Bästa Gravidkudde (2023): Bäst i Test

Skriven Av Ulrika Hinnenberg  | Uppdaterad: 22 maj 2024

En graviditet är svår för din kropp. När du går igenom veckorna i första, andra och tredje trimestern kan det hända att kroppsliga besvär dyker upp. Detta kan göra det nästan omöjligt att få en god natts sömn, särskilt när du inte längre kan sova på mage eller rygg. Men att få en hel natts sömn är lika viktigt, om inte viktigare, när du är gravid.

Gravidkuddar, eller graviditetskuddar, kan ge en välbehövlig lättnad åt sömnbristande blivande mödrar. Dessa specialiserade kuddar är utformade för att stödja din växande mage, samtidigt som de gör den av läkaren rekommenderade sidosömnställningen lite bekvämare. Vi kommer att dela upp de olika formerna och avsedda funktionerna hos graviditetskuddar och hur du väljer den bästa för dina behov.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa gravidkudden på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Gravidkuddarna Är:

 1. Doomoo Amnings- & Gravidkudde - Bäst i Test Gravidkudde
 2. Zenkuru Kroppskudde - Näst Bäst i Test Gravidkudde
 3. NG Baby Gravidkudde - Bästa Prisvärda Gravidkudde
 4. Petite Chérie Gravidkudde - Bästa Lilla Gravidkudde
 5. Beemoo Care Gravidkudde - Bästa Billiga Gravidkudde

1. Doomoo Amnings- & Gravidkudde
Bäst i Test Gravidkudde

Längd x Bredd: 74 x 42 x 17 cm

Material: 95 % bomull, 5 % elastan

Fyllning: EPS-kulor av 100 % polystyren

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Gravida som letar efter ett mångsidigt alternativ för både amning och sovande

Fördelar:

 • Fungerar som både amningskudde och gravidkudde
 • Mycket formbar passform med bra flexibilitet
 • Prasselfri mjuk fyllning
 • Ergonomisk design för bättre st öd och tryckavlastning

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ
 • Inte det mest stödjande alternativet för senare stadie av graviditet

Sammanfattning: Doomoo Amnings- & Gravidkudde är vår testvinnare, och det är lätt att förstå varför. Med dess flexibla passform kan det användas som både gravidkudde och amningskudde, utan att offra något i termer av bekvämlighet eller hållbarhet.

Doomoo Amnings- & Gravidkudde är en mångsidig kudde som fungerar som både gravid- och amningskudde. Med en längd på 74 cm och en bredd på 42 cm är den tillräckligt stor för att ge stöd åt hela kroppen. Dess ergonomiska design gör att kudden ger ett bra stöd och avlastar tryck på bålen, ryggen och nacken. Kudden är även mycket formbar och flexibel vilket gör den idealisk för olika kroppsformer.

Kudden är tillverkad av 95% bomull och 5% elastan, vilket ger en mjuk och bekväm yta. Fyllningen består av EPS-kulor av 100% polystyren, vilket ger en mjuk och prasselfri yta. Kudden är lätt att tvätta och torka, vilket gör den idealisk för användning både under och efter graviditeten.

Ett av de få nackdelarna med Doomoo Amnings- & Gravidkudde är dess högre pris. Det är dock värt att notera att det är ett högkvalitativt alternativ med lång livslängd och flera användningsområden. En annan nackdel är att kudden kanske inte är det mest stödjande alternativet för senare stadier av graviditeten.

Doomoo Amnings- & Gravidkudde


2. Zenkuru Kroppskudde
Näst Bäst i Test Gravidkudde

Längd x Bredd: 140 x 80 x 20 cm

Material: 100% Modal

Fyllning: Polypropen

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter ett mångsidigt alternativ
 2. Sidosovare

Fördelar:

 • Följsam och omfamnande U-formad design
 • Bra stöd för nacke, axlar och rygg
 • Riktigt bekväm, särskilt för sidosovare
 • Smidigt avtagbart fodral som kan maskintvättas

Nackdelar:

 • Begränsat stöd för dig som ligger på rygg
 • U-formen förser dig inte mycket stöd i ben och höft

SammanfattningZenkuru Kroppskudde är en annan otroligt populär gravidkudde som kommer in på en nära andraplats i vårt test. Med en U-form är det ett perfekt alterantiv för sidosovare, men dess funktionalitet är däremot inte lika bra för dig som sover på rygg elelr mage.

Zenkuru Kroppskudde är en gravidkudde som är näst bäst i test. Denna kudde har en följsam och omfamnande U-formad design som ger bra stöd för nacke, axlar och rygg, vilket är särskilt bekvämt för sidosovare. Kudden är också smidigt avtagbar och tvättbar. Detta är ett mångsidigt alternativ för alla som letar efter en gravidkudde.

En av nackdelarna med Zenkuru Kroppskudde är att den inte ger mycket stöd för dig som ligger på rygg eller mage. U-formen förser dig heller inte mycket stöd i ben och höft. Men för de som sover på sidan är denna kudde ett perfekt alternativ.

Sammanfattningsvis är Zenkuru Kroppskudde en riktigt bra gravidkudde för sidosovare, men kanske inte det bästa valet för de som sover på rygg eller mage.

Zenkuru Kroppskudde


3. NG Baby Gravidkudde
Bästa Prisvärda Gravidkudde

Längd x Bredd: 140 x 45 cm

Material: 100& Polyester

Fyllning: Styrolitkulor

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en gravidkudde av bra kvalité till ett bra pris

Fördelar:

 • Mycket prisvärt
 • Simpel mångsidig design som också kan användas för amning
 • Mjuk och stödjande känsla

Nackdelar:

 • Den simpla formen kan inte förse dig med mer omfattande stöd
 • Inte lika hållbart alternativ som dyrare modeller

Sammanfattning: NG Baby Gravidkudde är alternativet för dig som letar efter ett riktig kap. Med en relativt hög kvalité och bra funktionalitet får du här en toppenmodell till ett fantastiskt pris.

NG Baby Gravidkudde är ett prisvärt alternativ för dig som letar efter en gravidkudde av bra kvalité till ett bra pris. Denna kudde har en simpel mångsidig design som också kan användas för amning. Med en längd på 140 cm och en bredd på 45 cm är kudden tillräckligt stor för att ge en mjuk och stödjande känsla för din bula.

Trots att den simpla formen inte kan förse dig med mer omfattande stöd, ger den ändå tillräckligt stöd för att hålla dig bekväm under natten. Kudden är fylld med styrolitkulor, vilket ger en bra balans mellan mjukhet och stöd. Materialet i kudden, 100% polyester, gör den enkel att rengöra.

Den här kudden är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en prisvärd gravidkudde av god kvalité. Med detta val får du en kudde som ger tillräckligt stöd och bekvämlighet för en god natts sömn. Dock är det viktigt att notera att detta alternativ inte är lika hållbart som dyrare modeller, men detta är något man kan förvänta sig med tanke på det lägre priset.

NG Baby Gravidkudde


4. Petite Chérie Gravidkudde
Bästa Lilla Gravidkudde

Längd x Bredd: 200x60 cm

Material: 95 % bomull, 5 % elastan

Fyllning: 100 % polystyren

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en mindre stödjande kudde

Fördelar:

 • Kan användas för att förse kroppen med spcifik tryckavlastning och stöd
 • Lätt och smidig att hantera och förvara
 • PU-beläggning för bättre vattentät förmåga
 • Avtagbart fodral som enkelt kan maskintvättas

Nackdelar:

 • Inte särskilt stor, begränsat stöd

Sammanfattning: Petite Chérie Gravidkudde är det mindre alternativet av en stödjande gravidkudde, och är perfekt för dig som vill kunna avlasta specifika områden, såsom höft, rygg eller axlar.

Petite Chérie Gravidkudde är en mindre och smidig gravidkudde som är perfekt för användare som söker specifikt stöd och tryckavlastning på mindre områden. Med en längd på 200 cm och en bredd på 60 cm ger den ett begränsat stöd jämfört med andra gravidkuddar på marknaden.

Kudden är lätthanterlig och enkel att förvara, och det avtagbara fodralet gör det enkelt att hålla rent. Fodralet har också en PU-beläggning som förbättrar kuddens vattentäta egenskaper. Kudden är gjord av en blandning av bomull och elastan och har en fyllning av 100% polystyrenkulor.

Den stora fördelen med Petite Chérie Gravidkudde är dess förmåga att avlasta specifika områden och ge målinriktat stöd, men dess begränsade storlek gör den mindre lämplig för användare som vill ha ett omfattande stöd för hela kroppen.

Petite Chérie Gravidkudde


5. Beemoo Care Gravidkudde
Bästa Billiga Gravidkudde

Längd x Bredd: 136x20 cm

Material: 95 % bomull, 5 % elastan

Fyllning: 100 % kulor av polystyren

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Budgetmedvetna köpare

Fördelar:

 • Mycket billig
 • Bra stöd och avlastning
 • Mjukt överdrag i bomullsblandning

Nackdelar:

 • inte samma höga kvalité eller komfort som premiumalternativ

Sammanfattning: Om du är ute efter bästa billiga gravidkudde, är Beemoo Care Gravidkudde helt klart ett av de bästa alternativen på marknaden. Med helt okej stöd och bra kvalité får du här en gravidkudde till en tredjedel av priset av många i premiumsegmentet.

Beemoo Care Gravidkudde är ett utmärkt val för den budgetmedvetna köparen som söker en gravidkudde. Kudden är tillverkad av en mjuk bomullsblandning som är skonsam mot huden och ger en bekväm upplevelse. Den är fylld med 100% kulor av polystyren som ger ett stödjande och avlastande stöd för den gravida kvinnans kropp.

Med sina dimensioner på 136x20 cm är kudden tillräckligt stor för att ge stöd till både nacke, rygg och ben. Detta gör att den är perfekt för att lindra smärta och obehag under graviditeten. Kudden är också lätt att forma och anpassa efter behov, vilket gör att den kan användas på ett antal olika sätt.

Trots att Beemoo Care Gravidkudde är en billigare alternativ, så är den fortfarande av god kvalitet. Den ger ett tillräckligt stöd för den gravida kvinnans kropp och har ett mjukt överdrag i en bomullsblandning. Dock, om man jämför med de dyrare premiumalternativen på marknaden, så är Beemoo Care Gravidkudde inte lika bekväm eller av hög kvalité.

Beemoo Care Gravidkudde


Vad Är En Gravidkudde?

En gravidkudde är en typ av kudde som hjälper blivande mödrar att få en bekväm viloposition och mer sömn. Under graviditeten belastas kroppen extra mycket, särskilt ju längre graviditeten fortskrider. Detta kan leda till värk och smärta som gör det svårt att sova ordentligt.

Graviditetskuddar är utformade för att stödja den gravida kroppens konturer och ge stöd där det behövs som mest. Det finns många olika former och storlekar av graviditetskuddar som kan anpassas till olika sovpositioner och hjälpa till att förebygga värk och smärta.

De vanligaste typerna är C- och U-formade helkroppskuddar som ger stöd till hela kroppen och kilkuddar som kan användas för att stödja ett specifikt område, till exempel midjan eller ryggen.

Hur Använder Man En Gravidkudde?

Graviditetskuddar är utformade för att lindra olika typer av kroppsvärk och kan användas när som helst under graviditeten. De är särskilt användbara från andra trimestern när magen blir större och det är viktigt att sova på sidan i stället för på ryggen. En obstetriker rekommenderar att man börjar använda kudden runt 28 veckor när livmoderns och barnets vikt är tillräckligt tung för att eventuellt trycka ihop det stora blodkärlet. Det är också viktigt att använda kudden på rätt sätt för att undvika lågt blodtryck och andra obehagliga symtom.

För att använda en graviditetskudde på rätt sätt kan man placera en mjuk kudde under höger höft och skinkor för att luta kroppen lite åt vänster. Det finns fyra huvudtyper av graviditetskuddar som kan användas för att lindra smärta och bekvämlighet under graviditeten.

sova med knäkudde gravid

Form På Graviditetskuddar

U-formad Gravidkudde:

Den här typen av graviditetskudde är utformad som ett U och är lika stor som din kropp. Den ger stöd åt huvud, nacke, rygg, höfter, ben och mage. Du kan använda den för att stödja dig själv om du sover på ryggen eller för att lägga dig på framsidan och ryggen när du börjar sova på sidan under andra trimestern. Tänk på att den här typen av graviditetskudde tar upp mycket utrymme.

C-formad Gravidkudde:

En annan stor graviditetskroppskudde är utformad som ett C i stället för ett U. Vissa C-formade graviditetskuddar kröker sig runt hela kroppen för att stödja både rygg och bula, medan andra bara konturerar framsidan. Den här kudden används när du sover på sidan - vila huvudet på den övre delen, stötta din bula (och eventuellt din rygg) med sidan och stoppa in den nedre delen av C-kudden mellan dina ben.

Minikudde:

En kilkudde är mycket mindre och billigare än andra graviditetskuddar. Den är utformad för att stödja ett visst område - vanligtvis din bula eller rygg. Du använder den genom att lägga kilen under magen för att avlasta vikten av din bula, eller genom att lägga den bakom dig för att se till att du inte rullar över på ryggen under natten.

Uppblåsbar Graviditetskudde:

Det här alternativet är det största graviditetskuddsalternativet som finns och kan kännas som en livflotte. Det här alternativet är inte nödvändigtvis det mest praktiska, men det kan vara ett bra val för magsovare som har uttömt alla alternativ. Dessa har ofta ett hål som du kan vila din gravida mage i. För att använda dem är det bara att blåsa upp dem och slå sig ner.

Gravidkudde- Köpguide

Exakt vad du ska leta efter i en graviditetskudde beror till stor del på dina egna personliga behov, inklusive var du behöver mest stöd, men vissa egenskaper är universella. Eftersom sängtillverkarna inte alltid använder klarspråk för att beskriva sina produkter kan det vara svårt att tyda de stora skillnaderna mellan modellerna. Vi tar upp de viktigaste faktorerna att tänka på så att du kan hitta en graviditetskudde som fungerar för dig.

Sovposition

När du väljer en kudde är det viktigt att ta hänsyn till din favoritsovposition. Under graviditeten rekommenderar läkare att du sover på vänster sida för att minska belastningen på kroppen. Eftersom magen växer blir det svårare att sova på magen och att sova på ryggen kan begränsa cirkulationen. Att sova på vänster sida minskar belastningen på kroppen och är därför den mest rekommenderade sovpositionen för gravida kvinnor.

För att underlätta sömnen i denna position är majoriteten av graviditetskuddarna utformade för att göra det bekvämare att sova på sidan. De vanligaste typerna av graviditetskuddar är C-formade och U-formade kuddar som ger stöd längs hela kroppen och minskar trycket på ryggen, höfterna och knäna (det finns även specifika knäkuddar som kan avlasta ben och höft bättre). Dessa kuddar gör det enklare att hålla sig bekvämt på sidan och undvika obehag och smärta under natten.

Höjd

Att välja rätt höjd på kudden är viktigt för att upprätthålla en sund ryggrad och kan också bidra till att minska snarkning. En kudde som är för tjock kan trycka upp huvudet, medan en för tunn kudde kan göra att huvudet hänger ner, vilket kan bidra till att luftvägarna trängs ihop och orsaka ökad snarkning.

Det optimala kuddehöjden beror främst på din kroppstyp och sömnposition. Om du har bredare axlar och/eller ett tyngre huvud behöver du vanligtvis en tjockare kudde för att fylla utrymmet mellan bäddmadrassen och huvudet och nacken samtidigt som den ger tillräckligt stöd. Å andra sidan, om du har smalare axlar och/eller ett mindre huvud behöver du vanligtvis en tunnare kudde för att få stöd utan att lyfta upp huvudet för mycket.

Det är också viktigt att välja en kudde som passar din sömnposition. Till exempel kan en sovare som sover på rygg behöva en tunnare kudde för att undvika att huvudet lutar för mycket bakåt, medan en person som sover på sidan behöver en tjockare kudde för att fylla ut avståndet mellan huvudet och madrassen och bibehålla en rät linje från nacken till ryggraden.

Fastighetsgrad

När det kommer till graviditetskuddar är fasthetsnivån en viktig faktor att överväga. Olika kuddmodeller har olika fasthetsgrad, vilket innebär att vissa kuddar kan vara mjukare medan andra kan vara fastare.

gravid sova med gravidkudde

Kuddar som är fyllda med polyesterfiber har oftast en mjukare fasthet och är ett bra alternativ om du bara behöver lite extra dämpning. Dessa kuddar kan ge en lätt och mjuk känsla, och är särskilt användbara för personer som föredrar att sova på magen eller ryggen. De kan också vara ett bra alternativ för personer som upplever mindre rygg- eller ledsmärta.

Å andra sidan är kuddar baserade på skum i allmänhet fastare och kan ge extra stöd till ländryggen och magen. Skumkuddar har förmågan att formge sig efter kroppen och ge extra stöd där det behövs, vilket kan hjälpa till att minska smärta och spänningar i kroppen. Dessa kuddar är särskilt användbara för personer som upplever ryggsmärta eller sömnlöshet under graviditeten.

När du väljer en graviditetskudde är det viktigt att hitta en fasthetsnivå som passar din kropp och dina behov. Det kan vara en bra idé att välja en kudde som har en justerbar fasthet, så att du kan anpassa den efter dina behov under graviditeten.

Stöd

En graviditetskuddes förmåga att ge stöd beror till stor del på dess form. Kuddar som täcker hela kroppen kan ge stöd till flera delar av din kropp samtidigt och överdimensionerade modeller kan omsluta dig från topp till tå, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer som lider av sömnlöshet eller värk.

Mindre kuddar som kilar kan vara mer fastare och ger endast stöd till ett specifikt område, såsom ländryggen eller nacken. Dessa mindre kuddar kan vara idealiska för personer som söker ett specifikt stöd för en viss del av kroppen. Det är viktigt att välja en kudde som ger tillräckligt stöd för att hålla kroppen i en bekväm och sund position under sömnen, och samtidigt tillåta dig att vända dig utan problem.

Det finns också kuddar som är speciellt utformade för att ge stöd under amning, vilket kan vara särskilt användbart för nyblivna mammor. Dessa kuddar är ofta formade som en båge eller hästskoform och placeras runt kroppen för att ge extra stöd och komfort under amning. Det är viktigt att välja en amningskudde som passar din kropp och ger tillräckligt stöd för att undvika belastning på nacken, ryggen och armarna.

Tryckavlastning

Tryckavlastning är en viktig faktor att överväga när du väljer en graviditetskudde. Detta avser hur väl kudden anpassar sig till din kroppsform och lindrar tryckpunkter. Tryckavlastning är särskilt viktigt för gravida personer som lider av kroniska smärtor i kroppen.

Under graviditeten ökar kroppsvikten och belastningen på kroppen, vilket kan leda till ökad smärta och obehag. En graviditetskudde som ger tryckavlastning kan hjälpa till att minska smärta och spänningar i kroppen genom att fördela vikten jämnt över hela kroppen. Detta kan lindra tryckpunkter som kan orsaka obehag eller smärta.

För att uppnå optimal tryckavlastning är det viktigt att välja en kudde som anpassar sig till din kroppsform och ger stöd där det behövs. En kudde som är för mjuk eller för fast kan leda till obalans i kroppen och försämrad sömnkvalitet. Det är också viktigt att välja en kudde som passar din sömnposition och ger tillräckligt stöd till nacke, rygg och höfter. En kudde som ger bra tryckavlastning kan bidra till en mer avslappnad och bekväm nattsömn och minska risken för obehag och smärta under graviditeten.

stor bekväm gravidkudde

Material & Kvalité

När du väljer en graviditetskudde är det viktigt att överväga kvaliteten på de material som används för både överdrag och fyllning. Materialen påverkar inte bara kuddens hållbarhet, utan även dess andningsförmåga, stödnivå och fasthet.

Polyester är den vanligaste typen av material som används för både överdrag och fyllning i graviditetskuddar. Dessa kuddar är ofta prisvärda och hållbara, och de finns i många olika texturer och hårdhetsgrader. De är också lätta att underhålla och tvätta, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer med allergier eller astma.

Skum är ett annat vanligt material som används för graviditetskuddar och är ett bra val om du letar efter en kudde som ger fastare stöd i kombination med tryckavlastning. Skumkuddar kan formge sig efter kroppen och ge extra stöd där det behövs, vilket kan hjälpa till att minska smärta och spänningar i kroppen.

Det är också viktigt att välja en kudde med ett överdrag som är mjukt och bekvämt mot huden och andas ordentligt. Ett överdrag av hög kvalitet kan hjälpa till att minska svettning och obehag under natten och öka kuddens hållbarhet över tid.

Att välja en graviditetskudde av hög kvalitet med rätt material kan göra stor skillnad för din sömnkvalitet och komfort under graviditeten.

Formbarhet

När du väljer en graviditetskudde är det viktigt att tänka på dess formbarhet. Under graviditeten förändras din kropp och det är viktigt att kudden du väljer kan anpassa sig efter dina behov och ge rätt komfortnivå.

Ett viktigt faktum att överväga är luftflödet kudden främjar. Detta är viktigt för att förhindra överhettning när du sover, vilket kan orsaka obehag och påverka din sömnkvalitet. Polyesterbaserade material är ofta andningsbara och gör dem idealiska för graviditetskuddar. Dessa material tillåter luft att cirkulera och kan hjälpa till att hålla dig sval och bekväm under natten.

Memoryskum är ett annat vanligt material som används för graviditetskuddar. Memoryskum är mer formbart och anpassar sig efter kroppen, vilket kan ge extra stöd och komfort. Dock har det också större tendens att fånga upp värme och kan vara mindre lämpligt för större kuddar. För mindre kuddar kan memoryskum vara en utmärkt lösning för att ge extra stöd och komfort under graviditeten.

Att välja en graviditetskudde som är formbar och kan anpassa sig efter din kropp är viktigt för att du ska kunna uppnå optimal komfort och stöd under sömnen. Genom att överväga kuddens formbarhet och material kan du hitta en kudde som passar dina behov och ger dig en avslappnad och bekväm nattsömn.

Tips För Att Sova Bättre När Man Är Gravid

När du är gravid finns det många faktorer som kan påverka din sömnkvalitet. Här är några tips för att hjälpa dig att få en bättre sömn när du är gravid:

 • Använd en graviditetskudde: En graviditetskudde kan hjälpa dig att hitta en bekväm position och somna lättare.
 • Sov på sidan: Många läkare rekommenderar att blivande mödrar sover på vänster sida eftersom det anses vara den säkraste sovpositionen under graviditeten. Att sova på ryggen kan begränsa blodflödet, medan sömn på höger sida kan belasta levern. Att sova på magen blir praktiskt taget omöjligt när graviditeten fortskrider.
 • Håll sovrummet svalt: Det finns bevis som tyder på att sömn i ett svalt rum kan hjälpa dig att somna snabbt. Ställ in termostaten på cirka 65 grader för att efterlikna kroppens naturliga sänkning av kärntemperaturen på kvällen.
 • Välj rätt madrass: Sömn på en stödjande madrass kan också bidra till bättre sömn. De bästa madrasserna för graviditet brukar erbjuda utmärkt tryckavlastning och en sval sovyta som hjälper till att förhindra överhettning.
 • Fokusera på sömnhygien: Korrekt sömnhygien är viktigt för att förbättra din sömnkvalitet. Att etablera en nattlig rutin som hjälper dig att varva ner och förbereda dig för sömn kan vara fördelaktigt för din sömnkvalitet under graviditeten och efter förlossningen.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du förbättra din sömnkvalitet under graviditeten och öka din komfort och vila.

stödjande gravidkudde

Vanliga Frågor Om Gravidkuddar

Vad kostar gravidkuddar?

Graviditetskuddar varierar i pris och kostar vanligtvis mellan 300-700 kronor. Jämfört med de bästa kuddarna på marknaden, som ofta kostar 1000 kronor eller mer, är graviditetskuddarna relativt billiga. Detta är en fördel eftersom du kanske bara kommer att använda denna typ av kudde under en kort tid under graviditetens senare skeden.

Mindre modeller av graviditetskuddar tenderar att vara billigare, och du kan kanske hitta kilkuddar för mindre än genomsnittspriset. Större modeller, som graviditetskuddar för hela kroppen, kan dock vara något dyrare. Men det är viktigt att komma ihåg att priset inte alltid är en indikator på kvalitet, och du kan fortfarande hitta utmärkta graviditetskuddar till överkomliga priser. Det viktigaste är att välja en kudde som passar dina behov och ger tillräckligt med stöd och komfort för en god natts sömn under graviditeten.

Hur tvättar jag min gravidkudde?

Att rengöra en graviditetskudde kan variera beroende på kuddens konstruktion. Vissa graviditetskuddar kan tvättas direkt i tvättmaskinen, medan de flesta har ett avtagbart överdrag som du kan ta bort och tvätta separat. Det är viktigt att tänka på hur lätt det är att rengöra en graviditetskudde innan du köper den.

Om du kan tvätta hela kudden i tvättmaskinen är det bästa alternativet för att säkerställa en grundlig rengöring. Men det kan finnas begränsningar beroende på storleken på din tvättmaskin. Avtagbara överdrag är idealiska om du har en mindre tvättmaskin, men om kudden är större eller ovanligt formad kan det vara svårt att ta bort och sätta på överdraget igen. Så, det är viktigt att läsa skötselråden för den specifika graviditetskudden för att säkerställa att den rengörs på rätt sätt och behåller sin form och komfort.

Vilken är den bästa gravidkudden för någon med allergier?

Om du lider av allergier är det viktigt att välja en graviditetskudde som främjar luftflödet och är tillverkad av allergivänliga material, som alternativt dun, minnesskum eller andra syntetiska material. Allergier orsakas vanligtvis av känslighet för allergener som dammkvalster, djurskinn, pollen eller mögel, och de kan påverka sömnkvaliteten.

Dun och fjädrar kan irritera befintliga allergier, så det är bäst att undvika dessa material. Syntetiska material som polyester och skum fungerar ofta bra för personer med allergier. Vissa naturmaterial marknadsförs också som hypoallergena.

För att skydda kudden från allergener kan ett överdrag med tät väv vara till hjälp. Att rengöra kudden regelbundet kan också bidra till att förhindra att dammkvalster, pollen, djurhår och mögel samlas upp. Så, det är viktigt att läsa skötselråden för den specifika graviditetskudden för att säkerställa att den är lämplig för personer med allergier.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.