Bästa Madrasskydd För Spjälsäng (2023): Bäst i Test

Skriven Av Ulrika Hinnenberg  | Uppdaterad: 22 maj 2024

Barn är fulla av överraskningar och kan råka ut för olyckor som kan göra deras säng våt. För att undvika detta är det viktigt att ha ett skyddande lager under deras madrass i spjälsängen. Detta skyddar inte bara sängkläder och spjälsängen från spill, utan hindrar också barnet från att vakna upp vått på natten.

För att vara en bra förälder och underlätta rutinen vid sänggåendet, är det viktigt att välja kvalitetsprodukter för ditt barn. Ett exempel på en sådan produkt är vattentäta madrasskydd för spjälsängar. Nedanför finns mer information om dessa produkter så att du kan känna dig förberedd när ditt barn välkomnas till världen.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera på ditt barns sovvanor. Som alltid hävdar vi att det bästa madrasskyddet för spjälsängar är den som hjälper ditt barn sova bättre. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Madrasskydden För Spjälsängar Är:

 1. Kungsängen Madrasskydd Täta - Bäst i Test Madrasskydd Spjälsäng
 2. Millie Notti Protect Baby - Näst Bäst i Test Madrasskydd Spjälsäng
 3. Rätt Start Bäddskydd - Bästa Vattentäta Madrasskydd För Spjälsäng
 4. ClevaMama Vattentätt Madrasskydd - Bästa Billiga Madrasskydd För Spjälsäng

1. Kungsängen Madrasskydd Täta
Bäst i Test Madrasskydd Spjälsäng

Storlek: 60x120 cm

Material: Tencel & Bomull

Fördelar:

 • Bra vattentät förmåga
 • Även bra absorberingsförmåga och andningsförmåga som transporterar bort fukt
 • Enkel och smidig att sätta på och ta av
 • Sitter på plats även under rörelse
 • Öko-tex 100 certifiering - testad för användning med barn under 3 år

Nackdelar:

 • Inga uppenbara

Sammanfattning: Kungsängen Madrasskydd Täta är i vår mening det absolut bästa madrasskyddet att ha för spjälsängen, då den har all den funktionalitet vi letar efter, och kommer till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Om du är osäker på dina behov är detta en perfekt modell som fungerar i nästan alla situationer.

Kungsängen Madrasskydd Täta är ett utmärkt madrasskydd för spjälsängar med sina mått på 60x120 cm. Den tillverkas av en kombination av Tencel och bomull, vilket gör den både mjuk och tålig.

Det som utmärker detta madrasskydd är dess utmärkta vattentäta förmåga, som effektivt skyddar madrassen mot vätskor och spill. Samtidigt har den en bra absorptionsförmåga och andningsförmåga, som transporterar bort fukt och säkerställer att ditt barn sover torrt och bekvämt hela natten.

Madrasskyddet är också mycket lätt att sätta på och ta av, vilket underlättar rengöringen. Och tack vare dess utmärkta passform, sitter den stadigt på plats även under rörelse, vilket är en viktig säkerhetsfaktor.

En annan stor fördel med Kungsängen Madrasskydd Täta är dess Öko-tex 100-certifiering, vilket innebär att den är testad för användning med barn under 3 år och att den inte innehåller några skadliga kemikalier.

Nackdelen med detta madrasskydd är att det kan vara något dyrare än andra alternativ på marknaden, men med tanke på dess höga kvalitet och användarvänlighet är det en investering som lönar sig på lång sikt.

Kungsängen Madrasskydd Täta


2. Millie Notti Protect Baby
Näst Bäst i Test Madrasskydd Spjälsäng

Storlek: 100x150 cm

Material: Polyuteran (plastmaterial) & Bomullfrotté

Fördelar:

 • Helt vätsketätt med bra skydd mot smuts och spill
 • Högkvalitativ konstruktion med fantastisk hållbarhet och slitstyrka
 • Enkel och smidig hantering
 • Öko-tex 100 certifiering

Nackdelar:

 • Dyrare alternativ
 • Finns bara i större modeller

Sammanfattning: Millie Notti Protect Baby är madrasskyddet för dig som letar efter det bästa möjliga för ditt barn. Med en mer högkvalitativ konstruktion och fantastisk vattentät förmåga är det helt klart en av de bästa alternativen på marknaden.

Millie Notti Protect Baby är ett utmärkt val för föräldrar som letar efter högkvalitativt skydd för sin spjälsängsmadrass. Det här madrasskyddet är helt vätsketätt och skyddar din madrass från smuts och spill på ett effektivt sätt.

En av de mest imponerande aspekterna av Millie Notti Protect Baby är dess konstruktion. Madrasskyddet är gjort av polyuretan (ett plastmaterial) och bomullsfrotté, vilket ger det fantastisk hållbarhet och slitstyrka. Detta gör att det håller länge och kan användas under en längre tid.

Millie Notti Protect Baby är också enkel att hantera och är Öko-tex 100 certifierat, vilket innebär att det har testats och är säkert för användning med barn under 3 år.

Den enda nackdelen med Millie Notti Protect Baby är dess pris. Det är ett av de dyrare alternativen på marknaden, men om du vill ha högkvalitativt skydd för din madrass så är det här definitivt ett bra alternativ.

En annan nackdel är att Millie Notti Protect Baby bara finns i större storlekar, vilket kan vara ett problem för föräldrar som söker mindre storlekar för spjälsängar.

Millie Notti Protect Baby


3. Rätt Start Bäddskydd
Bästa Vattentäta Madrasskydd För Spjälsäng

Storlek: 60x120 cm

Material: Polyuteran (plastmaterial) & Bomull

Fördelar:

 • Mycket prisvärd
 • Skapat av mjukt och bekvämt bomullsflanell
 • Enkel att rengöra i maskin upp till 90 grader
 • Bra andnignsförmåga

Nackdelar:

 • Har en tendens att glida runt och korva sig
 • Inte samma hållbarhet eller slitstyrka som dyrare alternativ

Sammanfattning: Rätt Start Bäddskydd är ett prisvärt madrasskydd för dig som letar efter något att skydda din barnmadrass i spjälsängen från diverse vätskor, spill och smuts.

Rätt Start Bäddskydd är ett prisvärt och bekvämt madrasskydd som gör det enkelt att hålla din spjälsäng ren och fräsch. Tillverkat av mjukt och bekvämt bomullsflanell, erbjuder detta madrasskydd en bra andningsförmåga och håller din bebis torr under natten. Produkten är även lätt att rengöra, med möjlighet att tvätta i maskin upp till 90 grader.

En av de bästa fördelarna med Rätt Start Bäddskydd är dess prisvärdhet. Till skillnad från dyrare alternativ erbjuder detta madrasskydd en mycket konkurrenskraftig prislapp. Madrasskyddet skyddar mot smuts och spill, vilket gör det till ett mycket praktiskt tillbehör för spädbarnsföräldrar.

Tyvärr har Rätt Start Bäddskydd en tendens att glida runt och korva sig, vilket kan göra det obekvämt för ditt barn och störa sömnen. Dessutom har den inte samma hållbarhet eller slitstyrka som dyrare alternativ, vilket kan påverka dess livslängd.


Rätt Start Bäddskydd


4. ClevaMama Vattentätt Madrasskydd
Bästa Billiga Madrasskydd För Spjälsäng

Storlek: 40x90, 60x120, 70x140, 120x190, 135x190, 190x190 cm

Material: Polyuteran (plastmaterial) & Bomull

Fördelar:

 • Extremt prisvärd
 • Finns i många olika storlekar som också fungerar för mindre barnsängar
 • 100% vattentät tack vare kraftig membranstruktur
 • Håller sig på plats

Nackdelar:

 • Inte samma hållbarhet eller slitstryak som dyrare alternativ
 • Kan minska i storleken efter tvätt

Sammanfattning: ClevaMama Vattentätt Madrasskydd är ett billigt alternativ för dig som fortfarande behöver något som gör jobbet bra. Här får du mycket värde för pengarna, vilket i längden kan skydda bäddmadrassen.

ClevaMama Vattentätt Madrasskydd är en produkt som är utformad för att skydda madrassen i spjälsängen från spill och smuts. Det är ett prisvärt alternativ som finns i många olika storlekar och fungerar för mindre barnsängar.

En av de främsta fördelarna med detta madrasskydd är dess vattentäta förmåga, tack vare dess kraftiga membranstruktur. Detta säkerställer att madrassen förblir skyddad från eventuella olyckor. Dessutom är den enkel att hantera och håller sig på plats, vilket minskar risken för korvning och glidning.

Det är dock viktigt att notera att detta madrasskydd inte har samma hållbarhet eller slitstyrka som dyrare alternativ på marknaden. Efter tvätt kan det också minska i storlek, så det är viktigt att följa tvättinstruktionerna för att se till att det håller sig i bra skick.

ClevaMama Vattentätt Madrasskydd


Behöver Du Ett Madrasskydd För Spjälsängen?

Ett vattentätt spjälsängunderlag är en jättebra produkt för alla som har småbarn. Småbarn spiller ofta saker och kan ha olyckor, men med ett vattentätt underlag på spjälsängen så hindras vätskor från att läcka in i sängkläderna. Det skyddar också madrassen från mögel, mjöldagg och andra saker som kan göra den dålig.

Det bästa med vattentäta underlag är att de kan suga upp vätska snabbare än andra material, så ditt barn hålls torrt hela natten. Det är också enkelt att tvätta dem för återanvändning under hela barnets uppväxt. Att välja rätt produkt kan rädda föräldrarna från obehag, så det är en bra investering att göra.

bra madrasskydd bebis spjälsäng

Fördelar Med Att Använda Madrasskydd

När du väljer ett vattentätt madrassöverdrag till spjälsängen finns det flera fördelar att ta hänsyn till. Här är några av de fördelar som du kan ha nytta av om du väljer ett vattentätt madrassöverdrag:

 1. Håller barnet torrt när det sover - Ett vattentätt madrassöverdrag har ett speciellt slags vätskeupptagande material som snabbt absorberar vätska. Detta håller ditt barn torrt under natten om det råkar ut för en olycka som läcker genom blöjan.
 2. Ger bekväm sömn - Idag finns det många vattentäta madrassöverdrag som är bekväma med ett tjockare övermaterial. Detta ger ditt barn en bekväm sömn utan att höra högljudda ljud eller känna sig obekväma.
 3. Skyddar mot miljöirriterande ämnen - Ett vattentätt madrassöverdrag skyddar också mot irriterande ämnen som kvalster, damm och allergener. Detta är viktigt för ditt barns hälsa och gör att de kan få en bra sömn.
 4. Reglering av luftflödet - Ett vattentätt madrassöverdrag kan främja luftflödet och hålla ditt barn svalt under natten. Bambu och bomull är exempel på material som kan hjälpa till att upprätthålla en behaglig temperatur.
 5. Minimering av rengöringstiden - Ett vattentätt madrassöverdrag kan enkelt tvättas i en tvättmaskin och göra städningen mycket enklare. Detta kan vara till stor hjälp när man hanterar en liten bebis.

Sammanfattningsvis kan ett vattentätt madrassöverdrag ha flera fördelar för ditt barns sömn och hälsa. Så när du väljer ett vattentätt madrassöverdrag, tänk på vad som är viktigt för dig och din bebis och välj en produkt som passar dina behov.

Madrasskydd För Spjälsängar - Köpguide

Det finns några olika aspekter att tänka på när du funderar på vad du vill ha i en barnmadrass. Vi diskuterar några så att du kan välja den perfekta produkten.

Typer Av Madrasskydd För Spjälsängar

Det finns många olika typer av madrasskydd för spjälsängar att välja mellan, vilket kan göra det svårt att veta vad man ska välja. Här är några saker att tänka på för att göra det enklare:

Passande Madrasskydd

Det är viktigt att hitta ett madrasskydd som passar bra på madrassen. Om det inte är rätt storlek kan det bli obekväma rynkor och överflödigt material som ditt barn kan fastna i.

Platta Madrasskydd

Ett madrasskydd som ligger platt är oftast bekvämare än de som skapar rynkor och utbuktningar som kan göra att ditt barn och du vaknar mitt i natten.

Mindre madrasskydd

Du kan också välja att köpa ett mindre underlag som bara täcker den del av madrassen där ditt barn sover. Det kan vara bekvämt eftersom du slipper kämpa med att dra ner kanterna på ett större underlag över madrassen. Men tänk på att dessa små underlag kan utgöra en kvävningsrisk om de inte är säkrade och därför endast bör användas när du kan ha direkt uppsikt över ditt lilla barn.

sätta på madrasskydd spjälsäng

Ekologiskt Eller Inte?

När man väljer mellan en ekologisk produkt och en icke-ekologisk produkt till sitt barn handlar det om vad som är viktigt för dig som förälder. Många föräldrar väljer att spendera lite extra pengar på en ekologisk produkt för att undvika potentiellt skadliga kemikalier och minska sin påverkan på miljön. De vill ha en trygghet i att produkten är framställd med hänsyn till miljön och inte innehåller några farliga ämnen som kan skada deras barns hälsa.

Men å andra sidan finns det också föräldrar som anser att ekologiska produkter är onödiga eller för dyra. De kanske inte ser ekologiska produkter som en nödvändighet eftersom de själva inte växte upp med ekologiska produkter och mår bra idag. Detta kan vara en personlig åsikt baserad på ens erfarenheter och prioriteringar.

Så valet mellan en ekologisk produkt och en icke-ekologisk produkt handlar om vad som är viktigt för dig och ditt barn. Om du vill ha en trygghet i att produkten är ekologisk och fri från farliga kemikalier, kan det vara värt den extra kostnaden. Men om du inte prioriterar det, kan en icke-ekologisk produkt fungera lika bra för dig och ditt barn. Det är viktigt att göra det val som känns bäst för dig och ditt barn.

Fasthet

När du väljer en madrass för ditt lilla barn är det viktigt att du hittar en produkt som är både bekväm och stödjande. Det är viktigt att madrassen inte är för mjuk eftersom det kan orsaka att barnet sjunker ner i madrassen, vilket kan vara farligt och öka risken för kvävning. En alltför mjuk madrass kan också göra att barnet får svårt att vända sig själv från mage till rygg eller vice versa, vilket kan försämra barnets utveckling och sömn.

Däremot är det viktigt att madrassen inte heller är för hård, eftersom detta kan orsaka obehag och smärta för ditt barn. En madrass som är för hård kan också orsaka att barnet vaknar upp mitt i natten, vilket kan leda till sömnbrist och sömnsvårigheter.

Du vill hitta en madrass som är tillräckligt fast för att stödja ditt barn när det ligger platt på rygg i sin svepning. Detta hjälper till att hålla barnet i en säker och bekväm position under sömnen. Samtidigt vill du hitta en madrass som är tillräckligt mjuk för att inte göra knistrande ljud som kan väcka ditt barn mitt i natten.

Det är viktigt att du tar hänsyn till alla dessa faktorer när du väljer en madrass för ditt lilla barn. En madrass som är bekväm och stödjande kommer att hjälpa ditt barn att sova bättre och vakna upp pigg och glad varje morgon.

Vattentät Förmåga

Att hitta ett vattentätt madrasskydd till din spjälsäng som är lätt att tvätta är en smart idé. När du har en bebis är det vanligt att det kan bli spill och olyckor i sängen, vilket kan leda till att madrassen blir blöt och obehaglig för ditt barn att sova på. Ett vattentätt madrasskydd kan skydda madrassen och göra det enklare att hålla den ren och fräsch.

Det är viktigt att välja ett vattentätt madrasskydd som är lätt att tvätta i tvättmaskinen. När du har en nyfödd bebis kan det vara stressigt att hantera allt som rör sig runt omkring dig, och därför vill du ha en produkt som är enkel att ta hand om. Om du väljer ett underlag som kräver detaljerade tvättinstruktioner kan det bli mer besvärligt än det behöver vara.

Att ha ett vattentätt madrasskydd som är lätt att tvätta i tvättmaskinen sparar tid och möda, och gör det enklare att hålla din bebis säng ren och fräsch. Detta kan också hjälpa till att minska risken för allergier och andra hälsoproblem som kan uppstå när sängkläder och madrasser inte tvättas regelbundet. Så se till att hitta ett vattentätt madrasskydd som passar dina behov och som är enkelt att tvätta, för att göra ditt föräldraskap så smidigt och stressfritt som möjligt.

Antiglid

När du väljer ett madrassöverdrag till din bebis är det viktigt att hitta en produkt som har bra grepp och passform. Ett liggunderlag med bra grepp kommer att stanna på plats i spjälsängen, vilket minskar risken för onödiga ljud eller obehagliga rynkor. Ett liggunderlag som inte ligger platt och glider runt kan också göra det svårare för ditt barn att sova bekvämt och kan orsaka sömnstörningar.

Dessutom är det viktigt att hitta en produkt med rätt passform. Om du köper ett madrasskydd som är för stort kan det uppstå luckor och knutar, vilket kan orsaka obekväma rynkor. Detta kan också göra det svårt att svepa in din bebis ordentligt, vilket kan påverka sömnen negativt. Om du däremot köper ett madrasskydd som är för litet kan du behöva kämpa för att få det på plats igen efter varje tvätt, vilket kan bli besvärligt och tidskrävande.

mjukt och skönt madrasskydd barn spjälsäng

Därför är det viktigt att hitta ett madrasskydd som har rätt passform och bra grepp för att undvika onödiga ljud och obekväma rynkor i sängen. Att investera i en högkvalitativ produkt kan göra en stor skillnad i ditt barns sömnkvalitet och göra det lättare för dig att hantera sömn- och sängkläder. Så se till att välja en produkt som passar perfekt till din spjälsäng, så att din bebis kan sova tryggt och bekvämt.

Pris

Att hitta ett bra madrassöverdrag för spjälsängar behöver inte nödvändigtvis vara en stor ekonomisk börda. Det finns madrasskydd för spjälsängar som finns i alla olika prisklasser, från 200-1000 kronor och uppåt, vilket tenderar att vara lite billigare än de madrasskydd vi använder på större dubbelsängar, vare sig det handlar om vanliga madrassöverdrag eller vattentäta madrasskydd. Det är viktigt att hitta en produkt som passar din budget, men samtidigt tillgodoser dina behov och förväntningar på en högkvalitativ produkt.

Att investera i ett bra madrasskydd för spjälsängar är en produkt som du kommer att använda dagligen under en längre tid. Så det är viktigt att välja en produkt som är hållbar och av hög kvalitet, även om det innebär att man måste betala lite mer för det. En högkvalitativ produkt kan också hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten och säkerställa att din bebis sover bekvämt och säkert.

Så när du väljer ett madrasskydd för spjälsängar, se till att du jämför priser och recensioner för att hitta en produkt som passar både din budget och dina behov. Tänk på att det kan vara en investering i din bebis sömn- och hälsokvalitet, och att en högkvalitativ produkt kan användas under en längre tid. Så välj klokt och hitta en produkt som fungerar för dig och din bebis.

Vanliga Frågor Om Madrasskydd För Spjälsängar

Vilket material är bäst för madrasskydd för spjälsängar?

Det finns många olika material som används för madrasskydd, inklusive bomull, polyester och ull. Det bästa materialet beror på dina behov och preferenser. Bomull är mjukt och bekvämt, medan polyester är slitstarkt och lätt att rengöra. Ull är naturligt antibakteriellt och kan hjälpa till att reglera kroppstemperaturen.

Vilken storlek på madrasskydd ska jag köpa till min spjälsäng?

Det är viktigt att köpa en madrasskydd som passar din spjälsäng. Kontrollera därför måtten på din spjälsäng och se till att köpa en madrasskydd som passar. En bra passform är viktig för att undvika obekväma rynkor och överflödigt material som ditt barn kan fastna i.

Hur ofta bör jag tvätta mitt madrasskydd för spjälsängar?

Det är rekommenderat att tvätta ditt madrasskydd varje vecka eller vid behov om det blir smutsigt eller vått. Se till att följa tvättinstruktionerna på madrasskyddet för att undvika skador på materialet. Läs vår guide till att tvätta madrassöverdrag här.

Kan jag använda mitt madrasskydd för spjälsängar som en ersättning för lakan?

Ett madrasskydd för spjälsängar är inte avsett att användas som ersättning för lakan. Det är viktigt att använda lakan ovanpå madrasskyddet för att ge extra komfort och skydd för din bebis.

Är ekologiska madrasskydd bättre än icke-ekologiska madrasskydd?

Det beror på vad som är viktigt för dig i en produkt till ditt barn. Ekologiska madrasskydd är fria från kemikalier och kan vara bättre för din bebis hälsa. Men vissa icke-ekologiska madrasskydd kan också vara av hög kval