Bästa Vattentäta Madrasskydd & Madrassöverdrag (2023): Bäst i Test

Skriven Av Ulrika Hinnenberg  | Uppdaterad: 19 jun 2024

Olyckor och spill händer, men när olyckor händer på madrassen kan fläckarna vara permanenta (madrasser är kända för att vara svåra att rengöra). Vattentäta madrasskydd är ett bra sätt att förhindra en fläckig och smutsig madrass eftersom de stöter bort vätskor och hindrar dem från att tränga in i madrassen och lämna märken.

Och madrasskydd kan lätt tas bort och tvättas i maskin. De håller din madrass i nyskick, även om du välter ett glas vin eller om ditt barn råkar ut för en olycka i sängen. Dessutom kan de bästa vattentäta madrasskydden förlänga livslängden på din madrass genom att skydda mot vardagligt slitage, insekter och allergener också.

Alla madrasskydd är inte garanterat vattentäta vilket är varför vi här på Sängtest har gjort arbetet åt dig och tagit bort gissningarna när det gäller att köpa ett vattentätt madrasskydd. För fler modeller kan du se vår fullständiga lista över de bästa madrasskydden här.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa vattentäta madrasskydden på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Vattentäta Madrasskydden Är:

 1. Hilding Daggkåpa Bäddmadrasskydd - Bäst i Test Vattentätt Madrasskydd
 2. Emma Smart Madrasskydd - Näst Bäst i Test Vattentätt Madrasskydd
 3. Mille Notti Protect Bäddmadrasskydd - Bästa Billiga Vätsketäta Madrasskydd
 4. Jensen Soft Protect Bäddmaddrasskydd - Bästa Vattentäta Madrasskydd Som Andas

1. Hilding Daggkåpa Bäddmadrasskydd
Bäst i Test Vattentätt Madrasskydd

Typ: Madrassöverdrag

Storlekar: 80x200, 90x200, 105x200, 120x200, 140x200, 160x200,180x200, 210x200 cm

Material: 100% Lyocell ytskikt, 100% Polyuretan som huvudmaterial

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter ett helt vattentätt madrasskydd
 2. Personer som letar efter ett prisvärt alternativ

Fördelar:

 • Har en vätskebärrier av Lyocell som håller ute vätska
 • Andningsbart undermaterial som transporterar bort fukt från insidan
 • Prisvärt alternativ
 • Bra hållbarhet
 • Enkel att ta av och på

Nackdelar:

 • Inte samma kvalitetskonstruktion som dyrare alternativ

Sammanfattning: Hilding Daggkåpa Bäddmadrasskydd är vårt toppval för dig som letar efter ett helt vattentätt madrasskydd och som uppskattar ett smidigt och effektivt alternativ.

Letar du efter ett prisvärt madrassöverdrag som ger ett pålitligt och helt vattentätt skydd till din madrass? Då är Hilding Daggkåpa det perfekta valet för dig!

Detta madrassöverdrag är tillverkat av 100% Lyocell ytskikt och 100% Polyuretan som huvudmaterial och finns tillgängligt i storlekar från 80x200 cm till 210x200 cm. En av de bästa fördelarna med Hilding Daggkåpa är dess vätskebärrier av Lyocell, som håller vätska borta från din madrass. Det har också ett andningsbart undermaterial som transporterar bort fukt från insidan, vilket bidrar till att hålla din madrass torr och fräsch.

Detta madrassöverdrag har också en god hållbarhet och är enkelt att ta av och på för enkel rengöring. Dessutom är det ett prisvärt alternativ jämfört med dyrare alternativ på marknaden. Visst kan det sakna samma kvalitetskonstruktion som dyrare alternativ, men det är fortfarande en utmärkt produkt som levererar pålitligt skydd för din madrass till ett rimligt pris.

Slutligen, om du söker ett smidigt och effektivt alternativ för ett helt vattentätt skydd till din madrass utan att spräcka budgeten, kan Hilding Daggkåpa vara det perfekta valet för dig. Beställ det idag och skydda din madrass mot spill och olyckor!

Hilding Daggkåpa


2. Emma Smart Madrasskydd
Näst Bäst i Test Vattentätt Madrasskydd

Typ: Madrassöverdrag

Storlekar: 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm

Material: 100% polyester

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Personer som letar efter ett högkvalitativt och bekvämt madrasskydd
 2. Dig som letar efter ett vattentätt madrassöverdrag

Fördelar:

 • Vattentätt tack vare smart membranstruktur
 • Bra temperaturkontroll för att vara vattentät
 • Bra skydd mot allergener och dammkvalster tack vare AllergyShield-teknik
 • Enkel att ta av och tvättas i maskin
 • Extra skyddade hörn för bättre hållbarhet

Nackdelar:

 • Passar bäst med Emma Diamond madrass
 • Dyrare alternativ

Sammanfattning: Emma Smart Madrasskydd är framtidens madrassöverdrag som kombinerar en smart vattentät membranstruktur som även kan andas, vilket resulterar i ett mycket funktionellt och bekvämt madrasskydd.

Söker du efter ett pålitligt och högkvalitativt madrassöverdrag som ger ett vattentätt skydd till din madrass? Då är Emma Smart Madrasskydd det perfekta valet för dig!

Det här madrassöverdraget finns i storlekar från 90x200 till 180x200 cm och är tillverkat av 100% polyester. En av de stora fördelarna med detta madrassöverdrag är dess smarta membranstruktur som gör det vattentätt samtidigt som det låter madrassen andas. Det har också bra temperaturkontroll, vilket betyder att det inte blir för varmt att sova på, trots att det är vattentätt.

Emma Smart Madrasskydd har även AllergyShield-teknik som skyddar mot allergener och dammkvalster. Det är lätt att ta av och tvättas i maskin för enkel rengöring, och det har extra skyddade hörn för ökad hållbarhet.

Med Emma Smart Madrasskydd behöver du inte längre oroa dig för spill eller olyckor som kan skada din madrass. Det vattentäta skyddet ger fullständigt skydd mot vätska, och samtidigt skyddar det mot allergener och dammkvalster. Det kan vara lite dyrare jämfört med andra madrassöverdrag på marknaden, men det är en investering i både skydd och komfort för din madrass.

Så, om du vill ha ett vattentätt och pålitligt skydd för din madrass, välj Emma Smart Madrasskydd idag!

Emma Smart Madrasskydd


3. Mille Notti Protect Bäddmadrasskydd
Bästa Billiga Vätsketäta Madrasskydd

Typ: Madrasskydd med resårband

Storlekar: 80x200, 90x200, 105x200, 120x200, 140x200, 160x200,180x200, 210x200 cm

Material: 100% Bomullsfrotté med undersida av polyuretan

Vem Det Passar Bäst För:

 1. Prismedevetna köpare
 2. De som letar efter ett bra allroundalternativ

Fördelar:

 • Prisvärd modell
 • Mjukt och bekvämt typ i bomullsfrotté
 • Helt vatsketätt undersida, passar bra för barn och vuxna
 • Superenkelt att sätta på och ta av

Nackdelar:

 • Har en tendens att glida runt lite
 • Inte samma höga hållbarhet som dyrare alternativ

Sammanfattning: Mille Notti Protect Bäddmadrasskydd är ett mycket prisvärt vätsketätt madrasskydd som kommer att hålla vätska, spill och annat borta från dina madrasser tack vare det robusta och effektiva typvalet.

Mille Notti Protect är en pålitlig och prisvärd madrasskydd med resårband som passar bra för både barn och vuxna. Tillverkat av 100% bomullsfrotté och med en undersida av polyuretan, ger detta skydd både en mjuk och bekväm yta samt en helt vattentät barriär mot spill, svett och andra olyckor.

En av de främsta fördelarna med Mille Notti Protect är dess överkomliga pris, vilket gör det till en utmärkt lösning för prismedvetna köpare som vill skydda sin madrass utan att behöva betala en hög prislapp. Trots dess låga pris kompromissar detta madrasskydd inte på kvalitet, och dess robusta konstruktion gör att det fungerar effektivt som en barriär mot vätskor och andra skador.

Det mjuka och bekväma tyget i bomullsfrotté gör Mille Notti Protect mycket bekvämt att ligga på, och skyddar madrassen från smuts och allergener. Dessutom är det enkelt att ta av och tvätta, vilket gör rengöringen enkel och problemfri.

En annan fördel med Mille Notti Protect är att det är superenkelt att sätta på och ta av, vilket sparar tid och energi. Dess resårband ser till att det sitter säkert på madrassen och håller det på plats hela natten.

En nackdel med Mille Notti Protect är att det kan ha en tendens att glida runt lite, särskilt om det inte är korrekt placerat på madrassen. Dessutom är det kanske inte lika hållbart som dyrare alternativ, vilket kan innebära att det inte håller lika länge.

Millie Notti Protect


4. Jensen Soft Protect Bädmaddrasskydd
Bästa Vattentäta Madrasskydd Som Andas

Typ: Madrassöverdrag

Storlekar: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 120x210, 140x200, 140x210, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 210x200, 210x210 cm

Material: 65% polyester, 25% bomull, 15% viskos

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter ett kvalitativt madrasskydd med lyxig känsla
 2. Personer som brukar bli varma på natten

Fördelar:

 • Högkvalitativ kosnturktion med lyxkänsla
 • Vattenavisande egenskaper
 • Andningsbart tunt material
 • Stretchigt skönt tyg att ligga på
 • Enkel att torka av och kan även maskintvättas

Nackdelar:

 • Dyrt alternativ
 • Inte helt vattentätt- enbart vattenavvisande

Sammanfattning: Jensen Soft Protect Bäddmadrasskydd är ett vattenavvisande madrasskydd av högsta kvalitet som presterar otroligt bra, och har ett mjukt och stretchigt tyg som också håller smuts, allergener och vätska borta.

Jensen Soft Protect är ett högkvalitativt madrassöverdrag som ger en lyxig känsla till din säng. Det finns tillgängligt i ett stort antal storlekar från 80x200 cm till 210x210 cm och är tillverkat av en blandning av 65% polyester, 25% bomull och 15% viskos.

En av de främsta fördelarna med detta madrassöverdrag är dess högkvalitativa konstruktion som ger en lyxig känsla. Det är också vattenavvisande och har god andningsförmåga, vilket gör det till ett bra val för personer som brukar bli varma på natten. Det är enkelt att torka av och kan även maskintvättas för enkel rengöring.

Det mjuka och stretchiga tyget är mycket bekvämt att ligga på och ger en lyxig känsla. Det är också effektivt mot smuts, allergener och vätska.

En nackdel med detta madrassöverdrag är att det är en dyrare alternativ jämfört med andra madrasskydd på marknaden. Dessutom är det inte helt vattentätt, utan snarare vattenavvisande, vilket kan vara ett problem för vissa användare.

Jensen Soft Protect


Vad Är Ett Vattentätt Madrasskydd?

Madrasskydd är utformade för att hålla spill, svett, dammkvalster, kroppsvätskor och andra föroreningar borta från bäddmadrassen och resårmadrassen. De kan också skydda dig från mögel och bakterier som redan kan finnas i madrassen.

Madrasskydd finns vanligtvis i två olika typer: monterade eller omslutande. Ett monterat madrasskydd har elastiska fickor som liknar ett dra-på-lakan. Dessa glider runt sängens hörn och skyddar madrassen på fem sidor.

Dessa typer av madrasskydd kan vara gjorda av bomull, polyester, Tencel, rayon från bambu eller en blandning. Vattentätningen kommer från ett lager polyuretan eller annan tunn, flexibel plast.

Även om de ibland förväxlas med bäddmadrasser, är madrasskydd främst avsedda att fungera som en barriär och har vanligtvis inte samma komfort- eller stödfunktioner som bäddmadrasser.

bra vattentätt madrasskydd

Fördelar Med Vattentäta Madrasskydd

 1. Håller madrassen ren: Ett madrasskydd fungerar som en barriär mot damm, smuts, döda hudceller och annat skräp. Detta hjälper till att hålla madrassen renare och minska risken för fläckar och lukt.
 2. Vattentät: Madrasser kan drabbas av spill och olyckor, vilket kan orsaka fläckar, mögel och mögel. Ett vattentätt madrasskydd kan förhindra dessa problem genom att fungera som en barriär och skydda madrassen från fukt.
 3. Minskning av allergener: Allergener kan samlas på madrassens yta eller till och med inuti den. Ett madrasskydd kan hjälpa till att minska mängden allergener som samlas på madrassen och hålla dem borta från den sovande.
 4. Förbättrar madrassens livslängd: Ett madrasskydd kan absorbera en del slitage och skydda madrassen från fläckar, mögel och mjöldagg. Detta hjälper till att bevara madrassens integritet och förlänga dess livslängd.
 5. Förhindrar insektsangrepp: Madrasskydd med helomfattande skydd kan hindra insekter från att komma åt madrassen. Genom att blockera åtkomsten till madrassen på alla sex sidor kan de förhindra angrepp av sängbaggar och andra insekter.
 6. Kylande egenskaper: Många madrasskydd har inbyggd temperaturregleringsteknik som hjälper till att leda bort värme och hålla den sovande svalare. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer som lider av nattsvettningar eller som sover bättre när de är svala.

Sammanfattningsvis är ett madrasskydd ett viktigt tillbehör till din säng som kan ge flera fördelar. Det skyddar din madrass från fläckar och fukt, minskar mängden allergener, förlänger madrassens livslängd, hindrar insekter från att komma åt madrassen och har ofta inbyggd temperaturregleringsteknik.

Är Ett Vätsketätt Madrasskydd Rätt Val För Dig?

Madrasskydd brukar betraktas som ett tillbehör. Men även om de inte är nödvändiga kan skydd vara ett värdefullt och billigt tillägg som skyddar den investering du gjort i din madrass. Genom att hålla din madrass fri från smuts, bakterier och vätskor kan du potentiellt förlänga livslängden på din madrass.

Det är också värt att notera att vissa madrassföretag kan kräva att ett madrasskydd används för att madrassen ska vara berättigad till returer under provperioden.

Vattentätt Madrasskydd - Köpguide

Det markandsföringsmaterial som används för vattentäta madrasskydd kan vara förvirrande. Tillverkare marknadsför ofta produkter för att tilltala en så bred publik som möjligt. Men även om alla kan ha nytta av ett vattentätt madrassskydd, beror det till stor del på dina personliga preferenser, din sovposition och de unika produktfunktionerna vilken produkt som är rätt för dig. Vi kommer att dela upp några av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till.

Typ Av Madrasskydd

När du väljer en typ av madrasskydd bör du tänka på vad som är viktigt för dig.

Om du vill ha maximalt skydd mot fläckar och allergener bör du välja ett skydd i form av ett hölje, . Denna typ av skydd täcker hela madrassen och skyddar mot allt från dammkvalster till vätskor. Vissa sådana modeller av madrasskydd har till och med en dragkedja.

Om du vill ha ett skydd som är enklare att ta av och på, kan ett skydd med elastiska band vara det rätta valet. Dessa skydd är enklare att hantera än höljeskydd och passar bra för dem som vill skydda sin madrass mot damm och mindre spill.

Om du vill ha ett skydd som är lätt att ta av och tvätta, men ändå sitter tätt på madrassen, kan ett madrassöverdrag vara det rätta valet. Dessa skydd är enkla att ta av och på och passar bra för dem som vill ha ett skydd som både skyddar mot allergener och spill samtidigt som de är lätta att rengöra.

Storlek

När du letar efter ett madrasskydd är storleken en viktig faktor att tänka på. Madrasskydd finns i olika storlekar som passar de vanligaste madrasserna på marknaden, men det är viktigt att kontrollera att skyddet du väljer passar din madrass storlek för att garantera en bra passform och skydd. Dessutom finns det skydd som erbjuder olika djupalternativ för att passa olika madrassdjup.

Om du har en tjockare madrass kan det vara viktigt att välja ett djupare skydd för att garantera en perfekt passform. Det finns också specialiserade skydd för madrasser i husbilar, soffor och spjälsängar som du kan överväga om du har en annan typ av säng.

Skydd

När det gäller skyddsnivåer kan vattentäta madrasskydd vara antingen heltäckande eller femsidiga. Ett heltäckande överdrag täcker madrassen på alla sex sidor, inklusive toppen, botten och sidorna. Dessa skydd ger maximalt skydd mot spill, svett, allergener och sängbaggar och dras över madrassen som ett vanligt lakan. Detta överdrag har en dragkedja runt hela omkretsen som gör att skyddet kan säkras runt madrassen och hållas på plats.

En femsidig madrasskydd täcker madrassen på toppen och de fyra sidorna men lämnar botten öppen, vilket innebär att skyddet inte täcker hela madrassen. Detta skydd passar på sängen som ett vanligt lakan och är vanligtvis lättare att ta av och på än ett heltäckande överdrag. Ett femsidigt skydd kan vara tillräckligt för att skydda madrassen mot mindre spill och fläckar, men om du vill ha maximalt skydd mot allergener och sängbaggar, kan ett heltäckande överdrag vara ett bättre alternativ.

Det är viktigt att notera att oavsett vilket skydd du väljer, är det viktigt att det passar din madrass ordentligt för att ge det bästa skyddet. Ett felaktigt passande överdrag kan glida av eller röra sig på natten, vilket minskar dess skyddande förmåga och komfort.

Material

Madrassöverdrag och madrasskydd kan vara tillverkade av en rad olika material, vilket till stor del kommer att avgöra hur effektiv det. Här är några av de vanligaste materialvalen som används.

 • Polyuretan är ett vanligt material som används för att göra madrasskydd vattentäta. Det är en typ av plast som appliceras som ett lager på en annan typ av tyg, och det fungerar som en fuktbarriär för att hålla vätskor borta från madrassen. En nackdel med polyuretan är att det kan vara obekvämt och bullrigt att sova på, eftersom det kan kännas plastigt och orsaka ljud när man rör sig på det.
 • Bomull är en populär naturfiber som används i många vattentäta madrasskydd. Bomull är mjukt och bekvämt att sova på, och det kan vävas till ett slitstarkt och fukttransporterande tyg som hjälper till att hålla dig torr och bekväm. Bomull kan också stickas till mjukare stretchtyger, vilket ger en mer följsam och bekväm känsla när du sover.
 • Tencel/Lyocell är en annan typ av material som används i vattentäta madrasskydd. Det är en silkeslen fiber som känns sval vid beröring, vilket gör det till ett bra val för personer som är varma när de sover. Tencel kan också blandas med andra material för att ge en mer hållbar och slitstark madrassskydd.
 • Frotté är ett annat vanligt material som används i vattentäta madrasskydd. Det är ett typ av tyg som vanligtvis är gjort av bomull och har små slingor av extra garn vävt in i det, vilket ger extra uppsugningsförmåga vid spill. Frotte är mjukt och bekvämt att sova på, men kan ta längre tid att torka än andra material.
vattentätt madrassöverdrag

Det är viktigt att välja ett vattentätt madrasskydd som passar dina behov och preferenser när det gäller material, eftersom det kan påverka komforten och prestandan hos madrasskyddet.

Fasthet

Fasthet är en viktig faktor när det gäller att välja rätt madrass eller bäddprodukter. Eftersom vattentäta madrasskydd är relativt tunna, är fasthetsnivå vanligtvis inte en funktion som tillverkare marknadsför. Men det betyder inte att fastheten inte spelar någon roll.

Ett vattentätt madrasskydd ska inte påverka fastheten på din madrass eller påverka känslan av att sova på den märkbart. Om det är det rätta materialet och den rätta passformen, kommer det vattentäta skyddet bara lägga till en liten extra lager utan att påverka fastheten på din madrass.

Å andra sidan kan vattentäta madrassöverdrag ha en viss påverkan på fastheten. De flesta vattentäta madrasskydd är mjuka och erbjuder extra dämpning, vilket kan ge en något mjukare känsla för dem som sover på sidan. Om du vill ha mer fasthet i din säng, kan en bäddmadrass vara ett bättre alternativ eftersom det ger en extra lager utan att påverka fastheten i din madrass för mycket.

Det är viktigt att komma ihåg att fastheten är en personlig preferens och det finns ingen "rätt" fasthet för alla. Det är därför viktigt att du väljer ett vattentätt madrasskydd som passar dina specifika behov och önskemål när det gäller fasthet och komfort.

Vattentäthet

Vattentäta madrasskydd använder vanligtvis någon typ av underlagsmaterial, membran eller laminering på undersidan för att fungera som en vattentät barriär. Detta material är avgörande för att skydda madrassen från spill och andra vätskor. Hur produkten är vattentät kan påverka dess andningsförmåga, hållbarhet och om den ger upphov till ljud när den sovande ändrar position.

Polyuretanmembran är bland de vanligaste alternativen som används på vattentäta madrasskydd. Denna typ av material ger en effektiv vattentät barriär och kan vara ganska tunn och andningsbar, vilket är viktigt för att säkerställa att användaren fortfarande känner sig bekväm när de sover. Dessutom är det praktiskt taget tyst när användaren rör sig under natten, vilket minskar störningar och bidrar till en ostörd sömn.

Andra vattentäta material som används på madrasskydd inkluderar vinyl, PVC och polyesterlaminat. Vinyl och PVC kan vara ganska tjocka och kan kännas obekväma eller bullriga. Polyesterlaminat, å andra sidan, kan erbjuda bättre andningsförmåga än vinyl och PVC men kan vara mindre tåliga.

Det är viktigt att välja ett vattentätt madrasskydd som har rätt typ av vattentätningsmaterial för dina behov, och som ger en balans mellan andningsförmåga, hållbarhet och komfort.

Kylning & Andningsförmåga

Flera vattentäta madrasskydd är konstruerade med kylningsegenskaper för att hjälpa människor att bekämpa överhettning under natten. De kylande egenskaperna kan uppnås genom att använda material som är mjuka och andningsbara, och som därför tillåter luft att flöda bättre genom madrassen. Material som Tencel, bambu och polyester är några exempel på material som är populära för kylningsegenskaper på vattentäta madrasskydd.

Utöver kylningsegenskaper kan vattentäta madrasskydd också hjälpa till att transportera bort fukt från den sovande personens kropp. Detta är särskilt användbart för personer som svettas mycket under natten, eftersom det hjälper till att hålla dig torr och bekväm.

Det är också värt att notera att kylningsegenskaperna hos ett vattentätt madrasskydd inte är en universallösning för överhettning under natten. Andra faktorer, som rumstemperatur, klädsel och personliga preferenser, kan också spela in. Men ett vattentätt madrasskydd med kylningsegenskaper kan hjälpa till att skapa en mer behaglig sovmiljö för personer som ofta upplever överhettning under natten.

Hantering & Tvätt

De flesta vattentäta madrasskydd är utformade för att vara lätta att sköta och underhålla. De flesta kan tvättas i maskin och torkas på låg temperatur. Detta gör det enkelt att rengöra och återanvända skyddet, vilket är viktigt för att säkerställa att de håller sig fräscha och fria från lukt och bakterier.

För bästa resultat rekommenderas det att du tvättar vattentäta madrasskydd regelbundet, särskilt om du använder dem dagligen. Hur ofta du behöver tvätta dem beror på dina specifika behov och livsstil. Om du till exempel har småbarn eller husdjur som sover med dig, kan du behöva tvätta dem oftare än om du sover ensam.

Det är också värt att notera att monterade vattentäta madrasskydd vanligtvis är lättare att ta bort och tvätta än fullskaliga madrasskydd. Detta beror på att monterade skydd är utformade för att passa precis över madrassen och har vanligtvis en elastisk kant som håller skyddet på plats. Därför är det lätt att ta bort dem och tvätta dem när det behövs.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja vattentäta madrasskydd som är enkla att sköta och underhålla. Se till att följa tillverkarens rekommendationer för tvätt och torkning för att förlänga livslängden på dina skydd och behålla deras skyddande och kylande egenskaper.

Pris

Priset på vattentäta madrasskydd kan variera beroende på storlek, kvalitet, material och tillverkare. Vanligtvis börjar priset runt 500 kronor och går upp till över 1500 kronor, beroende på vad som efterfrågas av kunden. De dyrare alternativen tenderar att ha mer avancerade funktioner, som till exempel andningsförmåga och högre skyddsnivåer mot sängbaggar och allergener.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte alltid är det högsta priset som ger det bästa skyddet. Oavsett prisklass, se till att du väljer ett skydd som passar dina specifika behov, såsom skyddsnivåer och komfort, för att få ut det bästa värdet av din investering. Ibland kan det finnas billigare alternativ som ger samma skyddsnivå som dyrare alternativ, så länge du väljer ett pålitligt varumärke och en bra kvalitet på materialet.

Det är också viktigt att tänka på att vattentäta madrasskydd är en investering i långsiktig användning, så det kan vara värt att betala lite extra för ett högkvalitativt alternativ som erbjuder ett mer omfattande skydd och bättre hållbarhet. Genom att välja en högkvalitativ produkt kan du undvika att behöva byta ut skyddet alltför ofta, vilket kan spara pengar på lång sikt.

Vanliga Frågor Om Vattentäta Madrasskydd

Behöver du ett madrasskydd om madrassen är vattentät?

Även om du tekniskt sett kanske inte behöver använda ett madrasskydd på en vattentät madrass, är sanningen den att möjligheten att enkelt ta bort skyddet för att tvätta det gör det mycket lättare att underhålla madrassen och kan förlänga dess fräscha känsla längre.

Gör madrasskydd någon skillnad?

Ett madrasskydd kan tyckas vara ett onödigt tillägg. Men de gör underverk för att skydda din madrass från spill, skador och smuts som kan sippra igenom lakanet (även utan att du märker det). Har du någonsin lagt märke till några märken eller gula fläckar på din madrass, men är osäker på var de kommer ifrån? Japp, ett madrassskydd tar bort fläcken i stället och lämnar din madrass fräsch under ytan. Allt detta bidrar till att din, ganska dyra, madrass får en längre livslängd.

Hur ofta ska man tvätta ett madrasskydd?

Madrasskydd är till för att ta hand om din madrass genom att skydda den mot dammkvalster, skräp, fläckar och spill. För att kunna göra detta behöver ditt madrasskydd självt lite vård. Det rekommenderas att du tvättar ditt madrasskydd ungefär varannan månad, förutsatt att inget spill inträffar under tiden. Hur du tvättar beror på vilken typ av skydd och vilket material det är tillverkat av. Vattentäta madrasskydd kan ofta inte läggas i tvättmaskinen och känsliga fibrer som ull bör inte torkas i torktumlare. Kort sagt: läs skötselanvisningarna innan du tvättar. Om du tar hand om ditt madrasskydd kommer det att ta hand om dig och din madrass också. Här kan du läsa mer om hur du tvättar ditt madrasskydd.