Om Sängtest

Sängtest är en hemsida som hjälper människor över hela världen att förbättra sin sömnkvalitet - och på så sätt öka sitt allmänna välbefinnande. Detta gör vi genom att tillhandahålla ärliga, opartiska och tillförlitliga recensioner av madrasser samt andra sömnprodukter och tillbehör. Även om vi är experter när det gäller sängkläder är vi också riktiga människor som inte tror att det finns en universell "bästa säng" där ute. Men vi tror att det finns en bästa madrass för alla och det är vårt mål att hjälpa dig att hitta den.

Vårt team rapporterar också om den senaste sömnforskningen och tillhandahåller sömnutbildningsinnehåll om ett brett spektrum av ämnen, inklusive sömnstörningar, sömn i olika livsfaser, sömntrackers och appar, nyheter från sömnbranschen och mycket mer. Allt detta görs för att våra läsare ska få möjlighet att få bättre sömn och leva ett hälsosammare liv

Var och en av våra skribenter är specialister inom området sömn. Oavsett om de rapporterar om banbrytande sömnforskning eller erbjuder en första personrecension av en madrass eller annan sömnprodukt erbjuder våra medarbetare ärligt, forskningsstödd, tydligt och jordnära innehåll. När vi skriver våra recensioner av sängar, madrasser, kuddar och andra sömnprodukter tillbringar vi kvalitetstid med att faktiskt sova på eller med dessa produkter, med slutmålet att hjälpa våra läsare att hitta den perfekta nattsömnen. För att ytterligare säkerställa att vårt innehåll är korrekt bygger vi upp ett omfattande expertnätverk med experter på sömn och välbefinnande som verifierar innehållet på vår webbplats.

Vad vi gör

Vi skapade Sängtest 2018 så att du kan få svar på alla dina sömnfrågor. Det betyder att du hittar:

  • Recensioner av sängar, madrasser och mycket mer
  • Andra sömnrecensioner om produkter som lakan, täcken, kuddar och justerbara sängar.
  • Tydliga och överskådliga jämförelser av madrasser och sängkläder.
  • Listor över våra bästa tips på de bästa madrasserna med mera.
  • Aktuella och informativa nyheter om sömn

Teamet bakom Sängtest

Stina Johansson

Stina är redaktör på Testsäng där hon analyserar sömnprodukter och medverkar i recensionsvideor. Stina är en certifierad sömncoach och har publicerat sina sömntips i många olika tidskrifter och liknande.

Stina har sedan tidigare en magisterexamen i kommunikation. Medan hon tog sin magisterexamen skrev Stina en omfattande fallstudie om sängvarumärken och upptäckte en nyvunnen entusiasm för madrassindustrin. Med så många alternativ kan det kännas skrämmande att köpa en madrass. Elisa brinner för att hjälpa människor att hitta den bästa sängen för dem.

Innan Stina började arbeta för Sängtest jobbade hon med andra webpublikationer inom en rad olika ämnen.

Sömnställning: Sidan
Antal loggade timmar per natt: 8

Tony Swärd

Tony är en av författarna på Sängtest där han analyserar sömnprodukter och medverkar i recensionsvideor.

När han inte skriver om sömnprodukter älskar Tony att koppla av med en bra bok, spelar Pokémon Go utomhus med sina vänner eller myser med sin katt Kirby. Han är alltid sugen på att prova en ny, lokal restaurang och nya maträtter

Sömnställning: Rygg
Antal loggade timmar per natt: 7-8

Ulrika Hinnenberg

Ulrika är specialist på sömnhälsa på Sängtest och delar med sig av våra artiklar om sömnhälsa till många olika målgrupper.

På sin fritid tycker Brianna om att laga mat, promenera med sin hund och träna

Sömnställning: Sidan
Antal loggade timmar per natt: 8

Vår process

Baserat på vår erfarenhet tror vi inte att det finns någon universell bästa produkt för dina sömnbehov. Det finns så många faktorer att ta hänsyn till. Saker som din budget, din vikt och kroppstyp, eventuell smärta eller obehag som du känner för närvarande och dina andra personliga preferenser läggs samman för att skapa en specifik uppsättning krav bara för dig.

För att sammanställa våra recensioner tillbringar vi kvalitetstid med att faktiskt testa sängar, madrasser, kuddar och andra sängkläder och testar dem för olika viktiga egenskaper - allt för att hjälpa dig att hitta den perfekta nattsömnen.

Kontakta oss

Om du har en fråga? Vänligen skicka iväg ett mail till oss på support@sangtest.se