Bästa Memory Foam Kudde ([year]): Bäst i Test

Skriven Av Stina Johansson  | Uppdaterad: 18 jun 2024

Memory Foasm/Memoryskum kallas också viskoelastiskt skum och anpassar sig efter värme och tryck. Materialet ger en stödjande, tryckavlastande vagga som gör det idealiskt för användning i kuddar.

Kuddar av Memoryskum kan vara fasta eller strimlade, och många av de bästa kuddarna i dag har kyltekniker för att motverka den värmehållning som var typisk för traditionellt Memoryskum. Kuddar tillverkade av detta formbara och mycket mångsidiga material är allmänt tillgängliga i alla budgetar.

Oavsett om du lider av nacksmärtor eller om du helt enkelt letar efter en kudde som stöder din ryggrad och hjälper dig att få en bättre natts sömn, behöver du inte leta längre. Vi har samlat några av våra bästa val och sammanställt en omfattande guide om hur du väljer den bästa kudden i Memoryskum.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa kudden i memroy foam på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Memory Foam Kuddarna Är:

 1. Emma Diamond Kudde - Bäst i Test Kudde i Memory Foam
 2. Tempur Original Kudde - Näst Bäst i Test Kudde i Memoryskum
 3. Kungsängen Kudde SoftErgo - Bästa Ergonomiska Kudde i Memoryskum
 4. Tempur Millennium Kudde - Bästa Memoryskum Kudde För Nacken
 5. Kungsängen Kudde Contur Nack - Bästa Billiga Kudde i Memory Foam

1. Emma Diamond Kudde
Bäst i Test Kudde i Memory Foam

Fyllning: Riven Memoryskum

Storlek: 70x40 cm

Material: 65% polyester, 32% lyocell och 3% elastan

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Personer som letar efter en bra allroundkudde i memory foam
 2. De som tenderar att sova lite varmare

Fördelar:

 • Mjuk och bekväm att ligga på
 • Bra stöd och tryckavlastning för nacke och axlar
 • Justerbart stöd genom att vända på kudden
 • Fantastisk temperaturkontroll i jämförelse med många andra modeller i memory foam
 • Effektivt skydd mot dammkvalster och allergener tack vare AllergyShield-teknologi

Nackdelar:

 • Lite dyrare alternativ

SammanfattningEmma Diamond Kudde är vår testvinnare bland de bästa kuddarna i memoryskum, och det är lätt att förstå varför. Här får du toppkvalité och komfort till ett otroligt konkurrenskraftigt pris, perfekt för all som letar efter en högfunktionell och bekväm kudde.

Emma Diamond Kudde är en prisbelönt kudde i memory foam, vilket gör den till ett bra alternativ för alla som söker en bekväm och funktionell kudde. Kudden har en fyllning av riven memoryskum som ger utmärkt stöd och tryckavlastning för nacke och axlar, vilket är särskilt viktigt för personer som lider av nacksmärta eller andra problem.

En av de främsta fördelarna med Emma Diamond-kudden är dess justerbara stöd. Detta åstadkommes genom att vända på kudden, vilket ger olika höjder och fasthetsgrad. Detta gör det möjligt för användare att hitta den perfekta positionen för en bekväm sömn.

En annan fördel med Emma Diamond-kudden är dess temperaturkontroll. Kudden är konstruerad för att ha god ventilation och luftflöde, vilket gör att den är effektiv på att hålla användaren sval och bekväm under natten. Dessutom skyddar AllergyShield-teknologin användare mot dammkvalster och allergener, vilket är viktigt för personer med allergier.

En nackdel med Emma Diamond-kudden är att den kan vara lite dyrare än andra kuddar på marknaden, men de många fördelarna gör att detta troligtvis är en investering som är värd det.

Sammanfattningsvis, Emma Diamond Kudde är ett utmärkt val för alla som söker en bekväm och funktionell kudde i memory foam. Dess justerbara stöd, effektiva temperaturkontroll och allergiskydd gör den till en bra allroundkudde som passar de flesta. Med en högkvalitativ fyllning av riven memoryskum ger denna kudde utmärkt stöd och tryckavlastning för en avslappnad sömn, vilket gör att den förtjänar sitt rykte som en av de bästa kuddarna i memory foam på marknaden idag.

Emma Diamond Kudde


2. Tempur Original Kudde
Näst Bäst i Test Kudde i Memoryskum

Typ: Helt Memoryskum

Storlek: 50x31 cm

Material: 100% Polyester

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Rygg- och sidosovare

Fördelar:

 • Ergonomisk design för optimalt stöd
 • Känns bekväm att ligga på och behåller sin form väl
 • Högkvalitativ konstruktion med bra hållbarhet och slitstyrka
 • Mjukt kvalitetsöverdrag som kan tvättas kommer med

Nackdelar:

 • Designen passar inte särskilt väl för sidosovare
 • För personer som inte använt en tempurkudde innan kan den upplevas som hård

SammanfattningTempur Original Kudde är alternativet för dig som letar efter en riktigt bekväm och stödjande Tempurkudde. Tempur är det ursprungliga memory foam materialet, och det är tydligt att Tempur har förädlat konsten av att skapa dessa typer av produkter.

Tempur Original Kudde är en högkvalitativ och ergonomisk kudde i memoryskum, som är speciellt utformad för att ge optimalt stöd till rygg- och sidosovare. Kudden har en heltäckande konstruktion i memoryskum, vilket bidrar till dess höga kvalitet och slitstyrka. Kudden har en storlek på 50x31 cm och en design som håller formen väl.

En av fördelarna med Tempur Original Kudde är dess ergonomiska design, vilket gör att den ger ett optimalt stöd till både nacke och axlar. Kudden är också mycket bekväm att ligga på och behåller sin form väl. Det mjuka kvalitetsöverdraget som följer med kudden är dessutom tvättbart.

En nackdel med kudden är dock att dess design inte passar särskilt bra för sidosovare, vilket kan vara en nackdel för dem som föredrar att sova på sidan. För personer som inte tidigare har använt en tempurkudde kan kudden också upplevas som hård.

Sammanfattningsvis är Tempur Original Kudde en utmärkt kudde i memoryskum för dem som letar efter högkvalitativt stöd och ergonomisk design. Trots att kudden inte är den mest lämpliga för sidosovare och kan upplevas som hård för ovana användare, är den ändå ett bra alternativ för dem som är på jakt efter en bekväm och stödjande Tempurkudde.

Tempur Original Kudde


3. Kungsängen Kudde SoftErgo
Bästa Ergonomiska Kudde i Memoryskum

Typ: Riven Memoryskum

Storlek: 55x40 cm

Yttertyg: 44% Viskos 56% Polyester

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Sidosovare
 2. De som vill ha anpassat stöd för nacken

Fördelar:

 • Ergonomisk och mångsidig design
 • Bra tryckavlastning och stöd för nacke, axlar och huvud
 • Bollfiberblandning leder till en mjuk och fluffig känsla
 • Relativt prisvärd (under 1000 kr)
 • Mångsidig användning för olika sovpositioner

Nackdelar:

 • Inte samma höga stöd som många andra modeller
 • Formen kan kännas lite konstig att vänja sig vid

Sammanfattning: Kungsängen Kudde SoftErgo är den ergonomiskt utformade memory foam kudden från Kungsängen som levererar fantastisk kvalité, bekvämlighet och stöd i en och samma kudde.

Kungsängen Kudde SoftErgo är en ergonomisk kudde i memoryskum som är utformad för att ge optimalt stöd till nacken och huvudet under sömnen. Kudden är tillverkad av en riven memoryskum och har en bollfiberblandning, vilket ger en mjuk och fluffig känsla. Kuddens storlek är 55x40 cm, vilket passar bra för sidosovare som behöver stöd för nacken.

En av de stora fördelarna med SoftErgo-kudden är dess mångsidiga design som gör att den fungerar för många olika sovpositioner. Kuddens ergonomiska design ger bra tryckavlastning och stöd för nacke, axlar och huvud. Dessutom är kudden relativt prisvärd, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som söker en högkvalitativ memory foam-kudde utan att spräcka plånboken.

Några nackdelar med kudden är att den kanske inte ger lika högt stöd som andra modeller på marknaden, och att formen kan kännas lite konstig att vänja sig vid till en början. Men om du är en sidosovare som letar efter en ergonomisk och prisvärd kudde i memory foam, kan SoftErgo-kudden från Kungsängen vara det perfekta valet för dig.

Kungsängen Kudde SoftErgo


4. Tempur Millennium Kudde
Bästa Memoryskum Kudde För Nacken

Typ: Helt Memoryskum

Storlek: 54x32 cm

Material: 100% Polyester

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som har ont i nacken under natten
 2. Personer som letar efter en ergonomisk och stödjande kudde

Fördelar:

 • Design med böjd kant och framåtlutning säkerställer en optimal position för nacken och ryggraden
 • Bra stöd och tryckavlastning för nacke när man sover på sida och rygg
 • Hög kvalitet med bra hållbarhet
 • Håller sin passform mycket väl

Nackdelar:

 • Inte särskilt bekväm för magsovare
 • Dyrare alternativ

Sammanfattning: Tempur Millennium Kudde är alternativet för dig som letar efter en hållbar och stabil kudde i memoryskum för nacken. Med den slitstarka och funktionella konstruktionen från Tempur får du en kudde i toppkvalité, som kommer att förändra ditt sätt att sova på.

Tempur Millennium Kudde är en högkvalitativ kudde i memoryskum som är speciellt designad för att erbjuda optimalt stöd och tryckavlastning för nacken. Kudden har en böjd kant och en framåtlutning som ger en naturlig position för nacken och ryggraden, vilket är idealiskt för sidosovare och ryggsovare.

Kudden är tillverkad av 100% polyester och har en hög kvalitet med bra hållbarhet. Den håller sin form mycket väl och är bekväm att ligga på. Även om kudden är relativt fast, anpassar den sig till kroppens form för att ge en mer personlig passform.

En nackdel med kudden är att den inte är särskilt bekväm för magsovare, men det är inte heller dess avsedda användning. Dessutom kan priset vara högre än för andra kuddar i memoryskum på marknaden.

Sammanfattningsvis, Tempur Millennium Kudde är ett utmärkt alternativ för de som har ont i nacken under natten och letar efter en ergonomisk och stödjande kudde. Med dess funktionella och hållbara konstruktion, är kudden i toppkvalité som kommer att förändra ditt sätt att sova på.

Tempur Millennium Kudde


5. Kungsängen Kudde Contur Nack
Bästa Billiga Kudde i Memory Foam

Typ: Helt Memoryskum

Storlek: 65x40 cm

Material: 80% Bomull 20% Polyester

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Individer med nackont
 2. Prismedvetna individer

Fördelar:

 • Mycket stöd och tryckavlastning för nacken
 • Kan själv reglera höjden tack vare kuddens uppdelade kosntruktion
 • Mycket prisvärd
 • Bekväm design som formar sig efter nacken

Nackdelar:

 • Inte samma höga kvalité som dyrare modeller
 • Sämre hållbarhet

SammanfattningKungsängen Kudde Contur Nack är kudden för dig som upplever besvär eller smärta i nacken och letar efter en bra stödjande kudde som kan hjälpa dig hantera smärtan och stelheten under natten. Att det också kommer till ett mycket lågt pris gör den än mer attraktiv.

Kungsängen Kudde Contur Nack är en av de billigare kuddarna i memoryskum på marknaden, men trots detta är den full av funktioner som gör den mycket attraktiv för de som har besvär eller smärta i nacken. Den är tillverkad av 100% memoryskum, vilket betyder att den är både formbar och stödjande.

Kudden har en uppdelad konstruktion som gör att man själv kan reglera höjden och formen på kudden. Detta gör att den passar en mängd olika sovstilar och kroppsformer. Kudden har också en ergonomisk design som formar sig efter nacken för optimal stöd och tryckavlastning.

En annan fördel med denna kudde är dess pris. Den är mycket prisvärd, vilket gör att den passar för personer som är på en budget eller inte vill spendera för mycket pengar på en kudde. Dessutom är kuddens material en blandning av 80% bomull och 20% polyester, vilket ger den en mjuk och bekväm känsla mot huden.

En nackdel med denna kudde är att den inte är lika hållbar som dyrare modeller på marknaden. Dessutom är den inte lika högkvalitativ som vissa andra kuddar i memoryskum.

Sammanfattningsvis är Kungsängen Kudde Contur Nack en bra val för de som har ont eller smärta i nacken och behöver en prisvärd och stödjande kudde i memoryskum. Dess uppdelade konstruktion och ergonomiska design gör den mångsidig och anpassningsbar för olika sovstilar och kroppsformer, medan dess mjuka material ger en behaglig känsla mot huden.

Kungsängen Kudde Contur Nack


Vad Är En Kudde i Memory Foam?

En kudde i memory foam är en typ av kudde som är tillverkad av en speciell typ av skummaterial som är utformat för att forma sig efter användarens kropp och ge stöd där det behövs. Memoryskum är en typ av viskoelastiskt skum som reagerar på kroppsvärme och tryck genom att mjukna och anpassa sig efter kroppens konturer. När värmen och trycket tas bort återgår skummet till sin ursprungliga form.

Kuddar av memory foam finns i olika former och storlekar, och kan vara tillverkade av en enda bit skum eller fragmenterat skum. Kuddar av fragmenterat memoryskum kan ha ett avtagbart överdrag som gör det möjligt att justera kuddens höjd och form efter användarens preferenser. Memoryskumkuddar kan också ha funktioner som ventilation eller kylning för att hjälpa till att reglera temperaturen under sömnen.

Memoryskumkuddar anses ofta vara mer ergonomiska och tryckavlastande än traditionella kuddar, vilket gör dem till ett populärt val för personer med nack- eller ryggsmärta. De är dock ofta dyrare än traditionella kuddar, och vissa personer kan uppleva en kemisk lukt när de först köps, vilket kräver luftning innan användning.

Kuddar av Memoryskum finns i två huvudtyper: kuddar i ett stycke och strimlade kuddar.

Kuddar i ett stycke består av ett enda block av fast memory foam som kan vara formad som en traditionell kudde eller en mer skräddarsydd form. Dessa kuddar anpassar sig noggrant efter kroppen och reagerar långsamt på tryck. De tenderar också att återgå till sin ursprungliga form när huvudet tas bort från kudden.

Riven memoryskum kan vara tillverkade av 100% memoryskum eller en blandning av andra material som latex eller fiberfyllning. Detta gör det möjligt för användaren att justera kuddens loft och form genom att lägga till eller ta bort fyllning. Strimlat memoryskum ger också mer utrymme för luftflöde jämfört med kuddar i ett stycke.

storlek och ergonomi memoryskum kudde

Skillnader Mellan Delade Och Hela Kuddar i Memory Foam

Kuddar av memoryskum kan vara tillverkade antingen av ett enda stycke eller av strimlat skum. Här är några av de viktigaste skillnaderna mellan de två typerna.

 • Anpassning: Både kuddar i ett stycke och kuddar i strimlad memoryskum kan anpassas till viss grad. Kuddar av strimlat memoryskum har ofta en dragkedja som gör det möjligt att öppna kudden och justera höjden genom att lägga till eller ta bort fyllning. Kuddar i ett stycke kan också ha avtagbara insatser som ger flera alternativ när det gäller höjden.
 • Formbarhet: Strimlat memoryskum ger en fördel jämfört med kuddar i ett stycke, eftersom det kan formas till nästan vilken form som helst. Detta är praktiskt för personer som gillar att använda sin kudde i olika positioner.
 • Vikt: Kuddar av memoryskum väger mer än kuddar av fiberfyllning eller dun, och många kuddar kan väga 5 pund eller mer. Strimlat memory foam väger mindre än motsvarande volym av fast skum.
 • Värmehållning: Kuddar av strimlat memoryskum håller ofta en neutral temperatur eftersom luften kan flöda mellan delarna. Kuddar av memory foam i ett stycke kan ha ventilation eller utskurna kanaler för att möjliggöra luftflöde och bortförande av värme.
 • Fluffighet: Kuddar av ett stycke m,emoryskum är underhållsfria och behöver inte fluffas upp. Kuddar av strimlat memoryskum kan bli klumpiga om de inte fluffas upp regelbundet, men många av dem kan tvättas i maskin.
 • Stöd: Kuddar av memory foam i ett stycke är vanligtvis fastare och håller formen bättre än kuddar av strimlat memoryskum, som kan behöva justeras när man byter position.

Vad Är Fördelarna & Nackdelarna Med Memory Foam Kuddar?

Att använda sig av en stödjande kudde med memory foam kan vara en utmärkt id é för att förhindra smärta och obehag i bland annat nacken, men det finns också situationer då memoryskum inte alltid är fördelaktigt. Här är några av de största för- och nackdelarna med att använda en kudde i memory foam:

 • För personer med nacksmärta: En kudde av memory foam kan hjälpa till att minska nacksmärta genom att forma sig efter nackens och huvudets naturliga kurvor och ge det nödvändiga stödet.
 • För sidosovare: Sidosovare behöver en högre och fastare kudde som kan stödja huvudet och lindra trycket på axlarna. Kuddar av memory foam, särskilt fastare kuddar av ett stycke, passar bra och kan ofta anpassas efter individuella preferenser.
 • För ryggsovare: Ryggsovare mår bäst av en kudde med måttlig höjd som kan hålla ryggraden i en naturlig vinkel. Memoryskumets förmåga att mjukna vid tryck gör det till en utmärkt kandidat för ryggsovare, eftersom det gör att huvudet kan sjunka precis tillräckligt för att vara bekvämt i förhållande till kroppen.
 • För personer som gillar hög loft: De flesta kuddar av memory foam är ganska höga och kan fyllas till bredden för att göra dem ännu högre. Detta gör dem idealiska för personer som gillar en kudde med hög loft.

Vem det inte passar för:

 • För personer som sover varmt: Memory foam är känt för att absorbera värme, vilket kan göra det obekvämt för personer som naturligt går varma eller bor i varma klimat. Det finns dock alternativ som kuddar av strimlat memory foam med ventilation eller utskurna luftkanaler för att förbättra luftflödet och minska värmeansamling. Vissa kuddar har också kylelement med gel-, grafit-, eller kopparinfusioner eller fasväxlingsmaterial som håller en yta som är sval vid beröring.
 • För personer som sover på magen: Även om vissa kuddar av strimlat memory foam fungerar för magsovare, är detta vanligtvis inte det bästa materialet. Magsovare behöver vanligtvis en kudde med lägre loft och justerbarhet, vilket kuddar av memory foam i allmänhet inte kan erbjuda.

Hitta Andra Produkter Med Memory Foam

Emma Original

Bäddmadrasser i Memoryskum

Tempur Original Supreme

Madrasser i Memoryskum

Kudde i Memory Foam - Köpguide

Marknaden är översvämmad av tillverkare som mixar med sitt memory foam för att ge det olika egenskaper, t.ex. genom att använda gelinfusioner för att uppnå bättre temperaturneutralitet. En del egenutvecklade skumprodukter lyckas faktiskt med sina mål, men det kan vara mycket svårt att avgöra innan man provar kudden själv.

Innan du handlar en kudde av memoryskum är det viktigt att förstå grunderna bakom hur de är konstruerade och vilka alternativ som finns. Att fokusera på följande faktorer kan hjälpa dig att se förbi marknadsföringshype och välja den bästa minneskumskudden för dig.

Sovposition

Din sovposition kan ha en stor inverkan på vilken typ av kudde som är bäst lämpad för dig, och det gäller även för kuddar av memoryskum. För sidosovare kan kuddar av memory foam i ett stycke vara en bra val, eftersom de tenderar att vara högre och kan ge det extra stöd som behövs för att hålla huvudet och nacken i en bekväm och avslappnad position under natten. Dessutom kan memoryskumformningen hjälpa till att minska tryckpunkter och ge en bekvämare sovupplevelse.

För magsovare kan strimlade memoryskumkuddar vara ett bättre alternativ. Dessa kuddar har ofta mindre lyft än kuddar av memoryskum i ett stycke, vilket kan göra dem mer bekväma för magsovare som föredrar en lägre profil för huvud och nacke. Magsovare tenderar att ha mindre behov av lyft och stöd än sidosovare, eftersom huvud och nacke inte behöver justeras i samma utsträckning för att upprätthålla en naturlig ryggradsställning. Strimlade kuddar av memory foam ger också mer utrymme för luftflöde, vilket kan bidra till att minska värmehållningen och hålla sovområdet svalt och bekvämt.

Storlek

Att välja rätt storlek på din kudde i memoryskum är extremt viktigt för att få den mest optimala sovupplevelsen. En kudde som är för stor eller för liten kan leda till nacksmärta och obekvämt sovande positioner.

testade memory foam kuddar

När du väljer storleken på din kudde i memoryskum bör du överväga både din kroppsstorlek och sovposition. Om du är en sidosovare, vill du ha en högre kudde som stöder nacken och håller ryggraden i en rak linje. För magsovare, är en lägre kudde som inte höjer huvudet för högt rekommenderat för att minska belastningen på nacken och ryggen.

För att välja rätt storlek på din kudde i memory foam, mät avståndet från nacken till skuldran och välj en kudde som passar denna längd. Det är också viktigt att överväga kuddens bredd för att säkerställa att den passar din kropp och sovposition.

Höjd & Loft

En kuddes höjd är en viktig faktor att överväga när du väljer en kudde av memoryskum. Som nämnts är kuddar av memoryskum i ett stycke vanligtvis högre än strimlade kuddar, vilket gör dem mer lämpade för sidosovare. För ryggsovare och personer som föredrar en lägre höjd på kudden kan det vara bättre att välja en kudde av strimlat memory foam, som kan justeras till nästan vilken höjd som helst.

Men det är inte bara höjden på kudden som är viktig, utan också dess förmåga att bibehålla höjden över tid. Många kuddar av Memoryskum i ett stycke kan tendens att minska i höjd efter en tids användning och behöver ersättas oftare. Däremot kan strimlade kuddar anpassas och fyllas på med mer fyllning för att bibehålla höjden och fortsätta ge stöd under en längre tid.

Vissa kuddar av memoryskum har avtagbara insatser så att användaren kan välja mellan olika höjder, vilket kan vara en fördel om du föredrar att ha en högre kudde när du sover på din sida och en lägre kudde när du sover på rygg eller mage. Så när du väljer en kudde av memory foam, se till att du väljer en höjd som passar din sovstil och behov, och överväg hur kudden kommer att behålla höjden över tiden.

Tryckavlastning

Memory foam-kuddar, oavsett om de är i ett stycke eller i strimlad form, är kända för att erbjuda tryckavlastning och hjälpa till att lindra smärta och obehag i nacke och rygg. Materialet mjuknar vid värme och tryck och formar sig sedan efter kroppens konturer för att minska trycket på de mest utsatta områdena. Detta gör memoryskumkuddar till ett populärt val för personer som lider av nack- eller ryggsmärta, liksom för personer som vill förebygga sådana problem.

sovposition memory foam kudde

Eftersom kuddar i ett stycke och strimlade memoryskumkuddar båda har denna förmåga att forma sig efter kroppens konturer, kan de båda erbjuda tryckavlastning. Men det är viktigt att notera att olika sömnpositioner och personliga preferenser kan kräva olika nivåer av tryckavlastning. Sidosovare kan behöva en högre kudde för att hålla huvudet och nacken i en neutral position och minska trycket på axlarna, medan magsovare kan föredra en lägre kudde för att förhindra översträckning av nacken.

Temperaturkontroll

Kuddar av memoryskum är kända för att hålla kvar värmen och kan göra det svårt för dig att sova svalt och bekvämt. Men tillverkare har utvecklat många tekniker för att komma runt detta problem, inklusive kuddar med kylande egenskaper. Dessa kuddar har vanligtvis en speciell teknologi som hjälper till att reglera temperaturen, såsom en gel-, grafit- eller kopparinfusion eller en yta med fasväxlingsmaterial som håller sig sval vid beröring.

Kuddar av strimlat memory foam är också mer benägna att sova svalare än kuddar i ett stycke. Detta beror på att strimlat Memoryskum ger mer utrymme för luftflöde mellan kuddens fyllning, vilket kan hjälpa till att hålla kudden svalare.

När du söker efter en kudde av memory foam som är sval att sova på är det viktigt att leta efter kuddar med ventilation eller utskurna luftkanaler som förbättrar luftflödet och minskar värmeuppbyggnaden. Det är också viktigt att notera att vissa personer kan uppleva att kuddar med kylande egenskaper är för kalla för deras smak, så det kan krävas lite prov och fel för att hitta en kudde som passar dig bäst.

Vanliga Frågor Om Kuddar i Memory Foam

Vad kostar kuddar i memory foam?

Kuddar av memoryskum kan variera i pris beroende på flera faktorer. De bästa kuddarna börjar vanligtvis runt 1000 kronor och kan kosta upp till 1500-2000 eller mer. Priset beror på faktorer som storlek, densitet och kvalitet på skummet, samt särskilda funktioner som kylfunktioner och högkvalitativa överdrag eller särskilda former. I jämförelse med andra typer av kuddar är memoryskumskuddar billigare än kuddar av latex eller fiber, men dyrare än polyester- eller dunalternativkuddar.

Hur tvättar man kuddar i memory foam?

Om du vill tvätta en kudde av memory foam bör du först kontrollera tillverkarens instruktioner. Vissa kuddar kan tvättas i maskin, men de flesta kuddar i ett stycke bör endast rengöras på plats. Om du behöver tvätta en kudde av memory foam på plats, kan du använda en blandning av mild tvål och vatten och applicera den försiktigt med en trasa. Undvik att göra kudden för våt eftersom det kan göra att den möglar. När du har avslutat rengöringen, se till att kudden torkar helt och placera den sedan på ett väl ventilerat område för att undvika mögel. Många kuddar av memory foam har också avtagbara överdrag som kan tvättas i maskin för att underlätta rengöringen.

Hur länge håller en kudde med memoryskum?

En kudde av memory foam har en genomsnittlig livslängd på 2-3 år, vilket är längre än dunkuddar men kortare än fiberkuddar, latexkuddar eller högkvalitativa dunkuddar. Trots att de bästa memoryskumkuddarna är hållbara förlorar de med tiden sin form och integritet. Kuddar i ett stycke kan bli permanent intryckta medan sönderskurna memoryskumskuddar kan bli klumpiga. Memoryskum med högre densitet är mer hållbart men binder mer värme. För att förlänga livslängden för en kudde av strimlat memoryskum, bör du rengöra och fluffa kudden regelbundet och tvätta kuddfodralet ofta. Kuddar i ett stycke är känsliga för fukt, så det är viktigt att undvika att göra dem för våta under rengöring.

Är kuddar i memory foam justerbara?

Ja, många kuddar av memoryskum är justerbara. Kuddar av strimlat memory foam ger ofta användaren möjlighet att justera höjden genom att lägga till eller ta bort fyllmedel, och vissa kuddar i ett stycke har avtagbara inlägg som också gör det möjligt att justera höjden. Kuddar av strimlat memoryskum kan också formas till olika former om överdraget tillåter det. För att hjälpa till att hålla innehållet på plats är många kuddar försedda med kuddar eller partitioner. Det är viktigt att notera att om kudden är för fast eller för hög kan det orsaka obehag eller smärta, så det är viktigt att justera kudden till en höjd och fasthet som är bekväm för dig.

Luktar memory foam kuddar?

Memory foam-kuddar kan avge en viss lukt när de först packas upp. Detta beror på att memory foam är ett syntetiskt material som avger flyktiga organiska föreningar (VOC) i luften. Även om dessa lukter vanligtvis anses vara ofarliga, kan personer som är känsliga för dofter uppleva dem som besvärande. För att minska avgasande lukter kan man leta efter kuddar som är certifierade av tredjepartsorganisationer för låga utsläpp, och låta kudden luftas ut i ett välventilerat utrymme i några dagar eller till och med några veckor innan användning.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.