Bästa Kontinentalsäng ([year]): Bäst i Test

Skriven Av Stina Johansson  | Uppdaterad: 18 jun 2024

Letar du efter den bästa sängen för att förbättra din sömn år 2023? Den här guiden är här för att hjälpa dig. Vi har minutiöst testat sängar från alla de stora sängmärkena för att sammanställa den här rankningen, som innehåller våra bästa rekommendationer för en rad olika sömnstilar och budgetar (samt enastående allroundmadrasser, om du inte är säker på vad du vill ha).

När vi testar sängar tittar vi på alla aspekter av prestanda: tryckavlastning, stöd, komfort, temperaturreglering, kantstöd, rörelseisolering och byggkvalitet. Dessutom tar vi hjälp av en bredare testpanel för att hjälpa oss att skapa en balanserad översikt över varje madrass.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa kontinentalsäng på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

Om du känner dig redo för att hitta din nästa säng sätter vi igång!

De Bästa Kontinentalsäng Är

 1. Emma Diamond Kontinentalsäng - Bäst i Test Kontinentalsäng
 2. Säng Sunnernäs - Näst Bäst i Test Kontinentalsäng
 3. Hilding Original Kontinentalsäng - Bästa Prisvärda Kontinentalsäng
 4. Tempur Promise - Bästa Tempur Kontinentalsäng
 5. Emma Signature - Bästa Mångsidiga Kontinentalsäng
 6. Säng Annehamn - Bästa Mjuka Kontinentalsäng
 7. Säng Engenäs - Bästa Fasta Kontinentalsäng
 8. Sens Kontinentalsäng - Bästa Billiga Kontinentalsäng
 9. Säng Bellehamn - Bästa Lyxiga Kontinentalsäng
 10. Carpe Diem Härmanö Kontinentalsäng - Bästa Tryckavlastande Kontinentalsäng
 11. Sängfabriken Smart Kontinentalsäng - Bästa Kontinentalsäng Med Förvaring
 12. Säng Lindenäs - Bästa Kontinentalsäng Utan Gavel
 13. Sängfabriken Organic Barnsäng - Bästa Kontinentalsäng För Barn

1. Emma Diamond Kontinentalsäng

Bäst i Test Kontinentalsäng

Madrasstyp: Memoryskum

Storlekar: 140x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel


Vem Det Passar Bäst För:

 1. Personer som letar efter en riktigt bekväm kontinentalsäng
 2. Individer och par som tenderar att bli varma under natten.

Fördelar:

 • Fantastiskt bekväm Emma bäddmadrass Diamond
 • Bra stöd och tryckavlastning
 • Stilren och minimalistisk design i snygga färger
 • Bra temperaturreglering
 • Enkel och smidig att montera ihop

Nackdelar:

 • Inte det billigaste alternativet på marknaden
 • Kan inte anpassa fastheten av sängen för par med olika behov

Sammanfattning: Emma Diamond Kontinentalsäng är en kontinentalsäng som har vunnit flera flera tester av en god anledning. Här får du premiumkomfort till ett rimligt pris.

Emma Diamond Kontinentalsäng är en fantastiskt bekväm säng som är tillverkad av högkvalitativa material. Den har en memoryskumsmadrass och finns tillgänglig i storlekarna 140x200, 160x200 och 180x200 cm med en fasthet som anses vara medel.

En av de största fördelarna med Emma Diamond Kontinentalsäng är dess fantastiska bäddmadrass. Denna säng är utrustad med en Emma Diamond bäddmadrass som ger en unik och härlig känsla av lyx och komfort. Den ger också bra stöd och tryckavlastning, vilket gör att du kan få en god natts sömn. Läs vår fulla recension av Emmas bäddmadrass här.

Sängens stilrena och minimalistiska design i snygga färger gör att den passar in i de flesta sovrum och ger en modern känsla. Dessutom har sängen en bra temperaturreglering som håller dig sval under natten och hjälper till att förhindra överhettning.

Emma Diamond Kontinentalsäng är också enkel och smidig att montera ihop. Detta gör att du inte behöver oroa dig för att spendera timmar på att sätta ihop den.

En nackdel med denna säng är att den inte är det billigaste alternativet på marknaden. Dessutom kan fastheten inte anpassas för par med olika behov, vilket kan vara en nackdel för vissa.

Sammanfattningsvis är Emma Diamond Kontinentalsäng en högkvalitativ säng som erbjuder en riktigt bekväm sovupplevelse. Dess fantastiska bäddmadrass, bra stöd och tryckavlastning, bra temperaturreglering och enkel montering gör det till ett utmärkt val för personer som letar efter en riktigt bekväm kontinentalsäng. Även om det inte är det billigaste alternativet på marknaden, så får du premiumkomfort till ett relativt rimligt pris.


2. Säng Sunnernäs

Näst Bäst i Test Kontinentalsäng

Madrasstyp: Polyskummadrass

Storlekar: 160x200, 180x200, 210x200 cm

Fasthet: Mjuk, Medel, Fast, Extra Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. Sidosovare
 2. Större personer som vill ha ett följsamt stöd

Fördelar:

 • Kraftig ram för ökad stabilitet och hållbarhet
 • Bekväm hotellkänsla tack vare det flexibla zonsystemet
 • Mjuk och skön bäddmadrass Lina
 • Vändbar bäddmadrass
 • Stilren och simpel design

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ
 • Ingen sänggavel

Sammanfattning: Säng Sunnernäs är en favorit för sidosovare som har breda axlar eller större byst, tack vare det bekväma zonsystemet Duozon. Här har du ett alternativ som förser dig med grymt stöd.

Sunnernäs är en kontinentalsäng som passar utmärkt för sidosovare och större personer som önskar ett mjukt och följsamt stöd. Denna säng finns i storlekarna 160x200, 180x200 och 210x200 cm samt fasthetsgraderna mjuk, medel, fast och extra fast.

En av de främsta fördelarna med Sunnernäs är dess kraftiga ram, vilket ger ökad stabilitet och hållbarhet. Dessutom ger det flexibla zonsystemet Duozon en bekväm hotellkänsla och den mjuka och sköna bäddmadrassen Lina ger extra komfort. En annan fördel är att bäddmadrassen är vändbar, vilket förlänger dess livslängd.

Sängen har en stilren och simpel design, vilket passar in i de flesta sovrum. Dock kan priset upplevas som en nackdel för vissa, och det finns ingen sänggavel som medföljer.

Sammanfattningsvis är Sunnernäs en utmärkt säng för sidosovare som har breda axlar eller större bröst, tack vare dess bekväma zonsystem Duozon. Även om det är en dyrare säng är dess höga kvalitet och komfort väl värd investeringen.


3. Hilding Original Kontinentalsäng

Bästa Prisvärda Kontinentalsäng

Madrasstyp: Polyskummadrass

Storlekar: 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel Medel/Fast, Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. Prismedvetna shoppare
 2. Tyngre individer som behöver en fastare kontinentalsäng

Fördelar:

 • Bra avlastning och komfort tack vare Harmony Original Bäddmadrass (kan beställas utan)
 • Högkvaliativ och hållbar kosntruktion
 • Mycket prisvärd
 • Smidig avtagbar klädsel som kan tvättas

Nackdelar:

 • Inte samma premiumkänsla som dyrare alternativ
 • Bäddmadrassen tenderar att glida lite

Sammanfattning: Hilding Original Kontinentalsäng är en mycket högkvalitativ kontinentalsäng som kostar hälften så mycket som många av de dyrare alternativen, bland annat Hilding Original ovan. Men trots det får du bra komfort och stöd.

Hilding Original Kontinentalsäng är en högkvalitativ kontinentalsäng till ett mycket prisvärt pris. Den har en polyskummadrass och finns tillgänglig i storlekarna 120x200, 140x200, 160x200 och 180x200 cm med olika fastheter - medel, medel/fast eller fast.

En av de främsta fördelarna med Hilding Original Kontinentalsäng är dess Harmony Original Bäddmadrass. Denna ger bra avlastning och komfort och är särskilt tilltalande för tyngre individer som behöver en fastare säng. Bäddmadrassen kan också beställas utan om man föredrar det.

Sängen har en högkvalitativ och hållbar konstruktion som ger bra stöd och bekvämlighet under natten. Dessutom har sängen en smidig avtagbar klädsel som enkelt kan tvättas, vilket underlättar vid rengöring.

Hilding Original Kontinentalsäng är också mycket prisvärd och kostar hälften så mycket som många av de dyrare alternativen på marknaden. Detta gör den särskilt attraktiv för prismedvetna shoppare.

En nackdel med denna säng är att den inte ger samma premiumkänsla som dyrare alternativ. Dessutom tenderar bäddmadrassen att glida lite, vilket kan vara en liten irritationsmoment.

Sammanfattningsvis är Hilding Original Kontinentalsäng en högkvalitativ säng till ett mycket prisvärt pris. Med dess Harmony Original Bäddmadrass, högkvalitativa och hållbara konstruktion, och smidiga avtagbara klädsel, är detta en säng som ger bra komfort och stöd. Även om den inte ger samma premiumkänsla som dyrare alternativ, så är den ett utmärkt val för prismedvetna shoppare och tyngre individer som behöver en fastare kontinentalsäng.


4. Tempur Promise

Bästa Tempur Kontinentalsäng

Madrasstyp: Memoryskum/tempur

Storlek: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 180x200, 180x210 cm

Fasthet: Mjuk, Medel, Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en bra allroundsäng
 2. Prismedvetna personer som är intresserade av Tempur

Förderlar:

 • Flerlagerskonstruktion med fantastiskt stöd och tryckavlastning
 • Bra rörelseisolering vilket innebär att man inte känenr av partnerns rörelser udner natten
 • Prisvärt Tempuralterantiv
 • Mångsididg konstruktion med en bra fastighetsgrad för de flesta individer
 • Bra kantstöd

Nackdelar:

 • Inte särskilt bra andnigsförmåga eller temperaturkontroll
 • Inte den best stödjande modellen för höften

Sammanfattning: Tempur Promise är Tempursängen som förser dig med en bra allround lösning som passar perfekt för dig som inte letar efter något specifikt. För priset är det också en av Tempurs mest kostnadseffektiva sänglösningar.

Tempur Promise Kontinentalsäng är en mångsidig säng som passar de flesta individer som letar efter en bra allroundsäng. Sängen har en flerlagerskonstruktion med både memoryskum och Tempurmaterial, och finns i många storlekar med fastheter som varierar mellan fast, medelfast och mjuk.

En av de största fördelarna med Tempur Promise Kontinentalsäng är dess fantastiska stöd och tryckavlastning. Sängen har också bra rörelseisolering vilket innebär att man inte känner av partnerens rörelser under natten.

Tempur Promise är också ett relativt prisvärt Tempuralternativ som ger en bra fastighetsgrad för de flesta individer. Sängen har också ett bra kantstöd, vilket gör att du kan sitta bekvämt på sängkanten.

En nackdel med denna säng är att den inte har särskilt bra andningsförmåga eller temperaturkontroll. Detta kan göra det svårt för personer som tenderar att bli varma under natten att sova bekvämt. Dessutom är den inte den bäst stödjande modellen för höften.

Sammanfattningsvis är Tempur Promise Kontinentalsäng en bra allround lösning för de flesta individer. Sängens flerlagerskonstruktion ger fantastiskt stöd och tryckavlastning, med bra rörelseisolering och kantstöd. Även om den inte har den bästa andningsförmågan eller temperaturkontrollen, så är den ett relativt prisvärt Tempuralternativ för prismedvetna personer som är intresserade av Tempur. För priset är det också en av Tempurs mest kostnadseffektiva sänglösningar.

Tempur Promise


5. Emma Signature

Bästa Mångsidiga Kontinentalsäng

Madrasstyp: Memoryskum

Storlekar: 140x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Personer som letar efter en skräddarsydd kontinentalsäng
 2. Individer eller par som letar efter ett fantastiskt allround alternativ

Fördelar:

 • Skräddarsys på beställning - du väljer färg, ben, och bäddmadrass
 • Kan ta vår testvinnande Emma Diamond bäddmadrass
 • Stödjande och bra tryckavlastning
 • Bra andningsförmåga

Nackdelar:

 • Dyrt alternativ
 • Kan inte anpassa fastheten

Sammanfattning: Emma Signature är Emmas andra kontinentalsäng, som helt skräddarsys efter din beställning så att du kan få en kontinentalsmak som faller dig i smaken: Med en otroligt bekväm Emma Bäddmadrass får du maximal komfort och lyxkänsla.

Emma Signature Kontinentalsäng är en fantastiskt skräddarsydd säng som passar dig som letar efter det perfekta allroundalternativet. Sängen är tillverkad med en memoryskummadrass och finns i storlekarna 140x200, 160x200 och 180x200 cm, och fastheten är medel.

En av de främsta fördelarna med Emma Signature Kontinentalsäng är att den är skräddarsydd på beställning, så du kan välja färg, ben och bäddmadrass för att få en kontinentalsäng som passar dina specifika önskemål. Sängen kan också utrustas med Emma Diamond bäddmadrass, som har vunnit flera tester och ger maximal komfort och lyxkänsla.

Emma Signature Kontinentalsäng ger stödjande och bra tryckavlastning under natten, med bra andningsförmåga som hjälper till att reglera kroppstemperaturen för en mer bekväm sömnupplevelse.

En nackdel med denna säng är att det är ett dyrt alternativ, vilket gör det mindre tillgängligt för budgetmedvetna konsumenter. Dessutom kan fastheten inte anpassas, vilket kan vara en nackdel för par med olika preferenser.

Sammanfattningsvis är Emma Signature Kontinentalsäng ett fantastiskt skräddarsytt alternativ för dig som letar efter en bekväm och lyxig säng. Sängen ger bra stöd och tryckavlastning, med bra andningsförmåga och skräddarsydda alternativ för färg, ben och bäddmadrass. Med detta sagt är det en dyrare säng, vilket gör det mindre tillgängligt för budgetmedvetna konsumenter.

Emma Signature


6. Säng Annehamn

Bästa Mjuka Kontinentalsäng

Madrasstyp: Latexmadrass

Storlekar: 160x200, 180x200, 210x200 cm

Fasthet: Mjuk, Medel, Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. Par som har olika sovpreferenser
 2. Mindre individer som vill ha en mjuk och stödjande kontinentalsäng

Fördelar:

 • Otroligt bekväm att sova i med viktlös känsla
 • Kan anpassa sängens olika sidor - perfekt för par
 • Individuell zonindelning med upp til l11 tryckavlastande zoner
 • Hållbart men bekvämt yttertyg
 • Bra temperaturkontroll

Nackdelar:

 • Dyrare modell
 • Kommer utan sänggavel

Sammanfattning: Säng Annehamn är den absolut bästa sängen för par som letar efter en anpassningsbar kontinentalsäng, men dess mjuka bekväma känsla är också optimal för de som letar efter ett mjukare alternativ med bra stöd.

Säng Annehamn är en otroligt bekväm och anpassningsbar kontinentalsäng som passar perfekt för par med olika sovpreferenser, men också för mindre individer som vill ha en mjuk och stödjande säng. Sängen har en latexmadrass och finns i storlekarna 160x200, 180x200 och 210x200 cm med fastheterna mjuk, medel och fast.

En av de främsta fördelarna med Säng Annehamn är dess anpassningsbara design, vilket gör det perfekt för par med olika sovpreferenser. Sängen kan anpassas till att ha olika fasthet på olika sidor av sängen, vilket ger bättre sömnkvalitet för båda parter. Dessutom har sängen en individuell zonindelning med upp till 11 tryckavlastande zoner, vilket ger utmärkt stöd och tryckavlastning under natten.

Sängens yttertyg är både hållbart och bekvämt, med bra temperaturkontroll för en mer behaglig sömnupplevelse. En annan fördel med denna säng är att den ger en viktlös känsla när man ligger i den, vilket ger en extra bekväm känsla när man sover.

En nackdel med Säng Annehamn är dess höga pris, vilket kan göra den mindre tillgänglig för budgetmedvetna konsumenter. Dessutom kommer sängen utan sänggavel, vilket kan vara ett tilläggsinköp för dem som vill ha en komplett säng.

Sammanfattningsvis är Säng Annehamn en otroligt bekväm och anpassningsbar kontinentalsäng som passar perfekt för par med olika sovpreferenser, men också för mindre individer som vill ha en mjuk och stödjande säng. Sängen har en individuell zonindelning och bra temperaturkontroll, men det höga priset kan göra den mindre tillgänglig för budgetmedvetna konsumenter.

Säng Annehamn


7. Säng Engenäs

Bästa Fasta Kontinentalsäng

Madrasstyp: Polyuskummadrass

Storlekar: 160x200, 180x200, 210x200 cm

Fasthet: Mjuk, Medel, Fast, Extra Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. Indiivder och par som letar efter en fastare kontinentalsäng
 2. Indider som behöver bra tryckavlasnting på grund av ryggont eller liknande smärta

Fördelar:

 • Bekväm och stödjande känsla tack vare bäddmadrass Lina
 • Mycket stödjande känsla för tyngre personer
 • Bra specifik tryckavlastning tack vare Duozon
 • Kan specialanpassas för par 

Nackdelar:

 • Kommer utan sänggavel
 • Kan upplevas lite för fast för lättare personer

Sammanfattning: Säng Engenäs är en fastare säng som förser dig med fantastiskt stöd och tryckavlastning runt axlar, rygg och höft - perfekt för personer som behöver mer stöd under natten.

Säng Engenäs är en fastare kontinentalsäng som passar perfekt för individer och par som letar efter en bekväm och stödjande säng. Sängen har en polyskummadrass och finns i storlekarna 160x200, 180x200 och 210x200 cm med fastheterna mjuk, medel, fast och extra fast.

En av de främsta fördelarna med Säng Engenäs är dess stödjande känsla för tyngre personer. Sängen ger en bekväm och stödjande känsla tack vare bäddmadrassen Lina och specifik tryckavlastning tack vare Duozon. Dessutom kan sängen specialanpassas för par med olika preferenser, vilket ger en mer individanpassad sömnupplevelse.

En nackdel med Säng Engenäs är att den kommer utan sänggavel, vilket kan vara ett tilläggsinköp för dem som vill ha en komplett säng. Dessutom kan sängen upplevas lite för fast för lättare personer, vilket kan göra det mindre lämpligt för personer som söker en mjukare säng.

Sammanfattningsvis är Säng Engenäs en fastare kontinentalsäng som ger fantastiskt stöd och tryckavlastning runt axlar, rygg och höft. Sängen passar perfekt för individer och par som letar efter en bekväm och stödjande säng, men den kommer utan sänggavel och kan upplevas lite för fast för lättare personer.


8. Sens Kontinentalsäng

Bästa Billiga Kontinentalsäng

Madrasstyp: Kallskumsmadrass

Storlekar: 90x200, 105x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Mjuk, Mjuk/Medel, Medel, Medel/Fast, Fast, Extra Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. Budgetmedvetna personer
 2. Par som vill kunna kombinera hårdheter i en dubbelsäng

Fördelar:

 • Dubbla pocketresårsystem för ökad stabilitet
 • Enkel och snabb att montera upp
 • Bra tryckavlastning utan att sjunka ner för mycket
 • Finns både som enkel- och dubbelsäng, i många olika storlekar

Nackdelar:

 • Inte samma högkvalitativa konstruktion som dyrare alternativ

Sammanfattning: Sens Kontinentalsäng är för personer eller par som letar efter ett anpassningsbar kontinentalsäng som inte kostar skjortan. I jämförelse med premiumalternativ kostar denna en bråkdel så mycket.

Sens Kontinentalsäng är ett utmärkt val för den prismedvetne konsumenten som vill ha en anpassningsbar och bekväm säng utan att betala ett högt pris. Med en dubbel pocketresårsystem för ökad stabilitet och bra tryckavlastning, ger denna sängen en skön och följsam känsla som hjälper dig att sova gott hela natten.

En av de stora fördelarna med Sens Kontinentalsäng är dess enkelhet och snabbhet att montera upp. Dessutom finns den i många olika storlekar, så att du kan hitta den perfekta passformen för din kropp. Oavsett om du föredrar mjuk, mjuk/medel, medel, medel/fast, fast eller extra fast, så finns det en Sens Kontinentalsäng som passar dina preferenser.

Det är dock viktigt att notera att denna säng inte har samma högkvalitativa konstruktion som dyrare alternativ, men om du letar efter en prisvärd lösning utan att kompromissa på komfort eller stöd, så är Sens Kontinentalsäng ett utmärkt val.


9. Säng Bellehamn

Bästa Lyxiga Kontinentalsäng

Madrasstyp: Latexmadrass

Storlekar: 160x200, 180x200, 210x200 cm

Fasthet: Medel, Fast, Extra Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. Par som vill kunna kombinera fasthet
 2. Tyngre personer och de som letar efter mycket stöd i sin kontinentalsäng

Fördelar:

 • Otroligt högkvalitativ konstruktion
 • Bekväm madrass med mjuk känsla
 • Mycket stödjande tack vare trippla resårlager och en stöttande pocketresårbotten
 • Lyxig och stilren design
 • Bra temperaturkontroll

Nackdelar:

 • Dyr säng

Sammanfattning: Säng Bellehamn är en säng i premiumsegmentet, men om du är villig att spendera lite mera för en fantastiskt bekväm och stödjande kontinentalsäng (som också kan anpassas för par), finns det inget bättre alternativ.

Säng Bellehamn är en utmärkt säng för de som söker en högkvalitativ kontinentalsäng som erbjuder fantastiskt stöd och komfort. Tillverkad av latexmadrass med trippla resårlager och en stöttande pocketresårbotten, ger Bellehamn en mjuk känsla som samtidigt är mycket stödjande.

Sängens högkvalitativa konstruktion gör den till ett utmärkt val för par som vill kunna kombinera olika fastheter i en dubbelsäng, eller för tyngre personer som behöver maximalt stöd. Bellehamn är också utformad för att hålla dig sval under natten, vilket gör den till ett bra val för de som lätt blir varma på natten. Med sin lyxiga och stilrena design ger sängen en känsla av elegans och komfort.

Nackdelen är att Bellehamn är en dyr säng, men om du vill ha det bästa av det bästa är detta definitivt ett alternativ att överväga.


10. Carpe Diem Härmanö Kontinentalsäng

Bästa Tryckavlastande Kontinentalsäng

Madrasstyp: Latexmadrass

Storlekar: 90x200, 105x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 210x200 cm

Fasthet: Medel Medel/fast, Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. Individer med ryggont, eller andra ledbesvär
 2. Tyngre personer som kräver ett fastare stöd

Fördelar:

 • Utvecklad för optimal tryckavlastning och stöd
 • Absorberar rörelseenergi mycket bra
 • Mycket anpassningsbar madrass som formar sig efter dina muskler
 • Stilren modern design
 • Kan dela upp fastheten per sida av sängen

Nackdelar:

 • Kan vara lite svår att ta sig upp ur
 • Dyrare alternaitv

Sammanfattning: Carpe Diem Härmanö Kontinentalsäng är kontinentalsängen för dig som ofta har problem med leder och muskler, och som kräver maximalt stöd. Säg hejdå till att vakna upp med smärta i rygg, höft eller axlar med detta alternativ.

Carpe Diem Härmanö är en högkvalitativ kontinentalsäng som är utvecklad för att ge maximalt stöd och optimal tryckavlastning. Med sin latexmadrass och medelfasta till fasta fasthet är denna sängen perfekt för individer som lider av ryggont eller andra ledbesvär. Dessutom är den också lämplig för tyngre personer som kräver ett fastare stöd.

En av de stora fördelarna med Carpe Diem Härmanö är dess förmåga att absorbera rörelseenergi mycket bra, vilket gör att du kan sova ostört även om din partner rör sig mycket under natten. Madrassen är också mycket anpassningsbar och formar sig efter dina muskler för att ge maximalt stöd.

Utöver dess imponerande prestanda är Carpe Diem Härmanö också utformad med en stilren och modern design som passar in i vilket sovrum som helst. Dessutom kan fastheten på sängen delas upp per sida, så att både du och din partner kan sova bekvämt.

Några av nackdelarna med Carpe Diem Härmanö är att den kan vara lite svår att ta sig upp ur på grund av dess höga höjd. Dessutom är den också en dyrare alternativ jämfört med andra sängar på marknaden.

Sammanfattningsvis är Carpe Diem Härmanö Kontinentalsäng den ultimata sängen för individer som behöver maximalt stöd och optimal tryckavlastning. Med sin anpassningsbara latexmadrass och medelfasta till fasta fasthet, är denna sängen en utmärkt investering för att förbättra din sömnkvalitet och minska smärta i rygg, höft eller axlar.


11. Sängfabriken Smart Kontinentalsäng

Bästa Kontinentalsäng Med Förvaring

Madrasstyp: Kallskumsmadrass

Storlekar: 120x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel Medel/fast, Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en smart förvaringslösning i sin kontinentalsäng
 2. Prismedvetna shoppare

Fördelar:

 • Mycket smidig förvaring med lycka som enkelt kan öppnas och stängas
 • Kan kombinera hårdheter
 • Bra bekvämlighet för priset tack vare robust kallskumsmadrass med pocketfjädrar
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Inte lika bekväm som många andra alternativ
 • Inte lika mycket stöd och tryckavlastning heller

Sammanfattning: Sängfabriken Smart Kontinentalsäng är den perfekta kontinentalsängen att ha i ett extrarum eller liknande, där du också behöver utrymme för förvaring. Allt detta, samt en bra sovkomfort, får du för ett mycket lågt pris.

Sängfabriken Smart Kontinentalsäng är ett utmärkt alternativ för de som letar efter en säng med smart förvaring till ett överkomligt pris - och blev faktiskt vår testvinnare bland de bästa sängarna med förvaring. Denna sängen är utrustad med en smidig förvaringslösning med lyftlucka som enkelt kan öppnas och stängas, vilket ger gott om utrymme för förvaring.

Sängfabriken Smart Kontinentalsäng finns i olika storlekar och fastheter, vilket gör det enkelt att hitta en säng som passar dina specifika behov. Madrassen är tillverkad av robust kallskum med pocketfjädrar, vilket ger en bekväm sovupplevelse till ett överkomligt pris.

Trots dess konkurrenskraftiga prislapp är Sängfabriken Smart inte lika bekväm som många andra alternativ på marknaden och saknar också det samma stöd och tryckavlastning som premium kontinentalsängar erbjuder.

Sammanfattningsvis är Smart Kontinentalsäng en utmärkt säng att ha i ett extrarum eller liknande, där du också behöver utrymme för förvaring. Allt detta, samt en rimlig sovkomfort, får du för ett mycket lågt pris. Så om du letar efter en prisvärd säng med praktisk förvaring, är detta ett utmärkt alternativ.

Sängfabriken Smart


12. Säng Lindenäs

Bästa Kontinentalsäng Utan Gavel

Madrasstyp: Memoryskum

Storlekar: 160x200, 180x200, 210x200 cm

Fasthet: Mjuk, Medel, Fast, Extra Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. Personer som letar efter en bra kontinentalsäng utan sänggavel
 2. De som letar efter ett bra alternativ i mellansegmentet

Fördelar:

 • Bra stöd och tryckavlastning tack vare Duozon
 • Kan väljas i flera olika fastheter som också kan kombineras
 • Prisvärt alternativ inom medelsegmentet
 • Bra hållbarhet och klarar slitage

Nackdelar:

 • Kommer utan sänggavel

Sammanfattning: Säng Lindenäs är en storsäljare, mycket tack vare dess attraktiva pris för den högkvalitativa konstruktionen man får. Här har du helt enkelt mycket värde för pengarna, och självklart kan du kombinera den med valfri sänggavel.

Säng Lindenäs är en högkvalitativ kontinentalsäng som erbjuder bra stöd och tryckavlastning, tack vare dess Duozon system. Madrassen är tillverkad av memoryskum, vilket gör att den anpassar sig efter kroppens form och ger en skön och bekväm sovupplevelse.

Säng Lindenäs finns i flera olika fastheter, som kan kombineras för att passa dina specifika behov och preferenser. Dessutom är detta ett prisvärt alternativ inom medelsegmentet, vilket gör att den passar de som letar efter ett bra alternativ i mellansegmentet.

Säng Lindenäs är också mycket hållbar och kan klara av dagligt slitage. En av de få nackdelarna med Säng Lindenäs är att den kommer utan sänggavel, men den kan enkelt kombineras med valfri sänggavel för att passa din stil och smak.

Sammanfattningsvis är Säng Lindenäs en storsäljare, mycket tack vare dess attraktiva pris och högkvalitativa konstruktion. Här får du helt enkelt mycket värde för pengarna. Så om du letar efter en bra kontinentalsäng utan sänggavel, är Säng Lindenäs ett utmärkt val.


13. Sängfabriken Organic Barnsäng

Bästa Kontinentalsäng För Barn

Madrasstyp: Polyskummadrass

Storlekar: 90x200, 105x200, 120x200 cm

Fasthet: Mjuk, Medel, Fast, Extra Fast


Vem Det Passar Bäst För:

 1. Barn och mindre personer

Fördelar:

 • Bra komfort och stöd för lättare individer
 • Kortare ben vilket gör det enklare för barn att komma upp i
 • Snygg design
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Inga uppenbara

Sammanfattning: Sängfabriken Organic Barnsäng är en kontinentalsäng i enkelsängsformat, som passar perfekt för barn, tonåringar eller lättare personer i vuxen ålder. Med bra stöd och kortare ben är det ett perfekt alternativ för växande barn.

Sängfabriken Organic Barnsäng är en utmärkt kontinentalsäng som är speciellt designad för att passa barn och mindre personer. Med sin polyskummadrass och olika fastheter, erbjuder denna sängen bra komfort och stöd för lättare individer.

Sängfabriken Organic Barnsäng har kortare ben, vilket gör det enklare för barn att kliva upp och ner från sängen. Dessutom har den en snygg och modern design, vilket passar in i vilket barnrum som helst.

Prisvärd och med inga uppenbara nackdelar, är Sängfabriken Organic Barnsäng ett utmärkt alternativ för de som letar efter en kontinentalsäng för barn, tonåringar eller lättare personer i vuxen ålder.

Sammanfattningsvis, Sängfabriken Organic Barnsäng är en utmärkt säng som erbjuder bra stöd och komfort för mindre individer. Med dess kortare ben, snygga design och överkomliga prislapp, är detta en perfekt säng för växande barn och deras sovbehov.

Organic Barnsäng


Vad Är En Kontinentalsäng?

En kontinentalsäng består av upp av tre olika lager:

 • En bottenmadrass som utgör sängens botten.
 • En resårmadrass i mitten som justerar sängens komfort.
 • En bäddmadrass, som är den övre delen av sängen som du ligger på.

En annan utmärkande egenskap hos kontinentalsängen är att den inte använder sig av en ram och ett spjälsbjälklag, vilket är känt från andra sängtyper. Sängen består enbart av de tre madrasserna och blir därför mycket högre än vanliga sängar. Det är praktiskt om du antingen vill förebygga eller lider av rygg- eller ledproblem i benen.

Samtidigt undviker du problemet med en spricka i mitten av sängen på grund av toppmadrassen eftersom "dubbla kontinentalsängar" på 160 x 200 respektive 180 x 200 cm täcks av en bäddmadrass som sträcker sig över hela sängytan. Den tjocka toppmadrassen främjar också din sömnkomfort, eftersom kroppen i rätt kvalitet och tillsammans med sängens övriga madrasser stödjer betydligt bättre än om du bara ligger på en enskild madrastyp.

Fördelar & Nackdelar Med Kontinentalsängar

Det finns flera fördelar med en kontinentalsäng jämfört med andra typer av sängar, som ramsängar eller ställbara sängar - me nsjälvklart finns det även nackdelar. Här är några av fördelarna:

 1. Hög komfortnivå: Kontinentalsängar består av flera lager, vilket ger hög komfort och stöd för kroppen. Madrassen är vanligtvis av hög kvalitet och har olika zoner med olika fastheter, vilket ger en skönare sömnupplevelse. Dessutom är bäddmadrassen mjuk och bekväm, vilket ger extra komfort.
 2. Högre höjd: Kontinentalsängar är vanligtvis högre än traditionella sängar, vilket gör det lättare att stiga upp ur sängen. Den högre höjden kan också ge en mer lyxig känsla.
 3. Bättre isolering: Kontinentalsängar är bättre isolerade än vanliga sängar, vilket innebär att de håller bättre värme. Detta kan vara särskilt viktigt under kalla vintermånader.
 4. Mindre rörelseöverföring: Kontinentalsängar har oftast en resårbotten som minskar rörelseöverföringen mellan personer som delar sängen. Detta innebär att om en person rör sig i sängen kommer det inte att störa den andra personen som sover bredvid.
 5. Bättre för personer med ryggproblem: Kontinentalsängar ger vanligtvis bättre stöd för ryggen än traditionella sängar eller ställbara sängar. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer med ryggproblem eller som behöver extra stöd under natten.
alternativ kontinentalsängar

Och här är några av de nackdelar du kan förvänta dig av kontinentalsängar:

 1. Kostnad: Kontinentalsängar är vanligtvis dyrare än andra typer av sängar, som ramsängar eller ställbara sängar, på grund av deras högre kvalitet och flera lager av material. Detta kan vara ett hinder för personer som har en stram budget.
 2. Tyngd: Kontinentalsängar är ofta tunga på grund av sina flera lager av material och kan vara svåra att flytta eller bära. Detta kan göra det svårt att flytta sängen till en annan plats eller rengöra golvet under sängen.
 3. Underhåll: Kontinentalsängar är ofta svårare att underhålla än andra sängtyper. Beroende på modellen kan det vara svårt att vända madrassen eller rengöra resårbotten eller bäddmadrassen.

Typer Av Sängmadrasser

Att hitta den perfekta madrassen för dina behov kan göra hela skillnaden i din sömnupplevelse. Den perfekta passformen beror på faktorer som kroppsvikt, önskad sovposition och personliga preferenser. Med så många alternativ på marknaden är det viktigt att förstå hur material och designelement kan påverka din sömnkvalitet.

Skummadrasser

Skummadrasser består vanligtvis av toppskikt av minnesskum eller polyskum och stödjande skikt av tät polyskum. Dessa madrasser anpassar sig efter din kropp och skapar en känsla av att sova "i" sängen snarare än "på" den. Om du tycker om känslan av att bli omfamnad när du sover, kan en skummadrass vara idealisk för dig.

Kombimadrasser

Kombimadrasser kombinerar mjukheten hos skum eller latex med stödet och andningsförmågan hos spiralbaserade innerspringar. Dessa madrasser innehåller vanligtvis ett tjockt komfortlager av skum eller latex, följt av en stödkärna med pocketspiraler. Deras mångsidiga utformning gör att de kan få höga betyg i flera prestandakategorier, inklusive tryckavlastning, rörelseisolering, temperaturreglering och kantstöd.

Latexmadrasser

Latexmadrasser har vanligtvis latexlager som blir allt fastare och tätare från topp till botten, vilket ger en väldämpad yta och en stödjande bas. Latex anpassar sig efter kroppen och ger en viss följsamhet och en sval sömnupplevelse. Om du inte gillar den djupa kroppskramningen eller värmeretentionen hos minnesskum kan en latexmadrass vara den perfekta lösningen.

Luftmadrasser

Luftmadrasser innehåller stödkärnor med luftkammare som du kan justera genom att blåsa upp eller släppa luft i vissa delar av sovytan för att nå önskad fasthetsnivå. De flesta luftmadrasser har också tunna komfortlager av skum eller latex. Luftmadrasser erbjuder exceptionella anpassningsmöjligheter för ensamstående och par, men de är vanligtvis den dyraste typen av madrass på marknaden.

Resårmadrasser

Traditionella resårmadrasser har vanligtvis tunna komfortlager och tjocka spiralsystem, vilket ger ett robust stöd och utmärkt reaktionsförmåga, men kan underprestera på områden som tryckavlastning och rörelseisolering. Hybridmadrasser har å andra sidan tjockare komfortlager och mindre störande spola än traditionella innerspringmadrasser, vilket resulterar i en mer balanserad prestanda. Vissa tillverkare använder dock termerna "hybrid" och "innerspring" synonymt.

Fastighetsskalan På Kontinentalsängar

Vi bedömer madrassens fasthet med hjälp av en 10-gradig skala, där 1 är så mjukt som möjligt och 10 är extremt fast. Siffrorna delas upp så här:

 • Extra mjuk (1-2): Madrassen sjunker väldigt djupt och saknar stöd för att klara mycket vikt över 60 kilo.
 • Mjuk (3): Djupa konturer förekommer, men grundskikten erbjuder ett märkbart mått av stöd.
 • Medel/mjuk (4): Tjocka komfortlager över ett substantiellt stödsystem skapar en halvt balanserad känsla med betoning på dämpning.
 • Medel (5): Ett jämnt förhållande mellan komfort- och stödmaterial resulterar i måttlig konturering och begränsad nedsänkning.
 • Medel/fast (6): Madrassen ger en lätt men märkbar konturering och ett ganska stabilt stöd. Enligt vår erfarenhet är detta den mest populära fasthetsnivån.
 • Fast (7-8): Madrassen bör inte sjunka ner mycket för personer som väger 60 kilo eller mer, men dämpningsmaterialen kan ge en lätt plussighet på ytan.
 • Extra fast (9-10): Lite eller ingen konturering förekommer och ytan känns helt jämn.

De flesta madrasser som tillverkas idag ligger mellan 3 och 7 på vår skala. Vilken fasthet som är bäst för en viss person beror till stor del på två faktorer, sömnposition och kroppstyp.

bra kontinentalsängar pris

Hur Du Avgör Vilken Fasthet Du Behöver

Att bestämma rätt fasthet för din madrass beror på flera faktorer, bland annat vilken sovposition du föredrar och vilken kroppsvikt du har.

Sömnställning och fasthet

Sidosovning kan påverka ryggraden om madrassen saknar tillräcklig dämpning för axlar, ländrygg och höfter. Därför föredrar sidosovare ofta en mjukare madrass. Rygg- och magsovare har vanligtvis färre problem med ryggraden, men de kan behöva en fastare madrass för att undvika obekväma sjunkningar runt midjan, där vikten ofta är koncentrerad.

Kroppsvikt och fasthet

Kroppsvikten är också en viktig faktor när det gäller att bestämma lämplig fasthet på madrassen. Personer som väger mindre än 60 kilo kan behöva en mjukare madrass som anpassar sig nära för att lindra ryggsmärta. Omvänt kan personer som väger över 60 kilo tycka att det är bekvämare med fastare sängar som inte sjunker så mycket. Om du väger mellan 60 - 100 kg bör en madrass med en medelmjuk till medelfast känsla ge en bra balans mellan mjuk dämpning och jämnt stöd.

Efter att personligen ha testat hundratals madrasser har vi fastställt vilka madrasser som är bäst lämpade för sovande personer med olika kroppstyper och positioner. Generellt sett föredrar sidosovare mjukare madrasser än rygg- och magsovare. På samma sätt behöver personer som väger mindre än 60 kilo ofta en mjukare madrass för att känna sig bekväma, medan sovande som väger mer kan behöva extra stöd.

Tabellen nedan är en sammanfattning av våra resultat när det gäller den bästa madrassen för sidosovare, ryggsovare och magsovare i olika viktkategorier.

Viktklass

Sidosovare

Ryggsovare

Magsovare

Mindre än 60 kilo

Mjuk (3) till Medel (5)

Medelmjuk (4) till Medelfast (6)

Medelmjuk (4) till Medel (6)

60 - 100 kilo

Medelmjuk (4) till Medelfast (6)

Medel (5) till Fast (7)

Medium (6) till Fast (7)

Mer än 100 kilo

Medel (5) till Fast (7)

Medel (6) till Fast (8)

Medium (6) till Extra Fast (9)

Kontinentalsäng - Köpguide

Storlek

Sängens storlek är avgörande för din sömnkomfort. Det är mycket individuellt hur mycket utrymme vi behöver när vi sover. Vissa klarar av en smal säng, medan andra behöver mer utrymme för att vända och vrida sig.

När du står ensam står valet vanligtvis mellan en kontinentalsäng på 90 x 200 cm eller den något bredare trippelsängen på 120 x 200 cm. Här är nog den smala varianten den mest lämpliga för dig, som inte vänder dig särskilt mycket. Om du behöver lite mer utrymme kan det vara trevligt med de extra 30 cm i bredd.

Trippelsängen finns även i en lite bredare version på 140 x 200 cm. Den är perfekt för dig som sover ensam och vill ha extra utrymme, eller för dig som ibland sover med övernattande gäster då och då. Sängen är också ett bra val för det lilla sovrummet i t.ex. en mer blygsam lägenhet, även om det kan bli lite trångt att sova två i längden. Samtidigt kan ni effektivt bekämpa kvadraten och kanske väcka varandra flera gånger på natten för att ni har flyttat in i varandras halvor.

Här är de mer riktiga dubbelsängarna på 160 x 200 cm och 180 x 200 cm ett betydligt bättre val. Det ger mycket mer utrymme för var och en av er, så att ni undviker att väcka varandra. Med bredden och den mer omfattande massan är sängen också mindre känslig för din partners rörelser, vilket gör det lättare att föröka sig i en smalare säng.

Höjd

Det är också viktigt att hålla ett öga på höjden hos dem som ligger i sängen. Ju närmare du kommer 2 meter, standardlängden för de flesta kontinentalsängar, desto sämre kan sängen stödja din kropp under sömnen. Samtidigt kan du också känna att sängen inte är tillräckligt lång och det kan till och med påverka din sömnupplevelse i sängen.

Sängen bör åtminstone alltid vara minst 10 cm längre än längden på den person som ligger längst i sängen. Så redan vid höjder över 1,90 bör du överväga att köpa en mer förlängd kontinentalsäng. Du kan få den i längden 2,10 i de flesta välsorterade butiker och webbutiker.

Rörelseisolering

Rörelseisolering är en viktig egenskap hos en madrass som avser sängens förmåga att absorbera och minimera rörelseöverföring. En madrass med utmärkt rörelseisolering kan absorbera och avleda rörelser från en sovande person och förhindra att de överförs över sängens yta till den andra sovande personen. Detta bidrar till att minska störningar och se till att båda personerna kan njuta av en lugn och ostörd sömn.

rörelseisolering kontinentalsäng

Rörelseisolering är särskilt viktigt för personer som delar säng med en partner. Om den ena personen till exempel tenderar att röra sig eller byta position ofta under natten kan det leda till att den andra personen väcks eller känner sig obekväm. På samma sätt kan en person som går upp mitt i natten få hela sängen att skaka och störa den andra personens sömn. En madrass med god rörelseisolering kan bidra till att minimera dessa störningar och se till att båda personerna kan sova gott och utan avbrott.

För att uppnå utmärkt rörelseisolering har madrasser ofta material som absorberar energi och fördelar vikten jämnt. Minnesskum är till exempel känt för sin förmåga att anpassa sig till kroppen och minska tryckpunkter samtidigt som det absorberar rörelser. På samma sätt kan latex- och hybridmadrasser också ha goda rörelseisolerande egenskaper på grund av deras stödjande lager och responsiva toppskikt.

Temperaturkontroll

Temperaturneutralitet är en viktig prestandakategori som kan påverka den sömnkvalitet som en madrass ger. Denna kategori avser hur väl en madrass och säng kan upprätthålla en behaglig temperatur som varken är för varm eller för kall. Temperaturneutralitet är särskilt viktigt eftersom en behaglig sömntemperatur kan bidra till att reglera kroppens inre klocka, förbättra sömnkvaliteten och förbättra den allmänna sömnhälsan.

En madrass som håller kvar för mycket värme kan leda till att den sovande blir obekväm, svettig och rastlös, vilket leder till försämrad sömnkvalitet. Å andra sidan kan en madrass som känns för kall få sovande personer att känna sig obekväma och göra det svårt att somna.

För att upprätthålla en behaglig temperatur använder många madrasser kylande material som gelskum eller fasväxlingsmaterial för att hjälpa till att reglera värmen. Dessa material kan absorbera och avleda värme, vilket förhindrar att den byggs upp i madrassen och gör att sovytan känns för varm.

Förutom kylande material kan andra faktorer påverka temperaturneutraliteten, t.ex. madrassöverdragets andningsförmåga och kvaliteten på sängens ventilation. Ett andningsbart madrassöverdrag kan bidra till att luften kan strömma genom sängen, vilket hjälper till att hålla sovytan sval. Sängar med god ventilation kan också bidra till att främja temperaturneutralitet genom att möjliggöra bättre luftcirkulation i hela sovrummet.

Tryckavlastning

Tryckavlastning är en viktig prestandakategori som avser madrassens förmåga att lindra tryckpunkter i kroppen. När människor sover kan de uppleva tryckpunkter i områden som höfter och axlar på grund av ojämn anpassning och brist på stöd. Om dessa tryckpunkter inte åtgärdas på lämpligt sätt kan de leda till obehag och smärta, vilket kan påverka sömnkvaliteten och den allmänna hälsan negativt.

En madrass som erbjuder god tryckavlastning kan bidra till att fördela vikten jämnt och minska trycket på vissa delar av kroppen. Detta kan bidra till att förhindra att tryckpunkter bildas och ge stöd till hela kroppen. En madrass som inte erbjuder ordentlig tryckavlastning kan å andra sidan förvärra tryckuppbyggnaden och leda till obehag och smärta.

Det finns flera faktorer som kan påverka en madras tryckavlastande förmåga. Sängens fasthetsgrad är en av de viktigaste faktorerna. En för fast säng kan leda till att tryckpunkter utvecklas, särskilt i höfter och axlar. En för mjuk säng kan å andra sidan inte ge kroppen tillräckligt stöd, vilket gör att den sjunker för djupt ner och förvärrar tryckpunkterna.

Den typ av material som används i madrassen kan också påverka tryckavlastningen. Minnesskum, till exempel, är känt för sin förmåga att anpassa sig till kroppen och fördela vikten jämnt, vilket gör det till ett utmärkt material för tryckavlastning. Andra material, som latex och hybridskum, kan också ge god tryckavlastning genom att erbjuda en balans mellan stöd och dämpning.

tryckavlastning kontinentalsäng

Kantstöd

Kantstöd är en viktig prestandakategori som avser madrassens förmåga att upprätthålla en stödjande yta runt sängens omkrets. En säng med bra kantstöd kommer inte att sjunka ihop eller komprimeras när man trycker på kanterna, vilket ger en stabil och säker sovyta för den sovande.

För att testa sängens kantstöd utför sömnexperter vanligtvis en rad tester som efterliknar vardagliga rörelser, t.ex. att kliva i och ur sängen, sitta på sängkanten och sova nära kanten. Dessa tester kan hjälpa till att utvärdera hur väl madrassen kan behålla sin struktur och sitt stöd, även när tryck utövas på kanterna.

Ett av de vanligaste testerna innebär att man sätter sig på sängkanten och utvärderar hur mycket sängen trycks ihop under vikten. En säng med bra kantstöd ska behålla sin struktur och inte komprimeras överdrivet mycket när någon sitter på kanten. Ett annat test innebär att man ligger nära sängkanten och utvärderar om den sovande känner sig stabil och säker eller om det känns som om han eller hon kan rulla av sängen.

Ett bra kantstöd är särskilt viktigt för personer som delar säng, eftersom det kan bidra till att förhindra att de känner att de kan falla från sängkanten eller rulla mot mitten av sängen. Det kan också vara fördelaktigt för personer som gillar att sitta på sängkanten när de klär på sig eller tar på sig skor.

Rörelseförmåga

Rörelsefriheten är en annan viktig prestandakategori som avser hur lätt det är att röra sig och byta position på en madrass eller säng. En madrass med god rörelsefrihet gör det möjligt för den sovande att snabbt och utan ansträngning justera sina sovpositioner, vilket främjar en bekväm och vilsam nattsömn.

En madrass med en följsam och fjädrande yta är vanligtvis lättare att röra sig över än en madrass som är formad eller sjunker ner under den sovande personens vikt. En responsiv yta kan ge mer stöd och återkoppling, vilket gör det lättare att röra sig och byta position utan att känna sig "fast" på ett ställe. En madrass som däremot sjunker för mycket kan göra det svårare att röra sig och byta position, vilket leder till obehag och sömnstörningar.

Madrassens fasthetsgrad kan också påverka rörelsefriheten. En för mjuk madrass kan få sovande att sjunka för djupt, vilket gör det svårare att röra sig och ändra positioner. Å andra sidan kan en för fast madrass vara för oeftergivlig, vilket gör det svårt att byta position utan att anstränga sig mer.

Rörelseglädje är särskilt viktigt för personer som tenderar att byta position ofta under natten eller som har problem med rörligheten. En madrass som är lätt att flytta över kan bidra till att minska sömnstörningar och förbättra den allmänna sömnkvaliteten.

Avgasning & Lukt

Avgasning är ett begrepp som syftar på att kemiska lukter frigörs när en ny madrass packas upp. De flesta nya madrasser avger en viss lukt, men vissa material kan vara förknippade med starkare och mer obehagliga lukter.

Avgasning orsakas vanligtvis av att flyktiga organiska föreningar (VOC) frigörs som kan finnas i de material som används för att tillverka madrassen. VOC är kemikalier som kan avdunsta vid rumstemperatur och frigöra gaser som kan orsaka lukt och potentiellt påverka inomhusluftens kvalitet.

Vissa material som används i madrasser, t.ex. polyuretanskum och minnesskum, är mer benägna att avge gaser än andra material som latex eller ekologisk bomull. De flesta madrasser som tillverkas idag är dock utformade för att minimera avgasning och använder material som anses vara säkra för inomhusbruk.

För att minimera avgasning är det viktigt att låta madrassen luftas ut under en period efter att den har packats upp. Detta kan hjälpa till att skingra eventuella lukter som finns och låta madrassen expandera fullt ut. I de flesta fall bör eventuella lukter försvinna inom några dagar till en vecka. Att använda ett madrassskydd kan också bidra till att minska lukt och hålla madrassen ren med tiden.

Det är viktigt att notera att avgasning inte anses vara skadligt för de flesta människor. Personer med kemisk känslighet eller allergier kan dock vara mer känsliga för lukterna och bör vidta extra försiktighetsåtgärder när de väljer en ny madrass.

Sexliv

Madrassens betydelse för en persons sexliv är en viktig faktor för många personer när de väljer ny madrass. Madrasser som ger bra stöd och komfort under sexuell aktivitet kan avsevärt förbättra helhetsupplevelsen, vilket gör det till en viktig faktor att ta hänsyn till när man gör ett köp.

När man utvärderar en madras lämplighet för sexuell aktivitet spelar flera faktorer in. Rörelseglädje är en viktig prestandakategori som avgör hur lätt det är att byta position under sexuell aktivitet. En madrass som är följsam och ger god pushback kan bidra till att underlätta rörelsen och minska risken för att känna sig "fast" på ett ställe.

Kantstöd är också en kritisk faktor som kan påverka kvaliteten på den sexuella aktiviteten. En madrass som bibehåller sin struktur och sitt stöd längs kanterna kan ge en säker yta för partnerna att ägna sig åt sexuell aktivitet, vilket minskar risken för olyckor och förbättrar den allmänna komforten.

Temperaturkontroll är en annan faktor som kan påverka en madras lämplighet för sex. En säng som behåller för mycket värme kan få sovande personer att känna sig obekväma och svettiga, vilket leder till minskad allmän komfort. Omvänt kan en säng som är för kall vara obekväm och göra det svårt att komma på humör.

Förutom dessa faktorer påverkar även andra aspekter som ljud och konturering madrassens prestanda under sexuell aktivitet. En säng som ger upphov till ljud kan vara störande och fördärva helhetsupplevelsen. Konturering kan å andra sidan påverka sängens förmåga att ge stöd och fördela vikten jämnt, vilket leder till obehag och smärta.

Kroppsvikt

Kroppsvikten är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer madrass eftersom den i hög grad kan påverka den komfort och det stöd som madrassen ger. Madrassens komfort är mycket subjektiv och kan variera kraftigt beroende på individens kroppsvikt.

Personer som väger mindre än 60 kilo behöver vanligtvis en mjukare madrass som anpassar sig nära till deras kroppsform för att lindra tryckpunkter och säkerställa en korrekt ryggradsjustering. Detta beror på att lättare sovande personer utövar mindre tryck på madrassen, och en fastare säng kanske inte ger den nödvändiga kontureringen för att ge tillräckligt stöd.

Å andra sidan tenderar personer som väger över 100 kilo att känna sig mer bekväma på fastare madrasser som ger bättre stöd och minskar sannolikheten för överdriven sjunkning. En fastare säng kan fördela vikten bättre, vilket bidrar till att förhindra att tryckpunkter bildas och säkerställer en korrekt ryggradsinriktning.

För dem som befinner sig mellan viktintervallen 60-100 kilo kan en medelfast madrass ge en bra balans mellan stöd och komfort, som ger en mild dämpning samtidigt som den upprätthåller en god ryggradsinriktning.

Det är viktigt att ta hänsyn till kroppsvikten när man väljer madrass eftersom nivån av stöd och komfort som en madrass ger kan ha stor inverkan på sömnkvaliteten. En säng som inte ger tillräckligt stöd kan orsaka obehag, smärta och störa sömnen. Det är viktigt att välja en madrass som anpassar sig till din kroppsvikt, eftersom det kan bidra till att främja en god sömnställning, minska risken för att utveckla tryckpunkter och säkerställa en vilsam natts sömn.

bästa kontinentalsängar alternativ

Andra Typer Av Sängar

Det finns flera olika typer av sängar tillgängliga på marknaden, var och en med sina egna unika fördelar och funktioner. Nedan följer en kort beskrivning av två av de vanligaste sängtyperna: kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar.

 1. Ramsängar är en annan vanlig sängtyp som består av en resårmadrass tillsammans med en bäddmadrass. Ramsängar är ofta billigare än kontinentalsängar men kan erbjuda liknande komfort och stöd beroende på madrassens kvalitet.
 2. Ställbara sängar är en modern och innovativ sängtyp som ger användarna möjlighet att anpassa sängen efter deras individuella behov. Justerbara sängar har motoriserade delar som kan höja och sänka huvud- och fotänden av sängen för att skapa en bekväm och ergonomisk sovställning. Dessa sängar kan vara särskilt användbara för personer med rygg- eller nackproblem eller de som vill ha mer kontroll över sin sovställning.

Kontinentalsängar och ramsängar är helt klart de mest populära alternativen, och det kan vara svårt att veta vilken typ av säng som är bäst av de två. Men eftersom du läser denna guide gissar vi att du redan bestämt dig för en kontinentalsäng.

Vanliga Frågor Om Kontinentalsängar

Hur kan jag ta reda på vilka preferenser jag har för fasthet?

För att hitta din idealiska fasthet krävs förmodligen produktforskning och en rejäl dos av försök och misstag. Även om våra rekommendationer baseras på en djupgående produktanalys är "idealisk fasthet" mycket subjektiv och dina personliga preferenser kanske inte stämmer överens med andra personer som har samma kroppstyp eller primära sovposition. Vi uppmuntrar alla att prova madrasser med olika material och fasthetsgrader för att hitta en madrass som bäst uppfyller deras behov.

Är en fast madrass bättre för ryggsmärta?

Den bästa madrassen för ryggsmärtor ska dämpa ryggraden, upprätthålla ett jämnt stöd och motstå djupa nedsänkningar under de delar av kroppen där mer vikt är koncentrerad. Beroende på hur mycket du väger och vilken sovposition du föredrar kan en mjuk eller fast madrass ge den bästa lindringen av ryggsmärtor. Om du lever med kronisk eller återkommande ryggsmärta rekommenderar vi att du pratar med din läkare om hur du hittar rätt madrass.

Vad händer om jag fortfarande inte är säker på vilken fasthet jag behöver?

Enligt vår erfarenhet är det bästa sättet att fastställa din idealiska fasthetsnivå att testa så många madrasser som möjligt. Många madrasser säljs i olika fasthetsgrader för att passa olika typer av sovande. Att testa en luftmadrass är ett annat sätt att begränsa vad som känns bäst för din kropp, eftersom du kan justera fastheten snabbt när du ligger på den.

Vissa madrassmodeller ger dig också möjlighet att utvärdera flera fasthetsnivåer i en och samma konstruktion. Dessa inkluderar:

Flippbara madrasser: Dessa modeller har en sovyta på över- och undersidan. I de flesta fall har sidorna olika fasthetsnivåer.

Madrasser med dubbel fasthet: Dessa madrasser är inriktade på par med kontrasterande fasthetspreferenser. De har olika fasthetsnivåer på vänster och höger sida.

Madrasser med justerbara lager: Även om dessa madrasser är ganska sällsynta har de en modulär konstruktion som gör att du kan ändra hårdheten genom att byta ut lager eller ändra deras ordning uppifrån och ned. De flesta av de sängar vi har hittat med denna konstruktion är helt latexmodeller.

En sak att komma ihåg är att många madrassmärken online erbjuder prövoperioder, vilket ger dig chansen att testa din nya madrass innan du binder dig till den. De flesta sömnprovningar varar minst 90 nätter, vilket ger dig gott om tid att fatta ett välgrundat beslut, och många företag inkluderar gratis returfrakt för missnöjda kunder.

Vi rekommenderar att du som utgångspunkt försöker hitta den bästa matchningen du kan, och att du dubbelkollar sängens finstilta villkor innan du köper för att försäkra dig om att du kan returnera den om det inte fungerar. Vi har upptäckt att de flesta människor behöver en anpassningsperiod för att vänja sig vid att sova i en ny säng varje natt, så vi uppmuntrar sovande personer att prova nya sängar i minst 30 dagar för att ge dem ett rättvist försök.

Hur länge håller en resårmadrass?

I genomsnitt ska en bra madrass hålla i sju till åtta år, men det beror på olika faktorer, bland annat vilken typ av madrass du har, vad den är tillverkad av, hur ofta den används och hur många som sover på den. (Vi förklarar mer i vårt artikel som svarar på hur länge håller en madrass).

En madrass i gästrummet som bara används ibland kan hålla lite längre än de allmänna riktlinjerna, medan huvudmadrassen på din säng - om det inte är en madrass av god kvalitet - kommer att slitas ut på mindre än sju år.

Tillverkarens garanti är en bra indikation på hur länge madrassen bör hålla, men du måste också ta hand om den på rätt sätt. Om du rengör madrassen regelbundet kommer den att hålla längre (se vår guide om hur man rengör en bäddmadrass här).

Kan jag prova madrassen innan jag köper den?

Ja, många madrassåterförsäljare erbjuder möjligheten att prova en madrass innan du gör ett köp. Att testa madrassen i butik kan ge dig en bättre uppfattning om madrassens känsla och stödnivå, vilket hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut. Du kan också leta efter onlineåterförsäljare som erbjuder en sömnprovning, vilket gör att du kan prova madrassen under en viss period och returnera den om du inte är nöjd.

Hur tar jag hand om och underhåller madrassen?

För att hålla din madrass i gott skick och förlänga dess livslängd är det viktigt att du följer korrekta vård- och underhållsinstruktioner. Detta inkluderar att regelbundet rotera madrassen, använda ett madrasskydd och rengöra eventuella fläckar eller spill omgående. Undvik dessutom att hoppa på madrassen eller sitta på sängkanten, eftersom dessa handlingar kan skada madrassen med tiden.

Ska jag skaffa en fast eller mjuk säng?

Vilken fasthetsgrad som är rätt för dig beror på faktorer som din kroppsvikt, sovposition och personliga preferenser. En fastare madrass kan ge bättre stöd för personer som väger mer eller sover på ryggen, medan en mjukare madrass kan vara bekvämare för sidosovare eller de som föredrar en mer plyschig känsla. När du väljer säng kan du överväga att prova olika hårdhetsnivåer för att avgöra vilken som är mest bekväm för dig.

Om du köper en för hård säng kan du alltid använda dig av en mjuk bäddmadrass för att förbättra stödet, precis som du kan använda en hård bäddmadrass på en för mjuk säng.