Bästa Reselakan i Siden ([year]): Bäst i Test

Skriven Av Stina Johansson  | Uppdaterad: 18 jun 2024

Denna guide är tillägnad äventyrare och resenärer som söker de bästa reselakanen i siden på marknaden.

Att resa kan vara både upphetsande och utmattande. Efter en lång dag av utforskande, förtjänar du den bästa möjliga vila. Ändå är det ofta svårt att få en god natts sömn när du är ute och reser. Kvaliteten på lakanen kan variera kraftigt, särskilt i hotellrum eller vandrarhem, vilket kan göra det svårt att sova väl.

Här kommer sidens reselakan in i bilden. Dessa lakan är inte bara extremt bekväma och lyxiga, men också naturligt temperatur-reglerande, vilket gör dem idealiska för alla typer av klimat.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa reselakan i siden på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Reselakanen i Siden Är:

 1. Bäst i Test Reselakan i Siden: Sea To Summit Premium Silk Travel Liner
 2. Näst Bäst i Test Reselakan i Siden: Cocoon Mummy Liner Silk Economy
 3. Bästa Billiga Reselakan i Siden: Urberg Silk Liner Mummy

1. Sea To Summit Premium Silk Travel Liner
Bäst i Test Reselakan i Siden

Storlek: 225x80 cm

Max kroppslängd: 200 cm

Vikt: 180 g

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter ett reselakan av högsta kvalité
 2. Personer som ska campa i minusgrader

Fördelar:

 • Det mest bekväma reselakan i siden vi testat
 • Slitstarkt material med bra hållbarhet
 • Strategiskt placerade stretchpaneler
 • Hålls rena och fräscha länge

Nackdelar:

 • Dyraste alternativet vi testat

Sammanfattning: Sea To Summit Premium Silk Travel Liner är ett utmärkt val för de som söker högsta kvalitet och inte vill kompromissa på komfort, oavsett resmål eller -förhållanden. Även om det kan verka som en större investering i början, kommer dess varaktighet och den kvalitativa sömn den erbjuder att betala sig på lång sikt. Dessutom, med dess förmåga att erbjuda värme även i minusgrader, är det ett utmärkt val för campare eller vandrare som beger sig ut i kallare klimat.

Komfort och Användning

Från första natten var jag imponerad av Sea To Summit Premium Silk Travel Liner. Är du van vid de typiska hotellakanen eller vandrarhemstäckena kommer du att uppskatta den lyx och bekvämlighet som denna produkt erbjuder. Sidentyget är extremt mjukt och behagligt mot huden, vilket skapar en riktigt komfortabel sovmiljö. En bonus är de strategiskt placerade stretchpanelerna, vilket innebär att lakanet rör sig med dig, istället för att begränsa din rörelse, vilket verkligen bidrar till en störningsfri natts sömn.

Hållbarhet och Underhåll

Det var tydligt redan från början att detta lakan är byggt för att hålla. Trots dess lätta vikt på bara 180 gram, visade materialet i detta sidentäcke sig vara otroligt robust. Det klarade flera tvättar utan att förlora sin lyxiga känsla eller att färgen bleknade. Dessutom höll lakanet sig fräscht och rent förvånansvärt länge mellan tvättarna - vilket är en verklig fördel när du är på resande fot och inte har tillgång till tvättfaciliteter.

Värde för Pengarna

Som det dyraste alternativet vi testat, kan priset vara en avskräckande faktor för vissa köpare. Men när du betänker kvaliteten och de fördelar som detta lakan erbjuder, anser jag det vara väl värt investeringen. Inte bara för dess oöverträffade komfort och hållbarhet, utan även för dess lång livslängd, vilket innebär att du inte behöver byta ut det lika ofta som billigare alternativ.

Sea To Summit Premium Silk Travel Liner


2. Cocoon Mummy Liner Silk Economy
Näst Bäst i Test Reselakan i Siden

Storlek: 225x88 cm

Max kroppslängd: 200 cm

Vikt: 135 g

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter ett bekvämt reselakan i siden till ett bra pris

Fördelar:

 • Bra prissättning för sidenlakan
 • Hög kvalité och bra hållbarhet
 • Lätt och smidig att transportera

Nackdelar:

 • Snäv passform som inte alla finner bekvämt

Sammanfattning: Cocoon Mummy Liner Silk Economy passar perfekt för de som letar efter en högkvalitativ, bekväm och prisvärd lösning för sina resande behov. Dess lättviktiga och smidiga design gör den lätt att packa ner, vilket gör den idealisk för ryggsäcksresenärer och minimalistiska resenärer. Det bör dock noteras att dess snäva passform inte kanske passar alla, så om du föredrar mer rörelsefrihet när du sover, kan det vara värt att överväga ett annat alternativ.

Användarvänlighet och Komfort

Cocoon Mummy Liner Silk Economy erbjuder en behaglig och bekväm sömnupplevelse, trots sin snäva passform. Sidenet är otroligt mjukt och glatt, vilket gör det till ett nöje att krypa ner i efter en lång dag av resande. Dess 'mumie'-design kan dock vara en nackdel för vissa, särskilt för dem som rör sig mycket under sömnen. Även om jag personligen tyckte att det skapade en mysig och insvept känsla, bör de som föredrar mer utrymme att röra sig på överväga detta.

Hållbarhet och Vård

Trots sin lättviktiga känsla, har Cocoon Mummy Liner Silk Economy bevisat att den kan stå emot testet av tid och resor. Sidenmaterialet är överraskande slitstarkt och behåller sin kvalitativa känsla även efter flera tvättar. Det är verkligen lätt att underhålla, vilket är viktigt när man är på resande fot. Jag blev imponerad av hur snabbt det torkade efter tvätt, vilket minskade eventuellt bök med att försöka torka det på resan.

Värde för Pengarna

När det gäller värde för pengarna, sticker Cocoon Mummy Liner Silk Economy verkligen ut. Den kombinerar kvalitet och komfort till ett mycket rimligt pris, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för de som vill njuta av lyxen med ett sidenlakan utan att bryta banken. Även om den inte är den billigaste på marknaden, är dess hållbarhet och komfort något som definitivt överträffar priset.

Cocoon Mummy Liner Silk Economy


3. Urberg Silk Liner Mummy
Bästa Billiga Reselakan i Siden

Storlek: 228x84 cm

Max kroppslängd: 200 cm

Vikt: 98 g

Vem Det Passar Bäst För:

 1. De som letar efter ett billigt sidenlakan för resan
 2. Personer som föredrar ett tunt reselakan

Fördelar:

 • Mycket prisvärt alternativ
 • Lätt och kompakt att förvara och transportera
 • Bra alternativ för att skydda sovsäck eller täcke

Nackdelar:

 • Hållbarheten och slitstyrkan är minimal i och med det tunna materialet

Sammanfattning: Urberg Silk Liner Mummy passar bäst för resenärer på en budget som fortfarande vill uppleva fördelarna med ett sidenlakan. Det är även idealiskt för dem som föredrar ett tunt och lätt lakan som är enkelt att packa och bära. Men på grund av sin mindre robusta design, kanske det inte är det bästa valet för mer krävande resenärer eller de som behöver en produkt som kan tåla en mer tuff användning.

Användarvänlighet och Komfort

Urberg Silk Liner Mummy ger en angenäm sovupplevelse med tanke på dess prispunkt. Sidenmaterialet känns behagligt mot huden och bidrar till en god natts sömn, även om det kansk inte har samma lyxiga känsla som dyrare alternativ. Det tunna materialet gör det särskilt lätt och smidigt, vilket ger en fördel för de som önskar att resa lätta. Dock kan det tunna materialet för vissa användare upplevas mindre bekvämt än ett tjockare sidenlakan.

Hållbarhet och Vård

Hållbarheten hos Urberg Silk Liner Mummy är en av dess svagare punkter. Det tunna materialet, även om det bidrar till produktens lätthet och smidighet, tenderar att vara mindre slitstarkt än tjockare alternativ. Detta innebär att extra försiktighet bör iakttas när det hanteras och tvättas. Dock, under mina tester, har den klarat sig bra, förutsatt att det behandlades varsamt.

Värde för Pengarna

Urberg Silk Liner Mummy sticker ut som ett mycket prisvärt alternativ. Trots att det kanske inte är lika slitstarkt eller bekvämt som dyrare alternativ, erbjuder det fortfarande en bra komfortnivå och skydd för din sovsäck eller täcke till ett mycket överkomligt pris. Om du letar efter ett budgetalternativ som inte kompromissar för mycket på komfort, skulle jag definitivt rekommendera detta.

Urberg Silk Liner Mummy


Vad Är Ett Reselakan i Siden?

Ett reselakan i siden, också känt som ett resesovsäck eller en sovsäcksliner, är en tunn och lätt vikbar sovsäck som ofta används av resenärer, vandrare och backpackers. Det används som ett komplement till en sovsäck, som ett sätt att hålla sovsäcken ren, eller som ett lakan när man sover i sängar på vandrarhem, hotell eller liknande där renheten eller kvaliteten på lakanen kan vara osäker. Det är också mycket användbart i varma klimat där en vanlig sovsäck skulle vara för varm.

Reselakan i siden är gjorda av siden, vilket är ett naturligt material som är känt för sin lyxiga känsla och utmärkta termoregulerande egenskaper - det kan hjälpa till att hålla dig sval på natten i varmt väder och varm i kyligare klimat. Siden är också hypoallergent, vilket gör det till ett bra val för personer med känslig hud eller allergier.

Dessa lakan är lätta, kompakta och tar upp minimal plats i din packning, vilket gör dem perfekta för resor. De kommer också i en mängd olika former och storlekar för att passa olika behov och preferenser.

Reselakan i Siden- Köpguide

bra reselakan i siden

Storlek & Passform

Storlek och passform spelar en avgörande roll när du väljer ett reselakan i siden. Detta beror på att du behöver ett lakan som ger tillräckligt med täckning och komfort utan att vara för klumpigt eller svårhanterligt.

Storlek: Reselakan kommer i en mängd olika storlekar, och det är viktigt att välja en som passar din kropp och sovstil. Lakan som är för små kan kännas restriktiva och obekväma, medan lakan som är för stora kan vara svåra att hantera och överflödiga i material, vilket gör dem klumpiga och otympliga att packa. Vanligtvis varierar bredden och längden av reselakan från omkring 80 cm till 100 cm i bredd, och 200 cm till 230 cm i längd. Du bör därför mäta din kroppslängd och jämföra det med lakanets dimensioner innan du gör ditt val.

Passform: Reselakan finns i olika former som rektangulär, mumie och till och med kupolformade. Varje form har sina fördelar och nackdelar.

Rektangulära lakan är mest traditionella och ger mycket utrymme för rörelse, vilket är bra för personer som tenderar att röra sig mycket i sömnen. De är dock vanligtvis större och tyngre än andra former, vilket gör dem mindre idealiska för lättviktiga resor.

Mumieformade lakan, å andra sidan, är smalare och mer formade för att matcha kroppens konturer, vilket gör dem mer kompakta och lätta att packa. De är dock mindre rymliga och kan kännas restriktiva för personer som gillar att sträcka ut eller röra sig mycket under sömnen.

För personer som är längre eller större, kan det vara värt att leta efter lakan som specifikt är designade för att vara mer rymliga eller extra långa. Samtidigt bör de som föredrar en mer omsluten känsla kanska överväga ett lakan med en snävare passform.

Vikt & Packbarhet

Vikt: Vikten av ett reselakan i siden är av stor betydelse, särskilt för resenärer som planerar att vandra, backpacka eller resa lätt. Eftersom dessa lakan ofta används som ett tillägg till din sovsäck eller hotellsäng, vill du att de ska vara så lätta som möjligt för att minimera den extra belastning de lägger till din packning. Vikten av reselakan kan variera, men de flesta sidenlakan väger mellan 100 och 200 gram.

För äventyrare som letar efter ultra-lätta lösningar kan det vara värt att jämföra olika lakan för att hitta den lättaste tillgängliga. Kom dock ihåg att kvaliteten på siden kan påverka vikten - högkvalitativt siden kan ibland vara tyngre än billigare alternativ, men det ger också bättre komfort och hållbarhet.

Packbarhet: Utöver vikt är packbarheten en annan nyckelfaktor att beakta när du väljer ett reselakan i siden. Packbarhet refererar till hur kompakt ett lakan kan bli när det är ordentligt ihopvikt eller ihoprullat. Bra reselakan är oftast designade för att vara mycket packbara och kommer ofta med en medföljande packpåse för enkel transport och förvaring.

En bra indikation på packbarhet är storleken på lakanet när det är helt packat. Siden är ett naturligt tunt och smidigt material, vilket gör det möjligt att vika eller rulla upp det till en mycket liten storlek. En välpackad sovsäck bör inte ta mer utrymme än en mindre vattenflaska i din packning.

Det är också värt att notera att vissa lakan har funktioner som stretchpaneler eller särskilda sömmar som ytterligare kan förbättra packbarheten. Detta kan vara särskilt användbart för resenärer som har mycket begränsat packutrymme eller behöver transportera lakanet under längre perioder.

Komfort & Värme

Komfort: Komforten av ett reselakan i siden är ett mycket subjektivt ämne, eftersom vad en person anser vara bekvämt kan skilja sig markant från vad en annan person anser vara bekvämt. Siden är naturligt mjukt och smidigt mot huden, vilket kan göra det mycket bekvämt att sova i. Dessutom, eftersom det är så tunt, kan det också ge en känsla av lyx, som om du sover i en högklassig hotellsäng.

Men inte alla gillar känslan av tunna lakan. Vissa människor kan föredra ett tyngre eller tjockare lakan, kanske för att de finner det mer lugnande eller för att det känns mer som ett traditionellt lakan. Om du är en sådan person, kan det vara värt att överväga andra typer av resekläder, som mikrofiber eller bomull, som kan erbjuda en tyngre känsla.

Värme: Siden har en fantastisk förmåga att reglera temperaturen, vilket gör det till ett utmärkt material för reselakan. Det kan hjälpa till att hålla dig sval på varma nätter genom att dra bort svett och fukt från huden, vilket hjälper till att förhindra att du överhettas. På kallare nätter kan det bidra till att hålla värmen genom att fungera som ett extra isolerande lager mellan dig och den kalla luften.

Det är dock viktigt att notera att, även om siden är bra på att reglera temperaturen, är det inte nödvändigtvis det varmaste materialet tillgängligt. Om du planerar att använda ditt reselakan i mycket kalla förhållanden, kanske du vill överväga ett lakan av en tjockare eller mer isolerande typ, som fleece eller dun.

Underhåll & Skötsel

Underhåll: När det kommer till resekläder, är enkelheten i underhållet en kritisk faktor att tänka på. Eftersom dessa kläder kommer att utsättas för en rad olika miljöer, från tält till vandrarhem, är det viktigt att de är lätta att rengöra och hålla fräscha. Siden är naturligt motståndskraftigt mot smuts och odör, vilket innebär att det inte behöver tvättas lika ofta som vissa andra material. Men när det är dags att tvätta ditt reselakan i siden, är det vanligtvis en ganska enkel process.

De flesta sidenlakan kan maskintvättas på ett skonsamt program med kallt vatten och ett milt tvättmedel. Det är viktigt att undvika att använda blekmedel eller andra starka kemikalier som kan skada sidens naturliga fibrer. Vissa modeller kan dock kräva handtvätt, så det är viktigt att alltid läsa och följa tillverkarens tvättråd.

Torkning: En annan aspekt att tänka på är hur snabbt ditt reselakan kan torka. Om du är på resande fot, har du kanske inte tillgång till en torktumlare, och du behöver ett lakan som kan torka snabbt på egen hand. Lyckligtvis är siden ett lätt material som torkar ganska snabbt, särskilt om det är utspänt och får lufttorka.

Ett tips är att om du har tillgång till ett varmt och soligt ställe, kan du lägga ut ditt fuktiga reselakan där för att torka det snabbare. Men kom ihåg att undvika att lämna det i stark direkt sol under längre tid, eftersom det kan skada materialet.

Vanliga Frågor Om Reselakan i Siden

Är sidenlakan allergivänliga?

Ja, siden är ett naturligt material som är resistenta mot dammkvalster, vilket gör det till ett bra val för personer med allergier. Dessutom är sidenlakan sällan behandlade med skadliga kemikalier, vilket gör dem säkra för känslig hud.

Är reselakan i siden värt priset?

Trots att de kan vara dyrare än andra typer av reselakan, erbjuder sidenlakan flera fördelar som gör dem värda priset. Dessa inkluderar utmärkt temperaturreglering, mjuk och lyxig känsla mot huden, samt dess lätta vikt och kompakta storlek när de packas ner.

Kan jag använda mitt reselakan i siden hemma?

Absolut! Även om de primärt är utformade för resande, kan reselakan i siden också användas hemma för att ge extra komfort och skydd till ditt vanliga sängkläder. De är speciellt användbara under varma sommarnätter tack vare deras temperaturreglerande egenskaper.

Hur länge håller ett reselakan i siden?

Med rätt skötsel och underhåll kan ett reselakan i siden hålla i flera år. Siden är ett hållbart material som står emot slitage väl. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar för tvätt och torkning för att förlänga livslängden på ditt lakan.

Kan reselakan i siden användas i alla klimat?

Ja, reselakan i siden har utmärkt temperaturreglerande egenskaper, vilket gör dem perfekta för alla typer av klimat. De håller dig sval under varma nätter och tillför en extra värmande lager under kalla nätter.

Varför Du Kan Lita På Oss

Metod

Vi testar personligen alla produkter som ingår i våra recensioner och guider för att ge korrekta, datadrivna rekommendationer. I de fall då vi inte har tillgång till specifika modeller använder vi oss av expertomdömen. Läs mer om vår process här.

Uppdaterad

Mot bakgrund av några produktförändringar har vi uppdaterat den här sidan för att inkludera de senaste modellerna som kommit ut under 2023.

Vi strävar alltid efter att ha så uppdaterade köpguider som möjligt.