• Home
 • »
 • Blog
 • »
 • Guide
 • »
 • Hotellbäddning: Hur Du Bäddar Som På Hotell

Hotellbäddning: Hur Du Bäddar Som På Hotell

Skriven Av Stina Johansson  | Uppdaterad: 19 jun 2024

Har du någonsin bott på ett hotell och förundrats över hur perfekt gjorda och lyxiga deras sängar är? Tja, du kan uppnå samma nivå av komfort och sofistikering i ditt eget hem med några enkla steg.

Att bädda sängen kan tyckas vara en vardaglig uppgift, men den kan faktiskt ha en betydande inverkan på det övergripande utseendet och känslan i ditt sovrum. En välgjord säng ser inte bara inbjudande ut, utan kan också förbättra din sömnkvalitet och ditt humör.

I den här guiden ger vi dig steg för steg instruktioner om hur du bäddar din säng som de gör på hotell, inklusive rätt placering av kuddar, lakan, täcken och dekorativa accenter. Vi kommer också att ge tips om hur du väljer rätt sängmaterial, hur du håller sängkläderna rena och fräscha och hur du skapar ett sammanhängande färgschema som kompletterar din sovrumsinredning.

Med vår guide kommer du att kunna förvandla ditt sovrum till en avkopplande och lyxig tillflyktsort som kan mäta sig med de mest avancerade hotellen. Så låt oss komma igång och lära oss hur du bäddar din säng som ett proffs!

hotellbäddning hur man gör

Hur Du Bäddar Som Ett Proffs

Om du vill styla en säng som ett proffs, oavsett om det gäller att inreda ditt sovrum, inreda ett hem eller skapa en fotovärdig säng för en rundvandring i hemmet, får du här några av mina favorittips som hjälper dig att uppnå en polerad och sofistikerad look.

 1. För det första, håll det enkelt. Ibland är mindre mer, oavsett om det handlar om att använda färre mönster, färger eller dekorativa föremål på sängen. Personligen föredrar jag att använda fler kuddar, men det är helt okej att använda mindre än vad du ser i professionella miljöer. Att hålla det enkelt innebär för mig att använda mestadels vitt, så att jag inte behöver oroa mig för att matcha och samordna färger.
 2. Överväg sedan att använda textur i stället för färger för att ge djup och karaktär åt din säng. Genom att använda olika texturer, till exempel en kabelstickad filt eller kudde, kan du skapa en mer intressant och visuellt tilltalande säng utan att överväldiga den med för många färger eller mönster.
 3. Ett annat tips är att använda helt vita sängkläder. Detta hjälper sängen att se ren och fräsch ut, vilket är anledningen till att fler och fler hotell har börjat använda helt vitt på sina sängar. Detta gör det lätt för gästerna att se att sängen är ren och fri från fläckar. Om du dessutom använder helt vita sängkläder kan du bleka täcke, täcke, lakan och andra sängkläder på ett säkert sätt, vilket gör att din säng alltid ser fräsch och inbjudande ut.

Hur Du Får Din Säng Att Se Mer Lyxig Ut

Om du vill att din säng ska se lyxig ut finns det några viktiga faktorer att tänka på. För mig innebär en lyxig säng vackra kuddar och ett rent, elegant utseende.

För att uppnå den här looken rekommenderar jag att du använder ett vitt spännlakan, ett vitt topplakan och ett påslakan, tillsammans med dekorativa kuddar och duntäcken. Istället för ett mönstrat eller färgglatt täcke kan du välja det skarpa, rena utseendet hos vita sängkläder.

Att använda vita sängkläder påminner mig om den lyxiga upplevelsen av att bo på ett lyxigt hotell, där sängkläderna alltid är vita och fräscha. Jag har faktiskt dekorerat min säng med vita sängkläder i flera år och det skapar alltid en lyxig och inbjudande atmosfär. Om du vill ha lite inspiration kan du kolla in mitt äldre inlägg där jag delade med mig av hur jag stylade vår säng för några år sedan.

Steg-För-Steg Guide Till Hotellbäddning:

1. Skaffa ett spännlakan med elastiska hörn.

 • Dra ut lakanet från varje hörn och linda det runt madrassen.
 • Stoppa in den elastiska delen under hörnet på madrassen på ett snyggt sätt.

2. Lägg sängen i lager som på ett hotell med ett platt lakan.

 • Lakanet ska ligga med ansiktet nedåt mot det monterade lakanet och det ska drapera jämnt över alla sidor av sängen.
 • Ta bort eventuella rynkor som finns på lakanet.

3. På toppen av det platta lakanet lägger du ett lätt täcke.

 • Filten ska röra vid lakanets hörn.
 • Helst ska en filt av linne eller bomull användas.

4. Lägg ytterligare ett platt lakan över filten.

 • Detta lakan ska matcha inriktningen på det första platta lakanet.
 • Det ska vara tätt i alla hörn.

5. Stoppa in det andra platta arket mellan det första platta arket och filten.

 • Den extra delen av det andra platta arket ska vikas mellan det första platta arket och filten.
 • För att göra lakanet platt, vik och ta bort rynkor från lakanet under filten.

6. Mot sängens botten viker du det andra platta lakanet.

 • Överdelen av det första platta lakanet ska ligga över filten och det andra platta lakanet.
 • För att få ett jämnt utseende ska du ta bort rynkor nära sänggavelns del.
 • Antalet kuddar du vill arrangera på sängen avgör hur långt ner du viker lakanen.

7. Hörnen behöver vikas inåt.

 • När du viker in hörnen viker du först in alla tre sidorna.
 • Se sedan till att hörnen bildar en triangel och stoppa in allt överflödigt tyg under.
 • Ta bort rynkorna på båda sidorna genom att stoppa in lakanet.

8. Behåll påslakanet eller täcket nu.

 • Fluffa upp täcket över sängen, lämna utrymme för kuddarna genom att vika överdelen och fördela det jämnt på båda sidorna.
 • Påslakanet måste vara en enfärgad färg.

9. Fluffa kuddarna och placera dem på rätt sätt.

 • Det första steget är att fluffa kuddarna ordentligt. Det som vanligtvis händer är att kuddarna med regelbunden användning blir platta och urblåsta, så genom att fluffa dem ser de ut att se bra ut.
 • Arrangera nu kuddarna så att du placerar de stora kuddarna först, följt av de näst största. Placera sedan de fyrkantiga dekorativa kuddarna och avsluta med en lång ländkudde.
 • Se till att kuddarna möter påslakanet genom att veckla ut det.

10. Lägg en filt (valfritt).

 • Du kan också lägga till en kastfilt för att sätta lite färg på rummet.
 • Drapera den bara nonchalant i hörnet av filtfoten.

Här är ytterligare några viktiga saker att tänka på för att göra din säng exakt som på ett hotell. Ta en titt.

Föberedelser För Att Lyckas Med Din Hotellbäddning

Välj rätt madrass

För att göra en säng till ett hotell behöver du en bra säng. Stödet och komforten i sängen ska vara optimal. Hybridmadrasser och memory foam används på världens bästa hotell eftersom de ger optimalt stöd och komfort. Dessa madrasser ger dig också den sjunkande känslan som du upplever i hotellmadrasser. Att göra din säng som ett hotell kan vara enkelt om ditt madrassunderlag är perfekt för bättre sömn.

Täck madrassen med skydd

Att täcka din madrass med ett skydd kan ge ytterligare komfort och skydda din säng från skador. Dessutom skyddar ett skydd sängen mot sängbaggar, förebygger allergier genom att undvika kontakt med smuts och minskar fläckar på madrassen genom att fungera som ett extra lager över madrassen.

Skaffa lakan av god kvalitet

Hotellen använder högkvalitativa bomullslakan med hög trådantal. Och komforten i din sömn beror på trådantalet på lakanen. Varför? Därför att ju högre trådantal desto mjukare är lakanen, och vem tycker inte om mjuka och silkeslena lakan? 180-300 trådantal är anständigt för sängkläder av god kvalitet, medan ditt påslakan och lakanen blir tyngre om det är något högre än 300. De olika typerna av bomullslakan som används på hotell är bomullssatin, bomullspercale, egyptisk bomull, Supima-bomull och linne. Så, för de bästa sänglakanen som hotell använder sig av dem!

Accessorisera det med färgglada täcken eller duntäcken

En liten filt som kallas för påslakan har en rad knappar eller en dragkedja som gör det möjligt att placera en tjockare filt inuti den. Den kan dölja färgen på en filt, skydda dynan eller göra filten mer fluffig. Vilka duntäcken använder hotellen? De föredrar vita duntäcken fyllda med dunfjädrar. Ett täcke kan användas för att hålla dig varm och även användas som en dekoration på sängen.

Lägg upp ett lager med rätt kuddar och skyddshöljen

Valfrihet erbjuds av de olika typerna av kuddar som finns på hotellen erbjuder valfrihet. De ger en mjuk upplevelse. Du kan välja fem kuddar för att få en bättre balans, bland annat boudoirkuddar, dunkuddar, fjäderkuddar och dunalternativa kuddar. Du kan välja dina kuddar och skyddskläder utifrån den komfort de ger och deras utseende.

Sammanfattning

Att bädda sängen som de gör på hotell handlar alltså inte bara om att få en perfekt bäddad säng, utan också om att skapa en välkomnande och avkopplande miljö i sovrummet. Med de tips och tekniker som vi har gett dig i den här guiden kan du höja komforten och stilen i din säng och njuta av samma nivå av lyx och sofistikering som du hittar på högklassiga hotell.

Kom ihåg att nyckeln till att få din säng att se ut som ett proffs är att hålla den enkel, använda vita sängkläder och lägga till textur och djup med dekorativa accenter som kuddar, överkast och filtar. Glöm inte heller att hålla sängkläderna rena och fräscha så att din säng alltid ser inbjudande och bekväm ut.

Genom att följa dessa tips kan du förvandla din säng till en fridfull oas och njuta av de många fördelarna med en välgjord säng, inklusive förbättrad sömnkvalitet och bättre humör. Så gå vidare och prova dessa tekniker och se själv vilken skillnad de kan göra för utseendet och känslan i ditt sovrum.