• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Säng
 • »
 • Bästa Memory Foam Madrassen ([year]): Bäst i Test

Bästa Memory Foam Madrassen ([year]): Bäst i Test

Skriven Av Stina Johansson  | Uppdaterad: 22 maj 2024

Viskoelastiskt polyuretanskum - mer känt som memory foam eller memoryskum - utvecklades först av NASA-ingenjörer. Memoryskum blir mjukare och mer anpassningsbart när det utsätts för kroppsvärme, vilket gör att det kan forma sig efter kroppens unika konturer. När skummet svalnar återgår det till sin ursprungliga form.

I dag är memory foam ett av de mest populära madrassmaterialen. För varje madrass nedan har vi utvärderat de egenskaper som folk älskar mest med memoryskum, som jämn formning och viktfördelning, tryckavlastning längs ryggraden och överlägsen rörelseisolering. Vårt testteam har också valt ut vissa modeller utifrån deras prestanda för vissa typer av människor, till exempel sidosovare och de som går varma i sängen.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa memory foam madrasserna på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Memory Foam Madrass Är:

 1. Tempur Original Supreme Cooltouch - Bäst i Test Memory Foam Madrass
 2. Emma Original - Näst Bäst i Test Memory Foam Madrass
 3. Tempur Madrass Cloud Supreme - Bästa Mjuka Madrass i Memoryskum
 4. Pharmatherapy Memory Foam Madrass - Bästa Billiga Memory Foam Madrass

1. Tempur Original Supreme Cooltouch
Bäst i Test Memory Foam Madrass

Storlek: 80x200, 80x210, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210

Tjocklek: 21 cm

Fasthet: Medelfast/fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som vill ha en madrass som anpassar sig till deras kroppsform för optimal komfort och stöd.
 2. Individer med led eller ryggbesvär

Fördelar:

 • Fast madrass med bra tryckavlastning
 • Känns mjuk utan att förhindra stöd
 • Bekvämt och andningsbart Cooltouch-överdrag
 • Finns i många olika storlekar

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ

SammanfattningTempur Madrass Supreme Fast är Tempurs hårdare madrass och kommer ut på en förstaplats i vårt test. Med fantastiskt stöd, kantstöd och tryckavlastning kan du säkerställa att du får en så god natts sömn som möjligt

Tempur Original Supreme Cooltouch är en premiummadrass av memory foam som rankas som Bäst i Test på många webbplatser och recensioner. Med många olika storlekar att välja mellan och en tjocklek på 21 cm, finns det många alternativ för att hitta den perfekta passformen för din säng. Madrassen är också medelfast/fast i fasthet, vilket innebär att den erbjuder ett balanserat stöd och en mjuk känsla utan att förhindra stöd och kantstöd.

Tempur Original Supreme Cooltouch har utformats för att erbjuda optimal komfort och stöd genom att anpassa sig efter kroppen och fördela vikten jämnt över ytan. Detta gör madrassen till ett utmärkt val för individer med led eller ryggbesvär. Den har också en bra tryckavlastning som hjälper till att undvika tryckpunkter och främjar en sund sömnställning.

En av de största fördelarna med Tempur Original Supreme Cooltouch är dess bekväma och andningsbara Cooltouch-överdrag. Detta gör madrassen till ett bra val för personer som har en tendens att sova varmt och svettas på natten. Överdraget är enkelt att ta av och tvätta för att hålla madrassen fräsch och ren.

Den enda nackdelen med Tempur Original Supreme Cooltouch är dess högre pris. Men med tanke på dess höga kvalitet, hållbarhet och förmåga att erbjuda en god natts sömn, kan det vara en investering som lönar sig på lång sikt.

Sammanfattningsvis är Tempur Original Supreme Cooltouch en utmärkt madrass för personer som söker hög kvalitet, komfort och stöd. Dess fasthet, tryckavlastning och Cooltouch-överdrag gör det till ett bra val för personer med led eller ryggbesvär. Medan priset kan vara högt, kan det vara en investering som lönar sig för en god natts sömn.

Tempur Original Supreme Cooltouch


2. Emma Original
Näst Bäst i Test Memory Foam Madrass

Storlekar: 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm

Tjocklek: 25 cm

Fasthet: Medelfast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter premiumkvalité och bekvämlighet
 2. De som letar efter en bra allroundmadrass

Fördelar:

 • Tjock och bekväm Memory foam madrass
 • Bra stöd med tydlig zonindelning och tryckavlastning
 • Grym andningsförmåga och temperaturkontroll, särskilt i jämförelse med Tempurmaterialet
 • Mycket prisvärd

Nackdelar:

 • Kan upplevas ganska tjock enligt vissa

Sammanfattning: Emma Original kommer in på en väldigt nära andraplats. Precis som alla andra av Emmas sängvaror får du toppkvalité i samma pris som betydligt sämre alternativ från andra varumärken. Just Emma Original är en mångsidig memoryskum madrass som presterar otroligt väl.

Emma Original har blivit utsedd till bästa skummadrass och det är lätt att se varför. Denna 25 cm tjocka madrass i medelfasthet erbjuder utmärkt stöd med zonindelning och tryckavlastning som hjälper till att hålla ryggraden i rätt position och lindra smärta.

En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med Emma Original är dess andningsförmåga och temperaturkontroll, vilket gör det till ett utmärkt val för personer som sover varmt eller som vill ha en bekväm natts sömn utan att vakna svettig. Detta är särskilt imponerande i jämförelse med Tempurmaterialet som ofta beskylls för att sova varmt.

Förutom dess prestanda är Emma Original också mycket prisvärd, vilket gör den till ett utmärkt val för den som söker en kvalitetsmadrass till ett rimligt pris. Emma Original finns i en rad olika storlekar, vilket gör att den passar för de flesta sovrum.

Några användare har rapporterat att madrassen kan kännas ganska tjock, men detta kan vara en personlig preferens. Överlag är Emma Original en utmärkt allroundmadrass som ger dig kvalitet, stöd och komfort till ett rimligt pris.


3.Tempur Madrass Cloud Supreme
Bästa Mjuka Madrass i Memory Foam

Storlek: 80x200, 80x210, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210 cm

Tjocklek: 21 cm

Fasthet: Mjuk

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som vill ha en madrass som anpassar sig till deras kroppsform för optimal komfort och stöd.
 2. Sidosovare

Fördelar:

 • Mycket mjuk och bekväm madrass
 • Material som formar sig efter kroppen och förser dig med tryckavlastning
 • Lätt att hantera, behöver inte vridas
 • Enkelskött med avtagbart hölje
 • Finns i många olika storlekar

Nackdelar:

 • Inte lika enkel att röra sig i
 • Dyrare alternativ

Sammanfattning: Tempur Madrass Cloud Supreme är Tempurs mjukaste madrass, och den är minst lika skön att lägga sig i som den ser ut. För ett relativt rimligt pris får du en mjuk madrass med memory foam i toppkvalitet.

Tempur Madrass Cloud Supreme är ett utmärkt val för den som letar efter en mjuk madrass i memory foam. Med sin mjuka fasthet och tryckavlastande egenskaper är denna madrass perfekt för sidosovare och de som vill ha en madrass som anpassar sig efter deras kroppsform. Madrassen är lätt att hantera och behöver inte vridas, vilket gör den enkel att sköta.

En av de största fördelarna med Tempur Madrass Cloud Supreme är dess mjuka och bekväma känsla. Madrassen formar sig efter kroppen och ger en utmärkt tryckavlastning, vilket är särskilt viktigt för sidosovare. Madrassen är också lätt att underhålla och har ett avtagbart hölje som enkelt kan tvättas.

Några nackdelar med Tempur Madrass Cloud Supreme är att det kan vara svårt att röra sig i den på grund av dess mjukhet och att priset är högre än för många andra madrassalternativ på marknaden.

Sammanfattningsvis är Tempur Madrass Cloud Supreme en utmärkt madrass för den som söker en mjuk och bekväm madrass i memory foam. Det är ett bra val för sidosovare och för de som vill ha en madrass som anpassar sig efter deras kropp.

Tempur Madrass Cloud Supreme


4. Pharmatherapy Memory Foam Madrass
Bästa Billiga Memory Foam Madrass

Storlekar: 80x200, 90x200, 105x200 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 200x200 cm

Tjocklek: 20 cm

Fasthet: Medelfast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Budgetmedvetna köpare
 2. De som letar efter något simpelt

Fördelar:

 • Ergonomiskt stöd till bra pris
 • Tjockt och bekvämt att ligga på
 • Bra antibakteriella egenskaper som håller kvalster borta och förhindrar bakteriell spridning

Nackdelar:

 • Inte samma effektiva tryckavlastning eller stöd som de dyrare alternativen
 • Inte samma hållbarhet heller

SammanfattningPharmatherapy Memory Foam Madrass är ett bra val av memoryskummadrass om du är på en smalare budget. Här får du medioker kvalité men bra bekvämlighet till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Pharmatherapy Memory Foam Madrass är en prisvärd madrass som erbjuder en medelfast fasthet och ergonomiskt stöd. Till skillnad från de dyrare alternativen på marknaden är denna madrass inte lika effektiv när det kommer till tryckavlastning och stöd, men är ändå bekväm att sova på med en tjock känsla. En av de stora fördelarna med denna madrass är dess antibakteriella egenskaper som hjälper till att hålla kvalster borta och förhindrar bakteriell spridning.

Trots att Pharmatherapy Memory Foam Madrass är ett bra val för dem som är på en tightare budget, har den inte samma hållbarhet som de dyrare alternativen på marknaden. Även om madrassen är ergonomiskt utformad och bekväm att sova på, är den inte lika effektiv när det kommer till att ge det nödvändiga stödet till människor som har led- eller ryggbesvär.

Sammanfattningsvis är Pharmatherapy Memory Foam Madrass ett bra alternativ för dem som letar efter en enklare och prisvärd madrass. Även om den inte är lika effektiv som de dyrare alternativen, är den fortfarande bekväm att sova på med en medelfast fasthet och antibakteriella egenskaper som håller kvalster borta och förhindrar bakteriell spridning.

Pharmatherapy Memory Foam Madrass


Vad Är Memory Foam?

Memory foam, eller memoryskum, är en typ av skumgummi som utvecklades av NASA på 1960-talet.

Det är ett tryckavlastande och konturerande material som formar sig till kroppens form när det utsätts för värme och tryck. När trycket släpps av återgår materialet långsamt till sin ursprungliga form. Memory foam används ofta i madrasser och kuddar på grund av dess förmåga att lindra tryck och minska belastning på kroppen.

Det finns olika typer av memory foam med varierande densitet och fasthet, och det har blivit en populär val för personer med led- och ryggproblem.

Vem Borde Köpa En Memoryskum Madrass?

Om du har upplevt smärta under sömnen eller önskar att känna att du sover "i" sängen istället för "på" den, då kan en madrass med memory foam vara ett bra val för dig. Det kan också vara värt att överväga en sådan madrass om du värderar rörelseisolering för att minimera nattliga störningar.

Sidosovare som har hög belastning på höfter och axlar kan också ha goda resultat med memory foam madrasser. Rygg- och magsovare, särskilt de som väger mindre än 100 kg, kan också uppskatta denna typ av madrass.

Våra tester visar att memory foam madrasser inte är det bästa valet för personer som sover varmt. De kanske inte heller är lämpliga för personer som behöver röra sig lätt på madrassen, till exempel under sexuell aktivitet.

sova på memoryskum

Hur Känns Det Att Sova På En Memoryskum Madrass?

Att sova på en madrass med memory foam kan ge en unik upplevelse som skiljer sig från andra typer av madrasser. Om du aldrig har provat en memory foam madrass tidigare kan du undra hur det känns. Här är några saker att tänka på:

 1. Att sväva på moln: Våra testare beskriver ofta känslan av att sova på en memory foam madrass som att sväva på moln. Detta beror på att memory foam ger en mjuk och dämpande känsla som kan göra att du känner dig inbäddad och bekväm.
 2. En stor, varm kram: Memory foam anpassar sig efter kroppen och ger en kramande känsla som kan vara bekväm men som också kan orsaka värmeuppbyggnad. Detta kan vara ett problem för personer som är benägna att sova varma.
 3. Helt orörlig: En annan fördel med memoryskum madrasser är att de har utmärkt rörelseisolering, vilket innebär att du nästan inte känner av rörelser som sker på andra sidan sängen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du delar säng med en partner som rör sig mycket på natten.
 4. Ingen press: Tryckavlastning är en annan fördel med memoryskum madrasser. Materialet anpassar sig efter kroppen och minskar trycket på delar av kroppen där du kanske känner smärta eller stress. Detta kan ge en mer avslappnad och bekväm sömnupplevelse.
 5. På en plats: Eftersom memory foam har minimal studs kan du känna dig mer etablerad eller till och med fast på en plats på sängen. Detta kan vara en fördel för personer som gillar att sova på rygg eller mage.

Sammanfattningsvis ger en madrass med memory foam en mjuk och dämpande känsla, anpassar sig efter kroppen för tryckavlastning och ger utmärkt rörelseisolering. Detta kan göra att du känner dig inbäddad och bekväm på natten, men kan också orsaka värmeuppbyggnad för personer som är benägna att sova varma.

Hitta Andra Produkter Med Memory Foam

Emma Original

Bäddmadrasser i Memoryskum

Emma Diamond Kudde

Kuddar i
Memoryskum

Memory Foam Madrass - Köpguide

För att hitta den bästa madrassen i memory foam är det bra att veta vad du ska leta efter, så att du kan hålla ögonen på bollen. I allmänhet har vi funnit att memoryskum ger över genomsnittlig tryckavlastning och rörelseisolering, men kan sova varmt och tillåta för mycket sänkning för vissa personer. Tillverkare lägger ofta till komponenter för att försöka åtgärda nackdelarna, men de faktiska effekterna av dessa konstruktionsförändringar är blandade.

När du granskar specifika modeller bör du överväga följande faktorer och hur viktiga de är för ditt personliga beslutsfattande.

Typ Av Memory Foam

Det finns olika typer av memory foam som skiljer sig åt i sammansättning, känsla, hållbarhet och prestanda. Här är de vanligaste typerna av memory foam:

Traditionellt memory foam: Denna typ av memory foam har en klassisk prestanda som kännetecknas av djup konturering och rörelseisolering. Den ger en mjuk och dämpande känsla som kan orsaka värmeuppbyggnad och begränsa rörelsefriheten. Traditionellt memoryskum används fortfarande i många komfortsystem i kontinentalsängar och ramsängar.

Växtbaserat memory foam: Växtbaserat memory foam innehåller en mindre mängd petrokemikalier och ersätter dessa med växtmaterial, såsom sojaoljor. Denna typ av memory foam är mer miljövänlig, men prestandan liknar traditionellt memoryskum. Priset för denna typ av memory foam kan vara något högre.

Memory foam med gel-infusion: Memory foam med gel-infusion innehåller gelmaterial som är utformat för att minska värmeuppbyggnaden. Gelerna absorberar värme från skummet, vilket hindrar att värme byggs upp nära sovytan. Denna typ av memoryskum kan ge en blygsam minskning av värmeuppbyggnaden men kan vara dyrare än traditionellt memory foam.

Våra tester visar att varken växtbaserat memory foam eller memory foam med gel-infusion helt eliminera värmeuppbyggnad, men båda kan ge en viss minskning. Valet av memory foam beror på personliga preferenser och behov.

Sovposition

Din typiska sovpositionen kan ha en stor inverkan på de krav som din kropp har på stöd under natten. För att få den mest bekväma sömnen är det viktigt att välja en madrass som passar din sovställning och kroppstyp.

Våra tester visar att memoryskum madrasser kan vara ett bra alternativ för sidosovare som upplever skarpa tryckpunkter under natten. Eftersom dessa madrasser är gjorda av ett material som formar sig efter kroppens konturer kan de hjälpa till att lindra trycket på höfter och axlar, vilket är vanligt bland sidosovare.

sovposition memory foam

Men det betyder inte att memory foam madrasser bara är för sidosovare. Rygg- och magsovare med en lättare kroppsvikt kan också ha nytta av dessa madrasser, särskilt om madrassen är på den fastare sidan. Detta är eftersom fastare madrasser kan ge bättre stöd för dessa sovställningar och hjälpa till att bibehålla en neutral ryggradsställning.

Fasthet

Valet av fasthetsnivå är en viktig faktor att överväga när du köper en ny madrass. Detta beror på att din kropp kommer att reagera på madrassens fasthet på olika sätt beroende på din sovställning, kroppsvikt och personliga preferenser.

Sidosovare och personer med lägre kroppsvikt bör generellt välja mjukare madrasser. Detta beror på att dessa madrasser kan ge bättre stöd och avlastning för höfter och axlar, som är vanliga tryckpunkter för sidosovare. Mjukare madrasser kan också ge en mer omslutande känsla som kan vara bekväm för dessa sovställningar.

Å andra sidan kan personer som föredrar att sova på rygg eller mage eller har högre kroppsvikt ha nytta av en fastare madrass. Fastare madrasser ger ofta bättre stöd och kan hjälpa till att bibehålla en neutral ryggradsställning för dessa sovställningar. En fastare madrass kan också vara fördelaktig för personer som har ryggproblem eller vill ha en känsla av att ligga på madrassen istället för i den.

Densitet & ILD

Densitet och ILD är två av de mest användbara specifikationerna för att bedöma skummet som används i en madrass. Densiteten mäts i pounds per kubikfot (PCF) och ger en indikation på skummets hållbarhet och livslängd. Generellt sett är en densitet på 3,5 PCF genomsnittlig för memory foam som används i ett komfortlager i en madrass, medan högre densitet (4 till 5 PCF) vanligtvis korrelerar med längre livslängd.

ILD, å andra sidan, mäter hur lätt det är att trycka ihop skummet och ger en indikation på hur fast det kommer att kännas. En högre ILD innebär en fastare känsla, medan en lägre ILD innebär en mjukare känsla. ILD-värden kan variera från 10 till 18, där lägre värden (10-12) indikerar en mjuk känsla och högre värden (16-18) indikerar en fastare känsla.

en bra madrass i memory foam

Det är viktigt att komma ihåg att en madrass består av flera lager, och att alla lager påverkar den totala känslan och prestandan. Dessutom beräknar inte alla företag ILD på samma sätt, så det är inte alltid ett tillförlitligt sätt att bedöma madrassens fasthet. Men genom att titta på densitet och ILD kan man få en generell uppfattning om hur skummet i en madrass kommer att kännas.

Rörelseisolering

Rörelseisolering är en viktig faktor att överväga när du väljer en ny madrass, särskilt om du delar säng med en partner eller har husdjur som sover med dig. En madrass med bra rörelseisolering kan minimera störningar från andras rörelser under natten och hjälpa dig att få en bättre sömnkvalitet.

Memory foam madrasser har oftast bra rörelseisolering eftersom materialet kan forma sig efter kroppens konturer och absorbera rörelser. Detta innebär att om din partner rör sig under natten kommer rörelsen att dämpas och inte störa dig lika mycket.

Det är dock viktigt att notera att inte alla memory foam-madrasser är skapade lika när det gäller rörelseisolering. Om du är extremt känslig för sömnstörningar eller delar säng med en partner som rör sig mycket kan det vara värt att leta efter en madrass med mer kontur och bättre rörelseisolering. Detta kan hjälpa till att minimera störningar från andras rörelser och ge dig en bättre sömnkvalitet.

Det kan också vara bra att änka på om du har sängben eller inte, då det kan kännas som att madrassen fångar mer av dina rörelser om du placerar madrassen direkt på golvet.

Kantstöd

Kantstöd är en annan viktig faktor att överväga när du väljer en ny madrass, särskilt om du gillar att sova eller sitta nära madrassens kant. När vi utför tester på madrasser testar vi också dess kantstöd, och det är vanligt att madrasser med memory foam har problem med kantstödet.

Detta beror på att memory foam tenderar att sjunka mer runt kanten på madrassen än andra typer av material. Detta kan göra det svårare att sova eller sitta nära madrassens kant, eftersom det kan kännas som om du är på väg att glida av madrassen.

För personer som gillar att sova eller sitta nära madrassens kant kan det vara värt att leta efter en madrass med bättre kantstöd. Detta kan innebära att man letar efter en madrass med en annan typ av material än memoryskum, eller att man väljer en memory foam madrass som har förstärkning runt kanten för att ge bättre stöd.

Tryckavlastning

Tryckavlastning är en viktig faktor att överväga när du väljer en ny madrass eftersom det kan bidra till en mer bekväm sömn och minska risken för smärta och obehag under natten. Våra tester visar att memory foam-madrasser ofta är utmärkta på att ge tryckavlastning eftersom materialet kan forma sig efter kroppens konturer och ge varje kroppsdel den dämpning som den behöver.

Det är särskilt viktigt att leta efter en memory foam-madrass med tillräckligt tjockt komfortsystem om du har stora tryckpunkter. Detta är för att undvika att du hamnar i botten av madrassen genom skummet, vilket kan orsaka obehag och minska tryckavlastningen. Ju tjockare komfortsystemet är, desto mer utrymme har madrassen att forma sig efter din kropp och minska tryckpunkterna.

Det är också viktigt att notera att tryckavlastning är särskilt viktigt för personer med ryggproblem, ledproblem eller andra hälsoproblem som kan orsaka smärta och obehag under sömnen. En memory foam-madrass kan vara ett utmärkt val för att minska tryckpunkter och ge en mer bekväm sömn för personer med sådana hälsoproblem.

Rörelsefrihet

När man väljer en madrass kan det vara viktigt att tänka på hur lätt det är att röra sig i sängen, särskilt om du delar säng med en partner eller har sex regelbundet. Memory Foam-madrasser har en unik egenskap av minimal studs på grund av hur långsamt de återtar sin form. Detta kan göra det svårt att röra sig i sängen, inklusive under sex.

bekväm memory foam bäddmadrass

Vissa testare har rapporterat att de känner sig "fast" i madrassen på grund av den höga kontureringen av memory foam. Om du har bekymmer med att röra dig lätt i sängen eller vill ha en madrass som fungerar bättre under sex kan det vara värt att leta efter en memory foammadrass med mildare konturering.

Mildare konturering kan göra det lättare att röra sig i sängen och kan också minska känslan av att vara fast i madrassen. Detta kan vara särskilt viktigt för personer som vill ha en mer aktiv sexuell upplevelse och vill ha en madrass som kan stödja detta.

Temperaturreglering

Temperaturreglering är en viktig faktor att överväga när man väljer en ny madrass, särskilt för personer som är benägna att sova varma. Memory foam madrasser har en unik egenskap av att anpassa sig efter kroppens konturer, men det kan begränsa luftflödet i madrassen och orsaka värmeuppbyggnad.

Memory foam madrasser behåller också värme mer än andra madrassmaterial, vilket kan göra det ännu mjukare och öka värmeuppbyggnaden ytterligare. Detta kan vara särskilt problematiskt för personer som är benägna att sova varma och som kan uppleva obehag under natten på grund av överhettning.

Vissa memory foam madrasser har funktioner som syftar till att minska värmeuppbyggnaden, till exempel genom att använda material som andas eller genom att infoga kylningselement. Det är viktigt att notera att även dessa madrasser fortfarande kan sova varmare än andra madrassmaterial.

Om du är benägen att sova varm kan det vara värt att överväga en annan typ av madrassmaterial som andas bättre och ger mer luftflöde. Det kan också vara värt att leta efter en madrass med speciella funktioner för att minska värmeuppbyggnaden eller att välja en memory foam madrass med olika infusionsmaterial som kan minska värmeuppbyggnaden.

Ljud & Prassel

Ljud är en annan faktor som kan påverka kvaliteten på din sömn och allmänna komfort på natten. En madrass som gnisslar och låter när du rör dig på den kan vara irriterande och störande, vilket kan påverka din sömnkvalitet negativt. Därför är det viktigt att leta efter en madrass som är tyst och inte skapar onödiga ljud under natten.

Vi har märkt att de flesta memory foam-madrasser är extremt tysta och inte skapar några gnisslande eller knakande ljud när du rör dig på dem. Detta gör memory foam-madrasser till ett bra val för ljudkänsliga personer som vill ha en tyst och fridfull sömn.

Det är också viktigt att notera att ljud kan vara särskilt problematiskt om du delar säng med en partner som kan störas av ljuden från madrassen. En tyst madrass kan hjälpa till att minimera störningar och ge en mer bekväm sömn för både dig och din partner.

Hur Länge Håller En Madrass i Memoryskum?

En madrass i memory foam har vanligtvis en livslängd på 6-8 år innan den börjar försämras. Denna livslängd är längre än de flesta resårmadrasser, liknar kombi och är kortare än helt latexmadrasser. Det är viktigt att notera att livslängden kan variera beroende på flera faktorer, inklusive materialets kvalitet, belastningen på madrassen och hur väl den tas om hand om.

Materialets kvalitet spelar en viktig roll i hur länge en memory foam madrass håller. Madrasser med tjockare och tätare skumlager, tillverkade med stor omsorg om detaljerna, har större chans att hålla längre. Belastningen på madrassen kan också påverka livslängden, där par, personer med högre kroppsvikt och barn (eller husdjur) som hoppar på sängen kan påskynda slitage. Det är också viktigt att ta hand om madrassen på rätt sätt, inklusive användning av ett madrassunderlag eller skydd för att skydda madrassen mot spill och annan skada.

Att investera i högkvalitativt skum kan kosta mer initialt, men kan spara pengar på lång sikt genom att förlänga livslängden på madrassen. Det är viktigt att ta hand om madrassen på rätt sätt och se till att den inte utsätts för onödig belastning för att förlänga dess livslängd.

Vanliga Frågor Om Memory Foam Madrasser

Är madrasser med memoryskum bra eller dåligt?

En madrass med memory foam kan vara en bra val för vissa personer. Det är några egenskaper som skiljer den från andra populära madrasser. Tryckavlastning och rörelseisolering är två av de mest anmärkningsvärda skillnaderna. Memory foam anpassar sig närmare till kroppen än resår och kombimadrasser, vilket ger mer tryckavlastning. Resårmadrasser och kombialternativ är vanligtvis mer studsiga.

Sidosovare kan ha nytta av en madrass med memory foam eftersom skummet anpassar sig närmare till sidokroppen och hjälper till att fördela vikten jämnt. Den kramande känslan kan förhindra tryckuppbyggnad under höfter och axlar, vilket kan ge lindring åt ledvärk.

Personer som delar säng eller som vänder och vrider sig kan också uppskatta en madrass i memory foam. Vissa resårmadrasser överför rörelser från ena sidan av sängen till den andra, medan madrasser i memoryskum absorberar rörelsen. Det betyder att du är mindre benägen att störa din partner när du byter sovposition.

Men en madrass i memory foam passar inte alla sovande över hela linjen. Personer som prioriterar lyhördhet och kantstöd kanske vill överväga konstruktioner med resår eller kombimadrasser. Det är också viktigt att notera att vissa människor kan uppleva att de känner sig "fast" i madrassen eller att de sover varmt på den. Det är bäst att prova en madrass med memoryskum för att se om det passar dina behov och preferenser.

Vilken madrass i memoryskum är bäst för sidosovare?

När det gäller att välja den bästa madrassen i memory foam för sidosovare beror det i slutändan på dina unika sömnbehov. Våra tester visar att sidosovare behöver en utmärkt tryckavlastning för att undvika tryckpunkter, och memory foam anpassar sig efter kroppen för att dämpa känsliga områden och stödja midjan.

Det finns dock andra faktorer som sidosovare bör tänka på innan de köper en ny madrass. Till exempel behöver sidosovare ett balanserat stöd för att säkerställa en korrekt ryggradsuppställning. Din kroppstyp hjälper till att avgöra vilken fasthetsnivå du bör välja, även om memory foam kan kännas subjektivt "mjukt" oavsett dess totala fasthet. Personliga preferenser, t.ex. en tendens att sova varmt, bör också vägleda ditt beslut.

Vilken typ av madrass i memory foam är bäst för dig med ryggsmärta?

Om du lider av ryggsmärtor kan en madrass av memory foam ge dig lindring tack vare dess tryckavlastande egenskaper. Det är dock viktigt att välja en madrass som ger tillräckligt stöd med rätt fasthetsgrad för din kroppstyp. Även om inte alla skummadrasser är lika stödjande som hybrid- eller innerspringmodeller har vissa madrasser i memory foam ergonomisk zonindelning för extra stöd.

Standardmadrasser av memory foam kan också ge tillräckligt stöd, men bara om de är tillräckligt fasta. Även om vissa människor kanske tror att alla madrasser i memory foam är mjuka, beror detta på deras tryckavlastande och konturerande egenskaper snarare än på deras totala fasthet. En madrass som är för mjuk kan förhindra en korrekt ryggradsjustering, medan en för fast madrass kan skapa tryckpunkter och leda till spänningar trots att den erbjuder tryckavlastning.

Vilken är den bästa billiga madrassen med memoryskum?

När det gäller att hitta den bästa budgetmadrassen finns det många alternativ som fortfarande kan uppfylla dina sömnbehov. Som med alla madrassköp finns det inget enskilt "bästa" alternativ, eftersom det beror på din kroppstyp, önskad sovposition och personliga preferenser.

För att begränsa dina alternativ kan du läsa oberoende recensioner och jämföra hur olika madrasser presterar på områden som tryckavlastning och stöd. Det är också värt att tänka på att du kanske kan köpa en högre prissatt memory foam-madrass till ett rabatterat pris, antingen genom kampanjer på nätet eller genom att vänta på en rea.

På det hela taget gäller det att leta efter en prisvärd madrass i memory foam som ger det stöd och den komfort du behöver för en god natts sömn. Med lite forskning och tålamod kan du hitta en kvalitetsmadrass till ett överkomligt pris.

Finns det några vanliga problem associerat med madrasser i memoryskum?

Memory foam-madrasser har vissa problem som man bör tänka på innan man köper. En av dem är att memory foam kan anpassa sig för mycket till kroppen och leda till att man känner sig "i" sängen snarare än "på" sängen. Personer som väger över 100 kg eller behöver extra stöd för att hålla ryggraden i linje kan också tycka att memory foam-sängar är för mjuka för att ge tillräckligt stöd.

En annan nackdel med memoryskum är att det kan orsaka värmeretention. Memory foam kan fånga upp överdriven värme på ytan på grund av dess nära konturering. Detta kan vara obekvämt för varma sovare. Vissa tillverkare försöker minimera detta genom att blanda in material som koppar och kylande gel i skummet.

Helskumsmadrasser med lager av memory foam kan sjunka ner mycket när man sätter sig på kanterna när man går i och ur sängen, vilket kan göra madrassen mindre stabil när man sover nära kanterna. Det kan också göra det något svårt att förflytta sig över ytan. Det är viktigt att ha dessa problem i åtanke när man väljer en madrass av memoryskum för att hitta en modell som passar dina behov och preferenser.

Blir memoryskum madrasser varma?

Madrasser med memory foam har en tendens att bli varmare än andra madrasser på grund av två huvudsakliga faktorer: luftflöde och värmeretention. Alla skummadrasser har ett minimalt luftflöde genom madrassens kropp eftersom de är fasta. Memory foam förvärrar dock detta problem eftersom det anpassar sig till kroppen och hindrar luftflödet på ytan. Även om ventilationsöverdrag hjälper till att minimera detta, kan problemet med värmeretention också uppstå när sängen absorberar din kroppsvärme och känns varmare när natten går. För att minska värmeretentionen kan memory foam med gel- och kopparinblandning användas, eller öppencellsskum som är känt för att sova svalare.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.