Bästa Tempursäng (2023): Bäst i Test

Skriven Av Tony Swärd  | Uppdaterad: 22 maj 2024

Tempur-Pedic är ett sängvarumärke som är känt för att ha populariserat användningen av komfortlager av minnesskum i sängar.

Eftersom memoryskum är känt för sina tryckavlastande egenskaper är Tempur-Pedics modeller populära bland sidosovare. Varje modell har dock tydliga fördelar som kan tilltala vissa personer. Genom att välja den bästa Tempursängen för dig kan du försäkra dig om att du får rätt balans mellan konturering och stöd, vilket lindrar tryckpunkter samtidigt som det främjar en korrekt ryggradsjustering.

Tempur-Pedic tillverkar fem huvudmodeller som säljs via företagets webbplats och i utvalda butiker: TEMPUR Cloud och Sensation är två alternativ för dig som letar efter en fristående madrass, och TEMPUR Promise same TEMPUR North Deluxe är två sängar konstruerade för ökad tryckavlastning och anpassning, och TEMPUR North Breeze kombinerar kylning och tryckavlastning. Samtliga sängmodeller finns som ställbara sängar, ramsängar och kontinentalsängar.

Vi ger en omfattande översikt över varje sängmodell och förklarar de viktigaste faktorerna som sidosovare bör ta hänsyn till när de gör sitt val. 

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa tempursängarna på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Tempursängarna Är:

 1. Tempur Promise - Bäst i Test Tempursäng
 2. Tempur North Deluxe - Näst Bäst i Test Tempursäng
 3. Tempur North Breeze - Bästa Kylande Tempursäng
 4. Tempur Cloud Supreme - Bästa Resårbotten Från Tempur

1. Tempur Promise

Bäst i Test Tempursäng

Sängtyp: Kontinentalsäng, ramsäng, ställbar säng

Storlek: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 180x200, 180x210 cm

Fasthet: Fast, medelfast och mjuk

Färg: Grafit, havsblå, kakao, ljusgrå, onyx, sand

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en bra allroundsäng
 2. Prismedvetna personer som är intresserade av Tempur

Fördelar:

 • Flerlagerskonstruktion med fantastiskt stöd och tryckavlastning
 • Bra rörelseisolering vilket innebär att man inte känner av partnerns rörelser under natten
 • Prisvärt Tempuralternativ
 • Mångsidig konstruktion med en bra fastighetsgrad för de flesta individer
 • Bra kantstöd

Nackdelar:

 • Inte särskilt bra andningsförmåga eller temperaturkontroll
 • Inte den best stödjande modellen för höften

Sammanfattning: Tempur Promise är Tempursängen som förser dig med en bra allround lösning som passar perfekt för dig som inte letar efter något specifikt. För priset är det också en av Tempurs mest kostnadseffektiva sänglösningar.

Tempur Promise är ett mångsidigt och prisvärt sängalternativ som är en bra allroundlösning för dem som vill ha en bekväm och stödjande sovupplevelse. Den här sängen finns i flera storlekar och färger och är lämplig för användning med kontinentalsängar, ramar eller justerbara sängstommar.

En av de utmärkande egenskaperna hos Tempur Promise är dess konstruktion i flera lager, som ger utmärkt stöd och tryckavlastning för en mängd olika sovpositioner. Sängen erbjuder god rörelseisolering, så du kommer inte att känna av din partners rörelser under natten. Konstruktionen innehåller också ett bra kantstöd, vilket hjälper till att förhindra att madrassen hänger ihop och upprätthåller en korrekt ryggradsuppställning.

Tempur Promise är dock inte den mest andningsbara eller temperaturreglerande sängen på marknaden, så den är kanske inte det bästa alternativet för dem som tenderar att sova varmt. Dessutom kan vissa personer tycka att sängen inte är så stödjande som de behöver för sina höfter.

På det hela taget är Tempur Promise ett bra allround-sängalternativ för dem som letar efter en bekväm och prisvärd Tempur-säng. Dess mångsidiga konstruktion och utbudet av tillgängliga fasthetsnivåer gör att den passar de flesta individer, och det goda kantstödet gör att sängen behåller sin form och sitt stöd över tid. Även om den kanske inte erbjuder den mest avancerade temperaturkontrollen eller höftstödet ger Tempur Promise ett stort värde för priset, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som vill ha en säng av Tempur-kvalitet utan att bryta banken.

Tempur Promise


2. Tempur North Deluxe

Näst Bäst i Test Tempursäng

Sängtyp: Kontinentalsäng, ramsäng, ställbar säng

Storlek: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 180x200, 180x210 cm

Fasthet: Fast, medelfast och mjuk

Färg: Skogsgrön, mlörkgrå, ljusgrå

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Personer som letar efter en riktigt snyggt designad säng
 2. Individer som letar efter en tempurmadrass med bra stöd och komfort

Förderlar:

 • Mycket bekväm att ligga i med bra stöd för hela kroppen
 • Mjukt och bekvämt tyg som är enkelt att tvätta
 • Snygg och svävande design
 • Finsn i flera oliak fastighetsnivåer som kan kombineras för par

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ
 • Inte särskilt bra ventilationsförmåga

Sammanfattning: Tempur North Deluxe är Tempurs lite mer exklusiva sängpaket och är lite dyrare än Promise-sängen, fmen förser dig också med förbättrad bekvämlighet och stöd, samtidigt som designen är mer modern och diskret.

Tempur North Deluxe är ett snyggt och bekvämt sängpaket som ger utmärkt stöd och komfort för olika sovpositioner. Den här sängen finns i flera storlekar och färger och är lämplig för användning med kontinentalsängar, ramar eller justerbara sängstommar.

En av de utmärkande egenskaperna hos Tempur North Deluxe är dess utmärkta stöd för hela kroppen, vilket ger tryckavlastning och bidrar till att upprätthålla en korrekt ryggradsuppställning. Sängen är särskilt väl lämpad för sido- och magsovare som behöver bra konturering och stöd.

Tempur North Deluxe har också ett mjukt och bekvämt tyg som är lätt att tvätta, samt en snygg och modern design som passar till en mängd olika sovrumsstilar. Sängen finns i flera fasthetsnivåer som kan kombineras för par, vilket gör den till ett mångsidigt och anpassningsbart val.

Tempur North Deluxe är dock ett av Tempurs dyrare sängalternativ, och det är kanske inte det bästa valet för dem som har en liten budget. Dessutom kanske sängen inte erbjuder den bästa andningsförmågan för dem som tenderar att sova varmt.

På det hela taget är Tempur North Deluxe ett högkvalitativt och väldesignat sängpaket som ger utmärkt stöd och komfort för en mängd olika sovpositioner. Även om den kan vara dyrare än vissa andra Tempur-sängalternativ erbjuder den en överlägsen nivå av komfort och stöd samt en modern och diskret design. Om du letar efter en Tempursäng med bra stöd och komfort som kompletterar din sovrumsstil är Tempur North Deluxe ett utmärkt val.

Tempur North Deluxe


3. Tempur North Breeze

Bästa Kylande Tempursäng

Sängtyp: Kontinentalsäng, ramsäng, ställbar säng

Storlek: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 180x200, 180x210 cm

Fasthet: Fast, medelfast och mjuk

Färg: Grafit, havsblå, kakao, ljusgrå, onyx, sand

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som tenderar att bli varma på natten

Fördelar:

 • Samma högkvalitativa konstruktion som Deluxe-modellen ovan
 • Bra andningsbarhet vilket resulterar i en svalare sömn
 • Bra stöd och tryckavlasnting
 • Stilren svävande design

Nackdelar:

 • Dyraste alternativet

Sammanfattning: Tempur North Breeze är Tempurs svar på en av de största nackdelarna som vi upplever med majoriteten av deras modeller, nämligen dess andningsförmåga. Det mer kompakta memoryskummet som Tempur använder innebär en försämrad temperaturkontroll, men Breeze-modellen är ett svar på denna svaghet.

Tempur North Breeze är Tempurs mest avancerade och högklassiga sängalternativ, utformad för dig som har en tendens att bli varm på natten. Den här sängen finns i flera storlekar och färger och är lämplig för användning med kontinentalsängar, ramar eller justerbara sängstolar.

En av de utmärkande egenskaperna hos Tempur North Breeze är dess utmärkta andningsförmåga, vilket resulterar i en svalare och bekvämare sömnupplevelse. Sängens konstruktion innehåller samma högkvalitativa material och konstruktion som Tempur North Deluxe, vilket ger bra stöd och tryckavlastning för en mängd olika sovpositioner. Sängens eleganta flytande design kompletterar en rad olika sovrumsstilar.

Tempur North Breeze är dock också Tempurs dyraste sängalternativ, vilket kanske inte är lämpligt för dem som har en liten budget.

På det hela taget är Tempur North Breeze ett överlägset sängalternativ som ger utmärkt andningsförmåga och temperaturkontroll för dem som tenderar att bli varma på natten. Dess högkvalitativa konstruktion och goda stöd och tryckavlastning gör den till ett bra val för en mängd olika sovpositioner. Även om det är det dyraste alternativet är Tempur North Breeze värd investeringen för dem som vill ha en bekväm och sval nattsömn.


4. Tempur Cloud Supreme

Bästa Resårbotten Från Tempur

Sängtyp: Resårmadrass

Storlek: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 180x200, 180x210 cm

Fasthet: Mjuk (finns även i fast)

Färg: Vit

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som vill ha en resårmadrass för redan existerande sängram
 2. Budgetmedvetna individer

Fördelar:

 • Högkvalitativ konstruktion med hög komfortnivå
 • Smidig och enkel att montera
 • Prisvärt Tempuralternativ
 • Går även att välja till CoolTouch-överdrag som förbättrar andningsförmågan

Nackdelar:

 • Förlitar sig på en bra bäddmadrass för att få bra stöd
 • Kan upplevas lite för mjukt för vissa större personer

Sammanfattning: Tempur Cloud Supreme är Tempurs mest sålda resårbotten, och av goda anledningar. Om du letar efter en resårmadrass och fortfarande är intresserad av Tempurs unika material är detta helt klart rätt val för dig.

Tempur Cloud Supreme är en högpresterande resårmadrass som är idealisk för resor och användning på befintliga sängstolar. Den här budgetvänliga madrassen finns i flera storlekar och passar många olika personer och sovrumsstilar.

Tempur Cloud Supreme är konstruerad med högkvalitativa material som ger en hög komfort, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som söker en god natts sömn när de är på resande fot. Madrassen är smidig och enkel att installera, vilket gör den till ett bekvämt alternativ för frekventa resenärer.

Även om Tempur Cloud Supreme är ett prisvärt alternativ levererar den fortfarande den kvalitet och komfort som Tempur är känd för. Madrassen finns i flera olika fasthetsgrader, inklusive alternativet med ett CoolTouch-överdrag för förbättrad andningsförmåga.

Tempur Cloud Supreme är dock kanske inte det bästa valet för dem som behöver extra stöd från sin madrass. Den kan också kännas för mjuk för större personer, så det är viktigt att överväga personliga preferenser och behov innan man gör ett köp.

Sammanfattningsvis är Tempur Cloud Supreme Tempurs mest sålda resårmadrass av en anledning. Den erbjuder högkvalitativ konstruktion, bekvämlighet och överkomlighet för dem som söker en fjädermadrass för sin befintliga sängstomme eller för resor. Även om den kanske inte ger det bästa stödet för alla individer är den ett utmärkt alternativ för budgetmedvetna köpare som letar efter en bekväm och lättinstallerad resårmadrass.

Tempur Cloud Supreme


Vad Är Tempur Egentligen?

Tempur-Pedic är ett varumärke som representerar ett av de största företagen i hela madrass- och sängbranschen. De har funnits i mer än 20 år, och hittills fortsätter företaget att växa genom innovation och betydande steg för att förbättra sitt sortiment.

Nu är det värt att nämna att detta är ett lyxigt sängmärke med ett världsomspännande rykte för excellens. Även om alla deras sängar representerar kvalitet finns det olika val som kanske tilltalar dina preferenser bättre.

Varje madrass har små variationer i material och utformning beroende på hur fast den ska vara och hur den ska fungera, men de brukar ha samma grundstruktur. Tempur-Pedic offentliggör inte många detaljer om sin madrasskonstruktion, men kunderna kan vanligtvis förvänta sig följande.

 • Överdrag: De flesta Tempur-Pedic-madrassöverdrag är andningsbara för att hålla sovytan sval. Många modeller har avtagbara, maskintvättbara överdrag för enkel rengöring.
 • Komfortlager: Komfortskiktet består vanligtvis av TEMPUR-minnesskum. Beroende på modell och fasthet kan detta vara TEMPUR, TEMPUR-ES, TEMPUR-APR eller TEMPUR-CM+. Under komfortskiktet finns det vanligtvis ett andra lager av minnesskum som ger en bättre kontur och hjälper till att förhindra att den sovande sjunker in mot madrassens kärna.
 • Stödkärna: Tempur-Pedic-madrasser med helskum har en kärna av polyskum som stödjer sovytan. Hybridmodellerna har spolkärnor som ger mer spänst, andningsförmåga och kantstöd. Läs mer om vad Tempur är här.
bästa kontinentalsängar alternativ

För Vem Passar En Tempursäng?

För dem som prioriterar en god natts sömn och som inte har något emot att spendera en rejäl summa pengar på en säng är detta märke värt att överväga. Den är känd för att ge pålitligt stöd, vilket gör den till ett toppval för personer med olika sömnvanor.

Märkets produkter erbjuder en lyxig känsla som verkligen höjer sömnupplevelsen. De medelstora och mjuka alternativen erbjuder anmärkningsvärd sänkning och kramning, vilket bidrar till den övergripande komfortnivån.

Det är viktigt att notera att dessa sängar kommer med en högre prislapp, eftersom de är ett väletablerat premiummärke som erbjuder ett exceptionellt värde för din investering. Dessa sängar är inte idealiska för budgetmedvetna kunder som letar efter en affär.

Även om det finns några mer prisvärda alternativ tillgängliga, är de fortfarande betydligt dyrare än vad du hittar från andra märken inom budgetintervallet. Om du därför inte kan investera en betydande summa i din säng är detta kanske inte varumärket för dig.

Sovposition

När du funderar på vilken Tempursäng som är bäst för dig är sovpositionen en viktig faktor att ta hänsyn till. Tempursängar och madrasser rekommenderas ofta för sidosovare eftersom de ger utmärkt tryckavlastning för höfter och axlar.

För dem som väger under 60 kilo kan en mjukare madrass vara att föredra, medan de som väger mellan 60-100 kilo kanske tycker att en mediummodell är bekvämare. De som väger mer än 100 kilo kan ha nytta av ett fast alternativ.

För magsovare rekommenderas vanligtvis en fastare madrass för att upprätthålla ryggradens riktning, oavsett vikt.

Ryggsovare kan dra nytta av Tempur-Pedic-madrassernas konturering och stöd, och olika modeller kan vara att föredra baserat på faktorer som kylning, rörelseisolering och vikt.

I slutändan beror den bästa Tempur-sängen för dig på dina individuella behov och preferenser

Tempursäng - Köpguide

Oavsett hur du sover är det vissa egenskaper som är viktigast när du väljer säng. Diverse varumärken använder ibland missvisande ord och fraser, som "universell komfort", men det som är bekvämt för andra är kanske inte det bästa för sidosovare.

Tempur-Pedic erbjuder en rad olika madrass- och sängmodeller, så det finns något för praktiskt taget alla sidosovare. Att fokusera på följande egenskaper kan göra det lättare att välja det bästa alternativet för dig.

Typ Av Säng

Det första att avgöra innan du köper en Tempursäng är vilket typ av säng du är ute efter. Om du inte redan är bekant med de olika typerna av sängar som finns tillgängliga ute på marknaden kan du här få en kort översikt mellan de olika alternativen som Tempur erbjuder.

Samtliga modeller av Tempurs sängar kan köpas som kontinentalsäng, ramsäng samt ställbar säng.

En kontinentalssäng är en säng som består av tre separata delar: En undebädd, en resårmadrass och en bäddmadrass. Det är med andra ord en så "komplett" sänglösning som möjligt.

En ramsäng är en säng som enbart består av en resårbotten och en bäddmadrass, vilket ofta resulterar i en mer stadig och fast konstruktion.

Slutligen kan du med en ställbar säng justera huvudet och foten positioner, samt madrassens vinkel.

tempur north tjocklek

Typ Av Madrass

När du ska köpa en madrass är en av de viktigaste faktorerna att tänka på madrassens typ. Tempur erbjuder en rad olika typer av madrasser, bland annat heltäckande skum, hybrid och justerbara alternativ, för att tillgodose olika sömnpreferenser och behov.

Allskumsmadrasser från Tempur är tillverkade helt av skum, vilket ger utmärkt konturering och tryckavlastning. Dessa madrasser är idealiska för dem som föredrar en mjuk, plyschig känsla och utmärkt rörelseisolering.

Hybridmadrasser från Tempur är en kombination av skum och fjädringsspiraler. Dessa madrasser erbjuder en balans mellan konturering och stöd och är idealiska för dem som föredrar en något fastare känsla.

När du väljer en Tempur-madrass bör du fundera på vilken typ av madrass som passar bäst för dina behov och preferenser. Om du föredrar en mjuk, plyschig känsla med utmärkt konturering kan en helskumsmadrass vara rätt val för dig. Om du föredrar en balans mellan konturering och stöd kan en hybridmadrass vara ett bättre alternativ. Och om du har särskilda hälsoproblem eller vill anpassa din sovposition kan en justerbar madrass vara det bästa valet.

Fasthetsgrad

Att välja rätt fasthetsgrad för sängen är avgörande för att du ska få en god natts sömn. Den goda nyheten är att Tempur erbjuder en rad olika hårdhetsnivåer att välja mellan, inklusive mjuka, medium och fasta alternativ.

När du väljer rätt fasthetsnivå för din Tempursäng bör du ta hänsyn till dina personliga preferenser och eventuella särskilda hälsoproblem som du kan ha. Om du föredrar en mjukare, plyschig känsla med utmärkt konturering kan en mjuk madrass vara rätt val för dig. Mjuka madrasser är idealiska för sidosovare och personer med lättare kroppsvikt.

Om du däremot föredrar en fastare känsla med mer stöd kan en fast säng vara det bättre alternativet. Fasta sängar är idealiska för mag- och ryggsovare och för personer med högre kroppsvikt.

Om du befinner dig någonstans däremellan och föredrar en balans mellan stöd och konturering kan en medelfast säng vara det perfekta valet. Medelfasta sängar är idealiska för kombinations-sovare som byter position under natten.

Det är viktigt att ta hänsyn till eventuella specifika hälsoproblem när du väljer rätt fasthetsnivå för din Tempur-madrass. Om du har ryggsmärtor eller andra hälsoproblem kan en fastare säng passa bäst eftersom den kan ge det stöd som behövs för att lindra smärtan.

Material

Kvaliteten på de material som används i en säng kan ha stor betydelse för dess hållbarhet, prestanda och allmänna komfort. Lyckligtvis använder Tempur högkvalitativa material, inklusive sitt egenutvecklade minnesskum, för att se till att dess madrasser ger exceptionell prestanda och livslängd.

Tempurs egenutvecklade minnesskum är ett tätt, viskoelastiskt material som anpassar sig till din kroppsform och ger en överlägsen konturering och tryckavlastning. Det är utformat för att jämnt fördela din kroppsvikt, vilket bidrar till att minska tryckpunkter och främja en korrekt ryggradsuppställning.

När du väljer en Tempursäng är det viktigt att ta hänsyn till kvaliteten på de material som används och hur de kommer att påverka sängens övergripande hållbarhet och prestanda. Högkvalitativa material ger inte bara en bekvämare sömnupplevelse, utan säkerställer också att din säng håller i många år framöver.

Förutom Tempurs egenutvecklade minnesskum använder märket högkvalitativa basskum, överdrag och andra material för att se till att varje madrass är byggd för att hålla länge. Överdragen är till exempel ofta tillverkade av andningsbara, fukttransporterande tyger som hjälper till att reglera temperaturen och främja en bekväm sömnmiljö.

tryckavlastning och stöd tempr säng

När man överväger kvaliteten på de material som används i en Tempursäng är det också viktigt att ta hänsyn till den garanti som följer med sängen. Tempur erbjuder en utmärkt garanti, vilket är ett bevis på kvaliteten på de material och det hantverk som ingår i varje sängpaket.

Tryckavlastning

Tryckavlastning är en viktig faktor att tänka på när du köper en säng, särskilt om du lider av ryggsmärtor eller andra hälsoproblem. En bra madrass ska ge tillräcklig tryckavlastning för att lindra obehag i tryckpunkter och främja en bekväm sömnupplevelse. Tempurmadrasser är kända för sin exceptionella tryckavlastning, vilket är en viktig anledning till deras popularitet.

Tempurs egenutvecklade minnesskum är utformat för att ge överlägsen tryckavlastning genom att jämnt fördela din kroppsvikt och anpassa sig till din kroppsform. Materialet anpassar sig efter kroppens kurvor och skapar en anpassad passform som hjälper till att minska tryckpunkter och främjar en korrekt ryggradsuppställning. Detta är särskilt fördelaktigt för sidosovare som ofta upplever tryckpunkter runt axlar och höfter.

När du väljer en Tempursäng är det viktigt att tänka på hur väl den ger tryckavlastning, särskilt om du har specifika hälsoproblem eller smärtproblem. Om du lider av ryggsmärta, ledvärk eller andra sjukdomar kan en Tempur-madrass ge det stöd och den tryckavlastning som behövs för att lindra obehag och främja en vilsam sömn.

Tempursöängar finns i olika fasthetsgrader, vilket kan påverka hur väl madrassen ger tryckavlastning. Se därför till att välja en fasthetsnivå som ger rätt stöd och tryckavlastning för dina behov. Dessutom är det viktigt att tänka på din sovposition och kroppsvikt när du väljer en Tempur-madrass, eftersom dessa faktorer också kan påverka hur väl madrassen ger tryckavlastning.

Kantstöd

Kantstödet är en viktig faktor att tänka på när du köper en säng, särskilt om du gillar att sova nära sängkanten eller behöver hjälp med att ta dig in och ut ur sängen. Med kantstöd avses hur väl madrassen stöder din kroppsvikt när du sitter eller ligger på kanten av madrassen.

Tempur-madrasserna är utformade för att ge ett utmärkt kantstöd, tack vare deras högkvalitativa material och konstruktion. Märket använder skum med hög densitet och andra material för att se till att madrassens kanter är lika stödjande som mitten, vilket ger en jämn sömnupplevelse från kant till kant.

När du överväger nivån på kantstödet som en Tempursäng erbjuder är det viktigt att ta hänsyn till dina personliga behov och preferenser. Om du gillar att sova nära sängkanten eller behöver hjälp att komma in och ut ur sängen, bör du leta efter en säng som ger utmärkt kantstöd.

Om du dessutom delar säng med en partner kan ett bra kantstöd hjälpa till att förhindra rörelseöverföring, vilket kan vara särskilt fördelaktigt om en person tenderar att röra sig mycket under natten.

När du väljer en Tempursäng ska du leta efter modeller med förstärkta kanter eller kantstödssystem som ger extra stöd till sängens omkrets. Dessa funktioner kan bidra till att sängen ger ett jämnt stöd och komfort från kant till kant.

Temperaturkontroll

Temperaturreglering är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en sänng, särskilt om du har en tendens att sova varmt eller kallt. En säng som inte reglerar temperaturen väl kan orsaka obehag och störa din sömn, vilket leder till en mindre vilsam natts sömn.

Lyckligtvis är Tempursängar utformade för att reglera temperaturen effektivt, tack vare deras högkvalitativa material och konstruktion. Märket använder andningsbara, fukttransporterande tyger i sina överdrag och öppencellsskum i sina komfortlager, vilket kan bidra till att främja luftcirkulationen och hålla dig sval under hela natten.

När du väljer en Tempursäng bör du tänka på hur väl den reglerar temperaturen, särskilt om du är benägen att sova varmt. Leta efter modeller som använder material som hjälper till att främja luftcirkulationen och avleda värme, till exempel skum med öppna celler eller material med gel-infusion.

Dessutom är det viktigt att tänka på din sovmiljö när du väljer en Tempur-madrass. Om du sover i ett varmt rum eller med tunga filtar kan du behöva en madrass som ger mer kylande egenskaper. Om du å andra sidan sover i ett kallare rum kan du behöva en madrass som ger mer isolering.

Om du är benägen att sova kallt ska du leta efter Tempur-madrasser med goda isoleringsegenskaper, t.ex. sådana som är tillverkade med tjockare skum eller sådana som har ytterligare lager av material för att fånga upp värme.

Rörelsefrihet

Rörelsefriheten är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer säng eller madrass, särskilt om du ofta byter position under natten. En bra säng ska göra det möjligt för dig att röra dig och byta position lätt, utan att känna dig fast eller sjunka ner för djupt i madrassen.

Tempursängar och deras madrasser är utformade för att ge utmärkt stöd och konturering, samtidigt som de tillåter enkel rörelse och positionsbyte. Märket använder högkvalitativa material, inklusive deras egenutvecklade minnesskum, för att ge stöd och tryckavlastning, samtidigt som det är lätt att röra sig.

När du väljer en Tempursäng ska du tänka på hur lätt det är att röra sig och byta position. Leta efter modeller med responsivt skum som snabbt anpassar sig till dina rörelser, så att du kan röra dig fritt utan att känna dig fast.

Tänk dessutom på madrassens fasthetsgrad, eftersom detta också kan påverka rörelseglädjen. En säng som är för mjuk eller för fast kan göra det svårare att röra sig, särskilt om du har problem med din rörlighet eller smärta.

Kroppsvikt

Kroppsvikten är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer madrass och säng, eftersom den kan påverka madrassens känsla och prestanda avsevärt. En säng som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för någon med en annan kroppsvikt.

När du funderar på hur din kroppsvikt kan påverka känslan i en Tempur-madrass är det viktigt att tänka på hur mycket sjunkande du kan uppleva. Sinkage avser hur mycket din kropp sjunker ner i sängen, vilket kan påverka hur mycket stöd och tryckavlastning madrassen ger.

Om du har en högre kroppsvikt kan du sjunka djupare ner i madrassen, vilket kan påverka hur väl den ger stöd och tryckavlastning. I det här fallet kan du behöva en fastare madrass som ger mer stöd och mindre nedsänkning.

bekvänm tempursäng

Om du å andra sidan har en lättare kroppsvikt sjunker du kanske inte lika djupt ner i madrassen, vilket kan påverka hur väl den anpassar sig till din kroppsform. I det här fallet kan du behöva en mjukare madrass som ger mer konturering och tryckavlastning.

Tempur erbjuder sängar och madrasser i olika fasthetsgrader, så du kan välja en modell som fungerar bäst för din kroppsvikt och dina sömnpreferenser. När du väljer en Tempursäng ska du tänka på din kroppsvikt och leta efter modeller som är utformade för att ge nödvändigt stöd och tryckavlastning för ditt viktintervall.

Pris

Priset är en viktig faktor att ta hänsyn till när man köper en säng, och Tempursängar ligger i allmänhet i den övre delen av prisintervallet. Även om dessa sängar erbjuder exceptionell kvalitet och fördelar kan priset vara en faktor som vissa konsumenter måste ta hänsyn till.

När du överväger priset på en Tempursäng är det viktigt att utvärdera din budget och om investeringen är värd priset för den kvalitet och de fördelar som erbjuds. Tempusängar är tillverkade med högkvalitativa material och konstruktioner, vilket kan bidra till att främja en korrekt ryggradsjustering, ge tryckavlastning och erbjuda en anpassad sömnupplevelse. Dessa fördelar kan vara värda investeringen för vissa personer, särskilt de med specifika hälsoproblem eller smärtproblem.

Det är också viktigt att ta hänsyn till livslängden för en Tempurmadrass när man utvärderar priset. Dessa sängar är utformade för att hålla i många år, och den initiala investeringen kan vara värd det med tanke på de långsiktiga fördelarna.

Med det sagt, om priset på en Tempursäng ligger utanför din budget finns det andra alternativ att överväga. Märket erbjuder mer prisvärda modeller som fortfarande ger många av samma fördelar, och det finns även andra märken på marknaden som erbjuder kvalitetssängar till lägre priser.

Vanliga Frågor Om Tempursängar

Hur mycket kostar Tempursängar?

En Tempursäng för drottning ligger i prisintervallet från cirka 20 000 till över 40 000 kronor. Eftersom detta är högre än den genomsnittliga kostnaden för en ny säng kan vissa köpare finna dessa priser överraskande. Det är dock lyxmodeller med högkvalitativa material som bör hålla längre än många sängar på marknaden, så en Tempursäng kan i slutändan kosta mindre per användningsår än vissa billigare modeller.

Hur hållbara är Tempursängar?

Tempursängar är vanligtvis mer hållbara än många modeller av memory foam på marknaden. Vissa madrasser får med tiden en varaktig nedgång eller avtryck, vilket begränsar hur länge sidosovare kan njuta av dem. Tempur-Pedics högkvalitativa material brukar dock stå emot intryckningar. Medan vi vanligtvis förväntar oss att en madrass av minnesskum håller i 6,5 till 7 år, förväntar vi oss att de flesta Tempursäng håller i minst 7 år.

Är Tempurmadrasser gjort av memory foam?

Deras produkter är tillverkade av patenterade TEMPUR-material som liknar och använder grunderna för minnesskum men som förbättrar det dramatiskt. Det är detta som gör det möjligt för dem att göra madrasserna tillräckligt bekväma utan att ge en obehaglig känsla som om du är instängd.

Är Tempur värt det för personer med ryggsmärtor?

Det finns olika Tempursängar som är inriktade på olika kroppstyper och behov för att maximera ryggradens anpassning, vilket är viktigt för personer med ryggsmärtor.