Emma Diamond Bäddmadrass Recension

Skriven Av Tony Swärd  | Uppdaterad: 18 jun 2024

Vi vet alla att en god natts sömn är viktig för vår allmänna hälsa och vårt välbefinnande. Men ibland kan vi, hur mycket vi än försöker, inte få det tillräckligt bekvämt för att kunna slumra in i en lycklig sömn.

Om du kämpar för att få en god natts sömn kan det vara dags att investera i det nyaste tillägget från Emma - Emmas bäddmadrasser. Men för att verkligen ta reda på om denna bäddmadrass är värd dina surt förvärvade pengar, satte vi den på prov. Och här är resultaten av vår granskning av Emmas bäddmadrasser

I denna recension av Emma Diamond Bäddmadrass och Emma Flip Bäddmadrass tittar vi närmare på hur dessa bäddmadrasser presterar, och om det är en bra bäddmadrass för dig eller inte.

För Vem Passar Emmas Bäddmadrasser?

Det största försäljningsargumentet för Emma bäddmadrass är dess sömntekniska egenskaper som kyler ner din kropp och ger dig en bättre djupsömn. Emma bäddmadrass är också tjockare (9 cm) och dessutom mycket bekväm. Så den är perfekt för:

 1. Perfekt för dig som sover varmt
 2. Sido- och ryggsovare
 3. Sömnare med led- eller ryggsmärta.

VIKTIGA FUNKTIONER:

Djup: 9 cm

Överdragsmaterial: Material: 76 % polyester, 23 % lyocell och 1 % elastan.

Fyllningsmaterial: 87 % polyester och 13 % polypropen.

Fasthet: 6,5/10

Stöd: 7/10

Andningsförmåga: 10/10

Rörelseisolering: 6.5/10

Tryckavlastning: 8/10

Hypoallergen: Ja

Avtagbart överdrag: Nej

Skötselinstruktioner: Kan tvättas i maskin vid högst 40°C. Stryk inte, blek inte och torka inte i torktumlare. Skonsam rengöring med perkloretylen är möjlig.

Garanti: 10 års garanti

Provning: 100 nätter

Leveransinformation: Gratis leverans.

emma bäddmadrass material

Sammanfattning

På det hela taget har den här bäddmadrassen varit fantastiskt bra. Den är lite dyr, men vi tycker att den mer än väl kompenserar för priset med sina förstklassiga material och effektiva design. När det gäller temperaturreglering har den haft en utmärkt prestanda och hållit det skönt svalt även när sängen placerats i ett täppt rum.

Minnesskummet har erbjudit tillräckligt med stöd och stresslindring. Och enligt vår erfarenhet har vår djupa sömn faktiskt påverkats positivt. Det fanns inga kroppsvärk vid uppvaknandet och inget obehag under natten.

Aspekter som rörelseöverföring och kantstöd var lite svårare att bedöma, eftersom dessa främst beror på bottenmadrassen snarare än på bäddmadrassen. När de placerades på en Emma Hybrid gick det dock smidigt och kantstödet var mer än tillräckligt.

Fördelar:

 • Bra tryckavlastning och stöd
 • Hållbara material som tål stryk
 • Enkel och smdig att få hem och montera
 • Bra luftcirkulation för ökad ventilation
 • Finns både dubbelsidig och vanlig bäddmadrass (Se Emma Flip för dubbelsidigt alternativ)

Nackdelar:

 • Förlitar sig på en bra säng eller resårmadrass
 • Inte särskilt fast

Material & Konstruktion

Låt oss börja med att diskutera det som utmärker Emma Diamond, nämligen grafitskiktet. Det översta lagret i madrassen innehåller grafit, som är en utmärkt värmereglerare. Detta innovativa material gör att din kroppsvärme snabbt och effektivt kan spridas till de lägre lagren i madrassens toppskikt, vilket garanterar en sval och bekväm sömnupplevelse. Grafit är dessutom hypoallergen, så du behöver inte oroa dig för några allergiska reaktioner.

I kombination med en bra hybridmadrass erbjuder Emma Diamond bäddmadrass en konkurrensfördel och en bekväm sovupplevelse. Det anpassningsbara HRX-komfortskumlagret, som låter kroppsvärmen passera smidigt, ger smärt- och stresslindring medan du sover. Detta lager kan också vara användbart för att ge lindring om du har en gammal madrass som har förlorat sin studs.

Det andningsbara och elastiska överdraget är en annan väsentlig egenskap hos detta toppmaterial. Det är utformat för att sprida kroppsvärme effektivt och garanterar en sval sovupplevelse. Dessutom gör det avtagbara överdraget det enkelt att rengöra och underhålla bäddmadrassen, vilket bidrar till en hygienisk och fräsch sovmiljö.

På det hela taget erbjuder Emma Diamond bäddmadrass en rad innovativa funktioner som ger komfort, smärtlindring och en sval sovupplevelse, vilket bidrar till att förbättra din totala sömnkvalitet.

Material i Emma Flip Bäddmadrass

Emma Flip-madrass har två sidor av olika material, vilket ger användaren flera sovalternativ. Den mjukare sidan är tillverkad av andningsbart Airgocell-skum som ger en kroppsnära komfort och tryckavlastande förmåga. Detta lager anpassar sig till din kroppsform, lindrar tryckpunkter och främjar muskelavslappning, vilket ger en bekväm, molnliknande sömnupplevelse. Dessutom är Airgocell-skummet extra andningsbart, vilket möjliggör ökat luftflöde och förhindrar överhettning.

På den andra sidan av bäddmadrassen är den fastare sidan tillverkad av superstödjande HRX ZeroGravity-skum. Detta kallskumslager erbjuder stabilitet och tryckfördelning, vilket gör det till ett idealiskt val för dem som föredrar en fastare sovyta. Även om kallskum delar många egenskaper med minnesskum ger det en något mer stödjande känsla, snarare än en känsla av att sjunka in i skummet.

Emma Flip bäddmadrass består av viskoelastiskt minnesskum, samma material som finns i den prisbelönta Emma Original-madrassen. Denna unika dubbelsidiga konstruktion gör att du kan sova på antingen minnesskumssidan eller HRX-skumssidan, beroende på dina personliga preferenser. Sammantaget ger Emma Flip-topparen en mångsidig och bekväm sovupplevelse som passar för en rad olika sovstilar.

tjocklek hårdhet emma bäddmadrass

Hur Presterar Emma Madrass?

Även om du inte har haft bäddmadrassen länge känner du kombinationen av tryckavlastande effekter från grafit- och HRX-skummet, som kramar och omfamnar din kropp. Du får dock den milda tillbakapressningen från fjädrarna undertill, och den har större följsamhet än den ursprungliga madrassen. Vilket en del människor kommer att bli glada över att få veta (vi är en av dem). Madrassen sover betydligt svalare, vilket gör den perfekt för varma sovare. Vi har inte haft tillräckligt med tid för att kommentera den djupare sömnen ordentligt, men för de få nätter som den har testats har den varit en dröm. Med tanke på den sömnteknik som har gått in i den här madrassen skulle jag gladeligen säga att det är den bästa madrassen för djupsömn.

 • Kantstöd - Det fastare skummet som omsluter fjädrarna säkerställer utmärkt prestanda över hela madrassens yta, utan ytterligare dipp när du kommer nära kanten.
 • Fasthet - På grund av all utveckling som har gått in i madrassen ligger fastheten i guldlockens medelfasta fasthetsintervall (6,5/10). Skummen ger tryckavlastning och fjädrar och ett underrede ger stöd, så det är en välbalanserad madrass.
 • Störning av partner - För att vara en hybridmadrass erbjuder den utmärkt rörelseisolering, så du kommer inte att störa din partner eller bli störd av honom eller henne under natten. Skummadrasser har bättre rörelseisolering, men de har också mindre studs.

Emma Diamond Bäddmadrass - Storlekar

Som tur är kommer Emmas Diamond bäddmadrass i en rad olika storlekar, vilket gör det lätt för dig som konsument att köpa ett alternativ som passar dina förutsättningar. Det innebär också att du kan matcha din bäddmadrass med din nyvarande resårbotten eller säng, utan att du behöver köpa en bäddmadrass som är mindre eller mer bred.

Mer specifikt kommer Emmas Diamond Bäddmadrass i flera olika storlekar:

 • 80x200
 • 90x200
 • 100x200
 • 120x200
 • 140x200
 • 160x200
 • 180x200
 • 180x210
 • 200x200

Att de finns i modellerna 80 cm och 200 cm innebär att du kan matcha denna bäddmadrass med nästan vilken säng som helst.

Hur Du Packar Upp Och Monterar Emmas Diamond Bäddmadrass

Det är mycket enkelt att packa upp din Emma madrassöverdragare. Emma madrassöverdrag levereras ihoprullad.

Här är en steg för steg-guide:

 1. Lyft lådan på din madrass och ta ut den hoprullade bäddmadrass.
 2. Ta bort plastförpackningen.
 3. Rulla ut din överdragsduk.
 4. Voila.

Emma-madrassens överdrag börjar expandera så snart du har brutit vakuumförseglingen. Expansionen sker vanligtvis ganska snabbt, men det kan ta några timmar innan den når sin fulla storlek.

Kan Du Fästa Emmas Bäddmadrass Till Sängen?

Tyvärr har bäddmadrassen från Emma inga gummiband eller remmar för att fästa det på madrassen. Det har inte heller någon halkskyddad yta.

Detta är vanligt vid bäddmadrasser, men madrassen kan glida lite när du sover, särskilt om du är en rastlös sovande person. Vi tyckte att detta var lite irriterande under vår granskning av Emma-bäddmadrassen.

Hur Testade Vi Emmas Diamond Bäddmadrass?

Vi gör en grundlig inspektion av alla produkter med visuella, praktiska och uppmätta tester för att säkerställa deras kvalitet och prestanda. När det gäller Emma Diamond bäddmadrass ville vi testa dess kompatibilitet med en rad olika madrasser under flera dagar.

Vi testade bäddmadrassens hållbarhet genom att lämna ett tungt föremål på en del för att kontrollera om den utvecklade klumpar. Vi testade också toppens motståndskraft mot fläckar och tvätt för att se om det fanns några märkbara skador. Dessutom lät vi flera teammedlemmar sova på Emma bäddmadrass för att bedöma dess komfort och rörelseöverföring under natten. Slutligen utförde vi ett rulltest för att se om tyget klarar av nötning och långvarig användning. Genom dessa tester fick vi en omfattande förståelse för Emma bäddmadrass kvalitet och prestanda, vilket gör att vi kan ge dig en informerad och ärlig bedömning av produkten.

Vanliga Frågor Om Emmas Bäddmadrasser

Är Emmas Bäddmadrasser Ekologiska?

Bäddmadrassen har fått en OEKO-TEX Standard 100-certifiering, vilket garanterar att de ämnen som används i produktionen är säkra. Dessutom sker produktionen i Storbritannien, vilket leder till ett lägre koldioxidavtryck.

Den frekventa användningen av icke-biologiskt nedbrytbar polyester i bäddmadrassen väcker dock oro för dess miljöpåverkan. Trots dessa certifieringar och åtgärder kunde vi inte hitta någon viktig information om Emmas gröna initiativ. Därför verkar det som om det finns utrymme för förbättringar på detta område.

Är överdraget på Emma Diamond bäddmadrass tvättbart?

Ja, du kan helt enkelt ta av det och tvätta det i högst 40 grader.

Luktar Emma bäddmadrass?

Du kan märka en svag kemisk lukt när du först packar upp din Emmas bäddmadrass. Detta är känt som avgasning, en vanlig bieffekt av vakuumförpackade sömnprodukter. Avgasning är inte giftigt eller skadligt. Lukten bör försvinna inom några timmar.