Bästa Säng ([year]): Bäst i Test

Skriven Av Stina Johansson  | Uppdaterad: 25 jul 2024

Att köpa en ny säng är ett stort beslut. Du kommer inte bara att investera i något som du (förhoppningsvis) kommer att ha i många år, utan du kommer också att lägga ner en hel del pengar i processen. Men du behöver faktiskt inte sälja sommarstugan för att hitta en fantastisk säng. Faktum är att det finns en uppsjö av prisvärda alternativ på nätet som är lika lyxiga, stödjande och sömnförändrande som de dyrare modellerna som du kan stöta på i ditt sökande.

För mig är nyckeln att ställa rätt frågor och ta reda på vilka modeller som ger dig absolut mest för pengarna. Är du osäker på var du ska börja? Ingen fara!

Vi har sammanställt våra favoritsängar per kategori nedan, så oavsett vilken typ av säng du söker kommer du garanterat att hitta en som känns som den perfekta sängen.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa sängen på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Sängarna Är:

 1. Emma Diamond Kontinentalsäng - Bäst i Test Säng
 2. Ekens Entré Kontinentalsäng - Näst Bäst i Test Säng
 3. Säng Sunnernäs - Bästa Kontinentalsäng
 4. Jensen Ambassadör Ramsäng - Bästa Ramsäng
 5. Säng Stenslund - Bästa Ställbara Säng
 6. Emma Säng - Bästa Billiga Säng
 7. Tempur Promise - Bästa Tempur Säng
 8. Hilding Original Kontinentalsäng - Bästa 120 Säng
 9. Emma Signature - Bästa Memory Foam Säng
 10. Ramsäng Iggenäs - Bästa 90 Enkeläng
 11. Sängfabriken Smart Kontinentalsäng - Bästa Säng Med Förvaring
 12. Bolmen Kontinentalsäng - Bästa Säng Med Sängkläder
 13. Hästens Maranga Kontinentalsäng - Bästa Lyxiga Säng
 14. Dream Kontinentalsäng Komplett - Bästa 180 Säng
 15. Ikea Skotterud - Bästa Ikea Säng
 16. Sängskåp Compact Living - Bästa Sängskåp

1. Emma Diamond Kontinentalsäng
Bäst i Test Säng

Madrasstyp: Kombimadrass

Storlekar: 140x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Personer som letar efter en riktigt bekväm kontinentalsäng
 2. Dig som vill ha en premiumsäng till ett rimligt pris

Fördelar:

 • Fantastiskt bekväm Emma bäddmadrass Diamond
 • Grymt stöd och tryckavlastning
 • Stilren och minimalistisk design i snygga färger
 • Bra temperaturreglering
 • Enkel och smidig att montera ihop

Nackdelar:

 • Kan inte anpassa fastheten av sängen för par med olika behov

SammanfattningEmma Diamond Kontinentalsäng är vår testvinnare, då du får premiumkvalité till samma pris som många andar budgetalternativ på marknaden. Även då du inte kan anpassa fastheten utifrån dina behov är Emma Diamond madrassen ett medelfast alternativ som uppskattas av de flesta, mycket tack vare dess formbara tryckavlastning och bekvämlighet.

Emma Diamond Kontinentalsäng är verkligen en fantastisk produkt som imponerade på oss med dess höga kvalitet och bekvämlighet. Med dess bekväma madrass, och testvinnare Emma Diamond och medelfasta fasthet, är den lämplig för de flesta som söker en riktigt bekväm säng. Du kan läsa vår fulla recension av madrassen Emma Diamond här.

En av de mest imponerande fördelarna med Emma Diamond sängen är dess fantastiska stöd och tryckavlastning. Den formar sig efter kroppen och avlastar trycket på de mest känsliga områdena. Dessutom är den utrustad med en temperaturregleringsteknik som hjälper till att hålla dig sval och bekväm under natten.

Vi gillar också sängens minimalistiska design som kommer i snygga färger. Detta ger sängen en stilren look som skulle passa in i de flesta sovrum. Dessutom är sängen enkel att montera ihop och inkluderar en sängstomme, sänggavel och madrass för en komplett uppsättning.

Det enda nackdelen vi kan hitta med Emma Diamond Kontinentalsäng är att fastheten inte kan anpassas för par med olika behov. Men med dess medelfasta fasthet, tror vi att detta inte kommer att vara ett problem för de flesta.

Sammanfattningsvis rekommenderar vi starkt Emma Diamond Kontinentalsäng för de som söker en riktigt bekväm säng till ett rimligt pris. Dess kombimadrass, formbara tryckavlastning, temperaturreglering och minimalistiska design gör det till en toppval för de flesta.

Emma Diamond Kontinentalsäng


2. Ekens Entré Kontinentalsäng
Näst Bäst i Test Säng

Madrasstyp: Pocketresårmadras

Storlekar: 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel, Medelfast, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Unge par som letar efter en första prisvärd säng
 2. Par som allmänt letar efter ett bra alternativ till ett bra pris

Fördelar:

 • Bekväm dubbelsäng till grymt pris
 • Mycket bekväm tack vare bekväm bäddmadrass Fastex Quilt
 • Följsam pocketfjädring med bra tryckavlastning
 • Hög kvalitetsram som är mycket stabil
 • Modern och stilsäker design

Nackdelar:

 • Inte särskilt starkt kantstöd

SammanfattningEkens Entré Kontinentalsäng är en kvalitetssäng rakt igen, men i samma pris som andra budgetalternativ. Detta gör det till ett utmärkt pris för par och individer som letar efter en funktionell och bekväm dubbelsäng på en tajtare budget. Som ett förstaköp som nyblivet par är det ett perfekt alternativ.

Ekens Entré Kontinentalsäng är en utmärkt val för par och individer som söker en bekväm dubbelsäng till ett överkomligt pris. Sängen har en modern och stilsäker design som skulle passa in i de flesta sovrum. Den är tillgänglig i flera storlekar och fastheter, vilket gör den anpassningsbar efter dina behov och preferenser.

En av de mest imponerande fördelarna med Ekens Entré Kontinentalsäng är dess bekväma bäddmadrass Fastex Quilt, som ger en skön och avslappnande vila för kroppen. Den följsamma pocketfjädringen och de stabila underbäddarna ger också en bra tryckavlastning och komfort.

Sängen är byggd med hög kvalitetsmaterial och är handgjord av erfarna sängbyggare, vilket gör den mycket stabil och pålitlig. Men det är värt att notera att kantstödet inte är särskilt starkt, så detta kan vara en nackdel för vissa.

Sammanfattningsvis är Ekens Entré Kontinentalsäng en utmärkt säng som är prisvärd och tillräckligt bekväm för de flesta. Med sin moderna design, kvalitetsmaterial och tillgänglighet i olika storlekar och fastheter, skulle det vara ett perfekt val för unga par eller de som letar efter en bekväm säng till ett överkomligt pris.

Ekens Entré Kontinentalsäng


3. Säng Sunnernäs
Bästa Kontinentalsäng

Madrass: Pocketresårmadrass

Storlekar: 160x200, 180x200, 210x200 cm

Fasthet: Mjuk, Medel, Fast, Extra Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Sidosovare
 2. Större eller äldre personer som vill ha ett följsamt och tryckavlastande stöd

Fördelar:

 • Mjuk och skön bäddmadrass Lina
 • Kraftig ram för ökad stabilitet och hållbarhet
 • Bekväm hotellkänsla tack vare det flexibla zonsystemet
 • Hög och enkel att komma ur på morgonen
 • Stilren och simpel design

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ
 • Ingen sänggavel

SammanfattningSäng Sunnernäs är en favorit för sidosovare som har breda axlar eller större byst, tack vare det bekväma zonsystemet Duozon. Här har du ett alternativ som förser dig med grymt stöd oavsett kroppsform.

Säng Sunnernäs är en fantastisk säng som riktar sig till sidosovare, särskilt de med breda axlar eller större byst. Dess zonsystem Duozon ger en mjukare zon för axlarna och ger en avlastning där det behövs som följer kroppens konturer. Detta är verkligen en bekväm säng som ger grymt stöd oavsett kroppsform.

En av de mest imponerande fördelarna med Säng Sunnernäs är dess mjuka och sköna bäddmadrass Lina, som ger en riktigt fluffig känsla. Sängen är utrustad med en kraftig ram för ökad stabilitet och hållbarhet, och ger en bekväm hotellkänsla tack vare det flexibla zonsystemet. Det är också en hög och enkel säng att komma ur på morgonen, vilket är en stor fördel för många.

Designen på Säng Sunnernäs är stilren och simpel, vilket skulle passa de flesta sovrum. Men det är värt att notera att denna säng är ett dyrare alternativ och saknar en sänggavel.

Sammanfattningsvis rekommenderar vi starkt Säng Sunnernäs för de som söker en bekväm säng med ett flexibelt zonsystem som ger avlastning och skön vila för kroppen. Dess höga kvalitet och hållbarhet gör det till en utmärkt långsiktig investering för din sömnkvalitet.

Säng Sunnernäs


4. Jensen Ambassadör Ramsäng
Bästa Ramsäng

Madrass: Resårmadrass

Storlek: 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 140x200, 160x200, 180x200, 180x210, 210x200, 210x210 cm

Fasthet: Medel, Medel/fast, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Par som letar efter en dubbelsäng med hög komfort
 2. Par som letar efter en bra madrass som sköter viktfördelningen effektivt

Fördelar:

 • Bra viktfördelning och rörelseisolering när två personer ligger på madrassen
 • Lyxigt alternativ med skön hotellkänsla
 • Kan väljas med vårt toppval av bäddmadrass Softex Trens
 • Mycket snygg design med moderna färgval

Nackdelar:

 • Dyrt alternativ
 • Också lite åt det fastare hållet vilket kan kännas av lättare personer

SammanfattningJensen Ambassadör är en ramsäng inom premiumsegmentet som verkligen levererar upp och över våra förhoppningar. Med en fantastiskt snygg design passar den in väl i det modern hemmet, och förser dig med den bekvämlighet och stöd du behöver. Vi fann det extra intressant för par där ena parten är tyngre än den andra.

Jensen Ambassadör Ramsäng är en lyxig säng som riktar sig till par som söker en dubbelsäng med hög komfort. Madrassen ger bra viktfördelning och rörelseisolering när två personer ligger på den, vilket är en stor fördel för par som delar säng. Det är verkligen ett lyxigt alternativ med en skön hotellkänsla som ger en fantastisk sömnupplevelse.

En av de mest imponerande fördelarna med Jensen Ambassadör Ramsäng är möjligheten att välja Softex Trens som toppval av bäddmadrass, vilket ger en extra skön och bekväm vila för kroppen. Sängen har också en mycket snygg design med moderna färgval, vilket gör den till en vacker möbel som passar in i de flesta hem.

Jensen Ambassadör Ramsäng är verkligen ett premiumalternativ inom sängsegmentet och kan vara en dyr investering för vissa. Det är också värt att notera att den är lite åt det fastare hållet, vilket kan kännas av lättare personer.

Sammanfattningsvis, rekommenderar vi starkt Jensen Ambassadör Ramsäng för de som söker en premiumsäng med hög komfort och skön hotellkänsla. Dess bra viktfördelning och rörelseisolering gör det till ett utmärkt val för par som delar säng, och dess snygga design gör det till en vacker möbel som passar in i de flesta hem.

Jensen Ambassadör Ramsäng


5. Säng Stenslund
Bästa Ställbara Säng

Madrass: Pocketresårmadrass

Storlekar: 90x200, 90x210. 105x200, 105x210

Fasthet: Mjuk, Medel, Hård

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Individer som letar efter en bekväm ställbar säng
 2. Individer som leder av ledsmärtor
 3. Par med olika fastighetspreferenser

Fördelar:

 • Extremt bekväm med 11 olika zoner som följer kroppen
 • Bra stöd för midja, höft och rygg
 • Dubbla resårer och ställbar botten
 • Mycket hållbar konstruktion
 • Allergivänligt och värmeavvisande material
 • Smidig justering med trådlös fjärrkontroll eller mobilapp

Nackdelar:

 • Dyrt alternativ
 • Antiglidskyddet som medföljer fungerar inte optimalt

SammanfattningSäng Stenslund är vinnare i vårt test över de bästa ställbara sängarna som ett högkvalitativt och användarvänligt alternativ som passar in hos de flesta, och som täcker majoriteten av behov. Vi gillade verkligen dess stödjande och anpassningsbara möjligheter och smidiga hantering.

Säng Stenslund är en ställbar säng som verkligen håller vad den lovar. Med 11 zoner som följer kroppen ger den extremt bekvämt stöd för midja, höft och rygg vilket gör att den passar särskilt bra för personer som lider av ledsmärtor. Sängen har också en dubbel resårbotten som ger en skön följsamhet och stöd, samtidigt som den justerbara botten ger en extra flexibilitet.

Sängen är byggd för att hålla länge och har en hållbar konstruktion med allergivänligt och värmeavvisande material. Detta gör att du kan njuta av en god natts sömn utan att behöva oroa dig för allergiska reaktioner eller svettningar.

En annan fördel med Säng Stenslund är dess smidiga justeringsmöjligheter. Du kan enkelt justera sängens stöd med en trådlös fjärrkontroll eller mobilapp, vilket gör att du kan hitta den perfekta fastheten för dina behov. Detta gör också att sängen passar utmärkt för par som har olika preferenser när det gäller fasthet.

Det finns dock några nackdelar med Säng Stenslund. För det första är det ett dyrt alternativ vilket kan avskräcka vissa konsumenter. För det andra fungerar antiglidskyddet som medföljer inte optimalt vilket kan leda till att sängen kan glida runt lite.

Sammanfattningsvis är Säng Stenslund en högkvalitativ ställbar säng som passar bra för individer som letar efter en bekväm och anpassningsbar säng. Dess smidiga justeringsmöjligheter och hållbara konstruktion gör det till ett värdefullt alternativ för de som vill investera i sin sömnkvalitet.

Säng Stenslund


6. Emma Säng
Bäst i Test Billig Dubbelsäng

Storlekar: 140x200, 160x200, 180x200 cm

Madrass: Memoryskum/skummadrass

Fasthet: Medel

Vem Det Passar Bäst För:

De som letar efter en högpresterande och bekväm säng till ett lågt pris

Budgetmedvetna köpare

Fördelar:

 • Fantastisk bekvämlighet och kan välja mellan testvinnande resårmadrass och skummadrass
 • Mycket bra stöd och tryckavlastning
 • Robust och stabil konstruktion med bra hållbarhet
 • Simpel och stilren design med snygg sänggavel
 • Smart förvaring längs med sidan av sängramen
 • Mycket prisvärd för dess komfort

Nackdelar:

 • Finns endast som dubbelsäng
 • Lite dyrare alternativ inom detta prissegment

SammanfattningEmma Säng är i vår mening en solklar vinnare i vårt test över de bästa billiga sängarna på marknaden. Här får du en otroligt bekväm, stödjande och robust dubbelsäng till ett mycket lågt pris i jämförelse med modeller av samma kvalité.

Emma Säng är verkligen ett utmärkt val för den som söker en billig men ändå högpresterande dubbelsäng. Sängen är mycket bekväm och kan fås med antingen en testvinnande resårmadrass eller en skummadrass, båda med fantastiskt stöd och tryckavlastning.

Konstruktionen är robust och stabil med bra hållbarhet och sängen har också smart förvaring längs sidan av sängramen. Designen är simpel och stilren med en snygg sänggavel.

Det enda negativa med Emma Säng är att den bara finns som dubbelsäng och att den kan vara lite dyrare än andra alternativ inom samma prissegment. Men samtidigt är den fortfarande mycket prisvärd för dess komfort och kvalitet.

Vi rekommenderar definitivt Emma Säng till de som söker en högpresterande och bekväm säng till ett lågt pris och till budgetmedvetna köpare som inte vill kompromissa med kvaliteten.


7. Tempur Promise
Bästa Tempursäng

Madrass: Tempur/Memory foam

Storlek: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 180x200, 180x210 cm

Fasthet: Fast, medelfast och mjuk

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Individer eller par som letar efter en skön madrass i memoryskum med bra stöd och tryckavlastning
 2. Äldre individer som lider av ledbesvär eller smärta

Fördelar:

 • Flerlagerskonstruktion med fantastiskt stöd och tryckavlastning
 • Bra rörelseisolering vilket innebär att man inte känner av partnerns rörelser under natten
 • Prisvärt Tempuralterantiv
 • Mångsidig konstruktion med en bra fastighetsgrad för de flesta individer
 • Bra kantstöd

Nackdelar:

 • Inte särskilt bra andningsförmåga eller temperaturkontroll

SammanfattningTempur Promise är Tempursängen som förser dig med en fantastisk känsla blandad med stödjande tempurmadrasser som anpassar sig efter din kroppsvikt. För priset är det också en av Tempurs mest kostnadseffektiva sänglösningar.

Tempur Promise är utan tvekan en av de bästa Tempursängarna på marknaden idag. Med en flerlagerskonstruktion i tempurmaterial som ger fantastiskt stöd och tryckavlastning är denna madrass ett utmärkt val för alla som söker en bekväm sömnupplevelse. Dessutom ger den bra rörelseisolering vilket betyder att du inte kommer att känna av din partners rörelser under natten.

En annan fördel med Tempur Promise är att den är prisvärd jämfört med många andra Tempursängar på marknaden. Dess mångsidiga konstruktion gör att den passar de flesta individer och du kan välja mellan fast, medelfast eller mjuk fasthet beroende på dina preferenser. Det finns också bra kantstöd som gör att du inte ramlar av sängen.

Tyvärr har Tempur Promise en nackdel som är vanlig för memory foam madrasser, nämligen att den inte har bra andningsförmåga eller temperaturkontroll. Detta kan göra att sängen känns varm under natten.

Sammanfattningsvis är Tempur Promise en högkvalitativ madrass som ger fantastisk komfort och stöd för en god natts sömn. Om du är på jakt efter en Tempursäng som passar din budget och ger bra värde för pengarna är detta ett utmärkt val.

Tempur Promise


Madrass: Pocketresårmadrass

Storlekar: 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel Medel/Fast, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

Prismedvetna shoppare

Tyngre individer som behöver en fastare kontinentalsäng

Fördelar:

 • Bra avlastning och komfort tack vare Harmony Original Bäddmadrass (kan beställas utan)
 • Högkvaliativ och hållbar kosntruktion
 • Mycket prisvärd
 • Smidig avtagbar klädsel som kan tvättas

Nackdelar:

 • Inte samma premiumkänsla som dyrare alternativ
 • Bäddmadrassen tenderar att glida lite

SammanfattningHilding Original Kontinentalsäng är en mycket högkvalitativ kontinentalsäng som kostar hälften så mycket som många av de dyrare alternativen. Men trots det får du bra komfort och stöd.

Hilding Original Kontinentalsäng är ett utmärkt val för dig som söker en prisvärd kontinentalsäng med bra komfort och hållbarhet. Madrassen består av pocketresårer som ger en skön och stödjande sovupplevelse, och tack vare den avtagbara klädseln är det enkelt att hålla sängen ren och fräsch.

En fördel med Hilding Original Kontinentalsäng är dess Harmony Original bäddmadrass som ger extra avlastning och komfort. Men om du föredrar en fastare känsla kan du välja att beställa sängen utan bäddmadrass. Sängen är också tillgänglig i flera storlekar och fastheter, så du kan hitta en som passar dina specifika behov.

En annan fördel med Hilding Original Kontinentalsäng är dess hållbara konstruktion som säkerställer att sängen håller länge. Det är också en mycket prisvärd säng, vilket gör den till ett utmärkt val för prismedvetna kunder som inte vill kompromissa på kvaliteten.

En nackdel med sängen är att den kanske inte ger samma premiumkänsla som dyrare alternativ på marknaden. Dessutom kan bäddmadrassen glida lite, vilket kan vara irriterande för vissa användare.

Sammanfattningsvis, om du söker en högkvalitativ kontinentalsäng till ett överkomligt pris är Hilding Original Kontinentalsäng ett utmärkt val. Med en bekväm pocketresårmadrass, avtagbar klädsel och en extra Harmony Original bäddmadrass, erbjuder denna säng en fantastisk kombination av komfort, hållbarhet och prisvärdhet.

Hilding Original Kontinentalsäng


9. Emma Signature
Bästa Memory Foam Säng

Madrass: Memoryskum

Storlekar: 140x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Personer som letar efter en skräddarsydd kontinentalsäng
 2. Individer eller par som letar efter ett fantastiskt allround alternativ

Fördelar:

 • Skräddarsys på beställning - du väljer färg, ben, och bäddmadrass
 • Kan ta vår testvinnande Emma Diamond bäddmadrass
 • Stödjande och bra tryckavlastning
 • Bra andningsförmåga

Nackdelar:

 • Dyrt alternativ
 • Kan inte anpassa fastheten

SammanfattningEmma Signature är Emmas andra kontinentalsäng, som helt skräddarsys efter din beställning så att du kan få en kontinentalsmak som faller dig i smaken: Med en otroligt bekväm Emma Bäddmadrass får du maximal komfort och lyxkänsla.

Emma Signature är en av de mest mångsidiga kontinentalsängarna på marknaden idag, där du kan skräddarsy den helt efter dina behov och önskemål. Du kan välja mellan olika färger, ben och bäddmadrasser, inklusive den testvinnande Emma Diamond bäddmadrassen.

Sängen ger en bra tryckavlastning och stöd, vilket är viktigt för att undvika ledsmärta och ryggproblem. Madrassen i memoryskum ger också en bra andningsförmåga och hjälper till att hålla dig sval under natten.

Tyvärr är Emma Signature en av de dyrare kontinentalsängarna på marknaden, men det kan vara värt priset om du vill ha en skräddarsydd säng som ger maximal komfort och lyxkänsla. Enda nackdelen är att du inte kan anpassa fastheten efter dina preferenser.

Sammanfattningsvis är Emma Signature ett utmärkt alternativ för de som söker en kontinentalsäng med hög kvalitet och mångsidighet.

Emma Signature


10. Ramsäng Iggenäs
Bästa 90 Enkelsäng

Madrass: Resårmadrass

Storlek: 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel, Fast, Extra Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Personer som letar efter en bekväm enkelsäng
 2. Perfekt för barn och växande tonåringar

Fördelar:

 • RIktigt hög komfort med toppval Lina bäddmadrass
 • Bra tryckavlastning runt axlar, höft och rygg
 • Bra stöd från Duozon
 • Relativt prisvärd för kvalitén

Nackdelar:

 • Finns inte som dubbelsäng

SammanfattningRamsäng Iggenäs är den perfekta prisvärda enkelsängen om du är på marknaden för en ramsäng. Med fantastisk komfort och bra stöd är det ett perfekt alternativ för barn, växande tonåringar, men även vuxna.

Ramsäng Iggenäs är en högkvalitativ enkelsäng som verkligen ger valuta för pengarna. Med en robust resårmadrass och en toppval Lina bäddmadrass erbjuder sängen en fantastisk komfort och bra tryckavlastning runt axlar, höft och rygg. Duozon ger också bra stöd för kroppen och följer kroppens konturer för att ge en bekväm sovupplevelse.

Sängen finns i storlekarna 160x200 och 180x200 cm, vilket gör den till ett utmärkt val för enkla sovrum eller mindre utrymmen. En av de få nackdelarna med denna säng är att den inte finns som dubbelsäng, vilket kan vara en begränsning för par som letar efter en ramsäng.

Sammanfattningsvis är Ramsäng Iggenäs ett utmärkt val för alla som letar efter en högkvalitativ enkelsäng med fantastisk komfort och bra stöd till ett överkomligt pris. Sängen är ett utmärkt val för barn, växande tonåringar och vuxna som vill ha en bekväm och hållbar säng utan att behöva spendera för mycket pengar.

Ramsäng Iggenäs


11. Sängfabriken Smart Kontinentalsäng
Bästa Säng Med Förvaring

Madrass: Resårmadrass

Storlekar: 120x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel Medel/fast, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en smart förvaringslösning i sin kontinentalsäng
 2. Personer som vill ha "osynlig" förvaring

Fördelar:

 • Mycket smidig förvaring med lycka som enkelt kan öppnas och stängas åt sidorna
 • Kan kombinera hårdheter
 • Bra bekvämlighet för priset tack vare robust kallskumsmadrass med pocketfjädrar
 • Kommer med en snygg knappgavel

Nackdelar:

 • Sämre sovkomfort än klassiska kontinentalsängar

SammanfattningSängfabriken Smart Kontinentalsäng är den perfekta kontinentalsängen att ha i ett extrarum eller liknande, där du också behöver utrymme för förvaring. Allt detta, samt en bra sovkomfort, får du för ett mycket lågt pris.

Sängfabriken Smart Kontinentalsäng är en perfekt lösning för de som letar efter en kontinentalsäng med smart förvaring. Denna säng har en lyftbar madrass som enkelt kan öppnas och stängas åt sidorna, vilket ger dig möjlighet att förvara dina saker på ett enkelt och smidigt sätt. Förvaringen är "osynlig" och kan inte ses från utsidan av sängen, vilket gör den idealisk för att hålla dina saker organiserade och utom synhåll.

Sängen kommer i tre olika fastheter, med en robust kallskumsmadrass och pocketfjädrar som ger bra bekvämlighet för priset. Det är också möjligt att kombinera olika hårdheter, vilket ger en mer anpassningsbar lösning för par.

En snygg knappgavel följer också med sängen, vilket ger en extra touch av elegans och stil. Nackdelen med denna säng är dock att sovkomforten är sämre än med klassiska kontinentalsängar.

Sammanfattningsvis är Sängfabriken Smart Kontinentalsäng en idealisk lösning för de som söker en kontinentalsäng med smart förvaring. Trots dess något sämre sovkomfort än andra kontinentalsängar, är detta ett mycket prisvärt alternativ för de som vill ha en bekväm säng med bra förvaringsmöjligheter.

Sängfabriken Smart Kontinentalsäng


12. Bolmen Kontinentalsäng
Bästa Säng Med Sängkläder

Madrass: Pocketresårmadrass

Storlekar: 120x200, 120x210, 140x200, 160x200, 180x200, 180x210, 210x200, 210x210 cm

Fasthet: Mjuk, Mjuk/medel, Medel, Medel/Fast, Fast, Extra Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter ett prisvärt sängpaket med sängkläder

Fördelar:

 • Mycket bekväm säng med bra komfort i många olika storlekar
 • Kommer med kuddar, täcken, örngot, påslakan, resårlakan och madrasskydd i bra kvalité
 • Bra komfortstöd från den tjocka pocketresårmadrassen
 • Riktigt snyggt sängklädespaket med handquiltad sänggavel

Nackdelar:

 • Inte samma premiumkänsla som dyrare alternativ
 • Känner av din partners

SammanfattningBolmen Kontinentalsäng är för dig som letar efter ett fullständigt sängpaket komplett med alla sängkläder du behöver. Allt detta får du tillsammans med en bekväm och stödjande säng till ett mycket bra pris.

Bolmen Kontinentalsäng är en prisvärd säng som kommer med ett komplett sängklädespaket. Detta gör den till ett utmärkt val för den som vill ha en bekväm säng med allt man behöver. Sängen finns i många olika storlekar och fastheter, vilket ger möjlighet att hitta en som passar just dig.

Den handquiltade sänggaveln ger en snygg look som kompletterar sängen och sängkläderna på ett mycket elegant sätt. Pocketresårmadrassen ger också bra stöd och tryckavlastning, vilket gör att man sover bekvämt hela natten.

En nackdel med sängen är att den inte har samma premiumkänsla som dyrare alternativ. Dessutom kan man känna av sin partners rörelser under natten, vilket kan vara störande för vissa personer.

Sammanfattningsvis är Bolmen Kontinentalsäng en mycket prisvärd säng som kommer med ett komplett sängklädespaket. Med en bekväm pocketresårmadrass och snygg handquiltad sänggavel är detta ett utmärkt val för den som vill ha allt i ett.

Bolmen Kontinentalsäng


13. Hästens Maranga Kontinentalsäng
Bästa Lyxiga Säng

Madrass: Pocketresårmadrass

Storlekar: 80x200, 80x210, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 140x200, 140x210, 160x200, 180x200, 180x210, 210x200, 210x210 cm

Fasthet: Medel, Medel/Fast, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Dig som letar efter en säng i bästa möjliga kvalité

Fördelar:

 • Extremt bekväm med viktlös känsla
 • Unik tillverkningsprocess som resulterar i bra stöd runt hela äsngen ,inklusive kanter
 • Fastare känsla som bidrar till god tryckavlastning för stela eller onda muskler och leder
 • Högkvalitativ konstruktion med mycket bra hållbarhet

Nackdelar:

 • Mycket dyr

SammanfattningHästens Maranga Kontinentalsäng är sängen för dig som letar efter det där lilla extra, och är inte rädd för att spendera lite extra för att få det. Hästens sängar går inte att konkurrera med när det kommer till sovkomfort, och Maranga är verkligen en av deras bästa sängar.

Hästens Maranga Kontinentalsäng är en av de mest exklusiva och lyxiga sängarna på marknaden. Med en unik tillverkningsprocess som tar många timmar att slutföra, är Maranga den ultimata sängen för den kräsna kunden som vill ha det allra bästa.

Den pocketresårmadrassen ger en fastare känsla som ger god tryckavlastning för stela eller onda muskler och leder. Sängen ger en viktlös känsla och har utmärkt stöd runt hela sängen, inklusive kanterna. Konstruktionen är högkvalitativ och mycket hållbar.

Med en relativt hög prislapp är denna säng inte för alla, men för dem som värdesätter kvalitet och komfort är Maranga en drömsäng. Med en mängd olika storlekar att välja mellan och en fasthet som kan anpassas efter dina önskemål, är Hästens Maranga Kontinentalsäng en av de bästa sängarna på marknaden för lyx och komfort.

Hästens Maranga Kontinentalsäng


Madrass: Pocketresårmadrass

Storlekar: 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel, Medel/Fast, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Par som letar efter en mycket prisvärd dubbelsäng

Fördelar:

 • Otroligt skön säng att sova i med lyxig hotellkänsla
 • Mycket prisvärd
 • Bra höjd som är enkel att komma ur och bädda
 • Bra tryckavlastning med 7-zonsindelning
 • Kan välja till bra vattentätt madrasskydd

ckdelar:

 • Inte den bästa hållbarheten i jämförelse med dyrare alternativ
 • Kan upplevas lite hård för vissa

SammanfattningDream Kontinentalsäng Komplett är ett bra och billigt alternativ för personer eller par som letar efter ett bekväm uppgradering av deras nuvarande säng. Mycket värde för pengarna är ett bra sätt att förklara denna dubbelsäng på.

Dream Kontinentalsäng Komplett är ett fantastiskt alternativ för par som söker efter en bekväm och prisvärd dubbelsäng. Sängen ger en lyxig hotellkänsla som garanterat kommer att höja ditt sovrum till en ny nivå.

Med en 7-zonsindelning erbjuder Dream Kontinentalsäng Komplett en optimal tryckavlastning, vilket gör att du kan sova på ett bekvämt sätt hela natten. Dessutom är sängen lätt att komma i och ur tack vare dess höjd, vilket underlättar vid bäddning och städning.

Dream Kontinentalsäng Komplett finns i två olika fastheter, vilket gör att du kan välja den som passar din personliga smak och behov. Dock kan vissa uppleva sängen som lite för hård.

Tyvärr har Dream Kontinentalsäng Komplett inte samma hållbarhet som dyrare alternativ, men för dess pris är det ett utmärkt val. Det finns också möjlighet att lägga till ett vattentätt madrasskydd för extra skydd och en längre livslängd.

Sammanfattningsvis är Dream Kontinentalsäng Komplett en fantastisk dubbelsäng som erbjuder hög komfort till ett mycket överkomligt pris.

Dream Kontinentalsäng Komplett


15. Ikea Skotterud
Bästa Ikea Säng

Madrass: Resårmadrass

Storlekar: 160x200, 180x200, 180x220 cm

Fasthet: Medel, Medel/Fast, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en billig Ikea-säng

Fördelar:

 • Extremt prisvärd
 • Enkel och smidig att montera uppp - behöver bara ben och bäddmadrass
 • Relativt bra stöd och tryckavlastning för priset

Nackdelar:

 • Inte samma höga kvalité som dyrare sängar
 • Kan upplevas hård

SammanfattningIkea Skotterud är enligt oss den bästa Ikea-sängen. Mycket likt andra Ikea-sängar är det en relativt välfungerad och bekväm säng till ett fantastiskt bra pris, men det är självklart inte samma höga kvalité som du får när du betalar mer för varumärken som fokuserar mer på kvalitén av sängen.

Ikea Skotterud är en av de bästa sängarna på Ikea, enligt våra tester. Det är en säng med en resårmadrass, tillgänglig i storlekarna 160x200, 180x200 och 180x220 cm, och fastheten kan väljas i medel, medel/fast och fast.

En av de största fördelarna med Ikea Skotterud är det låga priset, som är mycket prisvärt för vad du får. Dessutom är den enkel att montera upp, och du behöver bara ben och en bäddmadrass.

Sängen ger relativt bra stöd och tryckavlastning för priset, men det är självklart inte samma höga kvalité som du får när du betalar mer för varumärken som fokuserar mer på kvalitén av sängen.

En av nackdelarna med Ikea Skotterud är att den inte är lika högkvalitativ som dyrare alternativ och kan upplevas som hård. Men om du är på jakt efter en prisvärd säng och inte vill spendera för mycket pengar, är Ikea Skotterud definitivt ett bra alternativ att överväga.

Ikea Skotterud


16. Sängskåp Compact Living
Bästa Sängskåp

Madrass: Skummadrass

Sängstorlek: 140x200 cm

Fasthet: Medel

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en helt osynlig sänglösning för mindre utrymmen

Fördelar:

 • Praktiskt och ytsparande lösning som är enkel att använda
 • Bra kompakt storlek
 • Prisvärt alternativ
 • Modern & stilren design som finns i flera olika färger

Nackdelar:

 • Kan vara lite krånglig att installera

Sammanfattning: Sängskåp Compact Living är ett riktigt praktiskt och smidigt sängskåp som vi tror skulle passa väl in hos de flesta. Men en modern och diskret design är den näst intill osynlig då den inte använd, men genom att ta ner sängen på ett smidigt sätt har du en bekväm och praktisk sänglösning.

Sängskåp Compact Living är en fantastisk sänglösning för mindre utrymmen där utrymmesbesparing är avgörande. Sängskåpet är enkelt att använda och tar upp minimalt med plats när sängen inte används. Det finns i flera olika färger och dess moderna och stilrena design kommer att passa in i de flesta hem.

Trots att sängen är enklare än traditionella sängar ger den fortfarande bra komfort tack vare sin skummadrass med medelhårdhet. Sängen är också mycket prisvärd, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för de som söker en budgetvänlig sänglösning.

Den enda nackdelen med Sängskåp Compact Living är att den kan vara lite krånglig att installera. Men när sängskåpet väl är på plats är det en praktisk och bekväm sänglösning som är enkel att använda och tar upp minimalt med utrymme.

Sängskåp Compact Living


Säng - Köpguide

Att definiera den perfekta madrassen är extremt subjektivt. Varje person har sin egen uppfattning om den perfekta fasthetsgraden. Optimalt stöd och studs kan bero på en persons sovposition och kroppsvikt. Den rätta sängen kan också variera beroende på om någon delar säng, om de sover varmt och naturligtvis deras budget.

Med tanke på alla dessa faktorer är det omöjligt att säga att det finns en enda bästa madrass. Därför har vi delat upp våra bästa tips i enskilda kategorier så att du kan hitta de bästa satsningarna bland specifika madrassstyper och aspekter av madrassens prestanda.

För en djupgående titt på hur man väljer en madrass, besök vår guide här. Vi har också all information du kan behöva när du lär dig en madrass i vårt avsnitt om madrassinformation.

Typ Av Säng

En av de första sakerna att tänka på när du väljer säng är vilken typ av säng du är ute efter, och då menar vi specifikt om du är ute efter exempelvis en kontinentalsäng, ramsäng eller en ställbar säng. Här är de huvudsakliga typerna av sängar att välja mellan.

bästa kontinentalsängar alternativ

Kontinentalsäng

En kontinentalsäng är en lyxigare typ av säng som består av tre separata lager: en ram med ben, en madrass och en tjock bäddmadrass. Sängen är högre och bredare än andra sängar, vilket gör att den kan vara bekväm för personer som har svårt att stiga upp ur en lägre säng och ger mer utrymme att sträcka ut sig. Kontinentalsängar kan anpassas efter individuella behov genom att man kan välja olika fastheter på de olika lagren av madrassen.

Bäst För: De är perfekta för personer som söker högsta möjliga komfort och stöd under natten och kan vara ett utmärkt val för dem som vill läsa, titta på TV eller bara koppla av i sängen.

Sämst För: Nackdelarna inkluderar höga kostnader, storlek och vikt som kan göra det svårt att flytta eller placera i mindre sovrum och svårigheter att rengöra och underhålla.

Ramsäng

En ramsäng är en enkel säng som består av en ram och en madrass, och ibland en bäddmadrass. Den är oftast billigare än andra sängar och lätta att flytta.

Bäst För: Ramsängar rekommenderas för personer som söker en enkel och prisvärd säng som ändå ger en god natts sömn, men de kan vara mindre bekväma och mindre hållbara än andra sängtyper.

Sämst För: En annan typ av säng kan vara ett bättre alternativ för dem som vill ha en högkvalitativ sömnupplevelse med extra lager av stöd och komfort.

Ställbar Säng

En ställbar säng är en typ av säng som kan justeras till olika positioner för extra komfort och stöd.

Bäst För: Det är särskilt användbart för personer som lider av sömnapné, ryggsmärta, sura uppstötningar eller snarkning och kan förbättra cirkulationen och andningen genom att höja huvudet eller fotändan.

Sämst För: Ställbara sängar kan vara dyrare än andra typer av sängar och kan vara svåra att rengöra eller underhålla på grund av dess mekanism. Det rekommenderas för personer som söker en säng med extra anpassningsbarhet och komfort.

Bästa Typ Av Madrass

Majoriteten av de modeller som säljs idag faller inom en av fem kategorier: hybrid, innerspring, latex, luftmadrass och skum. Dessa kategorier är ganska konsekventa när det gäller allmän konstruktion och material. Varje enskild modell erbjuder dock en unik design och du kommer att märka betydande variationer inom varje madrastyp. I nästa avsnitt tar vi en närmare titt på varje madrasstyp.

avgasning sängar madrasser guide

Kombimadraser

Definition: En hybrid är en specialiserad typ av resårmadrass som består av komfortlager av minnesskum eller latex, tillsammans med en stödkärna av pocketspiraler. Även om det finns mjukare och fastare hybrider, har de flesta modeller som vi har testat en känsla som ligger mellan medium mjuk och medium fast.

Balanserad känsla: Vi tycker att hybridmadrasser erbjuder dämpning, konturering och tryckavlastning från bäddar med helt skum och latex i kombination med det starka stödet och den exceptionella andningsförmågan från innerfjädrar. Av denna anledning anser många att hybrider är den mest balanserade madrastypen. Även om den genomsnittliga hybriden kostar mellan 1 600 och 2 000 dollar har vi funnit att många hybridmodeller finns tillgängliga för mycket mindre.

Resårmadrasser

Definition: Den äldsta typen av madrass som fortfarande säljs i dag (och den billigaste) består av skummadrasser som ligger över stödkärnor av öppna bonnell-, offset- eller kontinuerliga trådspiraler. Våra testare beskriver innerfjädrar som något fasta och mycket följsamma, vilket ger en exceptionellt studsande yta.

Stabil kylning: Innerspringspiralskikt främjar stark luftcirkulation. När luften färdas genom madrassens inre reglerar den den totala temperaturen och hjälper dig att hålla dig bekväm. Och eftersom de flesta innerspiraler anpassar sig väldigt lite, upplever testarna mindre sjunkande och mer ytkylning. Innerfjädrar är vanligtvis ganska prisvärda, med en genomsnittlig prisnivå på 900-1 100 dollar.

Latexmadrasser

Definition: Latex, ett material som tillverkas av gummiträdets saft, är naturligt hållbart och elastiskt. Latexmadrasser har ofta en mycket lång livslängd jämfört med andra sängar. Materialet ger ytan en mycket följsam känsla. Latex är också andningsbart, vilket resulterar i betyg över genomsnittet i våra tester av temperaturneutralitet.

Lyhörd tryckavlastning: Latex anpassar sig efter dig för att vagga kroppen och lindra trycket. Materialets responsiva känsla förhindrar dock att du sjunker för mycket. Detta gör latexsängar till ett populärt val bland våra testare med tryckpunktsproblem som inte gillar den djupa kroppsvaggan från skum. Latexmadrasser kan vara något dyra med en genomsnittlig prispunkt på 1 600-2 000 dollar, men budgetmodeller finns i intervallet 800-1 200 dollar.

Skummadrasser

Definition: Skummadrasser kan byggas med komfortlager av polyskum eller memory foam. De som innehåller båda materialen i komfortsystemet kallas blandskumsmodeller. Stödkärnan är alltid tillverkad av polyskum med hög densitet, och täta övergångslager kan också ingå för att ge extra stöd åt den sovande.

Exceptionell konturering: Våra tester visar att minnesskum anpassar sig nära och jämnt efter den sovande för god viktfördelning, stöd för ryggraden och tryckavlastning i hela kroppen. Polyskum anpassar sig också, men lite sämre. Skummadrasser är i allmänhet billiga. Den genomsnittliga modellen kostar runt 10000-15000 kr, men många skumsängar finns för under 10000 eller mindre.

Fasthet

Fasthet är en avgörande faktor för en god natts sömn. Att välja rätt fasthetsnivå kan hjälpa till att undvika smärta och obehag under sömnen. Det finns tre huvudsakliga fasthetsnivåer att välja mellan - mjuk, medel och fast. Det är viktigt att tänka på din kroppsvikt och sömnposition när du väljer fasthet för din säng eller madrass. En för mjuk säng kan leda till att kroppen sjunker ner för mycket, vilket kan orsaka smärta i rygg och leder. Å andra sidan kan en för fast säng leda till tryckpunkter och obehag under sömnen.

Ram & Stabilitet

En stark och stabil sängram är avgörande för att säkerställa en bekväm sömnupplevelse. En ram som är för mjuk eller vinglig kan orsaka obehagliga rörelser och ljud under natten. Vi testar ramens stabilitet genom att applicera vikt på olika platser på sängen och mäta hur mycket den sjunker eller rör sig. En bra sängram bör hålla formen och stabiliteten under många års användning.

Rörelseisolering

Rörelseisolering innebär hur väl en säng kan minska störningar från rörelser och undvika att de överförs till ytan. Sängar med tjockare komfortlager tenderar att ha bättre rörelseisolering, vilket är fördelaktigt för de som störs ofta av sin partners rörelser. En seismograf används för att mäta rörelser över sängen genom att utföra en serie kroppsrörelser och viktnedgångar på madrassen.

Temperaturkontroll

När man tänker på att köpa en säng är det viktigt att ta hänsyn till temperaturreglering. En madrass som är temperaturreglerad ser till att du inte blir för varm eller för kall när du sover. Madrasser som är tillverkade av andningsbara material såsom bomull, ull, latex och spiraler är bra på att reglera temperaturen. För att bedöma temperaturreglering mäter vi temperaturen på madrassen när en sovande person ligger på den med hjälp av en värmepistol och registrerar den resulterande temperaturen och kylningstiden. Vi använder också en vattenflaska som värms upp till 37 grader för att kontrollera variationer i den sovande personens kroppstemperatur. Så, när du köper en säng, tänk på att välja en som har god temperaturreglering för att få en bekväm natts sömn.

Tryckavlastning

När du köper en säng eller madrass är det viktigt att tänka på tryckavlastning. En säng med god tryckavlastning minskar trycket på lederna och ger en bekvämare sömn. En madrass med ett tjockare komfortlager av minnesskum är vanligtvis mer tryckavlastande då det långsamt anpassar sig till kroppen. För att mäta tryckavlastning placeras en tryckkudde mellan den sovande och madrassen för att identifiera vilka delar av kroppen som utsätts för olika mycket tryck.

tryckavlasnting guide

Kantstöd

Stöd för kanten är en viktig faktor att tänka på när man köper en säng. Kantstöd hänvisar till sängens förmåga att bära vikt längs kanten av madrassen. Om sängen har stödjande kanter gör det det möjligt för den som sover att ligga närmare kanten och ökar sängens totala användbarhet. För att kontrollera kantens stöd, läggs vikt på sängens kant och mängden sjunkning mäts och registreras. Så, när du köper en säng, se till att du tar hänsyn till kantens stöd för att få en säng som ger dig stöd även längs kanterna.

Rörelsefrihet

När du ska köpa en säng är det viktigt att tänka på hur lätt det är att röra sig på madrassen. Om du vill ha möjlighet att byta position under natten utan begränsningar är det viktigt att välja en säng som presterar bra i kategorin "lätthet att röra sig". Sängar med följsam yta och höga betyg i rörelseglädje är att föredra om du vill undvika att känna dig instängd och begränsad. Testerna för rörelseglädje innebär att vi utför en serie kroppsrörelser och viktnedgångar på madrassen för att mäta hur madrassen reagerar och vad våra testare känner.

Sex

När du väljer en säng är det viktigt att tänka på hur du använder den, inklusive sex. Sängar som presterar bra i kategorier som rörelsefrihet, kantstöd och temperaturreglering brukar också vara bra för sex. För att mäta sexprestanda, bedömer vi sängarna utifrån fem kategorier: studs, följsamhet, ljud, temperaturkontroll och kantstöd. Detta kan hjälpa dig att hitta en säng som passar dina behov och förbättrar din totala upplevelse.’

Kroppsvikt

När du väljer en säng är det viktigt att ta hänsyn till din kroppsvikt eftersom det påverkar vilken fasthet du behöver. Men även din sömnposition och preferenser är avgörande faktorer, så det kan vara en bra idé att prova flera modeller för att hitta den mest bekväma känslan.

Avgasning

När du köper en säng eller madrass är det viktigt att tänka på avgasning, som är hur mycket lukt som sängen avger. Syntetiska material är mer benägna att avge lukt, vilket kan orsaka irritation. Det är därför viktigt att du överväger sängens VOC-utsläpp (flyktiga organiska föreningar) och vilka material som används. Vårt testteam använder både en VOC-mätare och subjektiva lukttester för att bedöma avgasning.

Vanliga Frågor Om Sängar

Behöver jag en ny säng?

Den allmänna tumregeln är att du bör byta madrass och säng ungefär vart sjunde år, även om vissa håller lite längre och andra betydligt kortare tid än så.

Signaler på att det kan vara dags att skaffa en ny säng eller madrass är bland annat att man sover dåligt och vaknar med värk, smärta eller stelhet. Att sova bättre i andra sängar och att inte sova lika djupt som du gjorde vid samma tid förra året bör också vara ett tecken på att du vaknar upp.

Resårmadrass eller skummadrass - vilken typ av madrass är bäst?

I stort sett kan madrasser delas upp i de som har eller inte har fjädrar(resår). De sistnämnda, som vanligtvis är tillverkade av skum, har blivit mycket populära under de senaste åren. Memoryskum gör ett bra jobb med att dämpa dina beniga utsprång och absorbera rörelser, men det kan ofta kännas varmare än en fjädrande madrass och kan mjukna när sängen värms upp.

När det gäller fjädermodeller tänker du troligen på traditionella pocketresårmadrasser, där fjädrarna är insydda i tygfickor och toppade med naturliga fyllningar som ull, bomull eller hampa. Dessa erbjuder vanligtvis bättre temperaturreglering än skummodeller, men kan vara benägna att drabbas av kroppsavtryck med tiden. Billigare madrasser med öppen spole och kontinuerlig spole bör undvikas eftersom de lätt överför rörelser i hela madrassen.

Slutligen hittar du många tillverkare som nu erbjuder "kombimadrasser", som använder en kombination av pocketfjädrar och skum eller andra syntetiska material. Syftet med dessa är att kombinera fjäderns överlägsna luftflöde med skummets utmärkta dämpande egenskaper, men på det hela taget kan dessa fortfarande kännas varmare än en traditionell pocketfjädermadrass.

Oavsett om du väljer skum, fjädrar eller en kombination av de två, ger de bästa madrasserna gott om stöd och dämpning, så ditt val kommer i slutändan att handla om personliga preferenser.

Hur mycket ska jag spendera på en ny säng?

När det gäller priset är det verkligen ingen som har någon gräns, men som vår sammanställning visar behöver ett kvalitetsalternativ inte kosta allt. Prisvärda skummadrasser börjar på en bråkdel av priset för en bra, traditionell pocketresårmodell, samtidigt som de erbjuder utmärkta nivåer av komfort och stöd.

Låt dig dock inte frestas att välja din säng enbart utifrån prislappen, för om den inte passar just din storlek, form och sömnstil har du slösat bort varje krona.

Vilken är den bästa sängen för ryggsmärta?

När det gäller sängar finns det inget universalalternativ, och därför är det ingen enskild madrass som står över resten när det gäller att lindra ryggsmärta. Den bästa madrassen för dig beror faktiskt på ett antal faktorer, bland annat källan till din ryggsmärta och din vikt. För mer information om den bästa madrassen för ryggsmärta, se vår sammanställning av den bästa madrassen för dålig rygg. Alternativt, för mer info om andra saker att tänka på innan du tar steget och köper en ny madrass, se den utökade köpguiden efter våra minirecensioner.

Vilken typ av säng är mest hållbar och tålig?

Svaret på denna fråga beror på flera faktorer, såsom hur mycket den används, hur väl den underhålls och vilken typ av material den är tillverkad av. Generellt sett är en säng med en solid träram och en högkvalitativ madrass med tät stoppning mer tålig än en billigare säng med en svagare ram och en tunn madrass. En annan faktor att överväga är om sängen har en garanti eller garantiperiod, vilket kan ge ytterligare försäkring om dess hållbarhet.

För att välja en hållbar säng kan man titta på recensioner från andra kunder och undersöka olika märken och modeller. Det är också viktigt att köpa en säng som passar dina specifika behov och att undvika överbelastning av sängen genom att till exempel använda en passande sängbotten.

Hur kan jag underhålla min säng för att få den att hålla längre?

För att öka livslängden på en säng är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Här är några tips för att underhålla en säng:

 1. Använd en sängbotten som är lämplig för din säng.
 2. Tvätta sängkläder regelbundet och använd en madrasskydd för att skydda madrassen mot fläckar och spill.
 3. Vakuumera regelbundet sängen för att ta bort damm och partiklar som kan ackumuleras.
 4. Vänd och rotera madrassen var tredje månad för att minska slitage och förlänga livslängden.
 5. Se till att sängen inte utsätts för överbelastning, och undvik hoppa eller sitta på sängkanten.
 6. Förvara sängen på en ren och torr plats för att undvika fukt och mögel.

Genom att följa dessa tips kan du öka livslängden på din säng och undvika kostsamma reparationer eller utbyten i framtiden.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.