• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Säng
 • »
 • Bästa Sängar Med Förvaring (2023): Bäst i Test

Bästa Sängar Med Förvaring (2023): Bäst i Test

Skriven Av Stina Johansson  | Uppdaterad: 22 maj 2024

Även i små bostadsutrymmen är det viktigt att balansera estetik med funktionalitet. En förvaringssäng är en praktisk möbel som kan maximera utrymmet och organisera röran. Denna struktur stöder madrassen, medan lådor eller hyllor under den gör att ägarna kan stuva undan sina tillhörigheter.

Förvaringssängar finns tillgängliga för de flesta stilar och budgetar. Köpare bör överväga kapacitet, material och anpassningsalternativ för att bestämma vad som är rätt för deras utrymme. Vi tar upp våra bästa val av förvaringssängar och förklarar viktiga faktorer att ta hänsyn till.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa sängen med förvaring på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Sängarna Med Förvaring Är:

 1. Sängfabriken Smart Kontinentalsäng - Bäst i Test Säng Med Förvaring
 2. Accent Boxbed - Näst Bäst i Test Säng Med Förvaring
 3. Drömvik Sultan Kontinentalsäng - Bästa 120-Säng Med Förvaring
 4. Story Plus Boxed - Bästa 90-Säng Med Förvaring
 5. Viking Boxbed - Bästa Billiga Säng Med Förvaring

1. Sängfabriken Smart Kontinentalsäng 
Bäst i Test Säng Med Förvaring

Madrasstyp: Kallskumsmadrass

Storlekar: 120x200, 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel Medel/fast, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en smart förvaringslösning i sin kontinentalsäng
 2. Personer som vill ha "osynlig" förvaring

Fördelar:

 • Mycket smidig förvaring med lycka som enkelt kan öppnas och stängas åt sidorna
 • Kan kombinera hårdheter
 • Bra bekvämlighet för priset tack vare robust kallskumsmadrass med pocketfjädrar
 • Kommer med en snygg knappgavel

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ
 • Sämre sovkomfort än klassiska kontinentalsängar

Sammanfattning: Sängfabriken Smart Kontinentalsäng är den perfekta kontinentalsängen att ha i ett extrarum eller liknande, där du också behöver utrymme för förvaring. Allt detta, samt en bra sovkomfort, får du för ett mycket lågt pris.

Sängfabriken Smart Kontinentalsäng är en säng som lämpar sig för personer som söker en smart förvaringslösning i sin kontinentalsäng. Sängen har en robust kallskumsmadrass med pocketfjädrar som ger en bra sovkomfort för priset.

Denna säng är tillgänglig i tre olika storlekar och du kan välja mellan två olika fastheter - medel och fast - eller en kombination av dessa. En av de största fördelarna med denna säng är dess smidiga förvaringslösning. Med en lyftfunktion på sidorna kan du enkelt öppna och stänga förvaringsutrymmet, vilket ger sängen en "osynlig" förvaring.

Sängfabriken Smart Kontinentalsäng levereras med en snygg knappgavel och är en bra kontinentalsäng för det pris som den erbjuder. Nackdelen är att det är ett dyrare alternativ och inte ger samma sovkomfort som en klassisk kontinentalsäng.

Sammanfattningsvis, om du söker en säng med en smart förvaringslösning och en bra sovkomfort till ett rimligt pris, är Sängfabriken Smart Kontinentalsäng ett bra alternativ. Men om du söker en mer klassisk kontinentalsäng med högre sovkomfort, kanske detta inte är det bästa valet för dig.

Sängfabriken Smart Kontinentalsäng


2. Accent Boxbed
Näst Bäst i Test Säng Med Förvaring

Madrasstyp: Polyskummadrass

Storlekar: 160x200, 180x200 cm

Fasthet: Medel Medel/fast, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en smart förvaringslösning i sin kontinentalsäng
 2. Personer som vill ha "osynlig" förvaring

Fördelar:

 • Sidoöppning med gott om lagringskapacitet
 • Kan kombinera hårdheter
 • Stark och stödjande pocketresårmadrass
 • Finns i flera olika moderna tygfärger och bäddmadrassen är snyggt kuvertsydd

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ
 • Mittskenan kan kännas av lite om man sover i mitten

Sammanfattning: Accent Boxbed är en annan fantastisk säng med gott om förvaring under de två olika sängramarna. För ett lite dyrare pris får du mycket funktionalitet, som är perfekt för dig som vill ha en smidig förvaringslösning med hög kapacitet.

Accent Boxbed är en säng som lämpar sig för personer som söker en smart förvaringslösning i sin kontinentalsäng. Sängen har två separata sängramar med en stark och stödjande pocketresårmadrass.

Sängen finns i två olika storlekar och du kan välja mellan två olika fastheter - medel och fast - eller en kombination av dessa. En av de största fördelarna med denna säng är dess sidöppning, vilket ger gott om lagringskapacitet. Sängen har också en snygg kuvertsydd bäddmadrass och finns i flera olika moderna tygfärger.

Accent Boxbed är en lite dyrare säng, men ger mycket funktionalitet för priset. Nackdelen är att mittskenan kan kännas av lite om man sover i mitten.

Sammanfattningsvis, om du söker en säng med gott om förvaring och hög funktionalitet till ett lite högre pris, är Accent Boxbed ett bra alternativ. Men om du har en stramare budget eller söker en mer klassisk kontinentalsäng utan mittskena, kanske detta inte är det bästa valet för dig.


3. Drömvik Sultan Kontinentalsäng
Bästa 120-Säng Med Förvaring

Madrasstyp: Polyskummadrass

Storlekar: 120x200 cm

Fasthet: Medel/fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en riktigt snygg lyxig 120-säng med förvaring
 2. Personer som vill ha "osynlig" förvaring

Fördelar:

 • Sidoöppning med gott om lagringskapacitet
 • Mycket bekväm tack vare stark resårmadrass och bäddmadrass
 • Hållbar och slitstark konstruktion
 • Lyxig känsla

Nackdelar:

 • Dyraste alternativet
 • Kan inte kombinera hårdheter

Sammanfattning: Drömvik Sultan Kontinentalsäng är det dyraste alternativet på vår lista, och delar många av de egenskaper som vi gillar med Accent Bedbox ovan. Men för ett lite högre pris får du här också lite bättre kvalitet och hållbarhet i konstruktionen, men funktionsmässigt är de nästan identiska.

Drömvik Sultan Kontinentalsäng är en säng som passar för personer som söker en riktigt snygg och lyxig 120-säng med förvaring. Sängen har en stark resårmadrass och en bekväm bäddmadrass, som ger en mycket hög sovkomfort.

Sängen har en sidöppning, vilket ger gott om lagringskapacitet. Konstruktionen är hållbar och slitstark och ger en lyxig känsla.

Drömvik Sultan Kontinentalsäng är det dyraste alternativet på marknaden och kan inte kombinera hårdheter. Men om du söker en lyxig kontinentalsäng med hög kvalitet och hållbarhet, är detta ett utmärkt val för dig.

Sammanfattningsvis, om du söker en säng med hög kvalitet, hållbarhet och en lyxig känsla, och inte bryr dig om prislappen, är Drömvik Sultan Kontinentalsäng ett utmärkt val. Men om du söker en mer budgetvänlig säng eller vill kunna kombinera hårdheter, kanske detta inte är det bästa valet för dig.

Drömvik Sultan Kontinentalsäng


4. Story Plus Boxed
Bästa 90-Säng Med Förvaring

Madrasstyp: Polyskummadrass

Storlekar: 120x200 cm

Fasthet: Medel, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en prisvärd säng med förvaring
 2. De som letar efter ett bra alternativ att ha i gästrum eller liknande

Fördelar:

 • Liten och kompakt design
 • Bra lagringskapacitet för storleken
 • Mycket prisvärt alternativ
 • Finns i otroligt många olika färger för att matcha ditt hem

Nackdelar:

 • Inte särskilt bekväm i jämförelse med dyrare alternativ
 • Finns inte som dubbelsäng

Sammanfattning: Story Plus Boxed är det perfekta prisvärda alternativet för dig som letar efter en extra 90-säng att använda hemma som gästsäng eller likande. Med en diskret och funktionell design är Story Plus Boxed den perfekta sängen med förvaring.

Story Plus Boxed är en prisvärd säng med förvaring som passar för personer som letar efter ett bra alternativ att ha i gästrum eller liknande. Sängen är tillverkad av en polyskummadrass och finns i två olika fastheter - medel och fast.

Sängen har en liten och kompakt design, men har ändå bra lagringskapacitet för storleken. Det finns också många olika färger att välja mellan för att matcha ditt hem.

Story Plus Boxed är inte lika bekväm som dyrare alternativ på marknaden, men det är ett bra val för en extra 90-säng att använda hemma som gästsäng eller liknande. Tyvärr finns inte denna säng som dubbelsäng.

Sammanfattningsvis, om du söker en prisvärd säng med förvaring för att ha som gästsäng eller liknande, är Story Plus Boxed ett utmärkt alternativ. Men om du söker en säng med högsta möjliga komfort eller en dubbelsäng, kanske detta inte är det bästa valet för dig.

Story Plus Boxed


5. Viking Boxbed
Bästa Billiga Säng Med Förvaring

Madrasstyp: Latexmadrass

Storlekar: 120x200 cm

Fasthet: Medel, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter en hållbar säng med förvaring
 2. Budgetmedvetna köpare

Fördelar:

 • Högkvalitativ konstruktion med bra hållbarhet
 • Mycket prisvärt för kvalitén
 • Praktisk förvaring under sängen för lakan, extra täcken osv
 • Stilren och modern design

Nackdelar:

 • Tung och otymplig att få på plats

Sammanfattning: Viking Boxbed är sängen med förvaring för dig som vill ha en högkvalitativ säng med bra hållbarhet, utan att betala ett premiumpris.

Viking Boxbed är en högkvalitativ säng med förvaring, som är ett utmärkt val för de som letar efter en hållbar säng med förvaring till ett rimligt pris. Sängen är utrustad med en latexmadrass och finns i två olika fastheter - medel och fast.

Sängen har en stilren och modern design och den praktiska förvaringen under sängen gör det enkelt att lagra sängkläder, extra täcken och andra tillhörigheter. Viking Boxbed är också mycket prisvärd för den höga kvaliteten, vilket gör den till ett bra val för budgetmedvetna köpare.

Tyvärr är sängen lite tung och otymplig att få på plats, men en gång på plats så kommer Viking Boxbed att fungera som en pålitlig säng med en hållbar konstruktion.

Sammanfattningsvis är Viking Boxbed ett utmärkt val för de som letar efter en högkvalitativ säng med förvaring till ett rimligt pris. Med en stilren design, praktisk förvaring och hög kvalitet är denna säng ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig säng med förvaring.


Vad Är En Säng Med Förvaring?

En förvaringssäng är en säng som har inbyggd förvaring. Det finns olika alternativ att välja mellan, till exempel sängar med lådor eller korgar under sängen, eller kaptenssängar med bokhylla och flera lådor. 

Förvaringssängar är populära bland personer som bor i mindre utrymmen, som till exempel studentbostäder eller små lägenheter, men de är också praktiska för andra sovrum som behöver extra förvaringsutrymme.

Förvaringssängar kan tillverkas av massivt trä eller spånskivor och kostnaden varierar beroende på material och konstruktion. Alla förvaringssängar har någon form av förvaringsutrymme, oavsett om det är lådor under sängen eller öppna hyllor. Vissa sängar har en sänggavel som också kan ha extra förvaring. Andra sängar kan användas utan sänggavel eller ha en valfri sänggavel mot extra kostnad.

De billigaste förvaringssängarna kommer som byggsatser som du själv monterar. Svårighetsgraden att montera skiljer sig åt mellan olika modeller.

säng med förvaring lådor

Sängar Med Förvaring - Köpguide

När du väljer en förvaringssäng är det klokt att tänka på vad du ska förvara, hur ofta du behöver dessa saker och hur mycket utrymme som finns tillgängligt för själva ramen. Förvaringssängar finns lätt tillgängliga i många olika storlekar, från enkelsängar i 90 eller 120 cm bredd, upp till större dubbelsängar med 180 och till och med 210 cm i bred, men de varierar i förvaringskapacitet, stil, kostnad och material.

Med så många alternativ tillgängliga kan det göra shoppingprocessen mindre skrämmande att veta vilka funktioner man ska leta efter i en förvaringssäng. Vi tittar närmare på förvaringskapacitet, material, montering och andra viktiga faktorer att ta hänsyn till.

Typ Av Säng

Det först du måste avgöra är vilken typ av säng du letar efter. Det första du tänker på är kanske hur bred den bör vara, men här syftar jag snarare på vilken typ av modell sängen är i. Det finns generellt sett tre olika typer av sängar:

 1. Kontinentalsängar är en säng som består av tre separata delar: En underbädd, en resårmadrass och en bäddmadrass. Det är med andra ord en så "komplett" sänglösning som möjligt.
 2. Ramsängar är en säng som enbart består av en resårbotten och en bäddmadrass, vilket ofta resulterar i en mer stadig och fast konstruktion.
 3. Ställbara sängar justera huvudet och fotens positioner, samt madrassens vinkel. Detta alternativ är vanligt bland äldre som vill kunna få extra stöd och enklare att komma upp ur sängen. Det är däremto inte vanligt bland sängar med förvaring.

Det huvudsakliga valet kommer att handla om kontinentalsängar, då de kommer med flera fördelar. Men att avgöra om en ramsäng eller kontinentalsäng är rätt för dig kan vara svårt.

Förvaringskapcitet

Förvaringssängar är utformade för att ge extra förvaringsutrymme i sovrummet. De är utrustade med lådor eller fack på sidorna eller under sängen, vilket ger extra utrymme för förvaring av kläder, sängkläder eller andra föremål som du vill ha i närheten men ändå ur sikte.

De flesta sängarna med förvaring har flera lådor på ena eller båda sidorna av sängen, och dessa lådor kan variera i storlek beroende på modell. Vissa modeller har också hyllor i huvudgaveln som kan användas för att förvara böcker, ljus eller andra föremål.

Det finns också förvaringssängar som har extra förvaringsalternativ som kan läggas till mot en extra kostnad. Till exempel kan vissa modeller ha extra hyllor, lådor eller garderober som kan läggas till på sidan eller under sängen. Dessa extra alternativ kan vara till stor hjälp i små sovrum där extra förvaring behövs.

När du väljer en förvaringssäng är det viktigt att tänka på dina behov. Tänk på vad du vill förvara och hur mycket utrymme du behöver. Beroende på dina behov och din budget kan du välja en modell som passar dig bäst.

lagringskapacitet förvaring under säng

Material

Materialet som används för att bygga en förvaringssäng kan ha en stor inverkan på sängens utseende och livslängd.

Många förvaringssängar är tillverkade av spånskivor eftersom materialet är prisvärt och relativt lätt att hantera. Spånskivor består av pressad trämassa, vanligtvis gjord av återvunnet eller återvinningsbart material. Dessa sängar är oftast försedda med en fin yta som är målad, tapetserad eller laminatbelagd för att ge en jämn och estetiskt tilltalande yta. Spånskivor är en populär och prisvärd val för dem som söker en förvaringssäng.

En annan valmöjlighet är förvaringssängar tillverkade av trä, vilket kan ge en mer naturlig och vacker estetik. Dessa sängar är oftast tillverkade av träslag som ek, björk eller furu och kan ha en mer traditionell stil. En förvaringssäng av massivt trä kan vara mer hållbar och tåla mer slitage än en säng tillverkad av spånskivor, och det kan också ha en längre livslängd.

Både spånskivor och trä kan vara utmärkta material att använda för en förvaringssäng, men det är viktigt att välja ett material av hög kvalitet som passar dina behov och budget. Det finns också andra material som kan användas för att tillverka en förvaringssäng, såsom MDF (Medium Density Fiberboard), metall eller en kombination av olika material. Innan du köper en förvaringssäng, se till att du har undersökt de olika alternativen för att hitta det material som passar dig bäst.

Kompatibilitet Med Bäddmadrass

När du väljer en förvaringssäng är det viktigt att tänka på din bäddmadrasstorlek och dess kompatibilitet med sängen. En säng som är för kort eller smal i förhållande till din bäddmadrass kan resultera i en ojämn sovyta, medan en säng som är för bred eller lång kan få din madrass att glida runt på natten.

Förvaringssängar har plattformsliknande ytor, vilket innebär att de inte behöver en boxspring för att stödja madrassen. Därför är det viktigt att välja en madrass som är kompatibel med denna typ av säng. De bästa typerna att använda med förvaringssängar är skum- och latexmadrasser som kräver ett styvt stöd.

För att säkerställa att din madrass passar din förvaringssäng, mät både sängen och madrassen noggrant innan du köper. Sängen ska vara tillräckligt stor för att rymma din madrass, men inte för stor att den rör sig runt på natten. Om du har några frågor om vilken madrass som passar bäst till din förvaringssäng, kontakta tillverkaren för rekommendationer eller be en sängspecialist om råd.

Stil & Design

Sängar med förvaring har funnits i många år och har länge varit ett populärt val för studenter och personer som behöver extra förvaringsutrymme i sovrummet. Men i dag finns det också en mängd olika stilar och designalternativ att välja mellan för att passa en mängd olika smaker och inredningsstilar.

Förvaringssängar finns i en mängd olika färger, från traditionella träfärger som ek och valnöt till moderna och ljusa färger som röd, blå och grön. Detta gör det enkelt att hitta en säng som passar in i ditt befintliga sovrum eller som kompletterar din nya inredningsstil.

När det gäller design finns det förvaringssängar som passar till många olika stilar. Du kan hitta sängar i en industriell stil med råa trä- och metallkomponenter, eller bondgårdsstil med en mer rustik känsla. Det finns också moderna förvaringssängar med rent och enkelt utseende, och sängar i mitten av århundradet med karakteristiska silhuetter.

smart säng med förvaring

Hur förvaringen är placerad kan också spela roll, då vissa föredrar sängar med utdfragbara låder, medans andra letar efter alternativ där man kan öppna upp hela madrassen för att komma åt ett större utrymme.

Montering

Många sängar med förvaring kräver montering, vilket kan vara en enkel eller mer krävande process beroende på modell och tillverkare. Oavsett hur mycket erfarenhet du har av montering kan det vara klokt att titta på tillverkarens instruktioner för att se hur svår monteringsprocessen kan bli.

De flesta tillverkare skickar med instruktioner vid köpet av sängen. Dessa instruktioner beskriver vanligtvis alla de olika delarna av sängen, hur de ska monteras och de verktyg som krävs. Vissa tillverkare tillhandahåller också instruktioner online som kan hjälpa till att underlätta processen ytterligare.

Innan du köper en förvaringssäng, ta en titt på tillverkarens produktlista för att se vilken typ av montering som krävs. Det kan vara en bra idé att välja en säng med en monteringsprocess som du känner dig bekväm med eller som inte tar för lång tid. Om du är osäker på om du kan montera sängen själv kan du alltid anlita en professionell möbelmontör för att hjälpa till.

Ljud

När du väljer en förvaringssäng, är det viktigt att tänka på ljudnivån som kan uppstå när du använder förvaringssystemet. Om du delar sovrum med någon annan kan det vara extra viktigt att välja en säng med minimal ljudnivå.

Ett sätt att minska ljudnivån är att välja en förvaringssäng med mjukstängande lådor. Dessa lådor stängs mjukt och tyst vilket minskar ljudet som uppstår när de stängs. Många förvaringssängar har också öppna hyllor och korgar som är tysta och ger lite eller ingen ljud alls.

En annan faktor att tänka på är hur själva sängen låter när du rör dig i den. Vissa sängar kan skaka och låta när du rör dig, vilket kan störa din sömn eller din rumsgranne. För att undvika detta kan du välja en förvaringssäng med en stabil sängbotten och en robust konstruktion som minskar rörelse och ljud.

Pris

Priset på en förvaringssäng varierar beroende på flera faktorer, inklusive sängens material, storlek, design, och mängden förvaringsutrymme den erbjuder. Förvaringssängar kan kosta allt från mindre än 5000 kronor till över 30 000 kronor, men de flesta kostar mellan 5000 och 15 000 kronor.

Modeller med material av lägre kvalitet eller mindre förvaringsutrymme tenderar att ha en lägre prislapp, medan sängar av högre kvalitet eller med mer avancerade funktioner vanligtvis är dyrare. Sängar som är tillverkade av massivt trä eller har utökade förvaringsutrymmen kan ha en högre prislapp, medan sängar som är tillverkade av spånskivor eller har mindre förvaringsutrymme vanligtvis är billigare.

Det är viktigt att tänka på dina behov och budget när du köper en förvaringssäng. För en mindre bostad eller en person med minimalt behov av förvaringsutrymme kan en billigare säng vara ett bättre alternativ. För en större bostad eller för en person som behöver mer utrymme för att organisera sina saker, kan en säng med högre prislapp och mer förvaringsutrymme vara en bättre investering.

Vanliga Frågor Om Sängar Med Förvaring

Hur mycket kostar sängar med förvaring?

Kostnaden för en förvaringssäng beror på material, storlek och märke, men du kan räkna med priser från 5000 kronor till över 30 000 kronor. Typiskt sett är förvaringssängar av spånskiva billigare än de som är tillverkade av trä. Kostnaden stiger också i förhållande till sängens storlek och hur många förvaringsmöjligheter den innehåller.

Hur mycket förvaringsutrymme har förvaringssängar?

Mängden låd-, kubb- eller hyllutrymme som en förvaringssäng erbjuder beror på sängens utformning, storlek och höjd. Enkelsängar har ofta fack på bara en sida av sängen, medan dubbelsängar vanligtvis har tillgång till förvaring på båda sidor. Det är ovanligt att förvaringssängar har fack under sänggaveln eftersom de kan hindras av ett nattduksbord.

Behöver du en resårmadrass med en förvaringssäng?

Du behöver vanligtvis inte en resårmadrass med en förvaringssäng. Oftast är dessa modeller utformade för att stödja madrassen på en plattform för att ge mer utrymme för lådor under sängen, hyllor eller både och.

Hur monterar man sängar med förvaring?

De flesta kit för förvaringssängar levereras med detaljerade monteringsanvisningar som ägarna bör följa noggrant för att säkerställa att sängen fungerar som den är avsedd. De specifika monteringsdetaljerna varierar beroende på modell. Satsen innehåller vanligtvis all hårdvara som behövs för att sätta ihop sängens delar. Det kan dock hända att du behöver använda dina egna verktyg.


Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.