Bästa Påslakan & Sängkläder i Linne ([year]):Bäst i Test

Skriven Av Ulrika Hinnenberg  | Uppdaterad: 22 maj 2024

Om du letar efter en bekväm, hållbar och stilren uppsättning sängkläder, så är linne ett fantastiskt alternativ. Linne har länge varit känt för sin andningsförmåga, mjukhet och hållbarhet, och är en favorit bland många sömnentusiaster.

I den här guiden kommer vi att gå igenom de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer sängkläder i linne, inklusive materialkvalitet, passform, design, vikt och hållbarhet. Vi kommer också att ge dig några av våra favoritval för de bästa sängkläderna i linne, baserat på våra egna tester och recensioner från nöjda kunder.

Oavsett om du letar efter ett nytt påslakan för sommaren eller en uppsättning sängkläder som kommer att hålla dig varm under kalla vinternätter, så har vi något för dig i den här guiden. Låt oss hjälpa dig att hitta de perfekta sängkläderna i linne för din unika stil och sömnbehov!

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att det bästa påslakanet i linne på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Påslakan & Sängkläder i Linne Är:

 1. Millie Notti Lino Påslakan - Bäst i Test Påslakan i Linne
 2. Lovely Linen Misty Påslakan - Näst Bäst i Test Sängkläder i Linne
 3. Gripsholm Bäckebölja Påslakanset - Bästa Billiga Påslakanset i Linne

1. Millie Notti Lino Påslakan
Bäst i Test Påslakan i Linne

Storlekar: 150x210, 220x200 cm

Fördelar:

 • Extremt mjukt och bekvämt påslakan
 • Bra temperaturkontroll med andningsförmåga
 • Grum passform tack vare den dolda dragkedjan
 • Slitstark och hållbar konstruktion

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ
 • Är som mest bekväm efter att ah tvättats några gånger

Sammanfattning: Millie Notti Lino Påslakan är sängkläderna i linne för dig som letar efter något extremt mjukt och bekvämt, utan att tappa dess högkvalitativa funktioner och hållbarhet. Det perfekta valet för dig som har en lite högre budget att leka med.

Millie Notti Lino Påslakan är en högkvalitativ produkt som har utsetts till Bäst i Test påslakan i linne. Det finns två storlekar att välja mellan, 150x210 och 220x200 cm, för att passa olika storlekar på sängar.

En av de största fördelarna med detta påslakan är dess extremt mjuka och bekväma känsla. Den höga kvaliteten på linne ger en distinkt och skarp känsla, samtidigt som den är mycket mjuk och bekväm att sova i. Det andningsbara materialet ger också bra temperaturkontroll och hjälper till att transportera bort fukt från kroppen, vilket gör det lämpligt för varmare temperaturer.

Påslakanet har en dold dragkedja som ger en bra passform. Detta är en välkomnande funktion eftersom det gör att påslakanet ligger platt på sängen och inte rör sig under natten. Den slitstarka och hållbara konstruktionen av linne gör detta till en investering på lång sikt.

En nackdel med Millie Notti Lino Påslakan är att det är en dyrare produkt, men det är viktigt att notera att detta är en högkvalitativ produkt som kan vara värd investeringen. Dessutom kan det ta några tvättar för att uppnå den mest bekväma känslan, men när det har tvättats några gånger är det en underbar upplevelse att sova i.

Sammanfattningsvis är Millie Notti Lino Påslakan ett utmärkt val för dig som söker efter en produkt av hög kvalitet. Det är mjukt och bekvämt, andas bra och har en grym passform som håller på plats under natten. Om du har en högre budget att leka med är detta ett påslakan som definitivt är värt att överväga.

Millie Notti Lino


2. Lovely Linen Misty Påslakan
Näst Bäst i Test Sängkläder i Linne

torlekar: 150x210, 240x200 cm

Fördelar:

 • Extra mjuk struktur för ökad komfort
 • Mycket bra ventilationsförmåga tack vare det tunnare tyget
 • Enkla att sätta på och ta av tack vare praktiska tryckknappar

Nackdelar:

 • Matchande örnggott inkluderas ej
 • Kan upplevas lite svalare under vintermånaderna

Sammanfattning: Lovely Linen Misty Påslakan är ett annat högkvalitativt påslakan i linne. Just denna modell passar sig extra bra bland individer som tenderar att bli varma under natten, då dess andningsförmåga och tunna tyg presterar bättre än andra modeller inom denna aspekt.

I denna recension ska vi titta närmare på Lovely Linen Misty påslakan, som rankas som det näst bästa valet bland sängkläder i linne.

En av de mest framträdande fördelarna med detta påslakan är dess extra mjuka struktur som ger en ökad känsla av komfort. Dessutom har det tunna tyget en mycket god ventilationsförmåga som hjälper till att hålla dig sval under varma nätter. Att sätta på och ta av detta påslakan är enkelt tack vare de praktiska tryckknapparna. Du behöver inte oroa dig för att dra eller slita i materialet, vilket ökar livslängden på påslakanet.

En nackdel med Lovely Linen Misty påslakanet är att det inte inkluderar matchande örngott. Detta kan vara en besvikelse för vissa kunder som vill ha ett komplett sängset. En annan nackdel är att det tunna tyget kan göra påslakanet känsligare för kyla under vintermånaderna. Detta kan dock lösas genom att lägga till en extra filt eller pläd.

Lovely Linen Misty påslakan är ett högkvalitativt val för den som vill ha en mjuk och skön sängupplevelse. Detta påslakan passar speciellt bra för personer som har en tendens att bli varma under natten, tack vare dess goda ventilationsförmåga. Dock bör man tänka på att matchande örngott inte ingår och att påslakanet kan upplevas som lite kallare under vintermånaderna.

Lovely Linen Misty


3. Gripsholm Bäckebölja Påslakanset
Bästa Billiga Påslakanset i Linne

Storlekar: 150x210 cm

Fördelar:

 • Extremt prisvärt bäddset
 • Bra ventilationsförmåga
 • Relativt mjuk och bekväm

Nackdelar:

 • Inte samma hållbarhet eller kvalitetskänsla som dyrare alternativ
 • Finns inte i större storlekar för dubbeltäcken

Sammanfattning: Gripsholm Bäckebölja Påslakanset är bäddsetet för dig som har en mindre budget att handla för. Denna modell erbjuder dig nämligen de flesta fördelar som sängkläder i linne för med sig, utan att kosta mer än 1000 kronor - en bättre deal är svår att hitta.

När du letar efter sängkläder i linne, men har en mindre budget att handla för, kan Gripsholm Bäckebölja Påslakanset vara ett bra alternativ. Detta bäddset är betydligt billigare än många andra alternativ på marknaden, men ger fortfarande dig de flesta fördelar som linne sängkläder har att erbjuda.

Ett av de stora fördelarna med detta påslakanset är dess ventilation. Tyget har en god andningsförmåga, vilket hjälper till att hålla dig sval och bekväm under natten. Det är också relativt mjukt och bekvämt att sova på, vilket är en annan viktig faktor att tänka på när man väljer sängkläder.

En av nackdelarna med Gripsholm Bäckebölja Påslakanset är dock att det inte har samma kvalitetskänsla som dyrare alternativ. Det är också värt att notera att det inte finns i större storlekar för dubbeltäcken.

Även om detta påslakanset kanske inte är lika hållbart eller kvalitativt som dyrare alternativ, så ger det fortfarande dig stora fördelar när det gäller andningsförmåga och bekvämlighet. Och till priset av under 1000 kronor är detta Gripsholm Bäckebölja Påslakanset definitivt värt att överväga om du letar efter ett prisvärt alternativ till sängkläder i linne.

Gripsholm Bäckebölja


Vad Är Linne?

Linne är ett populärt material för sängkläder på grund av dess andningsförmåga och hållbarhet. När du väljer sängkläder i linne är det viktigt att tänka på faktorer som passform, vikt, design, hållbarhet och hur lätt de är att sköta om. För att hitta det perfekta påslakansetet i linne, bör du välja ett som passar din bäddmadrass storlek och har rätt fickdjup. Det är också viktigt att tänka på vilken GSM-vikt som passar dina behov för komfort och klimat.

När det gäller design finns det ett begränsat utbud av färger och mönster, men linne ger en tidlös och elegant design som passar till de flesta sovrumsinredningar.

När det gäller hållbarhet är det viktigt att välja handskördade fibrer, undvika att tvätta för ofta och välja lakan med högre GSM-mått för att få det mesta ut av din investering i linnelakan.

Är Sängkläder i Linne Rätt För Dig?

När det gäller att välja ett påslakan i linne är det viktigt att tänka på om materialet passar dina sovvanor och preferenser. Linne är lämpligt för personer som vill ha en lätt och luftig känsla på natten, särskilt under varmare temperaturer. Materialet är också bra för att transportera bort fukt och hålla dig torr under natten, samtidigt som det ger värme och isolering när det behövs.

Men det är också viktigt att tänka på att linne kan kännas grovt och krispigt för vissa personer, vilket kan göra det obekvämt att sova på. Om du inte gillar denna känsla kan du överväga mjukare sängmaterial som bomull eller Tencel lyocell.

Det är också värt att nämna att sängkläder i linne kan vara ganska dyra, särskilt om du letar efter högkvalitativa produkter tillverkade av ekologiskt linne. Men det finns också billigare alternativ som är tillverkade av en blandning av linne och andra material. Det är viktigt att du hittar en prisvärd lösning som passar dina behov och budget.

sängkläder i linne

Påslakan & Sängkläder i Linne - Köpguide

Innan man bestämmer sig för att köpa ett visst påslakan i linne finns det en rad faktorer som kan vara bra att hålla reda på, för att bättre kunna förstå skillnaderna och jämföra de olika alternativet op marknaden. Här följer några av de viktigaste sakerna att hålla utkik efter.

Bekvämlighet & Känsla

När du väljer sängkläder i linne är känslan av materialet en viktig faktor att tänka på för både bekvämlighet och komfort. I början kan linne kännas lite grovt och skarpt för vissa människor eftersom linfibrerna är starka och stela när de är nya. Men med tiden och användning mjuknar materialet och blir mer behagligt att använda.

För att mjuka upp sängkläder i linne kan du tvätta dem flera gånger. Ju mer du tvättar linne, desto mjukare och mer behagligt blir det. Vissa tillverkare använder också speciella tekniker för att mjuka upp materialet, såsom tvätt av plaggen eller stentvätt. Dessa tekniker kan hjälpa till att göra linnet mjukare från början.

För en extra mjuk känsla kan du välja sängkläder i linne som är blandade med andra material, såsom bomull eller rayon från bambu. Dessa blandningar tenderar att vara mjukare än rent linne och kan ge dig den mjukhet du söker.

Så när du väljer sängkläder i linne, tänk på materialets känsla. Om du vill ha en mjukare känsla kan du välja sängkläder som har tvättats eller är gjorda av blandade material. Och kom ihåg, även om linne känns lite grovt i början, blir det mjukare och mer behagligt att använda med tiden. Fokusera på att välja påslakan och sängkläder i linne som passar dina behov och önskemål för bästa möjliga komfort och bekvämlighet.

Andningsförmåga

När du väljer påslakan och sängkläder i linne är det viktigt att tänka på andningsförmågan. Andningsförmåga är en av linnets största styrkor när det kommer till sängkläder. Linne är ett mycket luftigt och lätt material, vilket gör det idealiskt för sömn under varmare tider på året. Materialet är utformat för att andas och låter luften strömma genom det, vilket hjälper till att reglera kroppstemperaturen och hålla dig svalare under varma nätter.

Linnelakan och kuddfodral erbjuder också hyfsad värme och isolering mot kyla. Linnematerialet kan hålla kvar värme och isolera din kropp från kall luft. Detta gör linne sängkläder perfekta för användning året runt och gör att de kan användas även under kallare väderförhållanden.

Fördelen med att ha sängkläder som andas är att det kan hjälpa dig att få en bättre natts sömn. Om du svettas mycket under natten och vaknar upp kladdig och obekväm, kan linnelakan hjälpa till att hålla dig sval och bekväm hela natten. Detta kan bidra till att förbättra sömnkvaliteten och få dig att vakna upp känna dig mer utvilad och redo för dagen.

Så när du väljer påslakan och sängkläder i linne, tänk på att materialet har en utmärkt andningsförmåga som gör det idealiskt för sömn under varma tider på året. Samtidigt kan linnelakan och kuddfodral också ge värme och isolering under kallare förhållanden, vilket gör att de kan användas året runt. Tänk på dina personliga behov och sovklimat för att välja rätt linnelakan för att uppnå optimal andningsförmåga och en god natts sömn.

Materialvikt

När du väljer påslakan och sängkläder i linne är vikten av materialet en viktig faktor att tänka på för att uppnå den optimala komforten och hållbarheten. Vikten mäts i gram per kvadratmeter, eller GSM, och påverkar både komforten och hur väl lakanet håller sig över tiden.

material kvalité sängkläder i linne

Enligt allmänt samförstånd bland sömnare och sömnexperter, ligger den idealiska GSM-vikten för linnelakan mellan 170 och 190. Lakan som väger mellan 170-190 GSM har en optimal balans mellan komfort, värme och hållbarhet.

Tyngre linnelakan kan ge bättre isolering under kallare tider på året, men de kan kännas överdrivet varma när temperaturen stiger. På samma sätt kan lättare linnelakan vara optimala för varmare väder men kan kännas för tunna i kallare klimat. Så det är viktigt att välja rätt GSM-vikt baserat på din personliga preferens och klimatet där du bor.

När du väljer påslakan och sängkläder i linne, tänk på att välja ett lakan som passar dina kropps- och sovklimatbehov. Om du ofta fryser på natten är det bättre att välja ett tungt lakan med en högre GSM-vikt. Personer som ofta har varmt på natten kan välja ett lättare lakan med en lägre GSM-vikt. Så tänk på vilken GSM-vikt som passar dig bäst när du väljer linne lakan för att uppnå optimal komfort och hållbarhet.

Hållbarhet

När du väljer påslakan och sängkläder i linne är hållbarhet en viktig faktor att tänka på. Lin är ganska hållbart, särskilt om tyget kommer från handskördade fibrer. Handskördning ger mer robusta och högkvalitativa fibrer som är mer hållbara och slitstarka än maskinskördade fibrer.

För att bevara materialet bättre rekommenderar många tillverkare linjetorkning istället för att tvätta och torka i maskin. Linjetorkning hjälper till att minska slitaget på fibrerna och förhindra att lakanet krymper.

Att välja lakan med högre GSM-mått kan också göra linne sängkläder mer hållbara och slitstarka. Ett högre GSM-mått innebär att det finns fler fibrer per kvadratmeter, vilket gör materialet mer tåligt och hållbart över tiden.

Att investera i högkvalitativa sängkläder i linne är en bra investering på lång sikt. Även om det kan vara dyrare än andra material är linnelakan mer hållbara och kommer att hålla längre om du tar hand om dem på rätt sätt. Så tänk på att välja handskördade fibrer, undvika att tvätta och torka i maskin för ofta och välja lakan med högre GSM-mått för att få det mesta ut av din investering i linnelakan.

Passform

När du väljer påslakan och sängkläder i linne är passformen en viktig faktor att tänka på för att få en bekväm och säker passform på din madrass. Du vill undvika att välja ett påslakan som är för kort och glider av madrassen eller för långt och blir veckat eller slätt.

För att säkerställa en perfekt passform på dina linne lakan bör du kontrollera måttet "pocket depth" på det monterade lakanet. Detta mått anger hur långt de elastiska hörnen sträcker sig och bör matcha tjockleken på din madrass. Det är också viktigt att tänka på att linne kan krympa något i tvätten, vilket kan påverka passformen på lakanet och göra det för tajt för din madrass.

För att undvika detta kan du välja förtvättade linne lakan som redan har krympt i tvätten och passar perfekt på din madrass. Om du har en tjockare madrass kan det vara bra att välja ett lakan med ett större fickdjup än vad du tror att du behöver för att säkerställa en bekväm och säker passform.

sova i linne påslakan

Så när du väljer påslakan och sängkläder i linne, se till att du mäter din madrass noggrant och väljer ett lakan med rätt fickdjup. Tänk också på att linne kan krympa i tvätten om du inte väljer förtvättade lakan. Genom att välja rätt passform på dina linne lakan kan du säkerställa en bekväm och säker sömnupplevelse.

Design, Färg & Mönster

När du väljer påslakan och sängkläder i linne är det viktigt att tänka på design, färg och mönster. Jämfört med andra tyger är urvalet av färger och mönster för linne lite mer begränsat. Vanliga färger är neutrala och jordnära toner som beige, grå, brunt och vitt samt naturvitt, vilka passar till de flesta sovrumsinredningar.

Om du föredrar mer livliga färger och mönster kan det vara svårt att hitta ett brett utbud av linne sängkläder. I så fall kan du överväga att välja ett annat sängmaterial som ger dig fler alternativ.

Linne sängkläder är vanligtvis eleganta och enkla i sin design med en naturlig struktur och subtil textur som ger ett elegant och sofistikerat utseende. Om du vill ha ett mer unikt utseende på dina sängkläder, kan du välja lakan med speciella detaljer såsom broderi eller spetsar.

Så när du väljer påslakan och sängkläder i linne, tänk på att färger och mönster kan vara begränsade men att linne ger en tidlös och elegant design som passar till de flesta sovrumsinredningar. Om du vill ha mer variation i färger och mönster kan du överväga andra sängmaterial som ger dig fler alternativ. Tänk på din personliga stil och hur sängkläderna passar in i ditt sovrum för att skapa en avkopplande och harmonisk miljö.

Enkla Att Ta Hand Om

Att ta hand om sängkläder i linne är enkelt, men det är viktigt att sköta om dem på rätt sätt för att undvika slitage och krympning. Det är tillräckligt att tvätta lakanen varannan vecka eller efter behov och undvika att använda klorblekmedel eller mjukgörare som kan skada materialet. Följ tillverkarens tvättinstruktioner för att hålla dina linnelakan mjuka och bekväma under en längre tid.

sängkläder och påslakan i linne

Vanliga Frågor Om Påslakan & Sängkläder i Linne

Sängkläder i linne är ett populärt val bland många människor, men det finns också många frågor som kan uppstå när det gäller valet av rätt påslakan och sängkläder. Nedan besvarar vi några vanliga frågor om linne sängkläder för att hjälpa dig att göra det bästa valet för din sömn och ditt hem.

Vilken storlek ska jag välja för mitt linnepåslakan?

Det är viktigt att mäta din madrass noggrant för att hitta rätt storlek på ditt linne påslakan. Detta hjälper dig att undvika problem som att lakanet inte passar ordentligt på din madrass eller att det blir veckigt eller slätt. Kontrollera alltid måttet "pocket depth" på det monterade lakanet för att säkerställa att det passar din madrass tjocklek. Om du har en tjockare madrass kan det vara en god idé att välja ett lakan med ett större fickdjup än vad du tror att du behöver för att säkerställa en bekväm och säker passform.

Vilken GSM-vikt ska jag välja för mitt linnesängkläder?

GSM-vikten, som står för gram per kvadratmeter, är viktigt att tänka på när du väljer ditt linne påslakan. De flesta sömnexperter anser att en GSM-vikt mellan 170-190 är det ideala valet för linne sängkläder, eftersom det ger en optimal balans mellan komfort, värme och hållbarhet. Tyngre linnelakan kan kännas för varma när temperaturen stiger, medan lättare lakan kan kännas för tunna i kallare klimat. Det är därför viktigt att välja rätt GSM-vikt baserat på din personliga preferens och klimatet där du bor.

Hur sköter jag om mitt påslakan av linne?

Att sköta om ditt linne påslakan är enkelt, men det är viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt för att förhindra att de försämras för snabbt. Undvik att tvätta för ofta och använd inte klorblekmedel eller mjukgörare, eftersom det kan skada fibrerna och göra att materialet försämras snabbare. Följ tillverkarens tvättinstruktioner för att förlänga livslängden på dina linnelakan och hålla dem mjuka och bekväma under en längre tid.

Vilken design, färg och mönster finns tillgängliga för påslakan i linne?

Linne sängkläder har vanligtvis en tidlös och elegant design, med neutrala och jordnära färger som beige, grå, brunt och vitt som är vanligast. Om du föredrar mer livliga färger och mönster kan det vara svårt att hitta ett brett utbud av linne sängkläder. I så fall kan du överväga att välja ett annat sängmaterial som ger dig fler alternativ.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.