelar:

 • Bäddmadrassen har en tendens att glida en del

SammanfattningJulia Ställbar Säng är en ställbar säng av riktigt hög kvalité, och en relativt lågt pris. Det är det perfekta alternativet för dig som har besvär eller smärta i leder och muskler, och behöver lite hjälp för att hitta en skönare position eller för att komma upp ur sängen på morgonen.

Julia Ställbar Säng är ett utmärkt alternativ för dem som letar efter en billig och kvalitativ ställbar säng. Sängen finns i en mängd olika storlekar och fastheter för att passa alla kroppsformer och preferenser. Det finns möjlighet att kombinera hårdheter om paret som ska använda sängen föredrar olika hårdheter.

Sängen är steglöst ställbar och utrustad med en stark och tyst motor som styrs av en trådlös fjärrkontroll för bekvämlighet. Den har en 15 cm hög pocketresår med individuella fjädrar som följer kroppens konturer och ger optimal tryckavlastning och komfort. Bäddmadrassen är 9 cm tjock och tillverkad av kallskum och microfiber som är klätt i slitstarkt möbeltyg.

En av sängens styrkor är tryckavlastningen som är uppdelad i fem zoner för att ge kroppen rätt stöd där det behövs. Bäddmadrassen är pikerad för att förhindra att kärnan, vadden och tyget rör sig, men den har en tendens att glida något.

Sängen är tillverkad av våra skickliga sängmakare i fabriken i Valskog och har en stålkonstruktion med motor och 12 cm träram i norrländskt furu. Gaveln är handtillverkad och har en höjd på ca 135 cm inklusive benen, medan sängens totala höjd i liggläge är ca 66 cm inklusive sängbenen. Sängen är klädd i Inari-tyg och kommer med 19 cm champagneben i borstad aluminium.

Julia Ställbar Säng är det perfekta valet för de som har smärta i leder och muskler och behöver hjälp för att hitta en skönare position eller för att komma upp ur sängen på morgonen. Sängen är även ett bra alternativ för dem som vill ha en billig men kvalitativ ställbar säng. Sängen levereras med 25 års garanti på ram- och fjäderbrott.

Julia Ställbar Säng


Vad Ska Man Tänka På För Att Köpa Billig Säng?

Sängköpare bör ta hänsyn till många olika variabler för att kunna välja den bästa prisvärda madrassen. Vissa madrassmärken kan vara vilseledande med sin marknadsföringsjargong och marknadsföra sängar med egenskaper som "universell komfort" och "obegränsad hållbarhet" som helt enkelt inte existerar. Istället för att fokusera på felaktiga beskrivningar bör du ta dig tid att undersöka följande egenskaper.

Pris

Priset på en säng påverkas av flera faktorer, inklusive sängens typ, materialkvalitet, unika funktioner och varumärke. Det är viktigt att komma ihåg att ett lågt pris inte alltid är ett tecken på en sämre säng. Många gånger kan de bästa budgetsängarna som finns på marknaden rivalisera med - och i vissa fall överträffa - sina dyrare konkurrenter när det gäller komfort, stöd och prestanda.

Typen av säng kan ha en stor inverkan på priset. Till exempel är en enkel resårmadrass vanligtvis billigare än en dyrare memory foam madrass. Dessutom kan specialfunktioner som justerbar hårdhet, massagefunktioner och temperaturreglering också påverka priset. Ju fler unika funktioner en säng har, desto mer kan den kosta.

Materialkvaliteten är en annan viktig faktor som påverkar priset på en säng. Högre kvalitetsmaterial kan vara dyrare, men kan också vara mer hållbara och ge en bättre sömnupplevelse på lång sikt. Material som används i sängen kan variera från bomull till latex, minnesskum, polyuretanskum och fjädrar. Valet av material påverkar inte bara priset, utan även sängens komfort och hållbarhet.

Varumärket kan också spela en roll i prissättningen av en säng. Etablerade varumärken med högre varumärkeskännedom och goda omdömen tenderar att ta ut högre priser än mindre kända varumärken. Dock är det inte alltid så att det dyrare varumärket innebär en bättre säng. Det är viktigt att undersöka varumärkena noga och läsa recensioner för att hitta en säng som passar dina behov och din budget.

Typ Av Madrass

Typen av madrass som du väljer kan ha en stor inverkan på din sömnupplevelse. Det finns flera olika typer av madrasser som har olika fördelar beroende på din sovstil och personliga preferenser.

billig simpel säng

Skum- och latexmadrasser är populära för sin förmåga att anpassa sig efter din kropp och ge stöd åt ryggraden. Dessa madrasser är vanligtvis mjukare och formar sig efter dina konturer för att lindra tryckpunkter. Skum- och latexmadrasser kan också minska överföringen av rörelse från en person till en annan, vilket kan vara en fördel om du delar säng med en partner.

Resår- och kombimadrasser, å andra sidan, är mer stödjande och följsamma. Dessa madrasser har vanligtvis en fastare känsla och ger en högre grad av stöd åt ryggraden och kroppen. Resår- och kombimadrasser är också vanligtvis mer andningsbara än skum- och latexmadrasser, vilket kan vara en fördel för personer som tenderar att svettas under natten.

När du väljer en madrass är det viktigt att överväga din sovstil och personliga preferenser. En skum- eller latexmadrass kan vara idealisk om du är en sidosovare och behöver mer formning och stöd för axlar och höfter. Å andra sidan, om du föredrar en fastare känsla och vill ha mer stöd för ryggraden, kan en resår- eller kombimadrass vara ett bättre val.

Material & Kvalité

Material av hög kvalitet kan göra en stor skillnad när det gäller komfort och stöd i en säng. Det finns flera högkvalitativa material som används i sängar, och valet av material kan påverka sömnupplevelsen på flera olika sätt.

Memoryskum med hög densitet är ett exempel på ett material av hög kvalitet som kan bidra till att förbättra komforten och stödet i en säng. Skum med hög densitet ger bättre kroppskonformitet och mer rörelseisolering än sängar med skum med lägre densitet. Detta kan vara särskilt viktigt för personer som sover med en partner och vill minska överföringen av rörelse.

Organisk/naturlig latex är ett annat högkvalitativt material som används i sängar. Detta material är mycket andningsbart och hållbart och ger en mjuk, men stödjande känsla. Latex har också naturliga antimikrobiella egenskaper som kan bidra till att hålla sängen ren och hygienisk.

Zonindelade spolar är ett tredje exempel på högkvalitativt material som kan förbättra stödet i en säng. Zonindelade spolar ger stark kantförstärkning och förbättrat stöd för kroppen genom att anpassa sig till olika tryckpunkter i kroppen. Detta kan bidra till att minska obehag och öka blodcirkulationen under natten.

Fasthet

Fasthetsnivån är en annan viktig faktor att överväga när man köper en säng. Fastheten mäts vanligtvis på en skala från 1 till 10, där 1 är den mjukaste och 10 den fastaste. Valet av fasthet kan påverka sömnkvaliteten och komforten på flera olika sätt.

Mjukare sängar har en tendens att anpassa sig bättre till kroppen och presterar vanligtvis bättre i tester av tryckavlastning. Detta kan vara en fördel för personer som lider av smärta eller obehag under natten. Men mjukare sängar kan också ha en tendens att sjunka för mycket när det gäller tyngre personer. Detta kan minska stödet och orsaka obehag.

Fastare sängar ger mer stöd och anpassar sig mindre, vilket kan vara en fördel för personer som föredrar en fastare känsla och behöver mer stöd för ryggraden och kroppen. Men fastare sängar kan också kännas för hårda och täta för lättare testare. Detta kan orsaka obehag och påverka sömnkvaliteten negativt.

testar billiiga sängar

De flesta madrasser som säljs idag ligger mellan 3 (mjukt) och 8 (fast) på fasthetsskalan. Detta ger en bra balans mellan anpassning och stöd och kan vara det mest bekväma alternativet för de flesta. Men det är viktigt att välja en fasthet som passar din sovstil och kroppsvikt för att uppnå en optimal sömnupplevelse.

Form

Form eller anpassning avser hur nära madrassen ligger på din kropp. Detta är en viktig faktor att överväga när man väljer en säng, eftersom det kan påverka din sömnkvalitet och komfort.

Sängar som ger djup konturering brukar vara bäst i tester av tryckavlastning och rörelseisolering. Detta är särskilt viktigt för personer som lider av smärta eller obehag under natten. En madrass med djup konturering kan hjälpa till att lindra tryckpunkter genom att forma sig efter kroppens konturer. Detta kan bidra till att minska obehag och öka blodcirkulationen.

Modeller med mindre konformitet känns mer stödjande för tyngre sovande personer och tenderar att sjunka mindre längs kanterna. Detta kan vara en fördel för personer som känner sig instabila på en mjukare säng. En säng med mindre konturering kan också vara en fördel om du vill ha en säng som är lätt att komma in och ut ur.

För många personer är medelhöga former det mest balanserade och bekväma alternativet. Dessa sängar ger tillräckligt med stöd och formning för att lindra tryckpunkter, samtidigt som de ger tillräcklig fasthet och stabilitet. De är ofta också en bra kompromiss för par med olika sovstilar.

Stöd

Stöd för kanten är en annan viktig faktor att överväga när man köper en säng. Detta hänvisar till hur väl madrassen håller formen runt kanterna och ger stöd när man sitter eller ligger på sängen.

Vissa sängar saknar stöd runtomkring och tenderar att sjunka ner när du sitter längs kanterna. Detta kan göra det lite svårt att ta sig i och ur sängen. Sängar med hel latex och skummadrass tenderar att sjunka ner mest på grund av deras mjukare konstruktion.

Kombi-och resårmadrasser som vi har testat ger bäst kantstöd på grund av de tjocka spiralsystemen som förstärker kanterna. Dessa madrasser kan ge en fastare känsla runt kanterna, vilket gör det lättare att sitta på sängen eller ta sig in och ut ur sängen. Detta kan vara en fördel för personer som har svårt att röra sig eller har en skada som påverkar deras rörlighet.

Tryckavlastning

Tryckavlastning är en annan viktig faktor att överväga när man köper en säng. Tryckavlastning refererar till hur väl madrassen lindrar trycket på kroppen genom att dämpa vissa områden, t.ex. axlar och höfter, samtidigt som ryggraden hålls i linje och hela kroppen får ett jämnt stöd.

Vi har funnit att skum-, hybrid- och latexmadrasser med tjockare komfortlager ofta ger den bästa tryckavlastningen. Dessa madrasser har vanligtvis en mjukare känsla och kan forma sig efter kroppens konturer för att lindra tryckpunkter. De kan också minska överföringen av rörelse från en person till en annan, vilket kan vara en fördel om du delar säng med en partner.

Skum-, hybrid- och latexmadrasser är också ofta bättre på att fördela trycket jämnt över hela madrassen. Detta kan bidra till att minska obehag och öka blodcirkulationen under natten. För personer som lider av smärta eller obehag under natten kan en madrass med bra tryckavlastning vara särskilt viktig.

Temperaturreglering

Temperaturreglering är en annan viktig faktor att överväga när man köper en säng. En säng som andas och reglerar temperaturen kan bidra till en bättre sömnupplevelse och minska risken för att man vaknar svettig eller obehagligt varm under natten.

sova på billig säng

Resårmadrasser presterar vanligtvis bäst i våra tester av temperaturneutralitet eftersom deras spiraler främjar ett starkt internt luftflöde för att hjälpa till att upprätthålla en behaglig temperatur. Luftflödet kan också minska risken för fukt och mögelbildning. Detta kan vara en fördel för personer som har en tendens att sova varma eller som bor i fuktiga klimat.

Skummadrasser har en tendens att absorbera och fånga upp kroppsvärme, vilket kan göra att man känner sig varm och obekväm under natten. Våra värmepistoler upptäcker ofta mer värmeuppbyggnad på skumsängar. Men det finns också skum- och latexmadrasser som har förbättrats med teknologi för att öka andningsförmågan och minska värmeuppbyggnaden.

Rörelseisolering

Rörelseisolering är en viktig faktor att överväga när man köper en säng, särskilt om man delar säng med en partner eller husdjur. Rörelseisolering refererar till hur bra madrassen absorberar rörelseöverföring, vilket kan minska störningar och störningar som kan påverka sömnkvaliteten.

Generellt sett får modeller med skummadrasser och latexmadrasser de högsta betygen i vår kategori rörelseisolering på grund av deras förmåga att absorbera rörelseöverföring. Dessa madrasser har vanligtvis en mjukare känsla och kan forma sig efter kroppens konturer för att minska tryckpunkter och lindra smärta. De kan också minska överföringen av rörelse från en person till en annan, vilket kan vara en fördel om du delar säng med en partner som rör sig mycket under natten.

Madrasser med resår som innerspringar har en mer responsiv känsla som kan överföra mer rörelse. Detta kan innebära att om din partner rör sig mycket under natten kan du märka av det och bli störd i din sömn.

Sovposition

Din sovposition är en viktig faktor att överväga när man köper en säng. Olika sovställningar kräver olika typer av stöd och formning för att ge en optimal sömnupplevelse. För de flesta sidosovare är en bekväm madrass som dämpar axlar och höfter och minskar trycket i hela kroppen avgörande. Att ha rätt madrass kan också bidra till att rikta in ryggraden och undvika att man vaknar med en öm kropp.

Rygg- och magsovare behöver däremot ofta mer stöd för mellangärdet. En säng med för lite stöd kan leda till obehag och ömhet i ländryggen. Därför är det viktigt att välja en madrass som ger tillräckligt stöd för mellangärdet och samtidigt formar sig efter kroppens konturer. En madrass med för mycket stöd kan dock också vara obehaglig och hindra en god natts sömn.

För alla sovställningar är det också viktigt att ha en bra formning, särskilt runt nedre delen av ryggen. En madrass som formar sig efter kroppens konturer kan bidra till att lindra tryckpunkter och minska obehag under natten. Det är därför viktigt att välja en madrass med rätt mängd formning och stöd för din sovstil och kroppsform.

Vanliga Frågor Om Billiga Sängar

Vilken är den bästa prisvärda madrassen att köpa?

Att hitta den bästa prisvärda madrassen handlar om att hitta en som passar dina personliga preferenser och behov. Det finns många billiga madrasser på marknaden som kan ge dig en bekväm sömnupplevelse utan att tömma plånboken. Men för att hitta rätt säng för dig behöver du först tänka på vad du söker i en säng. Är du en sidosovare som behöver extra stöd för dina höfter och axlar? Föredrar du en fast eller mjuk madrass? När du har bestämt dina prioriteringar kan du börja läsa oberoende recensioner för att se hur olika budgetmadrasser presterar i kategorier som stöd, tryckavlastning, rörelseisolering och temperaturreglering. Det är viktigt att komma ihåg att vad som fungerar för en person inte nödvändigtvis fungerar för en annan, så fokusera på att hitta en säng som passar dina specifika behov och preferenser i stället för att låta marknadsföringsjargong påverka ditt beslut.

Vilka typer av madrasser är billigaste?

Skummadrasser och resårmadrasser brukar ha lägre genomsnittspriser än andra madrasstyper. De är enklare i konstruktionen och använder billigare material än sängar med naturlatex eller kombinationer av olika material. Detta betyder dock inte att de är sämre kvalitet. Både resårmadrasser och helskumsmadrasser kan ge bekvämt stöd under många år. Om du är på en budget kan dessa madrastyper vara ett bra alternativ. Men om du föredrar en hybrid- eller latexmadrass finns det även budgetvänliga alternativ. Det är värt att leta efter erbjudanden på nätet eller vänta på en rea för att få extra rabatter på din köp.

Är billiga sängar värda pengarna?

Även om en säng har ett överkomligt pris betyder det inte nödvändigtvis att den är av låg kvalitet. Faktum är att många budgetmadrasser kan uppfylla dina behov bättre än dyrare modeller. Den idealiska sängen ger tillräckligt med stöd för att förhindra att kroppen sjunker för mycket, samtidigt som den är tillräckligt mjuk för att dämpa ryggraden och lindra trycket. Därför är fasthetsnivån en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du väljer en ny madrass. Om du hittar en billig madrass med en fasthetsnivå som passar din kroppstyp och sömnposition finns det en god chans att madrassen kommer att uppfylla dina behov.

Det bästa sättet att avgöra om en säng är rätt för dig är att sova på den. De flesta madrassmärken på nätet erbjuder sömnprovningar där du kan testa sängen i minst 90 nätter. Om du bestämmer dig för att madrassen känns för mjuk eller för fast innan provperioden är över kan du returnera den och få en full återbetalning, även om små returavgifter kan tillkomma i vissa fall. Vi rekommenderar att du utnyttjar dessa sömnprovningar för att hitta den madrass som passar dig bäst.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.