Bästa Tyngdtäcke För Barn (2023): Bäst i Test

Skriven Av Stina Johansson  | Uppdaterad: 18 jun 2024

Tyngdtäcken har ökat i popularitet under de senaste åren, vilket har lett till en ökning av antalet olika vikttäcken på marknaden. Dagens alternativ omfattar lättare tyngdtäcken som är avsedda för barn. Varje tyngdtäcke för barn har ett avsett åldersintervall - vanligtvis 4 år eller äldre - så se till att granska produktinformationen innan du köper ett till ditt barn. Föräldrar bör också tala med sin läkare innan de låter sitt barn använda ett tyngdtäcke.

Tyngdtäcken innehåller kullager, plastpellets, glaspärlor eller andra material i sin konstruktion som gör dem tyngre än vanliga filtar eller täcken. Många som sover tycker att den extra vikten i ett tyngdtäcke ger en extra känsla av trygghet, vilket bidrar till att minska ångest och leder till en mer avkopplande sömn.

Vi går igenom vad man bör tänka på när man köper ett tyngdtäcke för barn och diskuterar material, pris, andningsförmåga, vikt och andra detaljer hos några av de bästa modellerna som finns tillgängliga idag.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att det bästa tyngdtäcket för barn på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

Bästa Tyngdtäcken För Barn Är:

 1. Cura Pearl Classic - Bäst i Test Tyngdtäcke Barn
 2. JLY Tyngdtäcke - Näst Bäst i Test Tyngdtäcke Barn
 3. Polar Night Tyngdtäcke - Bästa Billiga Tyngdtäcke För Barn
 4. Coolest Tyngdtäcke - Bästa Kylande Tyngdtäcke För Barn
 5. Cura Filt Minky - Bästa Tyngdfilt För Barn

1. Cura Pearl Classic
 Bäst i Test Tyngdtäcke Barn

Finns i vikt: 3, 5, 7, 9, 11, 13 kg

Storlek: 150x200 cm

Fördelar:

 • Mycket bekväm och lugnande känsla
 • Högkvalitativ sjulagerskonstruktion med bra hållbarhet
 • Kan enkelt maskintvättas i 60 grader
 • Enkel att anpassa med många vikter för olika stora barn

Nackdelar:

 • Dyrt alternativ
 • Ganska stort täcke för mindre barn

Sammanfattning: Cura Pearl Classic från Cura of Sweden är vårt toppval bland tyngdtäcken för barn och hamnar på en solklar förstaplats om du letar efter en högkvalitativ produkt som är både bekväm och hållbar.

Cura Pearl Classic är ett högkvalitativt tyngdtäcke från Cura of Sweden som rankas som det bästa tyngdtäcket för barn på marknaden idag. Täcket finns i sex olika vikter, från 3 kg upp till 13 kg, så att du enkelt kan välja rätt vikt för ditt barns behov. Täckets storlek är 150x200 cm vilket kan vara något stort för mindre barn, men det gör det möjligt att använda det i flera år.

Tyngdtäcket har en sjulagerskonstruktion som ger en bekväm och lugnande känsla, samtidigt som den ger god hållbarhet. Detta gör att du kan använda täcket under en längre tid utan att det förlorar sin tyngd eller form. Ett stort plus är att täcket enkelt kan maskintvättas i 60 grader, vilket underlättar rengöringen och underhållningen av tyngdtäcket.

En annan fördel med Cura Pearl Classic är att det är enkelt att anpassa efter barnets behov. Tack vare de olika vikterna kan du enkelt välja rätt vikt för ditt barns storlek och behov. Detta gör att du kan använda samma täcke under flera år medan ditt barn växer och utvecklas.

En eventuell nackdel med Cura Pearl Classic är priset, som ligger i den högre prisklassen jämfört med andra tyngdtäcken på marknaden. Täcket är också något stort för mindre barn, vilket kan göra det svårt att hantera för dem.

Cura Pearl Classic


2. JLY Tyngdtäcke
Näst Bäst i Test Tyngdtäcke Barn

Finns i vikt: 3 kg

Storlek: 150x200 cm

Fördelar:

 • Mjuk och jämn viktfördelning
 • Mycket prisvärd
 • Bekvämt och mjukt yttertyg i bomull som andas helt okej
 • Snygg och bekväm quilting

Nackdelar:

 • Finns inte i tyngre alternativ än 3 kg, passar enbart mindre barn
 • Stort täcke för enkelsängar

Sammanfattning: JLY Tyngdtäcke är ett otroligt prisvärt alternativ för dig som letar efter ett tyngdtäcke för mindre barn mellan 20-30 kilo. Här får du riktigt bra kvalitet och bekvämlighet för ett pris under 500 kronor.

JLY Tyngdtäcke är ett utmärkt val för föräldrar som söker efter en prisvärd tyngdtäcke för sina små barn. Med sin mjuka och jämnt fördelade vikt ger detta täcke en bekväm och trygg sömnupplevelse. Yttertyget i bomull andas relativt bra och quiltingen är både snygg och bekväm.

En nackdel med detta tyngdtäcke är att det bara finns i en vikt på 3 kg, vilket begränsar dess användning till mindre barn som väger mellan 20-30 kg. Dess storlek på 150x200 cm gör att det är större än enkelsängar, vilket kan vara problematiskt.

Sammanfattningsvis är JLY Tyngdtäcke ett utmärkt prisvärt alternativ för mindre barn, men kanske inte det bästa valet för större eller tyngre barn. Med dess mjuka och jämnt fördelade vikt ger det en bekväm och trygg sömnupplevelse, men dess storlek kan vara en nackdel för mindre sängar.

JLY Tyngdtäcke


3. Polar Night Tyngdtäcke
Bästa Billiga Tyngdtäcke För Barn

Finns i vikt: 3, 5 kg

Storlek: 100x150 cm

Fördelar:

 • Mycket prisvärd
 • Bra kvalitet och hållbarhet
 • Bekvämligt tyg med mycket jämn viktfördelning
 • Bra storlek för växande barn

Nackdelar:

 • Ken enbart tvättas för hand
 • Tenderar att bli lite varm under sommarmånaderna

Sammanfattning: Polar Night Tyngdtäcke är det perfekta valet för budgetmedvetna köpare som kanske letar efter en simpel modell som ens barn kan testa på. Då är Polar Nights ett perfekt alternativ som kommer i både 3 och 5 kg.

Polar Night Tyngdtäcke är ett utmärkt val för de som söker en prisvärd lösning för att hjälpa sina barn att sova bättre. Täcket finns tillgängligt i två olika vikter - 3 och 5 kg - för att passa olika behov och storlekar på barn. Täcket är tillverkat av högkvalitativt material som ger en mycket bekväm känsla och en jämn viktfördelning.

Storleken på täcket, 100x150 cm, är tillräckligt stor för att rymma växande barn, men kanske inte tillräckligt stort för större barn eller tonåringar. En nackdel med täcket är att det endast kan tvättas för hand, vilket kan vara lite besvärligt. En annan nackdel är att täcket tenderar att bli lite varmt under sommarmånaderna, vilket kan vara obehagligt för vissa barn.

Sammanfattningsvis är Polar Night Tyngdtäcke ett utmärkt alternativ för de som söker en prisvärd lösning som ger en bekväm och jämn vikttryckning för mindre barn. Täcket har god kvalitet och hållbarhet, men begränsningar som tvättning för hand och en tendens att bli lite varmt under sommarmånaderna bör också beaktas.

Polar Night Tyngdtäcke


4. Coolest Tyngdtäcke
Bästa Kylande Tyngdtäcke För Barn

Finns i vikt: 4, 7, 9 kg

Storlek: 100x130 cm

Fördelar:

 • Bra trycksimulans för att somna snabbare
 • Bra ventilationsförmåga för att hålla ditt barn svalt under natten
 • Snygg och modern design
 • Bra hanterbar storlek

Nackdelar:

 • Lite tyngre täcke som inte är optimalt för mindre barn (mindre än 5 år)
 • Tenderar att bli lite varm under sommarmånaderna

Sammanfattning: Coolest Tyngdtäcke är ett lite tyngre tyngdtäcke som är fantastiskt för att hjälpa barn somna snabbare eller hantera ångest, oroa och stress. Dess ventilerande egenskaper är också perfekt för barn som tenderar att bli lite varmare under natten.

Coolest Tyngdtäcke är ett högkvalitativt kylande tyngdtäcke som är särskilt utformat för att hjälpa barn somna snabbare och förbättra sömnen. Det finns i tre olika vikter (4, 7 och 9 kg) och har en storlek på 100x130 cm, vilket gör den till en hanterbar storlek för barn i olika åldrar.

En av de stora fördelarna med detta tyngdtäcke är dess tryckstimulans, som kan ge en lugnande och bekväm känsla för barnet. Dessutom har tyngdtäcket en utmärkt ventilationsförmåga som hjälper till att hålla barnet svalt under natten, vilket kan vara en stor fördel under varma sommarnätter.

Coolest Tyngdtäcke har en modern och snygg design som passar i de flesta barnrum. Det är dock viktigt att notera att tyngdtäcket är lite tyngre än andra modeller på marknaden och är därför inte det mest optimala alternativet för mindre barn under fem år. Täcket kan också bli lite varmt under sommarmånaderna, så det kan vara en bra idé att ha en extra lätt filt till hands för varma nätter.

Sammanfattningsvis är Coolest Tyngdtäcke ett högkvalitativt och effektivt val för att hjälpa barn att sova bättre. Dess kylande och tryckavlastande funktioner är särskilt användbara för barn som har svårt att somna eller hantera stress och ångest.

Coolest Tyngdtäcke


5. Cura Filt Minky
Bästa Tyngdfilt För Barn

Finns i vikt: 6 kg

Storlek: 140x200 cm

Fördelar:

 • Bra terapeutisk effekt likt tyngdtäcken
 • Otroligt mjutk och bekvämt minktyg
 • Snygg design som passar väl in i vardagsrummet
 • bra filt som hela familjen kan använda

Nackdelar:

 • Tyngre täcke som inte passar mindre barn
 • Svårare att rengöra än klassiska tyngdtäcken

Sammanfattning: Cura Filt Minky är för dig som letar efter en mysig, bekväm och effektiv tyngdfilt att kunna använda i soffan när man titta på film. Dess vikt och storlek gör det även till ett relativt bra val för större barn att sova med.

Cura Filt Minky är ett utmärkt val för de som söker efter en bekväm och effektiv tyngdfilt för barn. Filtens terapeutiska effekt liknar de som erbjuds av vanliga tyngdtäcken och dess 6 kg vikt ger en trygg och avkopplande känsla. Filtens mjuka och bekväma minktyg gör det till en idealisk filt att använda i soffan under en avkopplande filmkväll eller som en extra värmande filt på sängen under de kallare månaderna.

Cura Filt Minky har en snygg design som passar väl in i vardagsrummet och gör det möjligt för hela familjen att använda filten. Den stora storleken på 140x200 cm ger gott om utrymme för barn och vuxna att krypa upp under filten tillsammans.

Tyngdfilten är dock tyngre än vanliga filtar, vilket kan göra den mindre lämplig för mindre barn. Dessutom kan rengöring vara en utmaning, eftersom det är svårare att tvätta filten än ett vanligt tyngdtäcke. Trots dessa nackdelar är Cura Filt Minky fortfarande en utmärkt produkt för alla som söker en högkvalitativ och bekväm tyngdfilt för barn och hela familjen.

Cura Filt Minky


Vad Är Ett Tyngdtäcke?

Ett tyngdtäcke är en typ av filt som är fylld med material som plastpellets, glaspärlor eller stålkulor, vilket gör filten tyngre än en vanlig filt. Den extra vikten är avsedd att ge en lugnande och lugnande effekt på kroppen och kan bidra till att minska ångest och stress och främja bättre sömn.

Tyngdtäcken finns i olika storlekar, vikter och material och används ofta som en form av terapi för personer med ångest, sömnlöshet, ADHD, autism och andra tillstånd. De är också populära för vardagligt bruk av dem som njuter av den komfort och känsla av trygghet som ett tyngdtäcke kan ge. Med andra ord finns det många som kan dra nytta och uppleva fördelarna med ett tyngdtäcke.

Är Ett Tyngdtäcke Rätt För Ditt Barn?

Den extra vikten i en viktad filt är tänkt att ge sovande en känsla av trygghet och komfort och hjälpa dem att få en bättre nattsömn. Ett tyngdtäcke är vanligtvis fylld med glas- eller plastpellets för att göra den tyngre än en vanlig filt och ge fördelarna med DPT-terapi (Deep Pressure Touch).

Även om inte alla påståenden om tyngdtäcken har bevisats vetenskapligt, tyder nya studier på att tyngdtäcken kan bidra till att minska ångest.

Tillverkarna marknadsför vanligtvis viktade filtar till personer som lider av ångest, sömnlöshet, ADHD eller andra problem som hindrar dem från att sova bra. Även om det inte är garanterat att ett tyngdtäcke hjälper, kan det vara värt ett försök om ditt barn har ångestrelaterade sömnproblem.

tyngdtäcken för barn säkra

Är Tyngdtäcken Farliga För Barn?

Tyngdtäcken anses vara säkra för de flesta barn över tre år och som väger mer än 15 kilo, förutsatt att filten är av lämplig storlek och vikt. Det är dock viktigt att rådgöra med ditt barns läkare innan användning av ett tyngdtäcke. De flesta tillverkare rekommenderar inte användning av sina filtar för spädbarn eller småbarn, utan snarare för äldre barn, tonåringar och vuxna.

Det är också viktigt att överväga risken för att barn kan ha svårt att ta av sig en för tung filt, vilket kan begränsa deras rörelseförmåga och potentiellt orsaka kvävning eller minska blodcirkulationen. Barn med andnings- eller hjärtproblem eller andra hälsoproblem bör inte använda tyngdtäcken. För att säkerställa säker användning av ett tyngdtäcke för barn, se till att barnets huvud och hals inte täcks av filten och att de alltid enkelt kan ta av sig filten vid behov.

Tyngdtäcke För Barn - Köpguide

Vi beskriver här de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper ett tyngdtäcke. Tänk på ditt barns unika sömnbehov och dina personliga preferenser. Om ditt barn vaknar varmt på natten blir andningsförmågan en viktig faktor. För barn som har känslig hud eller allergier kan ett hypoallergent täcke vara det bästa valet.

Typ Av Tyngdtäcke

Majoriteten av tyngdtäcken för barn fungerar på samma sätt, med samma funktionalitet. Med det sagt finns det lite olik alternativ man kan välja på, då marknaden av tyngdtäcken har ökat avsevärt under senare år.

Tyngdtäcke kallas även för vikttäcke, och det är egentligen ingen skillnad mellan dessa två alternativ. Med det sagt finns det däremot andra vanliga tyngdtäcken.

Kedjetäcken & Ringtäcken

Kedjetäcken och ringtäcken är två vanliga varianter av tyngdtäcken. Kedjetäcken har en jämn fördelning av tyngden och består av små metallkedjor som är sydda inuti täcket. Ringtäcken har liknande funktion som kedjetäcken, men istället för kedjor använder de sig av små glas- eller plastkulor som är placerade inuti sömmarna.

Bolltäcke

Bolltäcken är en annan variant av tyngdtäcken som fungerar genom att små bollar av plast eller andra material är placerade jämnt över hela täcket. Dessa bollar ger en jämn fördelning av tyngden, vilket ger samma lugnande effekt som andra typer av tyngdtäcken.

Oavsett vilken variant du väljer är det viktigt att välja en modell som passar ditt barns behov och preferenser, så att du kan se till att det ger den bästa möjliga sömnen och komforten.

Välj Rätt Vikt På Tyngdtäcke Till Ditt Barn

När du väljer ett tyngdtäcke till ett barn är det i allmänhet bäst att leta efter en som är 10 % av barnets kroppsvikt. Om ditt barn till exempel väger 20 kg är ett tyngdtäcke på 2 kg lämpligast.

Medan en alltför tung filt kan vara farlig för ett barn kan en för lätt filt kanske inte räcka till för ditt barns behov. När du har fått den viktade filten ska du övervaka ditt barn när det provar den för att se om vikten fungerar bra. Se till att de kan röra sig fritt under filten och att de tycker att vikten är behaglig. Om tyngden är obekväm eller om ditt barn har svårt att ta av sig filten bör du byta ut den mot en lättare filt.

Generellt sett kan följande riktlinjer ges i förhållande till barn och tyngden på vikttäcket:

 • 2-3 år: 3 kg täcke
 • 4-6 år: 5 kg täcke
 • 7-14 år: 7 kg täcke

Men som sagt beror det till stor del på deras vikt, och inte nödvändigtvis deras ålder. Läs mer om vilket vikt på tyngdtäcke man bör använda här.

Material

När du väljer ett tyngdtäcke för ditt barn är materialets kvalitet en viktig faktor att tänka på. Tyngdtäcken som är tillverkade av högkvalitativa material kan bidra till att ge din son eller dotter en bättre sömnupplevelse. Ett högkvalitativt material kan också erbjuda fördelar som du inte hittar i modeller av lägre kvalitet.

material stil tyngdtäcken för barn

En av de största fördelarna med högkvalitativa material är att de ofta är mer ekologiska och allergivänliga än billigare alternativ. Tyngdtäcken tillverkade av ekologiska material är ofta miljövänliga och tillverkade av material som inte påverkar vår planet negativt. De kan också vara fria från kemikalier och syntetiska material som kan irritera känslig hud eller orsaka allergiska reaktioner.

Högkvalitativa material kan också ha andra särskilda egenskaper som kan hjälpa en viss typ av sovande. Till exempel kan bambumaterial erbjuda en naturlig temperaturreglering som gör det bekvämt för barnet att sova hela natten. Bomullsmaterial kan också erbjuda andningsförmåga och mjukhet som kan hjälpa barnet att slappna av och sova lugnt.

När det gäller tyngdtäcken kan kvalitetsöverdragsmaterial också vara mindre benägna att riva, slita eller bli slitna. Detta är särskilt viktigt eftersom tyngdtäcken ofta är tunga och kan utsättas för mycket slitage. Ett högkvalitativt material kan alltså ge ökad hållbarhet och livslängd för ditt barns tyngdtäcke.

Fyllnadsfördelning

Fyllnadsfördelning är en viktig faktor att överväga när det gäller att välja ett tyngdtäcke för mindre barn och tonåringar. För att uppnå alla fördelar med ett tyngdtäcke är det viktigt att vikten fördelas jämnt över hela täcket. Detta kräver en fyllning som är jämnt fördelad och inte glider eller klumpar ihop sig på ett sätt som gör att täcket blir obalanserat.

När man väljer ett tyngdtäcke för mindre barn och tonåringar är det extra viktigt att kontrollera fyllnadsfördelningen genom att flytta täcket runt. Ett högkvalitativt tyngdtäcke bör ha en jämn fördelning av fyllning, utan att några delar av täcket blir tyngre eller lättare än andra. Man vill undvika en situation där tyngdtäcket har all fyllning vid huvudändan och knappt något vid fotändan, vilket kan orsaka obalans och obehag för användaren.

Fyllningsmaterialet som används i tyngdtäcken spelar också en roll i hur jämnt vikten fördelas. Vissa material kan vara mer jämnt fördelade än andra, och det kan vara värt att undersöka vilket material som används i tyngdtäcket. Det är också viktigt att välja rätt storlek på tyngdtäcket för att säkerställa en jämn fördelning av vikt över hela täcket. Ett mindre tyngdtäcke kan ha en tendens att ha en ojämn fördelning av vikt, medan ett större täcke kan ha en mer jämn fördelning av vikt över hela täcket, vilket är viktigt att tänka på när man väljer rätt storlek på tyngdtäcket för mindre barn och tonåringar.

Andningsförmåga

Andningsförmåga är en viktig faktor att överväga när man väljer ett tyngdtäcke. Tyngdtäcken är ofta tyngre än vanliga täcken, vilket kan göra det svårt att andas om täcket inte andas tillräckligt. För att undvika överhettning och obehag under natten är det viktigt att välja ett tyngdtäcke som har god andningsförmåga.

Många tyngdtäcken på marknaden är tillverkade av material och har konstruktioner som inte fångar upp värme utan istället främjar luftflödet. Tyg av hög kvalitet som bomull eller bambu är vanliga materialval för tyngdtäcken eftersom de andas bra och gör det möjligt för luft att cirkulera runt kroppen. En hög trådtäthet i tyget kan också bidra till bättre andningsförmåga, eftersom detta minskar risken för att tyget blir för tätt.

Vissa tyngdtäcken har också speciella tekniska egenskaper som bidrar till god andningsförmåga. Till exempel kan vissa tyngdtäcken ha en "andningsbar" fyllning som består av små hål eller luftrör som hjälper till att främja luftcirkulationen. Andra tyngdtäcken kan ha en "fukttransporterande" teknik som hjälper till att hålla sovaren torr och bekväm genom att avlägsna fukt från kroppen.

En annan faktor som påverkar andningsförmågan hos tyngdtäcken är dess vikt. Ett för tungt tyngdtäcke kan göra det svårt för kroppen att andas, medan ett för lätt täcke inte ger tillräckligt med tyngd och tryck. Att välja rätt vikt för tyngdtäcket är därför viktigt för att säkerställa god andningsförmåga och en bekväm natts sömn.

Enkel Att Rengöra

Att ha ett tyngdtäcke som är lätt att rengöra är en viktig faktor att överväga när det gäller mindre barn och tonåringar, för att upprätthålla dess livslängd och för att säkerställa god hygien. De flesta tyngdtäcken har ett avtagbart överdrag som kan tvättas i en hushållsmaskin, vilket gör det enkelt att rengöra och byta ut utan att behöva tvätta hela tyngdtäcket.

För mindre barn och tonåringar är det viktigt att följa tvättråden för ditt tyngdtäcke för att undvika att det slits ut eller förlorar sin tyngd. Många tillverkare rekommenderar att man tvättar påslakanet i en kall cykel och låter det lufttorka för att förhindra skador på fyllningsmaterialet. Det är också viktigt att undvika att använda blekmedel eller mjukgörare, eftersom dessa kan skada tyngdtäcket.

bekvämt tyngdtäcke för barn

Om ditt tyngdtäcke inte kan tvättas hemma kan det vara nödvändigt att punktrengöra fläckar eller att lämna in det för kemtvätt. Detta kan dock vara kostsamt och tidskrävande, så att välja ett tyngdtäcke som är lätt att rengöra hemma kan vara mer fördelaktigt för mindre barn och tonåringar i längden.

Läs mer om hur du tvättar ditt tyngdtäcke här.

Pris

Priset på tyngdtäcken kan påverka användningen av mindre barn och tonåringar, eftersom det är viktigt att hitta ett tyngdtäcke som passar dina behov och din budget. Priset kan variera beroende på flera faktorer, inklusive kvalitet, vikt, storlek och material. Generellt sett kan högre kvalitet och tyngre täcken vara dyrare än lättare och billigare alternativ.

När du väljer ett tyngdtäcke för mindre barn och tonåringar bör du tänka på vad som är viktigast för dig och din familj. Om du vill ha hög kvalitet och lång hållbarhet kan det vara värt att investera lite extra pengar i en dyrare modell. Å andra sidan, om du bara vill prova på ett tyngdtäcke för att se om det fungerar för ditt barn, kan det vara smart att börja med en billigare modell.

För mindre barn och tonåringar är det också värt att notera att vissa märken kan vara mer pålitliga och ha bättre recensioner än andra. Att läsa recensioner från andra användare kan hjälpa dig att bestämma om en specifik modell är värd sitt pris.

Sammanfattningsvis, när du väljer ett tyngdtäcke för mindre barn och tonåringar, bör du ha en budget i åtanke och jämföra priser och kvalitet på olika modeller för att hitta det bästa alternativet för dina behov och din plånbok.

Vanliga Frågor Om Tyngdtäcken För Barn

Fungerar tyngdtäcken för barn?

Eftersom tyngdtäcken stimulerar djupt tryck fungerar de på nästan alla. De är ett bra alternativ att överväga om ditt barn har problem med att sova hela natten, eftersom beröring genom djupt tryck kan bidra till en ökad produktion av melatonin. Detta bidrar också till att minska kortisol, vilket kan hjälpa ditt barn att känna sig tryggt när det sover.

Hjälper viktade filtar till med barn som sparkar?

Tyngdtäcken kan vara ganska tunga. Barn kan ha svårt att sparka på dessa filtar eller kan tröttna snabbare på grund av hur tunga de är. Detta kan hjälpa barn som sparkar att sluta göra det. Se bara till att vikten är säker för deras storlek.

Hur lugnar ett tyngdtäcke autistiska barn?

Även om jag inte är en utbildad professionell för att hantera autism kan viktade filtar vara en väg för att hjälpa autistiska barn. Av samma anledning som många människor använder dem kan barn med autism uppleva lägre kortisolnivåer när de använder ett tyngdtäcke. Om ditt barn har sensoriska problem kan filten potentiellt hjälpa till att föra dem tillbaka till ett lugnt tillstånd.

Kan ett tyngdtäcke hjälpa barn somna snabbare?

Studier på barn med autism har visat att tyngdtäcken kan hjälpa dem att somna snabbare. Däremot är resultaten inte entydiga när det gäller om tyngdtäcken kan hjälpa barnen att sova längre eller förbättra sömnkvaliteten. Om ditt barn har svårt att somna på grund av ångest eller annat problem, kan det vara värt att prata med en läkare om att använda ett tyngdtäcke som sömnhjälpmedel.

Hur tvättar man ett tyngdtäcke?

Tvättmetoderna för tyngdtäcken beror på filtens utformning och material. Bomull och polyester är vanligtvis enkla att underhålla och tvätta. För enkel rengöring rekommenderas ett tyngdtäcke som kan tvättas i din tvättmaskin hemma eller en med ett avtagbart överdrag.

Är det säkert för barn att använda ett tyngdtäcke?

Tyngdtäcken som är åldersanpassade anses i allmänhet vara säkra för de flesta barn över 3 år. Det är dock viktigt att diskutera användningen av ett tyngdtäcke med ditt barns läkare innan du gör ditt köp, särskilt om ditt barn har hälsoproblem, särskilt andnings- eller hjärtrelaterade. Ett för tungt tyngdtäcke kan också leda till kvävning eller cirkulationsproblem. Om du väljer att köpa ett tyngdtäcke till ditt barn, se till att välja rätt storlek och vikt.


Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.