• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Köpguide
 • »
 • Bästa Påslakan & Sängkläder i Bambu ([year]): Bäst i Test

Bästa Påslakan & Sängkläder i Bambu ([year]): Bäst i Test

Skriven Av Ulrika Hinnenberg  | Uppdaterad: 19 jun 2024

Välkommen till vår guide om de bästa sängkläderna och påslakanen med bambu! Bambu har blivit alltmer populärt som material för sängkläder på grund av dess mjuka känsla, andningsförmåga och hållbarhet.

I denna guide kommer vi att gå igenom de olika typerna av bambusängkläder som finns tillgängliga, vad man ska tänka på när man väljer lakan och påslakan, samt hur man tar hand om och underhåller dem för att förlänga deras livslängd.

Oavsett om du är en erfaren bambusängklädeskonsument eller en nybörjare som vill veta mer om detta populära material, har vi all information du behöver för att hitta de bästa sängkläderna för din personliga stil och behov.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att det bästa påslakanet i bambu på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Påslakanen & Sängkläder i Bambu Är:

 1. Påslakan Prima Vanilj - Bäst i Test Påslakanset i Bambu
 2. Movesgood Bambu Påslakanset - Näst Bäst i Test Sängkläder i Bambu
 3. Gripsholm Bamboo Stripe Påslakanset - Bästa Billiga Påslakan i Bambu
 4. Hoie Of Scandinavia Bäddset Royal - Bästa Mjuka Bäddset i Bambu
 5. Paradis Bäddset - Bästa Sängkläder i Bambu Och Linne

1. Påslakan Prima Vanilj
Bäst i Test Påslakanset i Bambu

torlekar: 150x210, 220x210 cm

Material: Bambufiber (från cellulosa)

Fördelar:

 • Bekväm och lyxig känsla
 • Fantastisk temperaturkontroll med bra fukttransporterande egenskaper
 • Högkvalitativ konstruktion med bra hållbarhet
 • Bra vävning med hög trådtäthet på 310

Nackdelar:

 • Inte alla som gillar den glansiga ytan
 • Passformen har en tendens att inte hålla om man rör på sig mycket under natten

Sammanfattning: Påslakan Prima Vanilj är vår testvinnare bland påslakanset, där du får både örngott och enkelt påslakan som förvandlar dina sängkläder till en mjuk och lyxig hotellupplevelse. Här får du helt klart värde för pengarna med en extra högkvalitativ produkt som presterar otroligt bra.

Påslakan Prima Vanilj är en av de mest bekväma och lyxiga sängklädersuppsättningar på marknaden. Tillverkade av högkvalitativ bambufiber (från cellulosa) med en hög trådtäthet på 310, garanterar dessa sängkläder en fantastisk temperaturkontroll och fukttransporterande egenskaper. De är också mycket hållbara och garanterar en lyxig hotellupplevelse i din egen säng.

På den negativa sidan kan den glansiga ytan på sängkläderna inte vara till allas smak, och passformen kan vara en utmaning för personer som rör sig mycket under natten. Men trots detta är Prima Vanilj en fantastisk produkt och vår testvinnare bland påslakanset.

Detta set inkluderar både örngott och ett enkelt påslakan, och ger därmed utmärkt värde för pengarna. Rekommenderas starkt till alla som söker en högkvalitativ och bekväm sängklädersuppsättning.


2. Movesgood Bambu Påslakanset
Näst Bäst i Test Sängkläder i Bambu

Storlekar: 150x210, 220x220 cm

Material: Lyocell

Fördelar:

Silkejsmjukt tyg med len känsla mot huden

 • Bra trådantal på 300 med slitstark konstruktion
 • Bra ventilationsförmåga
 • Bra passform som inte rör sig för mycket

Nackdelar:

 • Dyrt alternativ
 • Lite känslig för tvätt på varmare temperaturer

SammanfattningMovesgood Bambu Påslakanset är ett annat populärt påslakanset i bambu som också är otroligt mjukt, lent och bekvämt att använda. Till ett lite högre pris får du här också toppkvalitet och komfort.

Movesgood Bambu Påslakanset är en högkvalitativ produkt som levererar utmärkt komfort och prestanda. Tillverkat av lyocell, har detta påslakanset en mjukhet och len känsla mot huden. Dess bra trådantal på 300 och slitstarka konstruktion ger också bra ventilationsförmåga och en passform som inte rör sig för mycket under natten.

Medan detta påslakanset är ett dyrare alternativ, ger det också en hög kvalitet och komfort som gör det till ett bra val för den som vill ha en lyxig sovupplevelse.

Dock är det viktigt att vara medveten om att det är känsligt för tvätt på högre temperaturer. Sammanfattningsvis är Movesgood Bambu Påslakanset ett bra val för den som vill ha en högkvalitativ och bekväm upplevelse när man sover.

Movesgood Bambu Påslakanset


3. Gripsholm Bamboo Stripe Påslakanset
Bästa Billiga Påslakan i Bambu

Storlekar: 150x210 cm

Material: 70% Bambuviskos 30% Bomull

Fördelar:

 • Mycket prisvärt alternativ
 • Väldigt mjuka och bekväma
 • Känns svalt och luftig att sova med
 • Stilren och diskret design

Nackdelar:

 • Inte samma höga kvalité eller hållbarhet som dyrare alternativ

SammanfattningGripsholm Bamboo Stripe Påslakanset är sängkläderna för dig som letar efter ett billigare alternativ av påslakan, men som fortfarande vill uppleva den mjuka och bekväma känslan av bambu.

Gripsholm Bamboo Stripe Påslakanset är ett utmärkt val för dig som söker ett prisvärt alternativ till de dyrare påslakansetten i bambu. Setet består av ett örngott och en påslakan som båda är tillverkade av 70% bambuviskos och 30% bomull. Tyget känns mycket mjukt och behagligt mot huden, vilket är en av de största fördelarna med bambusängkläder.

Det är också lätt att märka hur luftigt och svalt det känns att sova med Gripsholm Bamboo Stripe Påslakanset. Det känns som att tyget andas och håller dig behagligt sval under natten, vilket är en annan viktig fördel.

Designen är stilren och diskret, med smala ränder i grått och vitt. Det gör att påslakanet passar in i många olika sovrum och inredningsstilar.

En nackdel med detta set är att det inte har samma höga kvalitet och hållbarhet som de dyrare alternativen på marknaden. Men för priset är det fortfarande ett bra val som ger dig den mjuka och bekväma känslan av bambu.

Gripsholm Bamboo Stripe Påslakanset


4. Hoie Of Scandinavia Bäddset Royal
Bästa Mjuka Bäddset i Bambu

Storlekar: 150x210, 220x210 cm

Material: 60% Bambuviskos 40% Bomull

Fördelar:

 • Extremt mjuk bekväm känsla med bra komfort
 • Varmare känsla än många nadra sängkläder i bambu
 • Nästan helt skrynkelfria
 • Låter heller inte något när man rör på sig

Nackdelar:

 • Inte lika allergivänlig eller antibakteriell som andra alternativ
 • Sämre ventilationsförmåga

Sammanfattning: Hoie Of Scandinavia Bäddset Royal är ett bäddsetet i bambu med en percalevävning, vilket gör de mycket bekväma att använda. Här får du toppkvalité till ett rimligt pris, trots att denna modell innehåller en hel del bomull.

Hoie of Scandinavia Bäddset Royal är ett mjukt och bekvämt alternativ för den som söker sängkläder i bambu. Med en blandning av bambuviskos och bomull får man en varmare känsla än med många andra sängkläder i bambu, vilket passar bra för kallare klimat. Sängkläderna är extremt mjuka och bekväma, vilket ger en hög komfort för användaren. Dessutom är de nästan helt skrynkelfria och låter inte när man rör på sig.

Det enda negativa med detta bäddset är att det inte är lika allergivänligt eller antibakteriellt som vissa andra alternativ, samt att ventilationsförmågan är sämre. Men trots detta är Hoie of Scandinavia Bäddset Royal fortfarande en toppkvalitativ produkt till ett rimligt pris, särskilt med tanke på att det innehåller en del bomull.

Percalevävningen ger en extra mjuk och bekväm känsla och gör det till ett utmärkt val för den som vill ha mjuka och varma sängkläder i bambu.

Hoie Of Scandinavia Bäddset Royal


5. Paradis Bäddset
Bästa Sängkläder i Bambu Och Linne

Storlekar: 150x210, 220x210 cm

Material: 70% Bambuviskos 30% Linne

Fördelar:

 • Härlig och bekväm käsnla mot huden
 • Mycket bra andningsförmåga
 • Bra fukttransportering och temperaturkontroll
 • Stark och slitstark kosnturktion

Nackdelar:

 • Kan upplevas lite hårdare än andra påslakan i bambu
 • Dyrare alternativ

Sammanfattning: Paradis Bäddset är ett bra alternativ för dig som letar efter en alternativ lösning som kombinerar de positiva fördelarna av bambumaterialet med de från linne. Detta skapar ett bäddset som är extremt kapabel och levererar komfort på högsta nivå.

Paradis Bäddset är ett sängklädeset som kombinerar fördelarna med bambu och linne för en ultimat sömnupplevelse. Sängkläderna består av 70% bambuviskos och 30% linne, vilket ger en härlig känsla mot huden och bra andningsförmåga, även då den har mer av egenskaperna från bambun än liknande påslakan i linne. Den höga fukttransporten och temperaturkontrollen gör att du kan sova bekvämt hela natten.

Konstruktionen är stark och slitstark, vilket gör att sängkläderna håller länge. En nackdel är att materialet kan upplevas som lite hårdare än andra påslakan i bambu, men detta är en smaksak. En annan nackdel är att det här är ett dyrare alternativ, men det är värt priset om du vill ha högkvalitativa sängkläder som ger en riktigt bra sömnupplevelse.

Sammanfattningsvis är Paradis Bäddset ett utmärkt alternativ för den som vill ha sängkläder som kombinerar fördelarna från bambu och linne. Sängkläderna ger en lyxig känsla, är slitstarka och har utmärkt andningsförmåga, vilket gör det lätt att sova bekvämt hela natten.

Paradis Bäddset


Vad Är Sängkläder i Bambu?

Sängkläder i bambu är tillverkade av bambufibrer, som är mjuka och hållbara naturfibrer som skapar en mjuk och behaglig yta på sängkläderna. Bambusängkläder är kända för sin andningsförmåga, fuktavledande egenskaper och för att de är en miljövänligare alternativ till andra typer av sängkläder.

Bambusängkläder finns i olika typer av vävningar, trådtätheter och storlekar för att passa olika preferenser och behov.

Olika Typer Av Bambumaterial

Bambutextilier kan tillverkas med antingen mekaniska eller kemiska bearbetningsmetoder. Oavsett vilken metod som används så används bambustjälkar som råmaterial, men slutprodukterna kan variera betydligt. Beroende på tillverkningsprocessen, finns det flera olika typer av bambutextilier.

 • En vanlig typ av bambutextil är bamburayon. Detta är en halvsyntetisk textil som tillverkas genom en kemisk process som resulterar i regenererad cellulosa. Bambumassan blötläggs i en lösning, torkas och spinns sedan till fibrer. Bamburayon är en prisvärd variant av bambutextil och är vanligt förekommande.
 • Viskos är en annan typ av bambutextil som kräver ytterligare bearbetning jämfört med bamburayon. Bambumassan blötläggs i koldisulfid, filtreras och spinns sedan till garn. Denna process kräver starka kemikalier som utgör en risk för miljön och arbetstagarna om de inte hanteras på rätt sätt.
 • Lyocell är en annan typ av bambutextil som tillverkas med hjälp av en sluten tillverkningsprocess. Detta bidrar till att eliminera avfall och kan vara bättre för arbetare och miljö. Bambumassan löses upp i ett giftfritt lösningsmedel innan den spinns till fibrer. Lyocell är en högkvalitativ bambutextil och kännetecknas av dess mjuka och följsamma känsla.
 • Bambuslinne är en mer sällsynt typ av bambutextil som tillverkas med hjälp av en mekanisk process. Bambusstjälkarna bryts ner av naturliga enzymer. Bambusfibrerna kammas sedan ut för hand och spinns till garn. Denna textil är mindre vanlig eftersom den är mer arbetsintensiv och ger ett tyg som inte är lika mjukt som rayon- och lyocelltyger.

Det är viktigt för konsumenter att veta vilken typ av bambutextil de köper och hur den tillverkats. Valet av bearbetningsmetod påverkar inte bara kvaliteten och känslan på slutprodukten utan också miljöpåverkan och hälsa för arbetare som är involverade i produktionsprocessen. När man köper påslakan och sängkläder är det viktigt att känna till vilken typ av bambutextil de är gjorda av för att kunna göra ett informerat val.

bra påslakan i bambu

För- & Nackdelar Med Påslakan i Bambu

Bambusängkläder har både fördelar och nackdelar som det är viktigt att känna till innan man köper dem. En av fördelarna med bambusängkläder är att de är otroligt mjuka och lätta. De andas också bra och är säkra för känslig hud. Bambusängkläder är också mycket slitstarka och kan hålla i upp till fem år med rätt skötsel. Dessutom är bambu en förnybar resurs som är lätt att fylla på, vilket gör det till ett mer miljövänligt val än andra material.

En nackdel med bambusängkläder är att de ofta bearbetas med starka kemikalier, vilket kan innebära hälsorisker för arbetstagarna. Dessutom kan bekämpningsmedel som ibland används för att underhålla bambusgrödor ha en negativ inverkan på miljön. Lyxiga sängkläder av bambu är oftast dyrare än sängkläder av bomull eller syntetmaterial. Bambusängkläder kan också vara benägna att skrynkla, även om de sköts på rätt sätt.

Sammanfattningsvis är bambusängkläder mjuka och bekväma, andas bra och är säkra för känslig hud. De är också slitstarka och kan hålla i upp till fem år med rätt skötsel. Nackdelarna inkluderar att de bearbetas med starka kemikalier, vilket kan innebära hälsorisker för arbetstagarna, samt att bekämpningsmedel som används för att underhålla bambusgrödor kan ha en negativ inverkan på miljön. Dessutom är de oftast dyrare än sängkläder av bomull eller syntetmaterial, och kan vara benägna att skrynkla. När man köper sängkläder är det viktigt att väga fördelarna och nackdelarna med bambusängkläder för att göra ett välgrundat val.

Påslakan & Sängkläder - Köpguide

Vid köp av nya sängkläder, inklusive bambusängkläder, bör man överväga trådantal, passform och känsla. Det är viktigt att vara kritisk mot marknadsföring och att välja lakan som passar ens individuella behov. Vissa lyxmärken är värda sitt premiumpris medan andra inte är det. Genom att förstå vad man ska titta efter kan man välja högkvalitativa lakan som ger en vilsam natts sömn.

Vävning

Bambusängkläder finns i tre vanliga typer som skiljer sig åt beroende på vilket vävmönster som används:

Sateen lakan har vanligtvis tre till fyra trådar över och en tråd under, vilket ger en slät yta med en glansig glans som liknar satin. Sateen lakan har en fin drapering och är motståndskraftiga mot rynkor. De finare trådar som används ger ofta ett högre trådantal och en silkeslen känsla. Det är dock viktigt att vara försiktig när man använder och rengör sateen lakan eftersom de lätt kan fastna på sig själva.

Percale lakan har en jämna vävning med en tråd över och en tråd under. Detta ger en skarp och lätt känsla med en matt yta. Percale-lakan är ofta bättre lämpade för varma sovande personer eftersom väven ger högre andningsförmåga med gott luftflöde. Percale lakan kan vara mer benägna att skrynkla jämfört med sateen lakan.

Twill lakan har ett diagonalt mönster som ger lakanen textur. Bambuslakan i twill kanske inte känns lika mjuka och smidiga för sovande personer, men de är mindre benägna att visa slitage och anses vara mer hållbara. Twill väv kan vara igenkännlig för köpare, eftersom den ofta används i denim.

När man köper påslakan och sängkläder är det viktigt att känna till vilket vävmönster som används eftersom det påverkar känslan och hållbarheten hos sängkläderna. Sateen lakan ger en silkeslen känsla och är motståndskraftiga mot rynkor, medan percale lakan ger högre andningsförmåga och är bättre lämpade för varma sovande personer. Twill lakan ger textur och anses vara mer hållbara, men kanske inte känns lika mjuka och smidiga.

Trådtäthet

Trådtäthet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper bambusängkläder. Trådtätheten beskriver antalet trådar som är vävda i varje kvadratcentimeter tyg. Ju högre trådtäthet, desto mjukare, smidigare och mer hållbart blir sängkläderna.

Bambusfibrer är mjuka och fina, vilket gör att de är idealiska för högkvalitativa sängkläder. Vi rekommenderar att du letar efter bambusängkläder med ett trådantal på 300 eller högre för att få en högkvalitativ och bekväm upplevelse när du sover. Ett högt trådantal innebär att det finns fler trådar per kvadratcentimeter, vilket ger en mjukare och mer följsam känsla till sängkläderna.

bästa påslakan i bambu

Det är dock viktigt att notera att trådantalet ibland kan vara missvisande. Vissa tillverkare kan ange ett högt trådantal, men använda tunnare trådar för att uppnå denna siffra. Detta kan resultera i sängkläder av sämre kvalitet som inte håller lika länge som sängkläder av högre kvalitet. Därför är det viktigt att köpa sängkläder från tillförlitliga och kända tillverkare som använder högkvalitativa trådar för att uppnå ett högt trådantal.

Att välja sängkläder med rätt trådtäthet kan göra en stor skillnad för din sömnkomfort. När du letar efter bambusängkläder bör du alltså ta hänsyn till trådtätheten och se till att köpa från en tillförlitlig tillverkare för att få högkvalitativa sängkläder som håller länge och ger dig en mjuk och skön sömnupplevelse.

Bekvämlighet & Komfort

Känslan av bambusängkläder är en av de viktigaste faktorerna som människor tar hänsyn till när de köper sängkläder. Bambusängkläder är kända för sin mjuka, lätta och silkeslena känsla, vilket gör dem till en populär och eftertraktad sängklädesprodukt.

Typen av bambustyg påverkar känslan av sängkläderna. Rayon, som är en av de vanligaste bambutygtyperna, ger en mjuk och smidig känsla. Viscose, som är en annan vanlig bambutygtyp, ger en liknande känsla som rayon men kan vara något tyngre. Lyocell ger en mjuk, följsam känsla till tyget, och bambuslinne ger en mer rustik och texturerad känsla till sängkläderna.

Vävning är en annan viktig faktor som påverkar känslan hos bambusängkläder. Sateenvävning ger sängkläderna en glänsande och slät känsla, medan twillvävning ger en mer ribbad och texturerad yta. Percalevävning ger sängkläderna en mjuk och len känsla medan jerseyvävning ger en mjuk, stretchig och bekväm känsla.

Trådantal är också en viktig faktor som påverkar känslan hos bambusängkläder. Ju högre trådtäthet desto mjukare och bekvämare blir sängkläderna. Trådantalet bestämmer antalet trådar som vävs in i en tum av tyget. Ett högre trådantal ger en mjukare, tätare och mer följsam känsla på sängkläderna.

Slutligen blir bambusängkläder mjukare med tiden och varje tvätt. Bambufiber är naturligt mjuka och silkeslena, vilket gör att sängkläderna blir mjukare med varje tvätt och användning. Det är viktigt att notera att korrekt skötsel är avgörande för att hålla sängkläderna mjuka och bekväma. Tvätta dem med liknande färger, undvik överdriven användning av tvättmedel och använd inte höga värmenivåer i torktumlaren för att undvika skador på tyget.

Passform

Att välja rätt passform är en viktig faktor när man köper bambuslakan. Lakanuppsättningar är vanligtvis tillverkade för standardmadrasser, men det är alltid viktigt att kontrollera måtten innan man köper nya lakan. Produktsidan eller förpackningen innehåller vanligtvis information om storleken. För att undvika att lakanen glider av madrassen under natten är det viktigt att köpa lakan som passar perfekt till madrassen.

Fitted sheets är den vanligaste typen av lakan som används för att täcka madrassen och de flesta passar till en rad olika madrassprofiler. Men för köpare med en tjockare madrass än 12 tum bör man leta efter deep pocket-lakan, som är djupare och kan rymma större madrasser. Detta är viktigt för att undvika att lakanen glider av madrassen under natten och för att ge en tät passform till madrassen.

När det gäller storlek är det också viktigt att notera att en del bambuslakan är förkrympta till standardmått, medan andra är generöst dimensionerade så att de kan krympa vid den första tvätten. Det är därför viktigt att kontrollera informationen på produktsidan eller på förpackningen för att få information om lakanets storlek och eventuell krympning. På så sätt kan man välja rätt storlek och undvika att lakanen krymper för mycket efter första tvätten.

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig faktor att överväga när man köper sängkläder, inklusive bambuslakan. En uppsättning av högkvalitativa bambuslakan kan hålla i flera år med rätt skötsel. När det gäller sängkläder är det viktigt att tänka på att olika vävar kan ha olika hållbarhet och slitstyrka.

Naturfibrer, inklusive bambufibrer, är i allmänhet slitstarka. Bambuslakan kan hålla formen bra och mjukas upp med varje tvätt. För att säkerställa att lakanen håller länge är det viktigt att välja en högkvalitativ vävning med ett högt trådantal som är mjuk och följsam samtidigt som det är hållbart. Det är också viktigt att tvätta lakanen regelbundet och följa tillverkarens tvättinstruktioner för att undvika onödigt slitage.

sova med bambu sängkläder

En viktig aspekt av hållbarhet är att välja bambuslakan från tillförlitliga och kända tillverkare som använder högkvalitativa trådar för att uppnå ett högt trådantal. Det är också viktigt att välja ett lakan som är rätt storlek för din madrass för att undvika att lakanen glider av madrassen under natten och utsätts för onödigt slitage.

Utöver den personliga hållbarheten är det också viktigt att notera att bambuslakan är ett hållbart alternativ för dem som vill minska sin miljöpåverkan. Bambu är en förnybar resurs som växer snabbt och behöver inte konstgödsel eller bekämpningsmedel för att växa. Tillverkning av bambuslakan kräver också mindre vatten och energi än många andra typer av sängkläder, vilket gör det till ett miljövänligt val.

Lätt Att Ta Hand Om

Bambuslakan är inte bara mjuka och bekväma att sova i, de är också lätta att ta hand om och hålla rena. För att förlänga livslängden och bevara kvaliteten på lakanen är det viktigt att följa tillverkarens riktlinjer för skötsel.

Många tillverkare rekommenderar att tvätta bambuslakan i maskin med ett milt tvättmedel och torka dem i tumlare eller på linje. Det är viktigt att undvika höga temperaturer vid tvätt och torkning för att undvika att skada fibrerna och påverka lakanens mjukhet och hållbarhet.

För att undvika att lakanen noppas eller skadas bör de tvättas separat från andra kläder och man bör undvika att använda blekmedel eller mjukmedel. Fläckar bör behandlas så snabbt som möjligt för att undvika permanenta fläckar.

Genom att ta hand om lakanen varsamt och följa tillverkarens riktlinjer för skötsel kan man förlänga deras livslängd och bevara deras mjukhet och kvalitet. Bambuslakan är lätta att ta hand om och kräver inte mycket tid eller ansträngning för att hålla dem rena och fräscha.

Vanliga Frågor Om Sängkläder & Påslakan i Bambu

Vad är fördelarna med bambusängkläder jämfört med andra material?

Fördelarna med bambusängkläder inkluderar att de är mjuka, hållbara, lättskötta, miljövänliga och har god andningsförmåga jämfört med andra material.

Vilken typ av bambusängkläder ska jag välja - sateen, percale eller twill?

Vilken typ av bambusängkläder du bör välja beror på din personliga preferens. Sateen ger en glänsande yta, percale ger en matt och len yta, och twill ger en texturerad yta.

Vilket trådtal ska jag leta efter för högkvalitativa bambusängkläder?

För högkvalitativa bambusängkläder bör du leta efter ett trådtäthet på minst 300. Ju högre trådtal desto mjukare och mer följsamma blir lakanen.

Hur ska jag välja rätt storlek på sängkläder?

För att välja rätt storlek på sängkläder bör du mäta din madrass och välja lakan som är perfekt anpassade till dess storlek. Kontrollera också om lakanen är förkrympta eller kan krympa vid första tvätten.

Vilken typ av tvätt- och torkinställningar rekommenderas för att bevara kvaliteten hos bambusängkläder?

För att bevara kvaliteten hos bambusängkläder bör du tvätta sängkläderna i maskin med ett milt tvättmedel och torka dem på låg värme. Undvik höga temperaturer och användning av blekmedel eller mjukmedel.

Hur ska jag välja påslakan som passar till min madrass?

För att välja påslakan som passar din bäddmadrass bör du leta efter en storlek som är perfekt anpassad till din madrass. Om din madrass är tjockare än 15 cm bör du leta efter deep pocket-lakan som är djupare och kan rymma större madrasser.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.