Bästa Bambulakan (2023): Bäst i Test

Skriven Av Ulrika Hinnenberg  | Uppdaterad: 18 jun 2024

Mjuka, lätta sängkläder kan hjälpa till att hålla sovande personer bekväma under hela natten. Bambuslakan är mest kända för att vara andningsbara, vilket förhindrar överhettning under natten.

Bambuslakan är tillverkade av bambufibrer som kan bearbetas på flera olika sätt. Därför är bambu en mångsidig textil som kan vävas för att få en glänsande, matt eller strukturerad känsla. Det lätta tyget transporterar bort fukt och förhindrar att värme stannar kvar. Bambuslakan är slitstarka, men särskild omsorg bör ägnas åt att bevara känslan av det mjuka tyget.

Vi kommer att granska våra bästa tips på de bästa bambuslakanen på marknaden och redogöra för varför vi rekommenderar dem. Våra rekommendationer är baserade på omfattande produkttester och verifierade kundrecensioner. Vi kommer också att inkludera tips om vad man ska titta efter när man handlar bambuslakan, för- och nackdelar med den här typen av sängkläder och skötselrekommendationer.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa bambulakan på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Bambulakan & Sängkläder Är:

 1. Kungsängen Prima Vanilj - Bäst i Test Bambulakan
 2. Movesgood Bambu Underlakan - Näst Bäst i Test Bambulakan
 3. Sleep In Silk Dra På Lakan - Bästa Lakan Med Bambuviskos
 4. Beckasin Underlakan Bambu Andy - Bästa Billiga Bambulakan

1. Kungsängen Prima Vanilj
Bäst i Test Bambulakan

Storlekar: 90x200, 105x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 210x200 cm

Typ av lakan: Formsytt kuvertlakan

Bambutyg: Bambufiber (cellulosa)

Fördelar:

 • Silkeslen känsla med hög komfort
 • Fantastik andningsförmåga och fukttransportering
 • Praktiskt formsytt med gummiband i varje hörn som spänner fast lakanet
 • Ansvarsfull produktion

Nackdelar:

 • Vissa gillar inte den glansiga ytan
 • Lite dyrare alternativ

Sammanfattning: Kungsängen Prima Vanilj är ett formsytt kuvertlakan av bambu i högsta klass för dig som letar efter ett hållbart och bekvämt bambulakan att använda i flera år framöver.

Som en expert inom området kan jag säga att Kungsängen Prima Vanilj är ett högkvalitativt bambulakan som erbjuder en silkeslen känsla med enastående komfort. Lakanet är tillverkat av bambufiber (cellulosa) och har fantastisk andningsförmåga och fukttransporterande egenskaper. Detta är särskilt fördelaktigt för personer som sover varmt eller som bor i fuktiga klimat.

Kungsängen Prima Vanilj är ett formsytt kuvertlakan med gummiband i varje hörn som säkert spänner fast lakanet på sängen. Det är tillverkat med ansvarsfull produktion, vilket innebär att konsumenter kan känna sig säkra på att lakanet har tillverkats etiskt och hållbart.

En av de få nackdelarna med detta lakan är att vissa personer inte gillar den glansiga ytan, men detta är en smaksak. En annan nackdel kan vara priset, eftersom det är lite dyrare än vissa andra alternativ på marknaden.

Sammanfattningsvis är Kungsängen Prima Vanilj ett högkvalitativt och bekvämt bambulakan som är väl värt priset för personer som söker ett långvarigt och hållbart alternativ. Det finns olika storlekar att välja mellan, vilket ger konsumenterna flexibilitet i att hitta det perfekta lakanet för deras säng.

Kungsängen Prima Vanilj


2. Movesgood Bambu Underlakan
Näst Bäst i Test Bambulakan

Storlekar: 90x200 180x200 cm

Typ av lakan: Dra-på-lakan

Bambutyg: Bambufiber (cellulosa)

Fördelar:

 • Prisvärt alternativ
 • Mjuk och bekväm tack vare lyocell-bambu
 • Enkel att ta av och sätta på, samt tvättas i maskin
 • Bra trådtäthet på 300TC

Nackdelar:

 • Begränsade storlekar
 • Klarar inte av varmare temperaturer i tvätten och bör ej torktumlas

Sammanfattning: Movesgood Bambu Underlakan är bambulakanet för dig som letar efter ett mer prisvärt alternativ som fortfarande presterar mycket bra. Föredrar du smidigheten av ett dra-på-lakan över formsydda alternativ är detta också något att överväga för dig.

Movesgood Bambu Underlakan är ett prisvärt alternativ för de som söker ett mjukt och bekvämt lakan. Tillverkat av lyocell-bambu är det enkelt att ta av och sätta på, samt tvätta i maskin. Lakanet har en trådtäthet på 300TC, vilket är tillräckligt högt för att ge en mjuk känsla, men inte lika högt som vissa andra bambulakan på marknaden.

Movesgood Bambu Underlakan är tillgängligt i begränsade storlekar - 90x200 cm och 180x200 cm - vilket kan vara en nackdel för vissa kunder. Dessutom klarar det inte av varmare temperaturer i tvätten och bör ej torktumlas.

Sammanfattningsvis är Movesgood Bambu Underlakan ett bra alternativ för kunder som söker ett prisvärt bambulakan av hög kvalitet. Det är enkelt att ta hand om och ger en mjuk känsla som håller sig även efter flera tvättar.

Movesgood Bambu Underlakan


3. Sleep In Silk Dra På Lakan
Bästa Lakan Med Bambuviskos

Storlekar: 90x200, 120x200, 180x200 cm

Typ av lakan: Formsytt kuvertlakan

Bambutyg: Bambuviskos

Fördelar:

 • Fantastisk andningsförmåga och temperaturkontroll
 • Slitstark och hållbar konstruktion
 • Bambuviskosen är perfekt för personer med allergier
 • Smidig och enkel att ta av och maskintvätta

Nackdelar:

 • Inte samma mjuka bekväma känsla som våra toppval
 • Begränsade storlekar

Sammanfattning: Sleep In Silk Dra På Lakan är ett annat bra alternativ för dig som letar efter ett prisvärt dra-på-lakan. Den är skapad i slitstark bambuviskos som håller dig sval och bekväm under natten.

Sleep In Silk Dra På Lakan är en annan bra lösning för den som söker ett prisvärt dra-på-lakan. Sängkläderna är gjort av slitstark bambuviskos, vilket garanterar god andningsförmåga och temperaturreglering. Bambuviskos är också en allergivänlig fiber, vilket gör lakanet lämpligt för personer med känslig hud.

Lakanet är enkelt att ta av och tvätta i maskin, vilket gör det praktiskt för den som vill spara tid och undvika onödig tvätt. Dess slitstarka konstruktion garanterar att det håller länge.

En nackdel med detta lakan är att det inte ger samma mjuka och bekväma känsla som de andra toppvalen. Dessutom är lakanet endast tillgängligt i begränsade storlekar.

Sammanfattningsvis är Sleep In Silk Dra På Lakan ett bra val för den som söker ett prisvärt och bekvämt dra-på-lakan som är enkelt att sköta om och som passar personer med allergier.

Sleep In Silk Dra På Lakan


4. Beckasin Underlakan Bambu Andy
Bästa Billiga Bambulakan

Storlekar: 150x270, 210x270, 270x270 cm

Typ av lakan: Klassiskt lakan

Bambutyg: Bambufiber (cellulosa)

Fördelar:

 • Mycket prisvärt
 • Bra fuktabsorption och fukttransport
 • Enkel att tvätta

Nackdelar:

 • Tar längre tid att sätta på än andra typer av lakan
 • Inte samma högkvalitativa material heller

Sammanfattning: Beckasin Underlakan Bambu Andy är det billigaste bambulakanet på denna lista. Här får du trots det låga priset under 500 kronor en bra och bekväm modell som presterar relativt bra.

Beckasin Underlakan Bambu Andy är en mycket prisvärd bambulakanmodell som trots sitt låga pris presterar relativt bra. Lakanet finns tillgängligt i flera storlekar och är skapat av bambufiber av cellulosa, vilket ger god fuktabsorption och fukttransport.

Lakanet är enkelt att tvätta, men det tar lite längre tid att sätta på än andra typer av lakan. Även om materialet inte är lika högkvalitativt som andra modeller på listan, ger lakanet fortfarande en bekväm känsla.

Om du letar efter ett prisvärt alternativ och inte bryr dig så mycket om den tid det tar att sätta på lakanet, kan Beckasin Underlakan Bambu Andy vara ett bra val för dig.

Beckasin Underlakan Bambu Andy


Vad Är Ett Bambulakan?

Bambutextilier har tillverkats i tusentals år och har sitt ursprung i Östasien. Under de tidiga kinesiska dynastierna användes bambu som papper, och många tidiga böcker skrevs på bambusidor. Användningen av bambu fortsatte att utvecklas och började användas till kläder.

I vissa ideer blandades bambu med ull för att skapa garn som kunde vävas till tyg. I början av 2000-talet tillverkade Pekinguniversitetet en av de första iterationerna av moderna bambustyger och delade med sig av sina resultat. Sedan dess har populariteten för bambustyg ökat, och det finns en mängd olika produktionsmetoder och användningsområden.

En av de vanligaste användningarna av bambu i textilproduktionen idag är till bambuslakan. Bambuslakan är vördade för sin andningsbara, mjuka känsla och kan tillverkas med mekaniska eller kemiska processer. Eftersom bambu är en förnybar resurs, skärs stjälkarna rent för att främja återväxten. Stjälkarna skärs sedan till spån och kan blötläggas i enzymer eller kemikalier för att producera en massa som så småningom kan spinnas till en fiber.

Bearbetningsmetoden påverkar handkänslan och vikten på lakanen. Det finns olika typer av bambutextilier som kan skapas beroende på hur bambun bearbetas. Bambufiber kan antingen tillverkas mekaniskt, där bambustjälkarna malas ner till spån, eller kemiskt, där en kemisk process används för att extrahera fibrerna. Mekaniskt framställda bambutextilier kan kännas grova och inte så mjuka som kemiskt framställda bambutextilier.

sköna bambulakan sängkläder

Olika Typer Av Bambutyger

Bambutextilier kan tillverkas med mekaniska eller kemiska bearbetningsmetoder. Båda metoderna använder bambustjälkar som råmaterial, men slutprodukterna kan vara mycket olika. Det finns flera olika typer av bambutextilier som skiljer sig åt beroende på vilken metod som används för att tillverka dem.

 1. Rayon är en halvsyntetisk textil som tillverkas genom en kemisk process som resulterar i regenererad cellulosa. Bambumassa blötläggs i en lösning, torkas och spinns sedan till fibrer. Rayon från bambu är vanligt och tenderar att vara prisvärt.
 2. Viskos är en typ av rayon som kräver ytterligare bearbetning. Cellulosa från bambu blötläggs i koldisulfid, filtreras och spinns till garn. De starka kemikalier som används utgör en risk för miljön och arbetstagarna om de inte hanteras på rätt sätt.
 3. Lyocell tillverkas med hjälp av en sluten tillverkningsprocess, vilket bidrar till att eliminera avfall och kan vara bättre för arbetare och miljö. Bambumassa löses upp i ett giftfritt lösningsmedel innan den spinns till fibrer.

Bambuslinne tillverkas med hjälp av en mekanisk process. Bambusstjälkarna bryts ner av naturliga enzymer. Bambusfibrerna kammas sedan ut för hand och spinns till garn. Denna textil är mindre vanlig eftersom den är mer arbetsintensiv och ger ett tyg som inte är lika mjukt som rayon- och lyocelltyger.

Federal Trade Commission kräver att bambutextilier ska märkas och marknadsföras på rätt sätt. Det är viktigt att konsumenter vet vilken typ av bambutextil de köper och hur den tillverkats. Valet av bearbetningsmetod påverkar inte bara kvaliteten och känslan på slutprodukten utan också miljöpåverkan och hälsa för arbetare som är involverade i produktionsprocessen.

Fördelar & Nackdelar Med Bambulakan

Bambuslakan har både för- och nackdelar som man bör känna till innan man köper dem. Fördelarna inkluderar att de är otroligt mjuka och lätta, andas bra och är säkra för känslig hud. Bambuslakan är också mycket slitstarka och kan hålla i upp till fem år med rätt skötsel. Dessutom är bambu en förnybar resurs som är lätt att fylla på.

Nackdelarna med bambuslakan är att de ofta bearbetas med starka kemikalier, vilket kan innebära hälsorisker för arbetstagarna. Dessutom kan bekämpningsmedel som ibland används för att underhålla bambusgrödor ha en negativ inverkan på miljön. Lyxiga lakanuppsättningar av bambu är ofta dyrare än lakan av bomull eller syntetmaterial. Bambuslakan kan också vara benägna att skrynkla, även om de sköts på rätt sätt.

Sammanfattningsvis är bambuslakan mjuka och bekväma, andas bra och är säkra för känslig hud. De är också slitstarka och kan hålla i upp till fem år med rätt skötsel. Nackdelarna inkluderar att de bearbetas med starka kemikalier, vilket kan innebära hälsorisker för arbetstagarna, samt att bekämpningsmedel som används för att underhålla bambusgrödor kan ha en negativ inverkan på miljön. Dessutom är de oftast dyrare än lakan av bomull eller syntetmaterial, och kan vara benägna att skrynkla.

rengör och fixar bambulakan

Bambulakan - Köpguide

När du köper nya lakan bör du tänka på följande faktorer. Att investera i nya sängkläder och ha fräscha lakan kan hjälpa dig att se fram emot en vilsam natts sömn.

Vissa av dessa överväganden är specifika för bambuslakan, men alla köpare kommer att ha nytta av att förstå vad de ska titta efter när det gäller trådantal, passform och känsla. Marknadsföring kan vara vilseledande, särskilt när det gäller lyxsängkläder. Ett kritiskt öga hjälper köparna att se förbi uppblåsta trådantalspåståenden och överdrivna egenskaper.

Vissa lyxmärken är verkligen värda sitt premiumpris, men tyvärr är vissa inte det. Att veta vad man ska leta efter hjälper köparen att begränsa sina alternativ och välja lakan som bäst passar deras individuella behov.

Typ Av Bambulakan

Det finns tre vanliga typer av bambulakan, som skiljer sig åt beroende på vilket vävmönster som används:

 1. Sateen: En sateenväv har vanligtvis tre till fyra trådar över och en tråd under. Detta ger en slät yta med en glansig glans som liknar satin. Sateenlakan ska dock inte förväxlas med satin. Sateen är ett vävmönster, medan satin är en ytbehandling. Sateen lakan har en fin drapering och är motståndskraftiga mot rynkor. De finare trådar som används ger ofta ett högre trådantal och en silkeslen känsla. Att ha fler exponerade trådar i samma riktning kan göra att sateenlakan lättare fastnar, så köparna bör vara extra försiktiga när de använder och rengör dessa lakan.
 2. Percale: I en percaleväv har man en tråd över och en tråd under. Denna jämna vävning ger en skarp och lätt känsla med en matt yta. Percale-lakan är ofta bättre lämpade för varma sovande personer, eftersom väven ger högre andningsförmåga med gott luftflöde. Den här typen av väv är mer benägen att skrynkla än sateen.
 3. Twill: En twillväv har ett diagonalt mönster. Detta ger lakanen textur, så bambuslakan i twill kanske inte känns lika mjuka och smidiga för sovande personer. De är dock mindre benägna att visa slitage och anses vara mer hållbara. Den här typen av väv kan vara igenkännlig för köpare, eftersom den ofta används i denim.

Läs mer om de olika typerna av lakan och sängkläder som finns här.

Trådtäthet

Trådtäthet i sängkläderna är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper bambuslakan. Trådtätheten beskriver antalet trådar som är vävda i varje kvadratcentimeter tyg. Ju högre trådtäthet desto mjukare, smidigare och mer hållbart blir lakanen.

Bambusfibrer är mjuka och fina, vilket gör att de är idealiska för högkvalitativa sängkläder. Vi rekommenderar att du letar efter bambuslakan med ett trådantal på 300 eller högre för att få en högkvalitativ och bekväm upplevelse när du sover. Ett högt trådantal innebär att det finns fler trådar per kvadratcentimeter, vilket ger en mjukare och mer följsam känsla till lakanen.

material bambu sängkläder

Det är dock viktigt att notera att trådantalet ibland kan vara missvisande. Vissa tillverkare kan ange ett högt trådantal, men använda tunnare trådar för att uppnå denna siffra. Detta kan resultera i lakan av sämre kvalitet som inte håller lika länge som lakan med högre kvalitet. Det är därför viktigt att köpa lakan från tillförlitliga och kända tillverkare som använder högkvalitativa trådar för att uppnå ett högt trådantal.

Känsla & Bekvämlighet

Känslan av bambuslakan är en av de viktigaste faktorerna som människor tar hänsyn till när de köper sängkläder. Bambuslakan är kända för sin mjuka, lätta och silkeslena känsla, vilket gör dem till en populär och eftertraktad sängklädesprodukt.

Typen av bambustyg påverkar känslan av lakanen. Rayon, som är en av de vanligaste bambutygtyperna, ger en mjuk och smidig känsla. Viscose, som är en annan vanlig bambutygtyp, ger en liknande känsla som rayon men kan vara något tyngre. Lyocell ger en mjuk, följsam känsla till tyget, och bambuslinne ger en mer rustik och texturerad känsla till lakanen.

Vävning är en annan viktig faktor som påverkar känslan hos bambuslakan. Sateenvävning ger lakanen en glänsande och slät känsla, medan twillvävning ger en mer ribbad och texturerad yta. Percalevävning ger lakanen en mjuk och len känsla medan jerseyvävning ger en mjuk, stretchig och bekväm känsla.

Trådantal är också en viktig faktor som påverkar känslan hos bambuslakan. Ju högre trådtäthet desto mjukare och bekvämare blir lakanen. Trådantalet bestämmer antalet trådar som vävs in i en tum av tyget. Ett högre trådantal ger en mjukare, tätare och mer följsam känsla på lakanen.

Slutligen blir bambuslakan mjukare med tiden och varje tvätt. Bambufiber är naturligt mjuka och silkeslena, vilket gör att lakanen blir mjukare med varje tvätt och användning.

Passform

Passformen är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när man köper bambuslakan. De flesta lakanuppsättningar passar till standardmadrasser, men det är alltid bäst att kontrollera måtten när du köper nya lakan. På produktsidan eller på förpackningen finns vanligtvis information om storleken. Det är viktigt att köpa lakan som passar perfekt till madrassen för att undvika att lakanen glider av madrassen under natten.

Skräddarsydd är en vanlig typ av lakan som används för att täcka bäddmadrassen och de flesta av dem passar till en rad olika madrassprofiler, oavsett om det handlar om latexmadrasser, kallskumsmadrasser eller till och med vissa resårmadrasser. Men för köpare med en madrass som är tjockare än 15 cm bör man leta efter ett bra madrassöverdrag, som är djupare och kan rymma större madrasser. Detta är viktigt för att undvika att lakanen glider av madrassen under natten och för att ge en tät passform till madrassen.

När det gäller storlek, är det också viktigt att notera att en del bambuslakan är förkrympta till standardmått, medan andra är generöst dimensionerade så att de kan krympa vid den första tvätten. Det är viktigt att kolla produktsidan eller förpackningen för att få information om lakanets storlek och eventuell krympning. På så sätt kan man välja rätt storlek och undvika att lakanen krymper för mycket efter första tvätten.

Design, Färg & Mönster

Design, färg och mönster är viktiga faktorer att överväga när man köper bambuslakan. Bambutextilier har en tendens att hålla färgämnena väl, vilket gör att de inte bleknar med tiden om de sköts på rätt sätt. Eftersom bambuslakan är slitstarka tenderar de att tillverkas i neutrala färger som håller för tidens tand. Många kunder föredrar neutrala färger eftersom de är tidlösa och passar till olika typer av inredningsstilar.

Vissa tillverkare av bambuslakan tillverkar även lakan utan starka kemikalier eller färgämnen, vilket resulterar i ljusare och mer naturliga färger. Dessa lakan passar perfekt till dem som vill ha en mer naturlig och hållbar livsstil. Naturliga färger kan ge ett mjukare och mer behagligt intryck som passar till olika typer av inredningsstilar.

Bambuslakan kan också finnas i olika mönster och stilar. Vanliga mönster inkluderar juvelfärger och randiga mönster, men dessa är mindre vanliga. Det är viktigt att tänka på hur mönstret på lakanen kommer att matcha med övrig inredning. För dem som vill ha en mer subtil design är det bäst att välja lakan med enkel färg eller ett enkelt mönster.

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig faktor att överväga när man köper bambuslakan. En uppsättning av högkvalitativa bambuslakan kan hålla i flera år med rätt skötsel. Det är dock viktigt att tänka på att olika vävar kan ha olika hållbarhet och slitstyrka.

Naturfibrer, inklusive bambufibrer, är i allmänhet slitstarka. Bambuslakan kan hålla formen bra och mjukas upp med varje tvätt. Det är också viktigt att använda rätt tvätt- och torkinställningar för att undvika att skada tyget.

Men vissa vävar är mer benägna att sno sig eller palla med tiden. För att säkerställa att lakanen håller länge är det viktigt att välja en högkvalitativ vävning med ett högt trådantal, som är mjuk och följsam samtidigt som det är hållbart. Det är också viktigt att tvätta lakanen regelbundet och följa tillverkarens tvättinstruktioner för att säkerställa att lakanen inte utsätts för onödig slitage.

sova i sängkläder av bambu

Det är också viktigt att notera att bambuslakan är ett hållbart alternativ för dem som vill minska sin miljöpåverkan. Bambu är en förnybar resurs som växer snabbt och behöver inte konstgödsel eller bekämpningsmedel för att växa. Dessutom kräver tillverkning av bambuslakan mindre vatten och energi än många andra typer av sängkläder.

Lättskött

En av fördelarna med bambuslakan är att de är lätta att ta hand om. Men för att förlänga livslängden och bevara kvaliteten är det viktigt att följa tillverkarens riktlinjer för skötsel.

Många tillverkare rekommenderar att bambuslakan tvättas i maskin med ett milt tvättmedel och torkas i tumlare eller på linje. Det är också viktigt att undvika höga temperaturer vid tvätt och torkning, eftersom detta kan skada fibrerna och påverka lakanens mjukhet och hållbarhet.

För att förhindra att lakanen noppas eller skadas är det också viktigt att tvätta dem separat från andra kläder och undvika att använda blekmedel eller mjukmedel. Om man hittar fläckar på lakanen bör de behandlas så snabbt som möjligt för att undvika permanenta fläckar.

Genom att sköta lakanen varsamt och följa tillverkarens riktlinjer för skötsel kan man förlänga deras livslängd och bevara deras mjukhet och kvalitet. Bambuslakan är lätta att ta hand om och kräver inte mycket tid eller ansträngning för att hålla dem rena och fräscha.

Vanliga Frågor Om Bambulakan

Vem är bambulakan bra för?

Bambusängkläder är bra för personer som behöver sova svalt på natten, eftersom de är lätta och andningsbara och transporterar bort fukt. Personer med känslig hud eller allergier kan också gynnas av naturliga bambuslakan, som är allergivänliga. Miljömedvetna köpare bör se till att de köper bambulakan från företag som vidtar extra åtgärder för att garantera hälsan för sina anställda och miljön. De som föredrar varmare sängkläder kanske vill överväga jersey- eller flanellakan. Samtidigt bör köpare vara medvetna om att vissa kemiska bearbetningsmetoder kan användas vid produktionen av bambutextilier.

Vilket är det typiska prisintervallet för bambulakan?

Det typiska priset för bambuslakan kan variera, med många högkvalitativa alternativ i prisintervallet 1000-2000 kronor. Med det sagt kommer köpare att kunna hitta mer prisvärda och dyrare alternativ. Även om bambuslakan kan vara dyrare än lakan i bomulls- eller polyesterblandning beror priset på märket, tillverkningsmetoden, tygstypen och om lakanen är ekologiska eller inte.

Hur länge håller bambuslakan?

Bambuslakan är slitstarka och bör hålla i tre till fem år eller längre med rätt skötsel. Dessa lakan håller färgen bra och är mindre benägna att blekna. Typen av väv kan påverka lakanens livslängd. Percale- och twillvävningar anses vara mer hållbara, eftersom de är mindre benägna att sno sig. Sateenlakan har mer exponerade trådar, vilket kan leda till pilling eller snagga.

Hur tvättar jag mitt bambulakan?

Att tvätta och sköta om bambuslakan är enkelt, men det är viktigt att följa tillverkarens skötselanvisningar för att undvika att skada lakanen. För att tvätta bambuslakan bör man använda en skonsam tvättcykel och ett milt eller miljövänligt tvättmedel. Vissa lakan kan torkas i torktumlare på låg värme, medan andra bör linjetorkas. Använd inte mjukgörare, eftersom bambuslakan mjukas upp naturligt med varje tvätt. För att bevara lakanen bör man också undvika att överbelasta tvättmaskinen och torktumlaren.

Hur vet jag om mitt bambulakan är etiskt tillverkad?

För att försäkra sig om att bambulakanen är etiskt tillverkade bör köparen undersöka företaget och de tillverkningsprocesser som används för att tillverka lakanen. Några faktorer att ta hänsyn till är vilken typ av bambutextil som används och om det är ett halvsyntetiskt eller naturligt tyg. Halvsyntetiska bambutextilier, såsom rayon och viskos, bearbetas med hjälp av starka kemiska föreningar, vilket kan utgöra ett hot mot arbetarnas hälsa. Tillverkare bör vidta åtgärder för att garantera arbetstagarnas säkerhet, och vissa kan beskriva sina produktionsmetoder. En spårbar leveranskedja kan hjälpa till att försäkra köparna om att bambuslakanen är hållbart producerade. Rättvis handel och ekologiska certifieringar är också bra indikatorer på etisk produktion.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.