Bästa Knäkudde (2023): Bäst i Test

Skriven Av Tony Swärd  | Uppdaterad: 19 jun 2024

Många personer använder knäkuddar för att öka komforten när de ligger ner och sover. Knäkuddar är små kuddar som är gjorda för att passa mellan eller under knäna. Sidosovare använder ofta knäkuddar mellan knäna, medan ryggsovare vanligtvis lägger dem under knäna.

Användning av en knäkudde främjar ryggradsjusteringen hos sidosovare. Utan en knäkudde vilar det övre knäet på det nedre knäet. Detta arrangemang kan leda till att ryggen inte ligger rätt, att trycket på höfterna ökar och att smärta uppstår.

Att använda en knäkudde mellan benen när man sover på sidan eller under knäna när man sover på ryggen kan minska knäsmärta. Många knäkuddar är ergonomiskt utformade för att passa mellan benen, vilket bidrar till att främja en korrekt anpassning av höfter och ryggrad.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa knäkudden på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Knäkuddarna Är:

 1. Zenkuru Knäkudde - Bäst i Test Knäkudde
 2. Venuray Knäkudde - Näst Bäst i Test Knäkudde:
 3. Vippon Knäkudde - Bästa Billiga Knäkudde

1. Zenkuru Knäkudde
Bäst i Test Knäkudde

Form: Timglasformad

Mått: 25 x 20 x 14,7 cm

Vikt: 400 gram

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Sidosovare
 2. De som letar efter mycket tryckavlastning

Fördelar:

 • Fantastiskt stöd och tryckavlastning för höften och ländryggen
 • Bekväm memory foam med bra passform för oliak kroppstyper
 • Fungerar också bra som en gravidkudde
 • Bekvämt med slitstarkt tygmaterial

Nackdelar:

 • Inga uppenbara

Sammanfattning: Zenkuru Knäkudde är vår testvinnare, då det försedde oss med ett fantastiskt stöd och tryckavlastning genom hela natten under vår testperiod. En solklar vinnare med hållbart bekvämt tyg och bra stödegenskaper.

Jag har granskat Zenkuru Knäkudde som är en timglasformad kudde med måtten 25 x 20 x 14,7 cm och en vikt på 400 gram. Denna knäkudde är utformad för sidosovare och personer som söker mycket tryckavlastning. Efter att ha testat kudden under en längre period kan jag med säkerhet säga att Zenkuru Knäkudde är vår testvinnare för bästa knäkudde.

Kudden ger fantastiskt stöd och tryckavlastning för höften och ländryggen under hela natten. Det är bekvämt och passar för personer med olika kroppstyper. Kudden fungerar också bra som en gravidkudde. Tygmaterialen är slitstarka och bekväma.

Nackdelar med Zenkuru Knäkudde är inte uppenbara och jag har inte kunnat hitta något som skulle kunna förbättras. Sammanfattningsvis är Zenkuru Knäkudde en solklar vinnare med hållbara och bekväma tygmaterial och utmärkta stödegenskaper.

Zenkuru Knäkudde 


2. Venuray Knäkudde
Näst Bäst i Test Knäkudde

Form: Timglasformad

Mått: 28 x 20 x 15 cm

Vikt: 350 gram

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Ryggsovare

Fördelar:

 • Mjuk och bekväm känsla i memory foam
 • Mångsidig modell
 • Bra stöd och tryckavlastning, särskilt för höft
 • Kan öppnas upp för att stödja båda benen om du sover på rygg

Nackdelar:

 • Inte lika behagligt eller robust tygmaterial som Zenkuru ovan

Sammanfattning: Venuray Knäkudde är ett annat bra alternativ som liknar Zenkurus modell på många sett. Däremot är den något mjukare, och känns generellt sett som ett bättre alternativ för ryggsovare tack vare den smarta designen.

Som ryggsovarare är det alltid en utmaning att hitta en kudde som ger tillräckligt med stöd och tryckavlastning utan att vara för klumpig eller påträngande. Venuray Knäkudde är en timglasformad kudde med måtten 28 x 20 x 15 cm och en vikt på 350 gram.

Efter att ha testat denna knäkudde är det uppenbart att den är mjuk och bekväm med ett känsligt memory foam-material. Denna modell är mycket mångsidig, särskilt för ryggsovare, och ger ett bra stöd och tryckavlastning, särskilt för höften. En annan fördel med Venuray-kudden är att den kan öppnas upp för att stödja båda benen om du sover på rygg.

Tyvärr är det inte lika behagligt eller robust tygmaterial som Zenkurus kudde, men det här är fortfarande en av de bättre alternativen på marknaden. Sammanfattningsvis kan man säga att Venuray Knäkudde är ett utmärkt alternativ för ryggsovare, som ger tillräckligt med stöd och tryckavlastning utan att vara för klumpig.

Venuray Knäkudde


3. Vippon Knäkudde
Bästa Billiga Knäkudde

Form: Timglasformad

Mått: 25x25x15 cm

Vikt: 420 gram

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Budgetmedvetna köpare
 2. Personer som lider av reumatism, artros och andra besvär

Fördelar:

 • Prisvärt alternativ
 • Bekväm följsam passform med memory foam
 • Gradvis tryckavlastning perfekt för att få knät högre upp
 • Förbättrar muskelavslappning och blodcirkulation

Nackdelar:

 • Inte lika slitstarkt eller hållbart som de andra alternativen
 • Kan upplevas relativt obekvämt för mindre sidosovare

Sammanfattning: Vippon Knäkudde är knäkudden för dig som lider av reumatism, artros och andra besvär och letar efter ett alternativ som kan förbättra din blodcirkulation till området med smärta, samt tryckavlastning i åldrande leder. Denna ergonomiska och ortopediska knäkudden kan vara perfekt för dig.

Vippon Knäkudde är ett prisvärt alternativ för budgetmedvetna köpare som lider av smärta i knän, höfter och rygg. Den har en bekväm och följsam passform med memory foam, vilket ger gradvis tryckavlastning som är perfekt för att höja knät uppåt och förbättra muskelavslappning och blodcirkulation.

Knäkudden är utformad för att ge stöd och tryckavlastning för personer som lider av reumatism, artros och andra besvär. Den gradvisa tryckavlastningen kan bidra till att minska smärta och obehag, särskilt vid långvarigt sittande eller sömn.

Kudden är timglasformad och mäter 25x25x15 cm. Den väger 420 gram, vilket gör den lätt att hantera och flytta. Det är också enkelt att ta med på resor eller semestrar, så du kan ta med dig smärtlindringen överallt.

Det finns dock några nackdelar med Vippon Knäkudde. Till skillnad från de andra alternativen på listan är den inte lika slitstark eller hållbar. Det kan också upplevas relativt obekvämt för personer som är mindre sidosovare.

Vippon Knäkudde


Vad Är En Knäkudde?

En knäkudde är en kudde som används för att öka komforten när man sover. De hjälper till att främja ryggradens anpassning, lindra tryck och hålla kroppen i en bekväm position.

Många människor som sover på sidan eller är gravida kan ha nytta av en knäkudde. En särskilt utformad knäkudde ger troligen mer komfort än vanliga sängkuddar eftersom den är mindre och ergonomiskt utformad för att passa mellan benen.

Sidosovare använder vanligtvis knäkuddar genom att placera dem mellan benen, medan ryggsovare brukar ha knäkudden under knäna. Magsovare behöver vanligtvis inte använda en knäkudde. Utan en knäkudde kan sidosovare få smärta i höfter, knän eller ländrygg, eftersom ryggraden kan komma ur balans. En knäkudde kan återställa inriktningen och lindra tryck och smärta i lederna.

Vem Är Knäkuddar Bra För?

En knäkudde kan vara till stor hjälp för vissa personer när de sover.

Nedan följer en lista över vilka personer som vanligtvis har mest nytta av en knäkudde:

 • Sidosovare: Knäkuddar kan hjälpa sidosovare genom att främja ryggradsjusteringen och minska trycket från höfterna och nedre delen av ryggen. Det kan minska höft- och ryggsmärta hos sidosovare.
 • Gravida kvinnor: Gravida kvinnor kan ha nytta av en kroppskudde eller en liten knäkudde för att främja en korrekt ryggradsjustering och lindra benkramper och ryggsmärta.
 • Personer med rygg- eller höftsmärta: Att använda en knäkudde kan bidra till att lindra smärta genom att öka stödet och tryckavlastningen.
 • Ryggsovare: Ryggsovare kan ha nytta av en knäkudde som placeras under knäna för att främja en naturlig krökning i ryggraden och minska trycket på ländryggen.

Det finns dock också vissa personer som bör undvika att använda en knäkudde:

 • Personer som rör sig mycket: Vissa personer kan vrida och vända sig för mycket för att hålla en knäkudde på plats över natten.
 • Magsovare: Magsovare behöver vanligtvis inte använda en knäkudde eftersom deras sömnposition inte påverkar ryggraden på samma sätt. Istället kan de lägga en kudde under höfterna för att öka stödet.

Genom att välja rätt typ av kudde eller undvika en kudde om det inte passar din sömnstil kan du få den bästa sömnen och främja en god hälsa och välbefinnande.

knäkuddar olika former

Knäkudde - Köpguide

Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när du köper en knäkudde. Om du vet exakt vad du ska leta efter kan du spara tid och köpa den bästa knäkudden för dig.

I det här avsnittet går vi in på de olika faktorer som är viktiga när du ska köpa knäkuddar. Med en djupare förståelse för form, stöd, fasthetsgrad med mera kommer du att vara förberedd på att utvärdera de många knäkuddealternativen på marknaden.

Form

En viktig faktor för att en knäkudde ska vara bekväm är dess form. Många knäkuddar är formade på ett sätt som gör att de enkelt passar mellan benen. Den bästa knäkudden för sidosovare är ofta utformad så att den sitter mellan låren eller längs med längden på en persons vader. Detta gör att kudden kan ge stöd och komfort åt höfterna och knäna, samtidigt som den främjar ryggradens rätta position.

För ryggsovare finns det knäkuddar som är formade som cylindrar och kilar. Dessa kuddar fungerar bra genom att läggas under knäna och höjer upp dem något, vilket hjälper till att avlasta trycket på ryggraden och ländryggen. Genom att använda en sådan knäkudde kan ryggsovare minska smärta och obehag som kan uppstå på grund av en dålig sovposition.

Oavsett vilken form en knäkudde har är det viktigt att den är ergonomiskt utformad och passar bekvämt mellan benen eller under knäna. Detta kommer att ge rätt stöd och komfort till kroppen under sömnen och hjälpa till att förhindra smärta eller obehag som kan uppstå på grund av en felaktig sovposition. Lider du exempelvis av Ischias kan rätt sovposition göra stor skillnad.

Storlek & Vikt

När man väljer en knäkudde är storleken och vikten också viktiga faktorer att ta hänsyn till. Detta är särskilt viktigt för personer som reser eller sover utanför hemmet, eftersom de vill ha en kudde som är lätt att ta med sig och inte tar upp för mycket utrymme.

Vissa knäkuddar är små och lättare att ta med sig, medan andra är större och nästan lika stora som traditionella kuddar. Det är viktigt att välja en kudde som passar dina personliga behov och preferenser. Om du planerar att resa med din knäkudde är det en bra idé att välja en mindre kudde som är lätt att packa och ta med sig. Om du däremot vill ha en kudde för hemmabruk kan en större kudde vara mer bekväm.

Knäkuddens vikt är också en faktor att ta hänsyn till. Tyngre kuddar kan vara mer stabila och ge bättre stöd, medan lättare kuddar kan vara mer bekväma att bära och enklare att flytta på under natten. Tillverkarna anger vanligtvis storleken och vikten på sina knäkuddar på nätet, så att du enkelt kan hitta den kudde som passar dina behov.

Att välja rätt storlek och vikt på din knäkudde kan göra en stor skillnad för din sömnkomfort, särskilt om du reser eller sover på olika platser. Genom att välja en kudde som är lätt att ta med sig eller som passar din sovstil och kroppsbyggnad kan du få den stöd och komfort som du behöver för en god natts sömn.

Fastighetsnivå

När man väljer en knäkudde är fasthetsnivån en viktig faktor att ta hänsyn till. Till skillnad från vanliga sängar såsom ramsängar, kontinentalsängar och ställbara sängar, har knäkuddar vanligtvis ingen fasthetsgrad som anges i hårdhetsskalor. Istället beskriver företagen oftast kuddens fasthet med ord som "mjuk", "medium" eller "fast". Detta kan vara subjektivt och svårt att avgöra på förhand.

Det bästa sättet att avgöra om en knäkudde har rätt fasthet för dig är att prova den själv. Detta kan göras genom att köpa kudden och testa den hemma under en natt eller genom att besöka en butik och testa olika kuddar där. Att testa kudden kan hjälpa dig att avgöra om den ger tillräckligt stöd och komfort för din kropp och sovstil.

Att läsa kundomdömen från andra personer som har köpt och använt samma knäkudde kan också vara till hjälp. Särskilt om de har liknande kroppsbyggnad och sovstil som du. Kundomdömen kan ge en mer objektiv uppfattning om kuddens fasthet och kvalitet, samt om den passar för olika kroppstyper och sovvanor.

knäkudde sova med

Att välja en knäkudde med rätt fasthet är viktigt för att ge tillräckligt stöd och komfort under sömnen. Genom att testa olika kuddar och läsa kundomdömen kan du hitta den kudde som passar dig bäst och hjälper till att främja en god sömnkvalitet och hälsa.

Stöd

Stödet är en viktig faktor att tänka på när man väljer en knäkudde. Det är oftast relaterat till kuddens tjocklek och fasthet. Generellt sett ger tjockare och fastare kuddar mer stöd till kroppen under sömnen. Detta är särskilt viktigt för personer som är större eller tyngre, eftersom de behöver mer stöd för att hålla ryggraden i rätt position och undvika smärta och obehag under natten.

Å andra sidan kan lätta personer oftast använda tunnare och mjukare kuddar och fortfarande få tillräckligt med stöd. Det är viktigt att välja en kudde som ger tillräckligt stöd för att hålla kroppen i en bekväm position under sömnen.

Det finns också knäkuddar som är utformade med justerbara lager eller inbyggda stödfunktioner. Dessa kuddar gör det möjligt att anpassa stödnivån efter individuella behov och preferenser. Det är en bra idé att testa olika typer av knäkuddar för att hitta den som ger bäst stöd och komfort för din kropp och sovstil.

Att välja en knäkudde med rätt stöd kommer att hjälpa till att främja en hälsosam sovposition och minska risken för smärta eller obehag. Detta kan göra en stor skillnad för din sömnkvalitet och övergripande hälsa.

Tryckavlastning

Tryckavlastning är en annan viktig faktor att tänka på när man väljer en knäkudde. En av de största fördelarna med en knäkudde är dess förmåga att lindra trycket från kroppen under sömnen. Detta görs genom att främja en korrekt anpassning av ryggraden, vilket minskar trycket som annars skulle uppstå i ryggraden och höfterna.

Dessutom kan en knäkudde direkt lindra trycket i knäna, särskilt för personer som lider av knäsmärta eller andra problem. Genom att använda en knäkudde kan trycket från kroppens vikt fördelas jämnt på knäna, vilket minskar smärta och obehag.

En knäkuddes tjocklek och fasthet påverkar också dess förmåga att avlasta trycket. Tjockare och fastare kuddar ger oftast bättre tryckavlastning, medan tunnare och mjukare kuddar kan ge mindre stöd och tryckavlastning. Det är viktigt att välja en knäkudde som ger tillräckligt med stöd och tryckavlastning för din kropp och sovstil.

Att använda en knäkudde kan minska risken för smärta och obehag som kan uppstå på grund av en dålig sovposition eller för högt tryck på kroppen. Genom att välja en kudde med rätt tjocklek och fasthet kan du få den tryckavlastning som din kropp behöver för att sova bekvämt och vakna upp utvilad och avslappnad.

Material

Materialet som används för att tillverka en knäkudde är också en viktig faktor att tänka på när man väljer en kudde. De flesta knäkuddar är tillverkade av minnesskum, som är känt för sin förmåga att forma sig efter kroppens konturer och ge stöd där det behövs mest.

Memoryskum med hög densitet är i allmänhet av högre kvalitet än memoryskum med låg densitet. Detta beror på att minnesskum med hög densitet ger mer stöd och är mer motståndskraftigt mot kroppsformning över tid.

sova med knäkudde gravid

Tyvärr delar inte alla tillverkare med sig av detaljer om vilket minnesskum de använder. Det är därför viktigt att läsa kundrecensioner och söka efter kuddar som har positiva omdömen från kunder. Detta kan hjälpa till att avgöra produktkvaliteten och om kudden kommer att ge tillräckligt stöd och hålla formen över tid.

Utöver minnesskum har många knäkuddar också någon typ av tygöverdrag. Detta kan påverka kuddens kvalitet, hållbarhet och komfort. Det är därför viktigt att välja en knäkudde med en högkvalitativ och bekväm tygöverdrag som passar dina personliga preferenser och behov.

Att välja en knäkudde tillverkad av högkvalitativa material kan bidra till att säkerställa en bekväm och hållbar sömnupplevelse. Genom att läsa kundrecensioner och söka efter kuddar av hög kvalitet kan du hitta en kudde som ger tillräckligt stöd och håller formen över tid.

Temperaturreglering

Temperaturreglering är en annan viktig faktor att tänka på när man väljer en knäkudde. Det handlar om hur väl kudden håller sig sval och bekväm under natten, särskilt för personer som lätt blir varma eller svettiga under sömnen.

De flesta knäkuddar är fyllda med minnesskum, som har en tendens att stänga in värme och göra kudden varm och obekväm att sova på. För att motverka detta tenderar tillverkarna att använda överdrag som är tillverkade av svalkande, andningsbara tyger som hjälper till att hålla kudden sval.

Det är viktigt att välja en knäkudde som har god temperaturreglering, särskilt om du har en tendens att bli varm eller svettig under sömnen. En knäkudde som håller sig sval och bekväm kan bidra till att främja en god natts sömn och förhindra störningar som kan uppstå på grund av obehagliga temperaturer.

Genom att välja en knäkudde med ett överdrag som är tillverkat av svalkande, andningsbara tyger, kan du hjälpa till att reglera temperaturen och göra din sömn mer bekväm. Det är också en bra idé att läsa kundrecensioner och söka efter kuddar som har positiva omdömen när det gäller temperaturreglering för att hitta den kudde som passar dina personliga preferenser och behov.

Vanliga Frågor Om Knäkuddar

Kan man använda en vanlig kudde som knäkudde?

Om du undrar om du kan använda en vanlig kudde som en knäkudde är svaret ja, men det kanske inte är lika bekvämt som att använda en riktig knäkudde. En vanlig kudde är vanligtvis för tunn, för tjock eller för lång för att passa ordentligt mellan eller under knäna.

Knäkuddar är speciellt utformade för att passa mellan eller under knäna, vilket gör dem mer bekväma och lämpliga för detta ändamål. De är mindre och ofta ergonomiskt utformade för att passa mellan benen och ge rätt stöd och tryckavlastning.

Så även om du kan använda en vanlig kudde som en knäkudde, är det troligtvis inte den bästa lösningen för att få den mest bekväma sömnen. Att välja en knäkudde som är utformad för detta ändamål kan göra en stor skillnad för din sömnkomfort och hjälpa till att främja en god hälsa och välbefinnande.

Vad kostar en knäkudde?

De flesta knäkuddar kostar mellan 300 och 900 kr, men det finns också billigare alternativ som säljs för cirka 200 kr och dyrare alternativ som kan kosta över 1000 kr. Priset på en knäkudde beror på faktorer som storlek, material och varumärke.

Hur rengör jag en knäkudde?

Om du undrar hur du rengör en knäkudde är det bästa sättet att börja med att kontrollera om den har ett avtagbart och tvättbart överdrag. De flesta knäkuddar har ett sådant överdrag som kan tas bort för rengöring.

När det gäller tvättinstruktioner varierar de från produkt till produkt, så det är viktigt att noga läsa tillverkarens rekommendationer för att undvika att skada kudden. Vissa knäkuddsöverdrag kan tvättas i tvättmaskin, medan andra bör tvättas för hand.

Det är också viktigt att vara försiktig när man torkar en knäkudde, eftersom värme eller felaktig torkning kan skada kudden och göra garantin ogiltig. Att följa tillverkarens anvisningar noggrant kan hjälpa dig att hålla din knäkudde ren och fräsch utan att skada den.

Hur länge håller en knäkudde?

Om du undrar hur länge en knäkudde håller kan svaret variera beroende på märke, material och hur väl du tar hand om den. Generellt kan en knäkudde hålla i allt från ett år till flera år.

För att få en uppfattning om hur länge knäkuddar från olika märken brukar hålla kan det vara bra att läsa kundrecensioner och omdömen.

Det är också viktigt att ta hand om din knäkudde på rätt sätt för att maximera dess livslängd. Tvättbara och hypoallergena knäkuddar kan vanligtvis hålla sig hygieniska längre, så lösningar som dessa kan vara ett bra alternativ om du vill ha en knäkudde som varar länge.

Är knäkuddar justerbara?

Funderar du på om knäkuddar är justerbara? Svaret är att vissa, men inte alla, knäkuddar kan justeras efter dina preferenser.

För att ta reda på om en knäkudde är justerbar kan du läsa på förpackningen eller besöka tillverkarens webbplats. Justerbara knäkuddar har oftast en öppningsbar dragkedja och avtagbara delar som gör att du kan anpassa kudden efter dina behov.

Genom att justera kuddens innehåll kan du också anpassa dess fasthet och tjocklek, så att den ger optimal stöd och komfort. Det är värt att notera att inte alla knäkuddar är justerbara, så se till att läsa produktinformationen noga innan du köper en.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.