Bästa Ställbar Säng ([year]): Bäst i Test

Skriven Av Tony Swärd  | Uppdaterad: 22 maj 2024

Är du trött på att känna att din säng inte är rätt för dig? Kom in på ställbara sängar - det ultimata sättet att anpassa din sovupplevelse! Från att minska ryggsmärtor till att ge en sköna massage, dessa sängar erbjuder en rad olika funktioner som hjälper dig att uppnå optimal komfort. Med alternativet att ställa in sängen på tyngdlöshet kan du till och med höja benen för att minska trycket på ländryggen.

Men med så många alternativ på marknaden, hur väljer du den bästa justerbara sängen för dina behov? Det är där vårt team kommer in i bilden. Vi har testat och analyserat de bästa modellerna för att ge dig omfattande information om varje bädds specifikationer och vad som gör att de sticker ut. Och även om prispunkterna varierar har vi begränsat våra bästa val för att se till att du får det bästa för pengarna. Så säg adjö till rastlösa nätter och hej till den perfekta sovupplevelsen med våra högst rankade justerbara sängar!

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa ställbara sängen på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Ställbara Sängarna Är

 1. Säng Stenslund - Bäst i Test Ställbar Säng
 2. Hästerns Ställbar Säng - Näst Bäst i Test Ställbar Säng
 3. Ekens Entré Ställbar Säng - Bästa Billiga Ställbara Säng
 4. Jensen Diplomat Aqtive 2 Ställbar Säng - Bästa Ställbar Dubbelsäng
 5. Säng Lyckenäs - Bästa Ställbar Enkelsäng
 6. Dalarskär Ställbar Säng - Bästa Lyxiga Ställbara Sängen
 7. Tempur Promise Ställbar Säng - Bästa Ställbara Tempursäng
 8. Julia Ställbar Säng - Bästa Ställbar Säng i Sammet
 9. Viking Birka Flexplus 3 Ställbar Säng - Bästa Ställbara Säng Med 7 Zoner
 10. Royal Crown Ställbar Säng - Bästa Ställbar Säng Med Kudde + Täcke

1. Säng Stenslund
Bäst i Test Ställbar Säng

Sammanfattning: Hästens Ställbara Säng är en av marknadens dyraste, men även mest bekväma alternativ av justerbara sängar. Letar du efter maximal komfort finns det ingen bättre modell än Hästens ställbara säng.


Storlekar: 90x200, 90x210. 105x200, 105x210

Fasthet: Mjuk, Medel, Hård

Bäddmadrass: Ja, Lina Vit Latex 8 cm

Garanti: 30 års garanti


Vem Det Passar Bäst För:

 • Individer som letar efter en bekväm ställbar säng
 • Individer som leder av ledsmärtor
 • Par med olika positonspreferenser

Fördelar:

 • Extremt bekväm med 11 olika zoner som följer kroppen
 • Allergivänligt och värmeavvisande material
 • Dubbla resårer och ställbar botten
 • Bra stöd för midja, höft och rygg
 • Smidig justering med trådlös fjärrkontroll eller mobilapp
 • Mycket hållbar konstruktion

Nackdelar:

 • Dyrt alternativ
 • Sängben köps separat
 • Antiglidskyddet som medföljer fungerar inte optimalt

Den justerbara sängen Säng Stenslund är ett toppalternativ som fick utmärkelsen Best in Test i sin kategori. Den finns i fyra olika storlekar, bland annat 90x200, 90x210, 105x200 och 105x210, och finns i mjuk, medium och hård fasthet. Den innehåller även en Lina White Latex 8 cm madrass och har en 30 års garanti.

Stenslund-sängen är idealisk för personer som söker en bekväm och stödjande justerbar säng. Den är särskilt fördelaktig för personer med ledvärk och par som har olika preferenser för hållning. En av sängens främsta fördelar är dess 11 olika zoner som följer kroppen och ger exceptionell komfort och stöd. Sängens material är allergivänligt och värmeavvisande, vilket gör den idealisk för personer med allergier eller känslighet. De dubbla elastiska banden och den justerbara botten bidrar också till sängens stödjande egenskaper och ger bra stöd i midja, höft och rygg.

Stenslund-sängen är också lätt att justera med den trådlösa fjärrkontrollen eller mobilappen, och sängens konstruktion är mycket hållbar, vilket gör den till en investering som håller länge. En nackdel med sängen är dock att den är ett dyrt alternativ, och sängbenen måste köpas separat. Dessutom fungerar det halkskydd som ingår i sängen inte optimalt.

På det hela taget är Säng Stenslunds justerbara säng ett högkvalitativt och användarvänligt alternativ som passar de flesta och uppfyller de flesta krav. Dess stödjande och anpassningsbara funktioner, smidiga hantering och exceptionella komfort gör den till ett toppval för alla som är på marknaden för en justerbar säng.

Exklusivt Erbjudande För Läsare!

2. Hästerns Ställbar Säng
Näst Bäst i Test Ställbar Säng

Sammanfattning: Hästens Ställbara Säng är en av marknadens dyraste, men även mest bekväma alternativ av justerbara sängar. Letar du efter maximal komfort finns det ingen bättre modell än Hästens ställbara säng.


Storlekar: 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 140x200, 140x210, 180x200, 180x210, 210x200, 210x210 cm

Fasthet: Medel, Hård

Bäddmadrass: Ja, BJX bäddmadrass

Garanti: 10 års garanti


Vem Det Passar Bäst För:

 • Äldre individer som har det svårt att komma upp ur sängen
 • Par som letar efter maximal komfort

Fördelar:

 • Snabb och tystgående motor
 • Högkvalitativt och hållbart materialval
 • Bra stabilitet tack vare 28 individuella lager av naturmaterial
 • Enkel att komma in och ur sängen tack vare förstärkt fjädringssystem
 • Mycket stödjande och bekväm sovposition
 • Finns i många olika storlekar som passar alla situationer

Nackdelar:

 • Mycket dyrt alternativ

Hästens Ställbar Säng är en lyxig och högklassig justerbar säng som lovar den ultimata sovupplevelsen. Sängen finns i flera olika storlekar, från 90x200 till 210x210, vilket garanterar att du hittar den perfekta passformen för ditt sovrum. Den har ett medium och hårt fasthetsalternativ som ger bra stöd och komfort.

En av de utmärkande egenskaperna hos Hästens Ställbar Säng är den snabba och tysta motorn, som gör att du enkelt kan justera sängen till din önskade position utan att störa din sömn. Sängen är tillverkad av högkvalitativa och hållbara material, och dess 28 individuella lager av naturmaterial ger god stabilitet och stöd. Dessutom har sängen ett förstärkt fjädringssystem som gör det lätt att ta sig i och ur sängen, vilket är bra för äldre personer som har svårt att ta sig ur sängen.

Hästens Ställbar Säng lovar också en mycket stödjande och bekväm sovställning, och den håller vad den lovar. BJX-sängmadrassen är utformad för att anpassa sig efter din kropp, vilket ger ett skräddarsytt stöd och ser till att du vaknar upp och känner dig utvilad och smärtfri.

En potentiell nackdel med Hästens Ställbar Säng är det faktum att den är ett mycket dyrt alternativ. Om du har en snäv budget är den här sängen kanske inte det bästa valet för dig. Men för dem som prioriterar en god natts sömn och är villiga att investera i sin komfort är Hästens Ställbar Säng ett utmärkt val.

Hästens Ställbar Säng är onekligen en av de dyraste justerbara sängarna på marknaden, och den är inte för alla. Men om du är ute efter maximal komfort och lyx är den här sängen en fantastisk investering. Sängen är tillverkad av material av högsta kvalitet och är byggd för att hålla, med en 10-årig garanti som ger dig sinnesro.

Exklusivt Erbjudande För Läsare!

3. Ekens Entré Ställbar Säng
Bästa Billiga Ställbara Säng

Sammanfattning: Ekens Entré Ställbar Säng är precis som namnet avslöjar Ekens entré-modell för den budgetmedvetna shopparen. Här får du alla de basfunktioner du behöver i en ställbar säng, men förvänta dig inte samma sovkomfort som dyrare alternativ.


Storlekar: 90x200, 105x200, 180x200, 210x200 cm

Fasthet: Medel, Hård

Bäddmadrass: Ja, Fastex Quilt Bäddmadrass

Garanti: 25 års garanti


Vem Det Passar Bäst För:

 • Budgetmedvetna individer
 • För de som inte behöver samma stöd i sin säng
 • Fördelar:

  • Mycket prisvärd modell
  • Balanserad avlastning och bekväm sovkomfort
  • Tystgående motor
  • Stilren och simpel design

  Nackdelar:

  • Inte samma höga kvalitet som dyrare alternativ
  • Ingen avancerad funktionalitet

  Ekens Entré Ställbar Säng är ett bra alternativ för dig som har en budget och letar efter en justerbar säng. Det är en prisvärd modell som har de grundläggande funktionerna för en justerbar säng. Även om den kanske inte har alla avancerade funktioner som dyrare alternativ har, är det ett bra val för dem som helt enkelt letar efter en bekväm och justerbar säng.

  En av de största fördelarna med Ekens Entré Ställbar Säng är dess överkomlighet. Det är en av de mest prisvärda justerbara sängmodellerna på marknaden, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som har en stram budget. Dessutom ger den här sängen en balanserad lutning och bekväm sömn, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som inte behöver samma nivå av stöd i sin säng.

  En annan bra egenskap hos Ekens Entré Ställbar Säng är dess tysta motor. Detta säkerställer att justeringen av sängen inte stör din eller din partners sömn. Sängen har också en snygg och enkel design som passar bra in i vilken sovrumsinredning som helst.

  En nackdel med Ekens Entré Ställbar Säng är att den inte håller lika hög kvalitet som dyrare alternativ. Sängen har inte lika många funktioner eller lika högkvalitativa material som dyrare modeller. Detta är dock förväntat med tanke på dess lägre prisnivå.

  Även om Ekens Entré Ställbar Säng är ett bra budgetalternativ är den kanske inte det bästa valet för dem som letar efter en mer avancerad eller högkvalitativ justerbar säng. Sängen har inte alla avancerade funktioner som dyrare alternativ har och ger kanske inte samma sömnkomfort.

  Exklusivt Erbjudande För Läsare!

  4. Jensen Diplomat Aqtive 2 Ställbar Säng
  Bästa Ställbar Dubbelsäng

  Sammanfattning: Jensen Diplomat Aqtive 2 Ställbar Säng är en stor justerbar dubbelsäng med avancerad funktionalitet för dess pris. Vi tycker att det är ett mycket prisvärt alternativ som passar perfekt för par i större sovrum.


  Storlekar: 80x200, 80x210, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 210x200, 210x210 cm

  Fasthet: Mjuk, Medel, Hård, Extra Hård

  Bäddmadrass: Ja, Softline 2

  Garanti: Nej


  Vem Det Passar Bäst För:

 • Par som letar efter en snygg och smidig dubbelsäng
 • Individer som letar efter en sänglösning för att förenkla att komma in och ut ur sängen
 • Fördelar:

  • Kommer i mågna olika storlekar, inklusive 160 cm bred
  • Mycket bra stöd för ländrygg och höft
  • Snygg design som ser ut som en vanlig kontinentalsäng
  • Möjlighet till pararellkoppling av båda sängarna
  • Enkel att ta sig upp ur tack vare fjädringssytemet
  • Kan justeras med fjärrkontroll, app eller genom röststyrning

  Nackdelar:

  • Röststyrningen kan krångla lite
  • Relativt tung och otymplig, vilket gör den svårt att flytta

  Jensen Diplomat Aqtive 2 ställbara säng är en högkvalitativ dubbelsäng som erbjuder en rad avancerade funktioner i förhållande till sitt pris. Sängen finns i flera olika storlekar, bland annat 80, 160 och 210 cm breda, och kan väljas med 200 eller 210 cm i längden Den har fyra hårdhetsnivåer: mjuk, medium, hård och extra hård.

  En av de viktigaste fördelarna med Jensen Diplomat Aqtive 2 är det avancerade stödet för ländrygg och höft. Sängen är utformad för att erbjuda maximal komfort och stöd för dessa viktiga delar av kroppen, vilket bidrar till att minska smärta och obehag under sömnen. Dessutom har sängen en elegant design som ser ut som en vanlig kontinentalsäng, vilket gör den till ett utmärkt val för par som söker en elegant och sofistikerad säng.

  Jensen Diplomat Aqtive 2 är också mycket lätt att komma in och ut ur tack vare det avancerade fjädringssystemet. Sängen kan justeras med fjärrkontroll, app eller till och med med röststyrning, även om vissa användare har tyckt att röststyrningsfunktionen är lite krånglig. På det hela taget är dock sängen mycket användarvänlig och ger en utmärkt sovupplevelse.

  Trots de många fördelarna finns det några potentiella nackdelar med Jensen Diplomat Aqtive 2. För det första är sängen relativt tung och otymplig, vilket kan göra det svårt att flytta runt i rummet eller justera den efter behov. Dessutom omfattas sängen inte av någon garanti, vilket kan vara ett bekymmer för vissa köpare.

  Exklusivt Erbjudande För Läsare!

  5. Säng Lyckenäs
  Bästa Ställbar Enkelsäng

  Sammanfattning: Säng Lyckenäs är en mycket prisvärd och effektiv ställbar säng som slog v åra förväntningar med tanke på dess relativt låga pris (för dess kvalité).


  Storlekar: 80x200, 80x210, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210 cm

  Fasthet: Mjuk, Medel, Hård, Extra Hård

  Bäddmadrass: Ja, Lina Vit

  Garanti: 30 års garanti


  Vem Det Passar Bäst För:

 • Individer som letar efter en prisvärd och bekväm säng
 • Individer som har andra behov än sin sovpartner
 • Fördelar:

  • Snabb och tystgående motor
  • Högkvalitativt och hållbart materialval
  • Bra stabilitet tack vare 28 individuella lager av naturmaterial
  • Enkel att komma in och ur sängen tack vare förstärkt fjädringssystem
  • Mycket stödjande och bekväm sovposition
  • Finns i många olika storlekar som passar alla situationer

  Nackdelar:

  • Mycket dyrt alternativ

  Säng Lyckenäs justerbara enkelsäng är ett bra alternativ för personer som letar efter en prisvärd och bekväm säng. Sängen finns i olika storlekar, bland annat 80x200, 80x210, 90x200, 90x210 och 105x200, och erbjuder alternativ för mjuk, medelhög, hård och extra hård fasthet. Sängen levereras med en Lina White-madrass som är tjock och bekväm och ger god avlastning för rygg och höfter.

  Sängen är lätt att montera och hantera, vilket gör den till ett bekvämt alternativ för dem som föredrar enkelhet. Sängens hållbarhet är också anmärkningsvärd, eftersom den har extra förstärkta kanter som ger bra stöd och stabilitet. Dessutom är sängen ganska prisvärd, vilket gör den till ett idealiskt val för dem som vill ha en justerbar säng av hög kvalitet på en budget.

  Även om Säng Lyckenäs justerbara enkelsäng är ett bra alternativ för många, är den kanske inte den bästa lösningen för alla. Vissa personer kan tycka att bäddmadrassen är för mjuk, vilket kan leda till obehag under sömnen. Dessutom har madrassen en tendens att röra sig, vilket kan vara ett bekymmer för vissa användare.

  Exklusivt Erbjudande För Läsare!

  6. Dalarskär Ställbar Säng
  Bästa Lyxiga Ställbara Sängen

  Sammanfattning: Dalarskär Ställbar Säng är en ställbar säng som skriken kvalitet och bekvämlighet. letar du efter något som komemr att hålla udner många år framöver, och som komemr att förse dig med optimal sömn, är Dalarskär helt klart ett bra alternativ.


  Storlekar: 80x200, 80x210, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210 cm

  Fasthet: Medel, Hård, Extra Hård

  Bäddmadrass: Ja, Norrskär Latex

  Garanti: 30 års garanti


  Vem Det Passar Bäst För:

 • Personer som letar efter en säng med lyxkänsla och bra sovkomfort
 • Par som individuellt vill kunna anpassa sin egen sovposition
 • Fördelar:

  • Extremt lyxig känsla av högsta kvalitet
  • Smarta inställningar som kommer ihåg hur du sover som bäst
  • Specialdesignade zoner med olika fastigheter beroende på stödbehov
  • Kraftfigt vadderade fjädrignar som klarar extramycket vikt
  • Mycket hög tålighet och stabilitet tack vare e xtra förstärkning
  • Smidig kontroll via fjärrkontroll eller mobilapp
  • kommer med tjock och bekväm bäddmadrass

  Nackdelar:

  • En av de dyrare modellerna på marknaden

  Dalarskär Ställbar Säng är utan tvekan en av de mest lyxiga justerbara sängarna på marknaden, med avancerade funktioner som gör att den sticker ut från mängden. Det är den perfekta sängen för dig som vill ha en säng med lyxig känsla och stor sovkomfort. En av de viktigaste fördelarna med den här sängen är att den gör det möjligt för par att individuellt justera sin egen sovposition, vilket ger skräddarsydd komfort för varje partner.

  Sängen finns i olika storlekar, bland annat 80x200, 80x210, 90x200, 90x210 och 105x200, med medelhårda, hårda och extra hårda fasthetsalternativ. Sängmadrassen är tillverkad av Norrskär Latex, som är känd för sin komfort och hållbarhet. Den levereras med 30 års garanti, vilket är ett bevis på sängens kvalitet och hållbarhet.

  Dalarskär Ställbar Säng har specialdesignade zoner med olika egenskaper beroende på stödbehov. De kraftfullt vadderade fjäderskenorna är utformade för att tåla extra vikt och ger en stabil bas för sängen. Sängen har också extra förstärkning, vilket garanterar hög hållbarhet och stabilitet.

  Dalarskär Ställbar Säng levereras med bekväma kontrollalternativ, inklusive fjärrkontroll och mobilapp, vilket gör det enkelt att justera sängens position. Sängen har smarta inställningar som kommer ihåg hur du sover bäst, vilket säkerställer att du alltid vaknar upp och känner dig utvilad. Sängens egenskaper och avancerade funktionalitet gör den till en av de dyrare modellerna på marknaden, men för den lyx och komfort den ger är den värd investeringen.

  En nackdel med Dalarskär Ställbar Säng är dess höga pris, vilket kan vara ett hinder för vissa kunder. Men för dem som letar efter en justerbar säng som skriker kvalitet och bekvämlighet är Dalarskär Ställbar Säng definitivt ett bra alternativ. Dess högkvalitativa material, avancerade funktionalitet och 30 års garanti gör den till en investering i en god natts sömn.

  Exklusivt Erbjudande För Läsare!

  7. Tempur Promise Ställbar Säng
  Bästa Ställbara Tempursäng

  Sammanfattning: Tempur Promise Ställbar Säng är en mycket bekväm ställbar säng med tempurmadrass som kommer att ge dig bra stöd genom hela natten - och allt detta till ett bra pris.


  Storlekar: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 180x200, 180x210 cm

  Fasthet: Mjuk, Medel, Hård

  Bäddmadrass: Ja, Norrskär Latex

  Garanti: 10 års garanti


  Vem Det Passar Bäst För:

 • Personer som föredrar tempurmadrasser
 • Individer som letar efter en mycket prisvärd ställbar säng
 • Fördelar:

  • Fantastiskt stöd särskilt anpassad efter din kropp tack vare Tempur
  • Skapar en optimal sovposition som begränsar dina rörelser under natten
  • Finns i flera olika snygga designer
  • Prisvärt alternativ
  • Smidig kontroll via fjärrkontroll eller mobilapp

  Nackdelar:

  • Tempurmadrassen är itne till allas tycke
  • Motorn kan låta lite

  Tempur Promise är ett utmärkt val för personer som föredrar Tempur-madrasser. Den här justerbara sängen ger ett fantastiskt stöd som är anpassat efter din kropp, vilket gör att du vaknar upp och känner dig utvilad och fräsch. Med en Tempur-madrass får du en optimal sovposition som begränsar dina rörelser under natten, vilket är bra för personer som tenderar att vända och vrida sig.

  En av de bästa sakerna med den här sängen är att den finns i en mängd olika snygga mönster, så du kan välja den som passar bäst till din sovrumsinredning. Dessutom är det ett mycket prisvärt alternativ för personer som letar efter en justerbar säng av hög kvalitet utan att bryta banken. Den bekväma kontrollen via fjärrkontrollen eller mobilappen gör det också enkelt att justera sängen till din önskade position.

  Det är dock viktigt att notera att Tempur-madrassen inte faller alla i smaken. Vissa personer kan tycka att den är för fast eller för mjuk för deras smak. Dessutom kan motorn vara lite högljudd, vilket kan vara störande för vissa personer som är känsliga för ljud.

  När det gäller design finns den här sängen i en mängd olika snygga alternativ, vilket gör det lätt att hitta en som passar till din sovrumsinredning. Den bekväma kontrollen via fjärrkontrollen eller mobilappen är också en trevlig detalj som gör att du enkelt kan justera sängen till din önskade position.

  Det är dock viktigt att komma ihåg att Tempur-madrassen inte är för alla. Vissa personer kan tycka att den är för fast eller för mjuk för att passa deras smak. Dessutom kan motorn vara lite högljudd, vilket kan vara en dealbreaker för vissa personer. På det hela taget, om du är ett fan av Tempur-madrasser och letar efter en prisvärd justerbar säng, är Tempur Promise definitivt värd att överväga.

  Exklusivt Erbjudande För Läsare!

  8. Julia Ställbar Säng
  Bästa Ställbar Säng i Sammet

  Sammanfattning: Julia Ställbar Säng är en annan bra prisvärd ställbar säng som har en mycket kraftfull och tystlåten motor, perfekt för att inte störa din partner.


  Storlekar: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 180x200, 180x210, 210x200, 210x210 cm

  Fasthet: Mjuk, Medel, Hård, Extra hård

  Bäddmadrass: Ja, kallskumsmadrass 9 cm

  Garanti: 5 års garanti


  Vem Det Passar Bäst För:

 • Par som vill ha personliga sovpositioner
 • För individer som gillar en hårdare madrass
 • Fördelar:

  • Tyst och stark motor
  • Maximal tryckavlastning tack vare tjock resår och starka fjädringar
  • Bekväm kallskumsmadrass
  • Prisvärt alternativ
  • Finns i många olika storlekar
  • Kommer med hotelltäcke och hotellkudde

  Nackdelar:

  • Madrassen är lite hårdare än vad vi gillar
  • Ganska låg säng generellt

  Den justerbara sängen Julia är ett utmärkt alternativ för dem som söker en justerbar säng med en sammetfinish. Sängen finns i olika storlekar och hårdhetsnivåer och är väl lämpad för par som vill ha personliga sovpositioner och personer som föredrar en hårdare madrass. Sängen levereras med 5 års garanti och en rad fördelar som gör den till ett prisvärt alternativ för dem som har en budget.

  En av de utmärkande egenskaperna hos Julia Ställbara Säng är dess tysta och kraftfulla motor, vilket gör den idealisk för dem som inte vill störa sin partner. Sängen erbjuder också maximal tryckavlastning tack vare den tjocka fjädringen och de starka fjädrarna, som arbetar tillsammans för att garantera en bekväm sovupplevelse. Dessutom levereras sängen med en bekväm kallskumsmadrass, vilket är ett utmärkt val för dem som föredrar en hårdare liggyta.

  Även om den justerbara sängen Julia har många fördelar är den inte utan nackdelar. Vissa användare kan tycka att madrassen är lite hårdare än vad de föredrar, vilket kan påverka deras allmänna komfort. Dessutom är sängen relativt låg i höjd, vilket kan göra det svårt för vissa personer att enkelt ta sig in och ut ur sängen.

  På det hela taget är Julia Ställbara Säng ett prisvärt alternativ för dem som är på marknaden för en justerbar säng. Dess kraftfulla och tysta motor, i kombination med dess bekväma kallskumsmadrass och olika fasthetsnivåer, gör den till ett utmärkt val för både par och individer. Även om det kanske inte är det lyxigaste alternativet på marknaden är det ett solitt val för dem med en budget som inte vill offra kvalitet för överkomlighet.

  Exklusivt Erbjudande För Läsare!

  9. Viking Birka Flexplus 3 Ställbar Säng
  Bästa Ställbara Säng Med 7 Zoner

  Sammanfattning: Viking Birka Flexplus 3 Ställbar Säng är en ställbar säng med en mycket hög sovkomfort tack vare de extra komfortzoner som finns med på madrassen.


  Storlekar: 80x200, 90x200, 105x200, 120x200, 160x200, 180x200, 210x200 cm

  Fasthet: Mjuk, Medel, Hård, Extra hård

  Bäddmadrass: Ja

  Garanti: 5 års garanti


  Vem Det Passar Bäst För:

 • Par som vill ha personliga sovpositioner
 • För individer som gillar en hårdare madrass
 • Fördelar:

  • Extremt bekväm att sova i
  • Resårmadrass med sju komfortzoner för maximal avtrycksbelastning
  • Mjuk och steglös reglering med extra nackstödsfunktion
  • Minnesfunktionalitet
  • Enkel att ändra via fjärrkontroll eller app

  Nackdelar:

  • Finns inte i 210 cm längre modeller
  • Relativt hård madrass för lättare personer

  Viking Birka Flexplus 3 är ett utmärkt val för dig som vill ha en säng som kan anpassas efter dina personliga behov. En av de viktigaste egenskaperna hos den här sängen är de sju olika komfortzonerna, som ger maximal tryckavlastning och stöd för kroppen. Den elastiska madrassen är också utformad för att vara extremt bekväm, vilket garanterar att du får en god natts sömn varje gång du använder den.

  En av de bästa sakerna med den här justerbara sängen är att den är mycket lätt att justera, med en mjuk och steglös justeringsfunktion som kan styras med fjärrkontrollen eller mobilappen. Den har också en minnesfunktion som gör att du kan spara dina önskade inställningar, så att du enkelt kan justera sängen till önskad position med en knapptryckning. Detta är särskilt användbart för par som vill anpassa sina sovpositioner.

  Det är dock värt att notera att Viking Birka Flexplus 3 inte finns i längre 210 cm-modeller, vilket kan vara en nackdel för längre personer. En annan potentiell nackdel är att madrassen är relativt hård, vilket kanske inte är bekvämt för lättare personer.

  På det hela taget är Viking Birka Flexplus 3 ett utmärkt val för dem som letar efter en säng som erbjuder maximal komfort och stöd. De sju olika komfortzonerna på madrassen ger bra tryckavlastning, och den mjuka och steglösa justeringsfunktionen gör det enkelt att anpassa sig till önskad position. Även om den kanske inte passar alla är den definitivt värd att överväga om du är på marknaden för en justerbar säng av hög kvalitet.


  Exklusivt Erbjudande För Läsare!

  10. Royal Crown Ställbar Säng
  Bästa Ställbar Säng Med Kudde + Täcke

  Sammanfattning: Royal Crown Ställbar Säng är en annan bekväm säng som för tillfället kommer med ett mjukt och bekvämt duntäcke samt kudde.


  Storlekar: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 180x200, 180x210, 210x200, 210x210 cm

  Fasthet: Mjuk, Medel, Hård, Extra hård

  Bäddmadrass: Ja, Latex med microfiber

  Garanti: 10 års garanti


  Vem Det Passar Bäst För:

 • Par som vill ha personliga sovpositioner
 • För individer som gillar en hårdare madrass
 • Fördelar:

  • Exklusiv och snygg design
  • Tyst och smidig motor med steglösa lägen
  • Dubbelt resårsystem för maximal komfort
  • Minnesfunktionalitet
  • Relativ enkel montering
  • Kommer med duntäcke och dunkudde

  Nackdelar:

  • Ganska höga ben

  Royal Crown är ett lyxigt alternativ för dig som vill ha personliga sovpositioner. Den har en exklusiv och elegant design, vilket gör att den passar bra i alla moderna sovrum. Den tysta och mjuka motorn erbjuder steglösa lägen för att enkelt kunna justera till önskad position. Det dubbla resesystemet säkerställer maximal komfort, medan minnesfunktionaliteten gör det enkelt att komma ihåg dina önskade positioner. Installationsprocessen är relativt enkel, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som inte vill ta itu med en komplicerad installation.

  En unik egenskap hos Royal Crown är att den levereras med ett duntäcke och en kudde, vilket bidrar till den övergripande komforten och attraktionskraften. Madrassen är tillverkad av latex med mikrofiber, vilket ger en bra balans mellan komfort och stöd. Sängen erbjuder alternativ för mjuk, medium, hård och extra hård fasthet för att tillgodose olika preferenser. De höga benen kan dock vara en nackdel för vissa personer, vilket gör det svårt att komma in och ut ur sängen.

  På det hela taget är Royal Crown ett utmärkt val för alla som söker en bekväm och snygg säng med avancerad funktionalitet. Inkluderandet av duntäcket och kudden bidrar till sängens övergripande lyx, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som värdesätter komfort och estetik.

  Exklusivt Erbjudande För Läsare!


  Vad Är En Ställbar Säng?

  Justerbara sängramar är utformade för att sitta under en madrass och ge en anpassad sömnyta som kan justeras för ultimat komfort. Dessa ramar, som vanligtvis drivs av motorer, kan styras med antingen en trådbunden eller trådlös fjärrkontroll, och de erbjuder ett brett utbud av funktioner. Alla justerbara sängar har dock gemensamt att de kan höja och sänka sängens huvud- och fotområde, vilket gör det möjligt för den eller de sovande att hitta den mest bekväma positionen för sina behov.

  Justerbara sängar kan vara särskilt användbara för personer med olika behov. Till exempel kan en höjning av sängens huvud och/eller fot hjälpa vissa personer att sova bekvämare. Genom att höja sänggaveln kan man stödja en bekväm upprätt position när man läser eller tittar på TV och sedan sänka den igen när man ska sova. Det är dock viktigt att notera att det inte är idealiskt för sömnhygienen att titta på tv i sängen.

  Dessutom kan justerbara sängar hjälpa dem som snarkar genom att höja huvudet något på natten. Detta kan minska trycket på deras luftvägar, vilket gör det lättare att andas fritt och minskar risken för sömnapné. Det kan också förbättra sömnen för den snarkandes partner, som mindre sannolikt störs av ljudet.

  Justerbara sängar kan också vara fördelaktiga för personer som återhämtar sig från en skada eller har svullna ben, eftersom en höjning av den skadade kroppsdelen eller benen kan underlätta läkningsprocessen. På samma sätt kan personer med sura uppstötningar upptäcka att en höjning av madrassens huvud bidrar till att minska symtomen och förbättra deras sömn.

  Slutligen kan justerbara sängar med en "Zero Gravity"-funktion, som är vanlig bland justerbara underreden, lindra trycket på smärtsamma områden och göra det möjligt för personer med kronisk smärta, till exempel artrit, att sova bekvämare. Personer med rörelsehinder kan också upptäcka att det blir lättare att komma in och ut ur sängen genom att justera sängens läge.

  För- & Nackdelar Med Ställbara Sängar

  Ställbara sängar har en rad olika för- och nackdelar för olika typer av sovare, vilket till stor del beror på din sovställning och unika förutsättningar. Här är några av de huvudskaliga för- och nackdelarna med en ställbar säng.

  Fördelar:

  • Rörelseomfånget varierar beroende på modell, men de flesta justerbara sängar kan ställas in i många olika positioner för över- och underkroppen.
  • De flesta justerbara sängmodeller finns i delade storlekar för par som vill ha dubbla justeringar.
  • Personer med smärta i nedre delen av ryggen har ofta nytta av att använda ett justerbart liggunderlag, särskilt modeller med förinställningar för tyngdlöshet.
  • Justerbara sängar kan också lutas runt huvudet för att minska snarkning och lindra symtom på sömnapné.
  • Trådlösa fjärrkontroller och USB-portar anses vara standardfunktioner i dagens justerbara sängar.

  Nackdelar:

  • Justerbara sängar varierar i pris, men minimipriset för de flesta modeller är 10 000 kronor. Detta utgör en betydande investering för de flesta hushåll.
  • Justerbara sängar är vanligtvis inte kompatibla med fjädermadrasser, tvillingstorlekar eller alltför tunga modeller.
  • Justerbara sängar har en relativt kort förväntad livslängd. Trots långa garantiperioder för ramarna fungerar deras elektriska komponenter ofta dåligt eller slutar fungera efter några år.
  • De flesta justerbara underreden är ganska tunga och passar kanske inte i vissa bostäder.
  • I många fall måste du montera sängen själv.

  Ställbar Säng - Köpguide

  Att välja en ställbar säng kräver att du tittar runt och undersöker vilken modell som passar bäst för dig och som hamnar inom den budget du har tillgänglig. Det finn ställbara sängar för så lite som 10 000 kronor, men också över 40 000 kronor. Att jämföra olika alternativ kommer att säkerställla att du hittar en modell som passar dig bäst.

  Innan köp bör du täcka på en rad olika faktorer, som bland annat justerbarhet, viktkapacitet, pris, garanti och mycket annat. Här är en närmare titt på de viktigaste specifikationerna som skiljer sig åt mellan de olika modellerna.

  Kompatibilitet Med Madrass

  När det gäller kompatibilitet mellan madrasser och justerbara underreden är det viktigt att ta hänsyn till madrassens typ och fasthet samt den justerbara sängens viktkapacitet.

  De flesta moderna justerbara underreden är utformade för att fungera med en mängd olika madrasstyper, inklusive skum-, latex- och hybridsängar. Dessa typer av madrasser är mer flexibla och kan lätt böja sig och anpassa sig till den justerbara sängens form. Detta gör att madrassen kan röra sig sömlöst med basen, vilket skapar en bekväm och anpassningsbar sovupplevelse.

  Vissa typer av madrasser kan dock vara oförenliga med justerbara baser. Innerspringmadrasser, särskilt fastare modeller, kanske inte är tillräckligt flexibla för att ge det fulla rörelseutbudet som justerbara sängar kan erbjuda. Därför kan användningen av en fjädermadrass på ett justerbart underlag resultera i ett begränsat rörelseomfång, vilket kan påverka din sovupplevelse negativt.

  Storlek

  När det gäller tillgängliga storlekar för justerbara sängar finns det några alternativ att välja mellan. Här i Sverige säljs sängar framfför allt som enkelsängar eller dubbelsängar. Dessa storlekar är vanligtvis bäst lämpade för ensamma sovande personer eller par som har samma preferenser för sängpositionering.

  Enkelsängar är generellt de sängar som är mellan 80-120 cm breda, vilket är en bra storlek för att en individ ska kunna sova på. Dessa passar bra för mindre barn, men även vuxna som sover själv.

  Justerbara dubbelsängar är ett populärt alternativ för par som vill dela en säng med individualiserade positioneringsmöjligheter. De är generellt sett 140-210 breda beroende på hur stor säng ni behöver.

  På engelska talar man ofta om "king size" eller "queen size" vilket motsvarar sängar som är minst 180 cm breda (king size) alternativt de sängar som är 140-160 cm breda (queen size). Du behöver däremot inte oroa dig för detta då det inte är något som diskuteras allt för ofta här i Sverige.

  Längdmässigt kommer nästan alla sängar att vara 200 cm långa, men det finns även viss alternativ som är 210 cm om man vill ha en lite längre modell. Höjdmässigt tenderar ställbara sängar att vara lite högre än till exempel en ramsäng, rutn 55-65 cm.

  Delad Eller Enkelbädd

  När det gäller justerbara sängar finns det två huvudtyper: enkelbäddar och delade bäddar. En enkelbas är en traditionell justerbar säng som lyfter eller sänker hela madrassen. Detta kan vara idealiskt för ensamma sovande personer eller par som delar samma preferenser för sängpositionering. För samsovare med olika höjdpreferenser kan dock ett delat underrede vara ett bättre alternativ.

  Ett delat underrede är delat på längden i mitten, vilket gör att du och din partner kan justera er sida av sängen utan att påverka den andra personen. Detta uppnås genom separata motorer och kontroller för varje sida av sängen, vilket möjliggör helt oberoende justeringar. Med en delad bas kan en person till exempel höja huvudet medan den andra sänker fötterna utan att störa den andras sömn.

  För att kunna använda en delad justerbar säng måste du para ihop den med en delad queen-, delad king- eller delad California king-madrass. Det innebär att du måste köpa två separata madrasser som passar ihop på det justerbara underlaget. Den delade utformningen av den justerbara sängen och madrassen möjliggör maximal anpassning och komfort för varje individ.

  Delade justerbara sängar är ett utmärkt alternativ för par med olika sömnpreferenser eller medicinska behov. Om den ena personen till exempel snarkar eller lider av sömnapné kan hen justera sin sida av sängen för att höja huvudet och minska snarkandet, medan den andra personen kan sova platt. Eller om en person har ryggsmärtor kan han eller hon justera sin sida av sängen för att hitta den mest bekväma positionen för ryggraden, medan den andra personen kan justera sin sida av sängen självständigt.

  Funktionalitet

  När det gäller justerbara sängar kan de funktioner som finns tillgängliga variera mycket beroende på sängens prisnivå. I allmänhet kan du förvänta dig en mer minimalistisk design med färre extrafunktioner på justerbara sängar som kostar under 15 000 kronor. När priset stiger ökar dock antalet och kvaliteten på de extrafunktioner som finns tillgängliga.

  Några av de mest populära extrafunktionerna på justerbara sängar är massage, teknik för vägghuggning, inbyggda högtalare och smart teknik. Massage är en funktion som allt oftare ingår i justerbara sängar, och den består av en krusande känsla som kan kännas på över- och/eller underkroppen. Wall-hugging-tekniken är utformad för att hålla sängen nära väggen när den justeras, så att du enkelt kan nå ditt nattduksbord även när sängen är i ett lutande läge. Inbyggda högtalare gör att du kan lyssna på musik eller annat ljud utan att behöva separata högtalare eller hörlurar.

  Smart teknik är en annan funktion som blir allt vanligare på justerbara sängar i högre prisklasser. Med smart teknik kan du styra basen med en enhet, till exempel en smartphone eller surfplatta. Vissa justerbara sängar med smart teknik gör det till och med möjligt att spåra dina sömnvanor på natten, vilket ger dig insikter om din sömnkvalitet och dina sömnmönster.

  Andra funktioner som du kan hitta på justerbara sängar är USB-portar för laddning av enheter, belysning i basen för att hjälpa dig att se i mörker och förinställningar mot snarkning för att höja huvudet något och minska snarkning. Det finns också justerbara sängar med anpassningsbar höjd, så att du kan höja eller sänka sängen till olika profiler, och tidsinställd/automatisk justering, så att du kan programmera sängen så att den automatiskt justeras till olika vinklar vid olika tidpunkter under natten.

  Fjärrkontroll För Ställbar Säng

  När det gäller att styra en justerbar säng är en fjärrkontroll en viktig funktion. Äldre justerbara sängar hade vanligtvis trådbundna fjärrkontroller som var anslutna till justeringssystemet. De flesta nyare justerbara sängar har dock trådlösa fjärrkontroller som ger större frihet och flexibilitet.

  Trådlösa fjärrkontroller är ofta bakgrundsbelysta för att underlätta visningen, vilket är särskilt användbart om du behöver justera sängen mitt i natten. Vissa fjärrkontroller har till och med inbyggda ficklampor, vilket kan vara användbart för att hitta runt i sovrummet i mörker. Dessutom levereras många justerbara sängar med en fjärrkontrollhållare, som håller fjärrkontrollen inom räckhåll och förhindrar att den försvinner.

  Fjärrkontrollens utformning kan variera beroende på märke och modell av den justerbara sängen. Vissa fjärrkontroller är utformade för att vara enkla och lättanvända, med bara några få knappar för att justera sängens position. Andra fjärrkontroller kan ha en mer komplex utformning, med ytterligare knappar för att styra extrafunktioner, som massage eller inbyggda högtalare.

  Förutom den vanliga fjärrkontrollen levereras vissa justerbara sängar också med en mobilapp som gör att du kan styra sängen från din smartphone eller surfplatta. Med en mobilapp kan du justera sängens position, styra extrafunktioner och till och med ställa in automatiska rutiner för att justera sängen vid specifika tidpunkter.

  Motor & Ljud

  När det gäller buller producerar de flesta justerbara sängar ett visst ljud när de lutar eller sjunker. Med nyare modeller är ljudnivån dock oftast minimal och anses inte störande. Detta beror på att många moderna justerbara sängar använder högkvalitativa motorer och komponenter som är utformade för att fungera tyst.

  Med detta sagt är det viktigt att komma ihåg att ljudnivåerna kan variera beroende på den justerbara sängens märke och modell samt de specifika komponenter som används. Även om de flesta nyare modeller är utformade för att vara tysta kan det finnas vissa som producerar mer buller än andra.

  För lätt sovande personer är det värt att notera att även en liten mängd buller kan störa deras sömn. Om du eller din partner gör justeringar i sängen under natten kan det räcka för att väcka en lätt sovande person. För att minimera buller kan du försöka göra justeringar långsamt och försiktigt och undvika att göra onödiga justeringar under natten.

  Om buller är ett bekymmer för dig kan det vara bra att läsa recensioner och göra lite forskning om de specifika ljudnivåerna för olika justerbara sängmodeller. Dessutom erbjuder många märken för justerbara sängar provperioder, så att du kan testa sängen i

  Montering

  När det gäller montering kan svårighetsgraden och den tid som krävs variera beroende på märke och modell av den justerbara sängen. De flesta justerbara sängar som levereras via standardleverans på marken är dock utformade för att vara ganska enkla att sätta ihop, även för dem med begränsad erfarenhet av gör-det-själv-arbete.

  Monteringsprocessen innebär vanligtvis att man fäster benen och stödskenorna på basen, ansluter motorn och styrsystemet och fäster madrasshållarstängerna eller andra tillbehör. De flesta justerbara sängar levereras med detaljerade instruktioner och alla nödvändiga verktyg och hårdvara för att slutföra monteringen.

  Med detta sagt kan vissa justerbara sängar vara lättare eller svårare att montera än andra, beroende på den specifika konstruktionen och komponenterna. Vissa märken erbjuder enklare montering med funktioner som snappade delar eller förmonterade komponenter.

  Om du föredrar att inte montera sängen själv erbjuder vissa märken White Glove-leverans, vilket inkluderar professionell montering och installation av sängen. Med White Glove-leverans kommer ett team av proffs att leverera och installera sängen i ditt hem och ta hand om all montering och installation.

  Vikt

  Vikten på en justerbar säng kan variera beroende på sängens storlek och specifika utformning. Generellt sett väger de flesta justerbara sängar mellan 60-90 kilo. Dessa sängar är utformade för att vara robusta och hållbara, med en solid bas och högkvalitativa komponenter som klarar av att bära madrassens och sovande personers vikt.

  Dock tenderar delade ställbara sängar att vara de tyngsta, vanligen i 90-100 kilo. Detta beror på att delade modeller har två separata justerbara baser som måste anslutas och stödjas av en central ram eller konsol.

  När du bestämmer var du ska ställa upp sängen är det viktigt att tänka på den justerbara sängens vikt, liksom på vikten av madrassen och sovande personer. Den sammanlagda vikten kan snabbt bli stor, och du måste se till att golvet och rummet kan bära upp vikten utan att orsaka skador eller instabilitet.

  Om du dessutom planerar att flytta sängen eller ändra dess placering måste du ta hänsyn till vikten. Vissa justerbara sängar kan vara lättare att flytta än andra, beroende på den specifika konstruktionen och viktfördelningen.

  Viktkapacitet

  Viktgränsen för en justerbar säng är en viktig uppgift att ta hänsyn till när du köper en ny säng. Det beror på att du måste se till att sängen på ett säkert sätt kan bära både din och din partners vikt samt vikten av madrassen och eventuella andra tillbehör på sängen.

  De flesta justerbara sängar som tillverkas idag erbjuder en viktkapacitet på 300-400 kg, vilket i allmänhet är tillräckligt för de flesta par. Det är dock viktigt att tänka på att viktgränsen kan variera beroende på sängens märke och modell. Vissa sängar kan ha en lägre viktgräns på 200 eller 250 kg, medan andra kan ha en högre gräns på 500 kg eller mer.

  När du överväger viktgränsen för en justerbar säng är det viktigt att ta hänsyn till din egen vikt och din partners vikt, samt vikten av madrassen och eventuella andra tillbehör på sängen. Om du är betydligt tyngre än sängens viktgräns kan det hända att den inte är säker eller bekväm att använda, och du kan behöva överväga en annan säng eller ytterligare stödalternativ.

  Pris

  När det gäller priser kan justerbara sängar variera mycket beroende på märke, modell och funktioner. I allmänhet kan du räkna med att betala minst 10 000 kronor för en justerbar säng, med priser som ökar när du lägger till fler funktioner och funktioner.

  För en grundläggande modell av justerbar säng med minimala funktioner kan du räkna med att betala omkring 10 000-20 000 kronor. Dessa sängar har vanligtvis grundläggande justeringsmöjligheter för sängens huvud och fot, men har kanske inte många extra funktioner som massage eller smart teknik.

  För justerbara sängar med extra funktioner kan du räkna med att betala närmare 20 000-30 000 kronor. Dessa sängar kan ha extra funktioner som massage, vägghuggande teknik, inbyggda högtalare och smart teknik som gör att du kan styra sängen med din smartphone eller surfplatta. Ju fler egenskaper och funktioner en justerbar säng har, desto högre är sannolikt priset.

  Dessutom erbjuder vissa märken för justerbara sängar produktpaket som inkluderar sängen samt en ny madrass, kuddar, lakan och andra tillbehör. Dessa paket kan vara ett kostnadseffektivt sätt att uppgradera hela din sömnuppställning på en gång och kan innehålla rabatter eller särskilda prisincitament.

  Testperiod

  Många tillverkare av justerbara sängar erbjuder en provperiod så att du kan testa sängen i ditt eget hem innan du köper den. Dessa provperioder kan variera från 30 till 100 dagar, beroende på sängens märke och modell.

  Under provperioden kan du sova i sängen och testa dess olika funktioner och inställningsmöjligheter. Om du bestämmer dig för att sängen inte är rätt för dig tillåter de flesta märken att du initierar en retur och får full återbetalning. I vissa fall kan märket erbjuda gratis returfrakt eller en upphämtningstjänst för att göra returprocessen bekvämare.

  Det är viktigt att notera att inte alla justerbara sängar kommer med en provperiod, och i vissa fall kan försäljningen vara slutgiltig. Därför är det viktigt att göra din forskning och välja en justerbar säng av hög kvalitet som uppfyller dina specifika behov och preferenser.

  Om du funderar på en justerbar säng men är orolig för att binda dig till ett köp utan att se det, leta efter en modell som innehåller en provperiod. Detta kan ge sinnesro och ge dig möjlighet att testa sängen i ditt eget hem innan du fattar ett slutgiltigt beslut.

  Garanti

  Garantin för en justerbar säng är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en ny säng. Garantin kan ge skydd och sinnesfrid om något går fel med sängen, och kan också ge dig en uppfattning om sängens övergripande kvalitet och hållbarhet.

  Garantier för justerbara sängar skiljer sig vanligtvis lite från garantier för madrasser. För det första är de vanligtvis längre - en garanti på 20 år eller livstid är ganska vanligt. Det är dock viktigt att notera att garantins längd inte nödvändigtvis återspeglar sängens kvalitet eller hållbarhet.

  När du granskar en garanti för en justerbar säng är det viktigt att vara uppmärksam på de specifika komponenter som täcks. Motorn och de elektriska komponenterna täcks vanligtvis i 2 till 5 år, eftersom det är dessa delar som är mest benägna att utsättas för slitage eller fel med tiden. Den återstående garantitiden gäller vanligtvis endast sängens mekaniska ram, som i allmänhet är mer hållbar och mindre benägen att behöva repareras eller bytas ut.

  Det är också viktigt att granska garantivillkoren, eftersom dessa kan variera beroende på sängens märke och modell. Vissa garantier kan kräva särskilt underhåll eller skötsel av sängen och täcker kanske inte skador som orsakats av felaktig användning eller försummelse.

  Funktionalitet i Ställbara Sängar

  De flesta justerbara underreden kan åtminstone justeras för över- och/eller underkroppen. De bör också ha en hållstång, mikrokrokar eller någon annan mekanism för att hålla madrassen på plats utan att den flyttar sig för mycket. Fjärrkontroller är också standard. Mer avancerade modeller kan vara utrustade med extra funktioner och förinställningar samt ett större utbud av justeringsmöjligheter.

  Justering av över- och underkropp

  • Vissa justerbara sängar kan endast höjas vid över- eller underkroppen, men dessa modeller är ganska sällsynta.
  • De flesta som säljs i dag kan höjas vid både över- och underkropp.
  • Ett litet antal modeller har ett extra alternativ för huvudets lutning som inte påverkar resten av överkroppen.

  Rörelseomfång

  • Rörelseomfånget för ett justerbart madrassunderlag beror på modellen.
  • I de flesta fall kan överkroppen höjas upp till 60-80 grader och underkroppen kan höjas upp till 30-40 grader.

  Dubbel justering

  • Justerbara sängar i delade storlekar erbjuder dubbel justering, vilket gör att personen på varje sida av sängen kan programmera olika inställningar.
  • Om du och din partner inte är överens om den bästa vinkeln för över- och underkroppen är en delad storlek idealisk - men tänk på att dessa modeller tenderar att vara dyra.

  Förinställning för "nollgravitation".

  • Med inställningen "Zero Gravity" kommer dina ben att vara högre upp än ditt huvud för att ge en "tyngdlös" känsla.
  • Många människor tycker att den här positionen är bekväm, även de med ryggsmärtor och lågt blodtryck.

  Förinställning mot snarkning

  • I förinställningen mot snarkning höjs huvudet något högre än resten av kroppen.
  • Den här positionen kan minska snarkning för personer med medicinska tillstånd som sömnapné, liksom för dem som naturligt snarkar på natten.

  Anpassningsbar höjd

  • Vissa justerbara sängar har ben som kan höjas eller sänkas till olika profiler.
  • Dessa passar bäst för personer som har svårt att ta sig upp ur sängen.
  • Ett typiskt profilområde för justerbara ben är 15-20 cm.

  Tidsinställd/automatisk justering

  • Med tidsinställd justering kan du programmera sängen så att den automatiskt justeras till olika vinklar vid olika tidpunkter under natten.
  • Denna funktion är något sällsynt och vanligtvis begränsad till modeller i högre prisklass.

  Förinställningar med minne

  • Minnesförinställningar är en vanlig funktion för dagens justerbara sängar.
  • Genom att trycka på en knapp på fjärrkontrollen justeras sängen till den position du vill ha.
  • De flesta justerbara sängar erbjuder minst en eller två minnesförinställningar, men vissa erbjuder fem eller fler.

  Sängen är väggfast

  • Justerbara sängar med vägganpassningsteknik kommer att minska något i takt med att ytan höjs.
  • Detta gör att du lätt kan nå ditt nattduksbord även i ett lutande läge.
  • Detta är en annan funktion som normalt finns på dyrare sängar.

  Retentionssystem

  • För att förhindra att madrassen glider runt har många justerbara underreden en hållarstång vid sängens fot.
  • Andra håller madrassen på plats med ett fasthållningssystem med mikrokrokar.
  • I vissa fall har sängen både stången och mikrokrokarna.

  Massage

  • Ett växande antal tillverkare av justerbara sängar inkluderar denna komponent i sina modeller.
  • "Massagen" består av en krusande känsla som kan kännas på över- och/eller underkroppen.
  • Antalet massagelägen, eller intensitetsnivåer, varierar.

  Larm

  • Vissa justerbara sängar erbjuder ett tyst larm.
  • Liksom massagefunktionerna består larmet av mjuka krusningar längs ytan som är avsedda att väcka dig utan skrikande ljud.

  Belysning i basen

  • LED-belysning under sängen är en standardfunktion i dagens modeller med justerbart underrede.
  • Dessa lampor hjälper dig att undvika att stöta tårna mot hinder och gör också att du kan se tydligare under sängen.

  Hur Du Får Ut Det Mesta Av Din Ställbara Säng

  Du har alltså fattat beslutet att köpa en justerbar säng. Vad är nästa steg? Här är några tips för att optimera din justerbara sängstomme:

  • Lär känna din modell: Varje justerbar säng är unik, så börja med att bekanta dig med den modell du har köpt. Vilka funktioner erbjuder den? Hur fungerar fjärrkontrollen? Vilka är fördelarna med de olika positionerna och förinställningarna? Har den några specialfunktioner, till exempel belysning under sängen eller ett väckningslarm? Ta dig tid att läsa bruksanvisningen och undersöka recensioner om den specifika modellen så att du vet hur du optimerar alla dess funktioner.
  • Känn till dina behov: Den främsta fördelen med en justerbar säng är att den är anpassningsbar, så se till att du skräddarsyr sängen efter dina specifika behov. Snarkar du? Gör ofta bruk av anti-snore-funktionen. Lider du av svullna ben? Höj dina lemmar för att minska svullnaden. Har du alltid ont i ryggen? Zero Gravity-funktionen kan vara den perfekta lösningen för dig.
  • Var villig att experimentera: Om du är van vid att sova på en platt yta varje natt kommer en justerbar säng att kräva viss anpassning. Ge dig själv lite tid att vänja dig vid din nya säng och förvänta dig inte att uppleva perfekt sömn direkt. Var villig att experimentera med olika positioner och funktioner tills du hittar de funktioner som fungerar bäst för dig.

  Vanliga Frågor Om Ställbara Sängar

  Vilken är den bästa ställbara sängen?

  När du funderar på en justerbar säng är det viktigt att väga för- och nackdelar med varje modell för att hitta den som bäst passar dina individuella behov och preferenser.

  För dem som har en budget kan en billig justerbar säng vara det mest praktiska valet. Även om de saknar en del av lyxmodellernas klockor och visselpipor kan dessa sängar vanligtvis höja huvudet och vara kompatibla med de flesta madrasser av motsvarande storlek. Låt dig dock inte luras av den lägre prislappen - en prisvärd justerbar säng kan fortfarande vara en klok investering för dem som lider av ryggsmärtor eller frekventa snarkningar, och kan till och med överträffa några av sina dyrare konkurrenter på vissa områden.

  Å andra sidan kommer en högklassig justerbar säng med extra funktioner sannolikt med en högre prislapp. Modeller som erbjuder utökat rörelseomfång för huvud och fötter, eller som erbjuder massage och väckarklocksfunktioner, kan vara värda investeringen för dem som söker maximal komfort och bekvämlighet. Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa lyxsängar lätt kan kosta uppemot 50 000 - 100 000 kronor. I slutändan är det viktigt att ta hänsyn till din budget och dina individuella behov när du bestämmer dig för vilken justerbar säng som passar dig bäst.

  Kan jag använda vilken madrass som helst med min ställbara säng?

  Alla madrasser är inte lämpliga för användning med en justerbar säng, eftersom vissa fjädermadrasser inte är särskilt kompatibla. De flesta andra typer av madrasser kan dock användas med justerbara sängar. Om du redan äger en kompatibel madrass kan du använda den på din justerbara säng utan att behöva köpa en ny. De bästa madrastyperna för justerbara sängar är vanligtvis helskum, hel latex och hybridmodeller med mjukare känsla, lägre vikt och kortare profiler. Dessa madrasser ger ökad flexibilitet och gör att du fullt ut kan uppleva fördelarna med justeringar av över- och underkroppen.

  Är en ställbar säng värt pengarna?

  Justerbara sängar kan vara ganska dyra, men många tycker att de är en värdefull investering. Om du föredrar att sova med huvudet eller fötterna upphöjda, eller om du upplever obehag när du ligger platt, kan en justerbar säng vara rätt för dig. Den förhöjda positionen kan bidra till att minska trycket på din ryggrad och lindra tillstånd som sömnapné, sura uppstötningar eller snarkning. Vissa justerbara sängar har också funktioner för att motverka snarkning som automatiskt höjer huvudet för att förhindra snarkning.

  Idag finns justerbara sängar med ett brett utbud av funktioner, från enkla konstruktioner till högteknologiska modeller med avancerad teknik. Vissa modeller har till exempel inbyggda massagefunktioner, vibrerande larm och belysning under sängen för att förbättra din sovupplevelse. Dessutom kan du med hjälp av vägghuggande teknik ha nattduksbordet inom räckhåll även när du höjer din sida av sängen, vilket är perfekt för personer som läser i sängen eller tittar på tv.

  Dessutom har vissa avancerade justerbara sängar sensorer som spårar dina sömndata. Med den här funktionen kan du övervaka dina sömnmönster, spåra dina rörelser och bedöma din sömnkvalitet. Du kan till och med använda en smartphoneapp för att jämföra dina resultat från natt till natt.

  Om någon av dessa funktioner låter tilltalande kan du överväga att köpa en justerbar säng. Tänk dock på att fler funktioner innebär en högre prislapp, så se till att välja den säng som bäst passar dina behov och din budget.

  Vad kostar en ställbar säng?

  Priset på en justerbar säng varierar beroende på faktorer som märke, modell och storlek. Även om vissa enkelsängar kan kosta så lite som 10 000 kronor, är detta långt under baspriset för modeller i större storlek. Avancerade justerbara sängar som har en rad olika funktioner kan kosta över 100 000 kronor. I allmänhet är sängar som säljs i fysiska butiker dyrare än de som säljs på nätet.

  Hur monterar jag min ställbarasäng?

  Det kan vara olika svårt att montera en justerbar säng beroende på vilken modell det rör sig om, men de flesta har en enkel konstruktion som kan monteras ihop med minimal tid och frustration. Det är viktigt att noggrant följa de anvisningar som medföljer sängen. Om du stöter på några problem, tveka inte att kontakta varumärkets kundtjänst via telefon, e-post eller live webbchatt. Dessutom erbjuder vissa företag hjälpsamma videor om hur man monterar på sina webbplatser.

  Är ställbara sängar bra för snarkning?

  Justerbara sängar kan eventuellt lindra snarkning genom att höja huvudet över kroppen, vilket kan ändra luftvägarnas vinkel och minska eller eliminera hinder som orsakar snarkning. Snarkning är ofta ett resultat av en partiell blockering i luftvägarna, vilket gör att luften passerar över avslappnade vävnader och ger upphov till högljudda vibrationer. Snarkning kan dock ha olika orsaker och olika lösningar, så det är viktigt att identifiera det underliggande problemet innan man enbart förlitar sig på en justerbar säng för att lindra problemet.

  Vad är det bästa sättet att hålla kvar lakan på ställbara sängar?

  För att förhindra att lakanen glider av när en justerbar säng höjs kan du stoppa in de plana lakankanterna under madrassen eller använda ett platt lakan med hörnband. Ett annat alternativ är att använda en "lakanupphängning" som löper runt madrassens sida och håller det platta lakanet på plats. Spännlakanets "fickdjup" bör beaktas eftersom det anger den maximala madrasshöjden som lakanet kan användas med. Om lakanets fickdjup är grundare än madrassens profil kan spännlakanets elastiska hörn lätt lossna. Det är viktigt att välja ett lakan som är tillräckligt djupt för att passa din madrass.

  Avslutningsvis Om Ställbara Sängar

  I denna guide har vi tagit oss en närmare titt på några av marknadens bästa ställbara sängar, med målet att förse dig med din information du behöver för att ta ett informerat köpbeslut.

  Det finns många alternativ på marknaden, men med denna guide hoppas vi att vi har underlättat det för dig.