Bästa Sommartäcke ([year]): Bäst i Test

Skriven Av Ulrika Hinnenberg  | Uppdaterad: 25 jul 2024

Att välja rätt täcke för sommaren kan vara en utmaning för många. Vissa människor föredrar att bara använda ett platt lakan under de varma sommarmånaderna, medan andra föredrar ett lätt täcke för extra komfort. Men med så många olika stilar och material att välja mellan kan det vara överväldigande att hitta det perfekta täcket som håller dig bekväm och sval även när temperaturen är hög.

För att hjälpa våra läsare att hitta det bästa sommartäcket har vi sammanställt en lista över de täcken som vi anser vara de bästa på marknaden. Eftersom ingett täcke passar alla har vi delat upp vår lista i olika kategorier för att göra det enklare att hitta den rätta för dig.

Även om det kan verka som att köpa ett täcke är enkelt, finns det faktiskt många detaljer som är viktiga att ta hänsyn till innan du gör ditt val. Vi har samlat information om dessa faktorer för att hjälpa dig att göra det bästa köpet. Dessutom har vi inkluderat detaljer om de bästa materialen för en sommartäcke som du kommer att älska hela säsongen.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att det bästa sommartäcket på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Sommartäckena Är:

 1. Kungsängen Sommartäcke - Bäst i Test Sommartäcke
 2. Engmo Dun Olivia - Näst Bäst i Test Sommartäcke:
 3. Tempur Duntäcke Premium - Bästa Tunna Sommarduntäcke
 4. Trendrum Alice Täcke - Bästa Billiga Sommartäcke
 5. Mille Notti Fibertäcke Fibra - Bra Svalt Sommartäcke

1. Kungsängen Sommartäcke
Bäst i Test Sommartäcke

yllning: 100% hålfiber av polyester

Fyllningsvikt: 320 g

Yttertyg: Bomull

Fördelar:

 • Tunt och lätt täcke perfekt för varmare nätter
 • Bra andningsförmåga och ventilation
 • Extremt prisvärd
 • Bra konstruktion med bra hållbarhet

Nackdelar:

 • Kan uppleveas lite väl platt, i nte särskilt fluffig
 • Inte samma höga kvalité som dyrare alterantiv

SammanfattningKungsängen Sommartäcke är vår testvinnare inom kategorin av sommartäcken, och det är relativt enkelt att se varför. Här får du en bra blandning av ventilation och bekvämlighet till ett otroligt konkurrenskraftigt pris, vilket gör att täcket sticker ut i mängden.

Jag har nyligen testat Kungsängens Sommartäcke och jag måste säga att jag är imponerad. Täcket är tillverkat av högkvalitativ 100% polyesterhålfiberfyllning med en vikt på 320 g och ett yttre bomullstyg som ger en bekväm känsla.

Det är ett perfekt val för varmare nätter på grund av dess tunna och lätta design som ger bra ventilation och andningsförmåga. Täcket är också extremt prisvärt, vilket gör det till ett fantastiskt alternativ för alla som vill ha ett högkvalitativt täcke till ett överkomligt pris.

Konstruktionen är bra och jag kan se att täcket kommer att hålla länge med rätt skötsel. Men jag märkte att täcket kan upplevas lite väl platt och inte särskilt fluffigt, vilket kanske inte är till allas smak. Det är inte heller av samma höga kvalitet som dyrare alternativ, men det är ett bra mellanalternativ.

Sammanfattningsvis är Kungsängen Sommartäcke vår testvinnare inom kategorin av sommartäcken. Det ger en bra balans mellan ventilation och bekvämlighet till ett otroligt konkurrenskraftigt pris. Det sticker verkligen ut från mängden och jag skulle starkt rekommendera det till någon som söker ett pålitligt och prisvärt sommartäcke.

Kungsängen Sommartäcke


2. Engmo Dun Olivia
Näst Bäst i Test Sommartäcke:

Fyllning: 60% anddun, 40% andfjädrar

Fyllningsvikt: 240 g

Yttertyg: Bomull

Fördelar:

 • Fluffig och mjuk känsla
 • Smart design som jämnt fördelar täckets fyllning och skapar en bekväm passform
 • Mångsidig användning med bra temperaturkontroll åt båda hållen

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ

Sammanfattning: Engmo Dun Olivia är ett mycket bekvämt och pålitligt duntäcke som är perfekt att använda under de där varmare sommarnätterna, men som också kan användas under svalare nätter under resterande år.

Vi har också haft möjligheten att testa Engmo Dun Olivia sommartäcke och jag måste säga att jag är mycket imponerad av dess fluffiga och mjuka känsla. Täcket har en smart design som jämnt fördelar täckets fyllning och skapar en bekväm passform.

Fyllningen består av 60% anddun och 40% andfjädrar, med en vikt på 240 g och ett yttre bomullstyg som ger en härlig och bekväm känsla. Täcket är mångsidigt och har bra temperaturkontroll åt båda hållen vilket gör det till ett perfekt val för användning både under varma sommarnätter och svalare nätter resterande år.

En nackdel med detta täcke är att det är dyrare än andra alternativ på marknaden, men jag tycker att det är värt priset för dess högkvalitativa konstruktion och användarupplevelse. Jag kan verkligen rekommendera detta täcke till någon som söker efter en pålitlig och bekväm sovupplevelse under sommarmånaderna.

Sammanfattningsvis är Engmo Dun Olivia ett pålitligt och bekvämt duntäcke som ger en härlig känsla under varmare sommarnätter. Det har en smart design och är mångsidigt för användning året runt. Även om det är dyrare än andra alternativ, så är det definitivt värt priset för dess högkvalitativa konstruktion och användarupplevelse. Jag skulle starkt rekommendera detta täcke till någon som söker en högkvalitativ sovupplevelse.

Engmo Dun Olivia


3. Tempur Duntäcke Premium
Bästa Tunna Sommarduntäcke

Fyllning: 100% gåsdun

Fyllningsvikt: 285 g

Yttertyg: Bomull med lyocell

Fördelar:

 • Tunn och lättanvänt alternativ
 • Fantastisk ventilation och svalande egenskaper
 • Hanterar fukt mycket väl, vilket hjälper mot svett och fukt
 • Innovativ Tepmurteknologi för bra bekvämlighet

Nackdelar:

 • Kan upplevas lite kallt och tunt av vissa
 • Relativt dyr modell

Sammanfattning: Tempur Duntäcke Premium är det duntäcket för dig som letar efter något lite svalare sommartäcke i dun. I och med att täcket är betydligt tunnare än de flesta andra duntäcken får du här ett alternativ som är extremt effektiv under varmare nätter, samtidigt som den förser dig med de fördelar du kan dra av duntäcken.

Vi har testat Tempur Duntäcke Premium och jag måste säga att jag är mycket imponerad av dess lätta och tunna konstruktion. Täcket har fantastisk ventilation och svällande egenskaper som gör det till ett utmärkt val för sommarnätterna. Det hanterar också fukt mycket väl, vilket hjälper mot svett och fukt.

Fyllningen består av 100% gåsdun med en vikt på 285 g, med ett yttre bomullstyg med lyocell som ger en härlig och bekväm känsla. Täcket har också innovativ Tempurteknologi som ger en bra bekvämlighet och stöd till din kropp.

En nackdel med detta täcke är att det kan upplevas lite kallt och tunt av vissa, vilket kanske inte passar alla användares preferenser. Det är också relativt dyrare än andra alternativ på marknaden.

Sammanfattningsvis är Tempur Duntäcke Premium ett utmärkt val för den som söker efter ett svalare duntäcke under sommarnätterna. Det är mycket lätt och tunn i sin konstruktion, men erbjuder ändå alla de fördelar som man kan förvänta sig av ett duntäcke. Täcket är också utrustat med innovativ Tempurteknologi som ger stöd och bekvämlighet för din kropp. Även om det är relativt dyrt, så är det definitivt värt priset för dess högkvalitativa konstruktion och användarupplevelse. Jag skulle starkt rekommendera detta täcke till någon som söker efter ett högkvalitativt och svalare alternativ till sin säng under sommarmånaderna.

Tempur Duntäcke Premium


4. Trendrum Alice Täcke
Bästa Billiga Sommartäcke

Fyllning: 100% mikrofiber

Fyllningsvikt: 250 g

Yttertyg: Bomull med lyocell

Fördelar:

 • Billigt alternativ
 • Bekväm dunliknande känsla
 • Mjuk och fluffig
 • Relativt bra ventilationsförmåga

Nackdelar:

 • Inte lika effektiv temperaturkontroll som andra alternativ
 • Inte samma hållbarhet eller slitstyrka som premiumalternativ

Sammanfattning: Trendrum Alice Täcke är sommartäcket för dig på en mindre budget. Det är ett starkt allroundalternativ som kostar under 500 kronor, vilket är ett riktigt fynd i jämförelse med vissa av de dyrare modellerna. Men för inte särskilt mycket mer pengar kan du däremot köpa vår testvinnare från Kungsängen istället.

Sommartäcken behöver inte alltid vara dyra, och Trendrum Alice Täcke är ett perfekt exempel på detta. Detta prisvärda alternativ är idealiskt för dig som söker en bekväm natts sömn under sommaren utan att spräcka budgeten.

Täcket är gjort av 100% mikrofiber, vilket ger en dunliknande känsla och en mjuk och fluffig yta. Detta gör det till en skön upplevelse att krypa ner under täcket och sova hela natten. Det yttre bomullstyget är tillsatt med lyocell, vilket bidrar till en bra ventilation och hjälper till att förhindra överhettning under natten.

Det enda nackdelen med Trendrum Alice Täcke är att det inte är lika effektivt när det gäller temperaturkontroll som andra alternativ på marknaden, och det har inte samma hållbarhet som de dyrare premiumalternativen. Det är dock fortfarande ett starkt allroundalternativ som kostar mindre än 500 kronor, vilket är ett riktigt fynd i jämförelse med vissa av de dyrare modellerna.

Trendrum Alice Täcke är ett prisvärt och bekvämt alternativ för sommaren som passar de flesta budgetar. Men om du har råd med det, rekommenderar vi att du väljer vår testvinnare Kungsängen Sommartäcke för högre kvalitet och hållbarhet.

Trendrum Alice Täcke


5. Mille Notti Fibertäcke Fibra
Bra Svalt Sommartäcke

Fyllning: 100% polyester

Fyllningsvikt: 280 g

Yttertyg: Bomull

Fördelar:

 • Mjukt och bekvämt yttertyg
 • Lätt sommartäcke med lyxig känsla
 • Bra för allergikänsla individer
 • Bra temperaturkontroll året runt

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ
 • Kan kännas lite för varmt under de varmaste nätterna på året

Sammanfattning: Mille Notti Fibertäcke Fibra är ett riktigt lyxigt fibertäcke som är perfekt för att använda under sommaren då man letar efter något bekvämt och svalt att sova med.

Mille Notti Fibertäcke Fibra är ett fantastiskt val för alla som vill ha ett svalt sommartäcke med en lyxig känsla. Det mjuka och bekväma yttertyget i bomull omsluter en fyllning av 100% polyester som ger en lyxig känsla och bra temperaturkontroll året runt. Täcket är också perfekt för allergikänsliga personer då det är hypoallergent.

Täcket är relativt lätt, vilket är perfekt för sommaren, men kan också användas året runt. Mille Notti Fibertäcke Fibra har en hög kvalitet och utmärkt hållbarhet vilket gör det till ett mycket bra val för långsiktig användning. Nackdelen med täcket är att det är dyrare än vissa andra alternativ och kan kännas lite för varmt under de varmaste nätterna på året.

Sammanfattningsvis är Mille Notti Fibertäcke Fibra ett utmärkt val för den som letar efter ett svalt sommartäcke med en lyxig känsla och bra temperaturkontroll. Det är också perfekt för allergikänsliga personer, men priset kan vara en nackdel för vissa kunder.

Mille Notti Fibertäcke Fibra


Vad Är Ett Sommartäcke?

Oavsett temperatur sover man i allmänhet bättre när man myser med ett bekvämt täcke. Ett sommartäcke ska vara andningsbar och lätt - den perfekta kombinationen för att sova bekvämt och svalt.

Sommartäcken ger lite värme om natten blir kylig, men de överhettar inte och stör sömnen. De ska också ha en trevlig känsla och ett fint utseende för att addera dekoration till varje vardagsrum.

Hur Värme Påverkar Sömnen

Värme påverkar sömnen oerhört mycket. När vi förbereder oss för sömn börjar kroppen svalna. Denna process möjliggör en snabbare och djupare sömn.

Högre temperaturer gör denna nedkylning svårare. Det är svårare att somna och sova vidare när överhettning är en risk. Sommartäcken förbättrar luftflödet och kyler ner den sovande, vilket uppmuntrar en hälsosam och återhämtande sömn.

stora bekväma sommartäcken

Sommartäcke - Köpguide

När du väljer ett sommartäcke är det viktigt att tänka på olika faktorer som kan påverka din upplevelse. Dessa faktorer kan variera i betydelse beroende på dina personliga behov och preferenser, men alla är viktiga att ta hänsyn till.

Några faktorer påverkar känslan och värmen hos täcket, medan andra har större inverkan på täcket's livslängd, skötselvänlighet eller utseende. Det är viktigt att veta vad som är viktigast för dig när du väljer ett täcke.

Vissa faktorer kan vara mindre viktiga och du kanske kan nöja dig med ett täcke som inte är idealisk i alla avseenden. Men det finns andra faktorer som verkligen bör påverka ditt köpbeslut, eftersom du annars kan bli missnöjd på lång sikt med ett täcke som inte uppfyller dina behov. Så tänk igenom dina behov och preferenser ordentligt innan du väljer den perfekta sommarduken för dig.

Storlek

Storleken på ett täcke är en viktig faktor att överväga när du väljer ett sommartäcke. Täcken finns i många olika storlekar, från mindre täcken som passar till enkelsängar till de större täcken som är avsedda att draperas över en stor dubbelsäng. När du väljer ett täcke bör du tänka på vilken storlek som passar bäst för dina behov och din säng.

De flesta sommartäcken är utformade för att användas i sängen, men det betyder inte att du inte kan använda dem på andra ställen. Om du vill ha ett täcke för att använda på soffan eller för att använda utomhus, kan du välja en mindre storlek som passar bättre för dessa ändamål.

Om du och din partner har olika preferenser när det gäller sovrumstemperatur kan det vara en bra idé att välja varsitt sommartäcke som passar era individuella behov. På så sätt kan ni båda njuta av en bekväm natts sömn utan att behöva kompromissa på grund av ett gemensamt täcke.

Material

Vilket material som du väljer till din sommartäcke är en viktig faktor att överväga eftersom olika material har olika egenskaper. Att välja rätt material kan innebära att du måste göra avvägningar och kanske offra en kvalitet för en annan. Det är också vanligt med blandningar av olika material, som kombinerar fördelarna hos två material och ibland övervinner nackdelarna.

Det finns många olika material att välja mellan när det gäller sommartäcken, inklusive bomull, polyester, silke, linne och bambu. Bomull är ett vanligt val för sommartäcken eftersom det är mjukt och andas bra. Polyester är ett annat vanligt material eftersom det är lätt och torkar snabbt. Silke är ett annat material som är lätt och andas bra, men det kan vara ganska dyrt. Linne är en naturlig fiber som är lätt och andas bra, men det kan vara ganska rynkigt. Bambu är ett annat material som har blivit alltmer populärt på senare tid eftersom det är lätt och andas bra samtidigt som det är miljövänligt.

Att välja det bästa materialet för din sommartäcke beror på dina personliga preferenser och behov. Tänk på vilka egenskaper som är viktigast för dig, såsom andningsförmåga, värme och hållbarhet. Om du är osäker på vilket material som passar dig bäst kan du överväga en blandning av material för att dra nytta av flera olika egenskaper samtidigt.

Vävning

Vävningen av ett sommartäcke är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer ett täcke. Olika vävningar ger olika texturer och utseenden på täcket, men kan också påverka hur varm täcket känns. Vissa vävningar, som våffelväv, kan kännas förvånansvärt varma trots att de är lätta eftersom de är utformade med fickor som håller kvar värmen.

bekvämt täcke på sommaren svalt

Det är dock viktigt att notera att det är möjligt att välja ett sommartäcke med en annars alltför varm väv genom att välja ett mycket andningsbart tyg. Till exempel kan ett täcke med en öppen väv eller en som är gjord av tunnare trådar vara lättare och mer andningsbar. Andra täcken kan ha en slät väv som också kan ge en svalare känsla.

Det är viktigt att överväga vilken typ av väv som passar dina behov när du väljer ett sommartäcke. Om du är en person som lätt blir varm och svettig på natten, kanske du vill överväga ett sommartäcke med en öppen väv eller en som är gjord av tunnare trådar. Å andra sidan, om du är en person som tenderar att bli kall på natten, kan ett täcke med fickor som håller värmen vara mer lämplig.

Andningsförmåga

Att välja ett sommartäcke som är tillverkad av ett andningsbart material är viktigt för att du ska kunna sova bekvämt under varma sommarnätter. Ett material som andas hjälper till att förhindra att onödig värme fastnar i tyget och överhettar dig, vilket kan göra det svårt att sova och leda till obehag.

Det bästa andningsbara materialet för sommartäcken är tillverkat av bomull och bambu. Bomull är ett populärt och vanligt materialval för sommartäcken eftersom den är mycket andningsbar och hjälper till att transportera bort fukt från kroppen. Bambu är också ett bra val eftersom det är naturligt andningsbart och lätt på huden.

Bomullsblandningar och bomullspolyesterblandningar kan också vara ett bra alternativ eftersom de kombinerar bomullens andningsförmåga med polyesters hållbarhet och slitstyrka. Mikrofiber och andra syntetiska material kan också vara andningsbara, men de är inte lika naturliga och andas inte lika bra som bomull och bambu.

Stil & Mönster

Stil och mönster är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer ett sommartäcke. Täcken ska hålla dig bekväm hela natten, men de bästa täckena ger också stil och intresse åt ditt sovrum.

Bomulls- och syntettäcken tenderar att finnas i ett brett utbud av mönster och enfärgade färger. Du kan hitta täcken med allt från enkla ränder och prickar till mer komplexa mönster och tryck. Å andra sidan finns det täcken av ull som oftast är enfärgade eller har stora, enkla mönster. Det är viktigt att välja ett täcke som passar din personliga stil och inredning.

Många föredrar att köpa ett sommartäcke i enkla, neutrala färger som ser bra ut i alla sovrum. Men det finns också många som väljer att lägga till en pop av färg eller ett intressant mönster för att ge sitt sovrum lite extra liv. Valet av stil och mönster påverkar inte bara utseendet på täcket utan kan också påverka hur länge du väljer att använda den.

svalt och fluffigt sommaartäcke

När du väljer ett sommartäcke bör du tänka på din personliga stil och inredning, samt hur täcket kommer att passa in i ditt sovrum. Det är viktigt att välja ett täcke som du gillar att titta på och som kommer att hålla dig bekväm hela natten.

Enkel Att Ta Hand Om

Att ta hand om din sommartäcke är viktigt för att den ska hålla sig fräsch och bekväm under hela säsongen. När du väljer ett sommartäcke är det viktigt att tänka på hur täcket kan rengöras och skötas.

Mycket få sommartäcken har ett avtagbart överdrag, vilket innebär att du inte kan tvätta dem på samma sätt som du skulle göra med sängkläder. Syntetiska tyger och bomull brukar vara lättast att sköta eftersom de kan tvättas i maskin. Andra material, som ull och silke, kan kräva kemtvätt.

Oavsett vilket material du väljer för din sommartäcke är det viktigt att följa de rekommenderade vårdinstruktionerna för att undvika att skada täcket. Det kan också vara en bra idé att använda en mjuk borste för att ta bort eventuella lösa fibrer och hålla täcket mjuk och bekväm.

Ett annat tips är att använda ett platt lakan under täcket för att hålla den ren under sommaren. Detta hjälper till att skydda täcket från svett och smuts, och kan också göra det enklare att rengöra täcket när det behövs.

Pris

Priset på ett sommartäcke är en annan faktor att tänka på när du väljer en. Sommartäcken brukar vara billigare än de som är avsedda för vintern eftersom de vanligtvis är tunnare och därför använder mindre tyg. Priset på ett sommartäcke kan variera mycket beroende på faktorer som material, kvalitet och varumärke.

Ekologiska material, särskilt ull, är vanligtvis dyrare än syntetiska tyger eftersom de är mer miljövänliga och hållbara. Ulltäcken är också ofta högre i pris eftersom ull är ett högkvalitativt material som ger en mjuk och bekväm känsla. Bomull är ett prisvärt alternativ eftersom det är ett vanligt material och lätt att tillverka.

Det är viktigt att tänka på din budget när du väljer en sommartäcke, men det är också viktigt att överväga kvaliteten på täcket. Ibland kan det vara värt att investera i en högre kvalitetstäcke som håller längre och ger en bättre upplevelse under natten. Å andra sidan kan det också finnas prisvärda alternativ som fungerar bra för dina behov.

Vanliga Frågor Om Sommartäcken

Vilket är det bästa materialet för sommartäcken?

Valet av material är en viktig faktor att överväga när du väljer en sommartäcke. Materialet som ett täcke är tillverkad av påverkar känslan, värmen, vikten, skötseln och utseendet. Här är en översikt över de vanligaste materialen som används för sommartäcken:

Generellt sett är det föredragna materialet för de flesta sommartäcken 100 % bomull. Bomull är unikt lämpad för sommarvädret, eftersom den är mycket andningsbar. Detta möjliggör ett bra luftflöde och en svalare sömn samtidigt som den transporterar bort fukt för att undvika att man känner sig klam under varma sommarnätter. Den har också en lätt men tillfredsställande vikt som tilltalar de flesta sovande, och den är mycket lättare att ta hand om än andra naturmaterial, som ull.

De flesta täcken som inte är gjorda av bomull är tillverkade av ull eller syntetiska material. Även om de är populära och mycket bekväma under rätt förhållanden är de flesta ull- och syntettäcken för varma för sommarbruk. Det finns dock undantag, som lätta ulltäcken, särskilt de som är tillverkade av kashmir. Dessa kan vara mycket bekväma och ge en mjuk och lyxig känsla.

Syntetiska tyger är i allmänhet mindre andningsbara än naturmaterial, men bomullspolyesterblandningar och vissa andra lätta sorter kan ändå vara ett bekvämt och överkomligt val. Andra syntetiska material, som mikrofiber och polyester, kan också användas för sommartäcken.

Vilken typ av täcke är bäst för sommaren?

Täcken av bomullsfiber är idealiska för sommaren eftersom bomull andas och har fukttransporterande egenskaper. Du kan också välja täcken av lättviktigt mikrofibermaterial eller en blandning av nylon och polyester.

Är kyltäcken bra för sommaren?

Ja, kyltäcken är bra för sommaren. De är tillverkade av bomull eller värmereglerande tyger som hjälper till att reglera kroppstemperaturen och minska värmen genom att transportera bort fukt.

Är bambutäcken svala?

Ja, täcken som är tillverkade av bambustyg av hög kvalitet är bra för temperaturreglering. Bambustyg har fukttransporterande och andningsbara egenskaper som håller dig sval i varmt väder.

Vilket sängkläder är bäst för varma sovande personer?

Om du har en tendens att ha det lite för varmt och vaknar svettig, är ett bra första steg att minimera mängden sängkläder du sover med. Vissa personer sover bäst med endast ett tunt överlakan, inga extra täcken.

Du vill också ta hänsyn till materialen i ditt sängkläder. Bomulls- eller linnelakan är båda andningsbara tyger, vilket gör dem till ett utmärkt val för en varm sovande person.

Vilken trådtäthet är mjukast?

Grovt sett kan ett högre trådtäthet översättas till ett mjukare tyg. Vissa företag använder dock tunnare och svagare trådar för att uppnå ett högre trådantal, till priset av att producera ett tunnare tyg. De flesta kvalitetstyger har ett trådantal på mellan 200 och 800 trådar.

Hur kan jag hålla mig sval medan jag sover?

För att hålla dig sval medan du sover ska du se till att din kropp är välhydrerad - ta en dusch och drick ett glas vatten innan du går och lägger dig för att återfukta din kropp. Du kan också sova i ett välventilerat rum och välja en svalkande madrass.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.