Bästa Memoryskum Bäddmadrass ([year]): Bäst i Test

Skriven Av Stina Johansson  | Uppdaterad: 25 jul 2024

En bra natts sömn är avgörande för att kunna fungera på topp under dagen, och valet av bäddmadrass kan ha en stor inverkan på hur väl du sover. Memory foam bäddmadrasser har blivit alltmer populära de senaste åren på grund av deras förmåga att anpassa sig efter kroppens form och ge tryckavlastning, vilket kan minska smärta och obehag under sömnen.

Men med så många olika varianter av memoryskum bäddmadrasser tillgängliga på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. I denna guide kommer vi att titta på de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer en memory foam bäddmadrass, så att du kan hitta den bästa bäddmadrassen för dina behov och önskemål.

Låt oss ta en närmare titt på de bästa bäddmadrasserna i memoryskum.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa memoryskum bäddmadrassen på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Memoryskum Bäddmadrasserna Är:

 1. Emma Diamond Bäddmadrass - Bäst i Test Bäddmadrass i Memoryskum
 2. Tempur Basic 7 - Näst Bäst i Test Bäddmadrass i Memory Foam
 3. Kungsängen Contur Firm - Bra Prisvärd Bäddmadrass i Memoryskum

1. Emma Diamond Bäddmadrass
Bäst i Test Bäddmadrass i Memoryskum

Storlekar: 80x200, 90x200, 100 x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm

Tjocklek: 8 cm

Fasthet: Medel

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Individer som letar efter en mångsidig och funktionell bäddmadrass
 2. Prismedvetna individer

Fördelar:

 • Bra tryckavlastning och stöd
 • Hållbara material som tål stryk
 • Bekväm och formgivande memeryskum
 • Bra luftcirkulation för ökad ventilation
 • Finns både dubbelsidig och vanlig bäddmadrass (Se Emma Flip för dubbelsidigt alternativ)

Nackdelar:

 • Förlitar sig på en bra säng eller resårmadrass
 • Inte lika kraftfull formbar passform som Tempuralternativ

Sammanfattning: Emma Diamond Bäddmadrass är vårt förstaval av bäddmadrasser (oavsett om du letar efter något i memoryskum eller inte) då den erbjuder en bra mix av komfort, temperaturkontroll och tryckavlastning, till ett konkurrenskraftigt pris. Affärsmodellen med 100 dagar provtid är också mycketsmidigt och enkelt för att utvärdera själv.

Emma Diamond Bäddmadrass är en utmärkt investering för individer som letar efter en mångsidig och funktionell bäddmadrass. Bäddmadrassen finns i sex olika storlekar, vilket gör det enkelt att hitta den perfekta passformen för din säng. Med en tjocklek på 8 cm och en medelfasthet erbjuder Emma Diamond Bäddmadrass en god balans mellan stöd och komfort. Det bekväma memoryskummet formar sig efter din kropp för en mer personlig passform.

En annan stor fördel med Emma Diamond Bäddmadrass är dess bra luftcirkulation som hjälper till att hålla sängen sval och bekväm under natten. Madrassen har också ett överdrag som är tillverkat av hållbara material och tål stryk vilket gör den till en långsiktig investering för din sömnkomfort.

Även om Emma Diamond Bäddmadrass inte är lika formbar som vissa av sina Tempur-alternativ, är den fortfarande en högkvalitativ och pålitlig bäddmadrass till ett konkurrenskraftigt pris. Det är viktigt att notera att den här madrassen fungerar bäst tillsammans med en bra säng eller resårmadrass. Totalt sett är Emma Diamond Bäddmadrass ett utmärkt val för prismedvetna individer som vill ha en högkvalitativ och bekväm bäddmadrass.

Slutligen är det också värt att notera att Emma Diamond Bäddmadrass har en affärsmodell med 100 dagars provtid, vilket gör det enkelt att testa bäddmadrassen i din egen säng och utvärdera dess prestanda själv. Detta gör att du kan känna dig trygg i ditt val av bäddmadrass och säkerställa att du får en produkt som passar dina behov och preferenser.

Läs vår fulla recension av Emma Diamond Bäddmadrass här.

Emma Diamond Bäddmadrass


2. Tempur Basic 7
Näst Bäst i Test Bäddmadrass i Memory Foam

Storlekar: 80x200, 90x200, 90x210, 105 x200, 105x210, 120x200, 120x210, 140x200, 140x210, 160x200, 180x200, 180x210 cm

Tjocklek: 7 cm

Fasthet: Mjuk, Medel, Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som gillar en tunnare bäddmadrass i memoryskum
 2. Mag- och ryggsovare

Fördelar:

 • Stödjande tempurskum med bra tryckavlastning
 • Tunn och lätthanterlig madrass
 • Mycket bekväm sovposition med bra passform
 • Kommer med slitstarkt och lättvättat madrasskydd

Nackdelar:

 • Lite dyrare alternativ

Sammanfattning: Tempur Basic 7 är alternativet för dig som letar efter den klassiska memoryskum-känslan som bara kan uppnås genom ett alternativ från Tempur. Här får du toppkvalité med ett fantastiskt störd och tryckavlastning, även då det kommer till ett högre pris än Emmas alternativ.

Tempur Basic 7 är en högkvalitativ bäddmadrass i memoryskum som är näst bäst i test. Madrassen finns i ett stort antal storlekar och tre olika fasthetsalternativ: mjuk, medel och fast, vilket gör det enkelt att hitta rätt madrass för din kropp och dina sovpreferenser. Med en tjocklek på 7 cm är Tempur Basic 7 en tunn och lätthanterlig bäddmadrass som är idealisk för de som vill ha en klassisk memoryskum-känsla.

En av de stora fördelarna med Tempur Basic 7 är dess stödjande tempurskum som ger en god tryckavlastning och stöd för din kropp. Madrassen formar sig perfekt efter kroppen och ger en bekväm sovposition med en bra passform. Madrassen levereras också med ett slitstarkt och lättvättat madrasskydd som skyddar madrassen och håller den fräsch och ren.

En nackdel med Tempur Basic 7 är att det är ett lite dyrare alternativ. Men om du är beredd att investera i en högkvalitativ och bekväm bäddmadrass som håller länge är Tempur Basic 7 ett utmärkt val.

Totalt sett är Tempur Basic 7 en utmärkt val för de som vill ha en högkvalitativ och bekväm bäddmadrass i memoryskum. Med sitt stödjande tempurskum och goda tryckavlastning ger Tempur Basic 7 en bra natts sömn och hjälper till att minska rygg- och ledsmärtor. Om du letar efter en klassisk memoryskum-känsla, är Tempur Basic 7 det självklara valet.

Tempur Basic 7


3. Kungsängen Contur Firm
Bra Billig Bäddmadrass i Memoryskum

Storlekar: 80x200, 210x200 cm

Tjocklek: 6 cm

Fasthet: Fast

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Tyngre individer som behöver större stöd från bäddmadrassen
 2. De som föredrar en fastare bäddmadrass

Fördelar:

 • Högkvalitativ kärna i memory foam som förser dig med maximalt stöd och tryckavlasnting
 • Relativt bra temperaturkontroll
 • Prisvärt alternativ
 • Mjukt och stretchigt yttertyg
 • Bra konstruktion med lång hållbarhet

Nackdelar:

 • Finns enbart i begränsade storlekar
 • Upplevs lite för tunt av vissa testare

Sammanfattning: Kungsängen Contur Firm är en annan populär bäddmadrass i memoryskum som vi starkt rekommenderar. Sov vanligt får du hög kvalité från Kungsängens sängprodukter, och det är ingen skillnad här.

Kungsängen Contur Firm är en högkvalitativ bäddmadrass i memoryskum som är ett bra prisvärt alternativ för individer som behöver större stöd från sin bäddmadrass. Madrassen har en fasthet som passar bra för de som föredrar en fastare bäddmadrass. Med en tjocklek på 6 cm och ett mjukt och stretchigt yttertyg erbjuder Kungsängen Contur Firm maximalt stöd och tryckavlastning.

En av de stora fördelarna med Kungsängen Contur Firm är dess högkvalitativa kärna i memory foam, som ger en bra balans mellan stöd och komfort. Madrassen har också relativt bra temperaturkontroll, vilket hjälper till att hålla sängen sval och bekväm under natten. Bäddadrassen har en bra konstruktion med lång hållbarhet, vilket gör den till en långsiktig investering i din sömnkomfort.

En nackdel med Kungsängen Contur Firm är att den finns i begränsade storlekar, vilket kan begränsa dess användbarhet för vissa kunder. Dessutom har vissa testare upplevt bäddmadrassen som för tunn för deras behov. Men om du behöver en fastare bäddmadrass och är nöjd med storlekarna som finns tillgängliga, är Kungsängen Contur Firm ett utmärkt val.

Totalt sett är Kungsängen Contur Firm en högkvalitativ och prisvärd bäddmadrass i memoryskum som erbjuder maximalt stöd och tryckavlastning. Med dess högkvalitativa kärna i memory foam och mjuka yttertyg är Kungsängen Contur Firm ett utmärkt val för tyngre individer som behöver en fastare bäddmadrass.

Kungsängen Contur Firm


Vad Är Memory Foam?

Memory foam, eller memoryskum, är en typ av skumgummi som utvecklades av NASA på 1960-talet.

Det är ett tryckavlastande och konturerande material som formar sig till kroppens form när det utsätts för värme och tryck. När trycket släpps av återgår materialet långsamt till sin ursprungliga form. Memory foam används ofta i madrasser och kuddar på grund av dess förmåga att lindra tryck och minska belastning på kroppen.

Det finns olika typer av memoryskum med varierande densitet och fasthet, och det har blivit en populär val för personer med led- och ryggproblem.

Vem Borde Köpa En Memoryskum madrass?

En madrass med memory foam kan vara ett bra val om du vill minska smärta under sömnen eller känna att du sover "i" sängen istället för "på" den.

Det kan också hjälpa till att isolera rörelse och minimera nattliga störningar. Sidosovare med hög belastning på höfter och axlar kan ha goda resultat med denna typ av madrass.

Däremot är memory foam madrasser kanske inte det bästa valet för personer som sover varmt eller behöver röra sig lätt på madrassen.

sova på memoryskum

Hur Känns Det Att Sova På En Memoryskum Bäddmadrass?

Sova på en memoryskum-madrass ger en mjuk och dämpande känsla som kan göra att du känner dig inbäddad och bekväm, och många gillar de både som mjuka madrasser och som hårda madrasser, såväl som bäddmadrasser..

Materialet anpassar sig efter kroppen för tryckavlastning och ger utmärkt rörelseisolering, vilket kan vara fördelaktigt för personer som delar säng med en partner som rör sig mycket på natten.

Memory foam kan dock också orsaka värmeuppbyggnad och kan vara mindre lämplig för personer som är benägna att sova varma.

Hitta Andra Produkter Med Memory Foam

Tempur Original Supreme

Madrasser i Memoryskum

Emma Diamond Kudde

Kuddar i
Memoryskum

Bäddmadrass i Memoryskum - Köpguide

Innan du köper en bäddmadrass i memoryskum är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att säkerställa att du får en produkt som passar dina behov och ger den bästa möjliga sömnen. I denna sektion av guiden kommer vi att gå igenom de viktigaste faktorerna att överväga innan du köper en bäddmadrass i memoryskum.

Typ Av Memory Foam

Det finns olika typer av memory foam som skiljer sig åt i sammansättning, känsla, hållbarhet och prestanda. Här är de vanligaste typerna av memory foam:

Traditionellt memory foam: Denna typ av memoryskum har en klassisk prestanda som kännetecknas av djup konturering och rörelseisolering. Den ger en mjuk och dämpande känsla som kan orsaka värmeuppbyggnad och begränsa rörelsefriheten.Traditionell memory foam används fortfarande ofta bland kontinentalsängar och ramsängar.

Växtbaserat memory foam: Växtbaserat memory foam innehåller en mindre mängd petrokemikalier och ersätter dessa med växtmaterial, såsom sojaoljor. Denna typ av memory foam är mer miljövänlig, men prestandan liknar traditionellt memoryskum. Priset för denna typ av memoryskum kan vara något högre.

Memory foam med gel-infusion: Memory foam med gel-infusion innehåller gelmaterial som är utformat för att minska värmeuppbyggnaden. Gelerna absorberar värme från skummet, vilket hindrar att värme byggs upp nära sovytan. Denna typ av memoryskum kan ge en blygsam minskning av värmeuppbyggnaden men kan vara dyrare än traditionellt memoryskum.

Våra tester visar att varken växtbaserat memory foam eller memory foam med gel-infusion helt eliminera värmeuppbyggnad, men båda kan ge en viss minskning. Valet av memoryskum beror på personliga preferenser och behov.

Densitet

Densiteten av memoryskum är en av de viktigaste faktorerna att överväga när du köper en bäddmadrass. Den påverkar hur väl bäddmadrassen kan forma sig efter din kropp och ge stöd där det behövs. Densiteten mäts vanligtvis i kilogram per kubikmeter (kg/m3), och ju högre densitet desto mer memoryskum används för att tillverka madrassen.

En högre densitet innebär att bäddmadrassen innehåller mer material och därför också högre kvalitet. En hög densitet är oftast liktydigt med högre kvalitet, bättre hållbarhet och längre livslängd. Bäddmadrasser med högre densitet kan också forma sig mer effektivt efter din kropp och ge ett bättre stöd och en mer bekväm sömn.

välja memory foam madrass

En lägre densitet på memoryskummet kan leda till att madrassen känns mjukare och mer följsam, men det kan också minska stödet och komforten, särskilt för personer med högre kroppsvikt. En bäddmadrass med en lägre densitet kan också deformeras eller tappa sin form snabbare, vilket kan leda till en kortare livslängd.

Därför är det viktigt att välja en madrass med en densitet som passar din kroppsvikt och sovstil. Personer som väger mer eller sover på magen eller ryggen kan behöva en bäddmadrass med högre densitet för att få tillräckligt med stöd och förhindra att de sjunker ner i madrassen. Å andra sidan kan personer som väger mindre eller sover på sidan hitta en lägre densitet mer bekväm eftersom det ger en mjukare känsla.

Fasthet

Fasthet är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer en bäddmadrass i memoryskum. En bäddmadrass som är tillräckligt fast kan ge rätt stöd för din kropp och bidra till att hålla din ryggrad i en neutral position, vilket är viktigt för att förhindra smärta och obehag i nacke, rygg och höfter.

Det finns många olika fasthetsnivåer att välja mellan när du köper en bäddmadrass i memoryskum. Vissa bäddmadrasser är mjukare och formbara medan andra är fastare och ger mer stöd. Det är viktigt att hitta en fasthetsnivå som passar din sovstil och personliga preferenser.

Personer som sover på ryggen eller magen tenderar att föredra en fastare bäddmadrass eftersom det hjälper till att hålla ryggraden i en neutral position. Å andra sidan kan personer som sover på sidan behöva en mjukare madrass som kan anpassa sig till konturerna av deras kropp.

Det är också viktigt att tänka på din kroppsvikt när du väljer fasthetsnivå på en bäddmadrass. Tyngre personer kan behöva en fastare bäddmadrass för att få tillräckligt med stöd och förhindra att de sjunker ner i bäddmadrassen, medan lättare personer kan hitta en mjukare madrass mer bekväm.

Tjocklek

Tjockleken på en bäddmadrass i memoryskum är en annan viktig faktor att överväga när du köper en bäddmadrass. Tjockleken påverkar oftast hur mjuk eller fast madrassen känns. Det är också viktigt att hitta en tjocklek som passar din sovstil och kroppsvikt.

En tjockare bäddmadrass ger vanligtvis en mjukare känsla eftersom den innehåller mer material. Det kan vara mer fördelaktigt för personer som sover på sidan eller personer med högre kroppsvikt eftersom det ger mer avlastning för tryckpunkterna på kroppen. Å andra sidan kan en tunnare madrass vara mer fördelaktig för personer som sover på ryggen eller magen eftersom den ger mer stöd.

Det är viktigt att hitta en tjocklek som passar din kroppsvikt. En person med högre kroppsvikt kan behöva en tjockare madrass för att få tillräckligt med stöd och förhindra att de sjunker ner i madrassen. Å andra sidan kan en person med lägre kroppsvikt hitta en tunnare madrass mer bekväm eftersom det ger en fastare känsla.

Det är också viktigt att tänka på din sovstil när du väljer tjocklek på en bäddmadrass i memoryskum. Personer som sover på sidan kan behöva en tjockare madrass för att få tillräckligt med avlastning för tryckpunkterna på kroppen, medan personer som sover på ryggen eller magen kan föredra en tunnare madrass som ger mer stöd.

Kvalitet & Material

Kvalitet och material är två andra viktiga faktorer att överväga när du köper en bäddmadrass i memoryskum. Kvaliteten på memoryskummet kan variera avsevärt beroende på tillverkare och prisnivå. En högkvalitativ madrass ska vara hållbar och bekväm på lång sikt.

memory foam bäddmadrass i hög kvalite

Det finns många olika typer av memoryskum tillgängliga på marknaden och det är viktigt att välja en tillverkare som använder högkvalitativa material. Memoryskum av hög kvalitet ska vara tillverkat av material som har genomgått rigorösa tester för att säkerställa dess hållbarhet och prestanda.

En högkvalitativ memoryskummadrass bör också ha en högre densitet än en billigare modell. En högre densitet innebär att madrassen kommer att ge bättre stöd och vara mer formbar, vilket ökar komforten.

Det är också viktigt att tänka på överdraget på madrassen. Ett högkvalitativt överdrag bör vara slitstarkt, andningsbart och enkelt att rengöra. Ett överdrag i hög kvalitet kan bidra till att skydda madrassen och förlänga dess livslängd.

När du köper en bäddmadrass i memoryskum är det viktigt att leta efter garantier och recensioner. En bra garanti kan ge dig trygghet i att du investerar i en hållbar madrass som kommer att ge dig många års användning. Recensioner från andra kunder kan också hjälpa dig att avgöra om en viss madrass är av hög kvalitet och om det är rätt val för dig.

Tryckavlastning

Tryckavlastning är en annan viktig faktor att överväga när du köper en bäddmadrass i memoryskum. Memory Foam är känt för att erbjuda bra tryckavlastning, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer med smärtor i leder och muskler.

Tryckavlastning innebär att madrassen minskar trycket på kroppens tryckpunkter, såsom höfter, axlar och rygg, genom att fördela kroppsvikten jämnt över bäddmadrassen. Detta kan bidra till att minska smärta och obehag under natten och förbättra din sömnkvalitet.

Memoryskummet är utformat för att forma sig efter kroppen och stödja kurvorna på ett naturligt sätt. Detta gör det möjligt för madrassen att minska trycket på kroppens tryckpunkter och fördela vikten jämnt över madrassen. Detta ger en mjukare känsla än en traditionell resårmadrass och kan bidra till att minska smärta och obehag.

Det är särskilt fördelaktigt för personer med smärta i leder och muskler. Personer med fibromyalgi, artrit eller andra smärtsamma tillstånd kan ha nytta av en bäddmadrass i memoryskum på grund av dess förmåga att minska tryckpunkterna och förbättra blodcirkulationen.

För att hitta den bästa bäddmadrassen för tryckavlastning är det viktigt att välja en med rätt densitet och fasthet för din kroppsvikt och sovstil. En madrass som är för mjuk kan leda till att du sjunker ner i madrassen och minskar effekten av tryckavlastning. Å andra sidan kan en för hård madrass orsaka obehag och tryck på kroppens tryckpunkter.

Stöd

Stöd är en viktig faktor att överväga när du köper en bäddmadrass i memoryskum. Att din bäddmadrass ger tillräckligt stöd är extremt viktigt eftersom det hjälper till att stödja din kroppsvikt och hålla din ryggrad i en neutral position under natten.

En madrass som ger för lite stöd kan leda till att du sjunker för djupt ner i bäddmadrassen, vilket kan orsaka smärta och obehag under natten. Å andra sidan kan en madrass som ger för mycket stöd orsaka tryckpunkter på kroppen och leda till obehag.

Memoryskummadrasser är kända för att erbjuda bra stöd eftersom de är utformade för att forma sig efter kroppen. Detta gör det möjligt för bäddmadrassen att ge rätt stöd på rätt ställen, vilket kan bidra till att minska smärta och obehag.

memory foam bäddmadrass stöd

När du väljer en bäddmadrass i memoryskum är det viktigt att välja en med rätt densitet och fasthet för din kroppsvikt och sovstil. En bäddmadrass med högre densitet ger vanligtvis bättre stöd och formbarhet, medan en madrass med lägre densitet kan kännas mjukare och mindre formbar.

Det är också viktigt att tänka på vilken position du vanligtvis sover i. Om du sover på magen behöver du en fastare bäddmadrass som ger tillräckligt stöd för att hålla ryggraden i en neutral position. Om du sover på sidan behöver du en mjukare madrass som kan forma sig efter kroppen och minska trycket på höfterna och axlarna. Om du sover på ryggen behöver du en bäddmadrass som ger tillräckligt stöd för att hålla ryggraden i en neutral position utan att orsaka obehag.

Ventilation

Ventilation är en viktig faktor att överväga när du köper en bäddmadrass i memoryskum. Memoryskum kan kännas varmt eftersom det formar sig efter kroppen och kan begränsa luftflödet runt din kropp. En god ventilation i bäddmadrassen kan hjälpa till att minska värmen och öka komforten.

En bäddmadrass med dålig ventilation kan leda till ökad svettning och obehag under natten. Det kan också leda till en ökad risk för allergier och astma, eftersom det kan skapa en miljö som gynnar allergener och bakterier.

För att undvika dessa problem är det viktigt att välja en bäddmadrass i memoryskum som har en god ventilation. Många tillverkare använder nu teknologi som tillåter luftflöde genom bäddmadrassen, vilket kan hjälpa till att minska värmen och öka komforten.

Det finns också bäddmadrasser som har perforerade hål i memoryskummet för att öka ventilationen och luftflödet. Dessa bäddmadrasser kan ge bättre luftcirkulation, vilket kan bidra till att minska svettning och obehag under natten.

Det är också viktigt att tänka på hur överdraget på bäddmadrassen påverkar ventilationen. En bäddmadrass med ett andningsbart överdrag kan bidra till att öka ventilationen och minska värmen under natten.

Lukt

Nya memoryskum bäddmadrasser kan ibland avge en viss lukt, vilket kan vara obehagligt för vissa personer. Denna lukt orsakas av flyktiga organiska föreningar (VOC), som kan frigöras från skummet när det är nytt. VOC-lukten kan variera från mild till intensiv och kan ofta kännas som en kemisk eller plastliknande lukt.

För vissa personer kan lukten vara obehaglig och orsaka irritation i ögonen, näsan eller halsen. Även om lukten är ofarlig för hälsan, kan det vara besvärligt för många människor.

För att undvika problem med lukt är det viktigt att välja en bäddmadrass i memoryskum med låg lukt. Många tillverkare använder nu teknik för att minimera mängden VOC som frigörs från skummet, vilket minskar risken för obehaglig lukt.

Det är också en bra idé att leta efter en modell som har ett avtagbart och tvättbart överdrag. Detta kan hjälpa till att minska lukt och hålla bädmadrassen ren och fräsch. Genom att tvätta madrassöverdraget regelbundet kan du ta bort damm och allergener som kan orsaka lukt och irritation.

Om du upplever en obehaglig lukt från din nya memoryskummadrass, kan du prova att vädra bäddmadrassen genom att ta bort överdraget och låta madrassen lufta ut i några timmar. Om lukten inte försvinner eller är alltför besvärlig, bör du kontakta tillverkaren för att få råd om hur man kan hantera situationen.

Pris

Priset på en bäddmadrass i memoryskum kan variera avsevärt beroende på kvalitet, varumärke och funktioner. Det är viktigt att hitta en madrass som passar din budget utan att kompromissa för mycket på kvalitet och komfort.

Det kan vara lockande att välja en billigare bäddmadrass för att spara pengar, men det kan också leda till en lägre kvalitet och mindre bekväm madrass. Billigare memoryskummadrasser kan ha en lägre densitet, vilket kan leda till att madrassen blir mindre formbar och ger mindre stöd.

Det är också viktigt att tänka på att en högre pris inte alltid betyder att madrassen är av högre kvalitet. Det kan finnas tillverkare som överprissätter sina bäddmadrasser, och det kan finnas tillverkare som erbjuder högkvalitativa bäddmadrasser till ett rimligt pris.

För att hitta en bäddmadrass i memoryskum som passar din budget och ger dig den komfort och kvalitet du behöver är det viktigt att jämföra olika tillverkare och modeller. Titta på recensioner från andra kunder och se vad de säger om madrassen. Kolla också upp tillverkarens garanti och returneringspolicy så att du kan känna dig trygg i ditt köp.

Det kan också vara fördelaktigt att titta på specialerbjudanden eller rabatter när du köper en bäddmadrass i memoryskum. Många tillverkare erbjuder säsongsrabatter eller försäljningar under året, vilket kan ge dig möjlighet att få en högkvalitativ bäddmadrass till ett lägre pris.

Vanliga Frågor Om Bäddmadrasser i Memoryskum

Vad är skillnaden mellan memory foam och vanlig skumgummi?

Memory foam och vanlig skumgummi skiljer sig åt i flera avseenden. Memory foam är ett viskoelastiskt material som är känt för att kunna anpassa sig efter kroppens form och ge bra stöd och tryckavlastning. Vanlig skumgummi är mer vanligt förekommande i billiga bäddmadrasser och är oftast mindre formbart än memory foam. Skumgummi har också en lägre densitet än memoryskum vilket innebär att det kan bli plattare med tiden. Memory foam är också mer känslig för värme än vanlig skumgummi vilket innebär att det kan kännas varmt att sova på under sommaren.

Hur väl ventileras memoryskum bäddmadrasser?

Ventilation är en viktig faktor när man väljer en bäddmadrass i memoryskum eftersom memory foam kan kännas varmt och kvavt att sova på. Många memory foam madrasser har dock speciella ventilationskanaler och tekniker som gör att luft kan cirkulera bättre. Det är också viktigt att välja en memory foam bäddmadrass med ett ventilerande överdrag för att maximera ventilationen.

Hur länge kommer en memory foam bäddmadrass att hålla?

Livslängden för en memory foam madrass varierar beroende på kvaliteten på bäddmadrassen och hur väl den har tagits hand om. Generellt kan en högkvalitativ memoryskum madrass hålla mellan 8 och 10 år med korrekt skötsel. Det är viktigt att regelbundet rengöra madrassen och använda ett madrasskydd för att maximera dess livslängd. Det är också viktigt att notera att en madrass som används varje natt och av personer med högre kroppsvikt eller personer som rör sig mycket under natten kan behöva bytas ut tidigare än en madrass som används mindre frekvent och av personer med lägre kroppsvikt.

Vad är den bästa typen av överdrag för en memoryskum bäddmadrass?

När det gäller överdrag för en memoryskum bäddmadrass finns det flera alternativ att välja mellan. Det finns överdrag som är speciellt utformade för att vara ventilerande och förebygga överhettning. Det finns också överdrag som är allergivänliga och skyddar mot dammkvalster och andra allergener. Ett annat alternativ är överdrag som är tillverkade av naturmaterial som bomull eller bambu vilket kan ge en mjukare känsla och ytterligare andningsförmåga. Det viktigaste är att välja ett överdrag som passar dina specifika behov och som är lätt att tvätta.

Kan en memory foam bäddmadrass orsaka allergier?

Memory foam bäddmadrasser är gjorda av ett syntetiskt material som vanligtvis inte orsakar allergiska reaktioner. Men det är viktigt att notera att vissa människor kan vara känsliga för vissa kemikalier som används i tillverkningen av memory foam bäddmadrasser. En annan faktor som kan orsaka allergiska reaktioner är dammkvalster som kan ackumuleras i madrassen över tid. För att undvika allergier bör du välja en memoryskum bäddmadrass med ett allergivänligt överdrag och regelbundet tvätta bäddmadrassen och madrassöverdraget och använda en madrasskydd för att minska förekomsten av allergener.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.