Bästa Madrasskil (2023): Bäst i Test

Skriven Av Tony Swärd  | Uppdaterad: 22 maj 2024

Välkommen till den här guiden om madrasskil! Om du älskar att mysa i sängen med din partner, men tycker att din säng inte är tillräckligt stor, eller om du har barn som vill mysa med dig, kan en madrasskil vara lösningen du letar efter.

Madrasskilar, även kallade madrassbryggor eller sängkopplingar, är anordningar som är utformade för att sammanfoga två separata madrasser för att skapa en större sovyta. De finns i olika storlekar och utföranden och är ofta tillverkade av skum eller uppblåsbara material.

Madrasskilar är inte bara användbara för par som vill sova tillsammans på en större yta. De kan också vara till hjälp för familjer med små barn som vill sova nära sina föräldrar, eller för dem som har husdjur som också gillar att sova i sängen.

I den här guiden kommer vi att utforska de olika typerna av madrasskilar som finns tillgängliga, deras för- och nackdelar och vad du ska tänka på när du väljer den bästa för dina behov. Vi kommer också att ge några tips om hur du sätter upp din madrasskil och hur du ser till att den håller sig på plats under hela natten. Oavsett om du letar efter en permanent eller tillfällig lösning kommer den här guiden att hjälpa dig att hitta den bästa madrasskilen för dina behov.

Kolla in våra bästa val nedan och fundera över dina egna sovvanor. Som alltid hävdar vi att den bästa Madrasskilerna på marknaden är den som hjälper dig att nå dina sömnrelaterade mål. För mer bakgrundsinformation, kolla vår köpguide.

De Bästa Madrasskilerna Är

 1. Procave Madrasskil - Bäst i Test Madrasskil
 2. VidaXL Madrasskil - Näst Bäst i Test Madrasskil

1. Procave Madrasskil
Bäst i Test Madrasskil

Storlek: 25 x 200 cm

Material: 60 % polyester, 40 % viskos

Fördelar:

 • Bra stöd och smidig övergång som knappt märks av
 • Skapat av högkvalitativt kallskum
 • Mycket enkel att använda
 • Kan enkelt maskintvättas vid behov
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Har en tendens att röra på sig lite om madrasserna inte sitter ihop bra

Sammanfattning: Procave Madrasskil är en klassisk madrasskil som är både effektiv och prisvärd, vilket gör det till ett perfekt alternativ för personer som letar efter något simpelt som fungerar.

Procave Madrasskil är en klassisk madrasskil som har fått utmärkelsen Best in Test. Den mäter 25 x 200 cm och är tillverkad av ett högkvalitativt kallskum som består av 60 % polyester och 40 % viskos och ger ett bra stöd och en mjuk övergång som knappt märks.

En av de viktigaste fördelarna med Procave Madrasskil är dess användarvänlighet. Den kan snabbt och enkelt placeras ovanpå sömmen mellan två madrasser och kan även tvättas i maskin vid behov. Dessutom är det ett prisvärt alternativ, vilket gör det till ett attraktivt val för dem som letar efter en kostnadseffektiv lösning.

Procave Madrasskil har dock en nackdel, eftersom den kan röra sig lite om madrassen inte passar bra ihop. Detta är något att ha i åtanke, men det är inte ett betydande problem.

På det hela taget är Procave Madrasskil ett effektivt och prisvärt alternativ för den som letar efter en enkel och funktionell madrasskil. Dess högkvalitativa skumkonstruktion ger ett bra stöd och en smidig övergång, medan dess användarvänlighet och överkomliga pris gör den till ett praktiskt val för många.

Procave Madrasskil


2. VidaXL Madrasskil
Näst Bäst i Test Madrasskil

Storlek: 25 x 200 cm

Material: Skum

Fördelar:

 • Lite tjockare material för bättra bekvämlighet och stöd
 • Bra hållbarhet och kvalitet
 • Simpel att sätta dit
 • Tenderar att stanna på plats

Nackdelar:

 • Kan inte tvättas i maskin
 • Lite dyrare alternativ

Sammanfattning: VidaXL Madrasskil är en lite dyrare och tjockare madrasskil som är perfekt för de som letar efter något med lite mer stöd, och som är villiga att betala lite mer för det.

VidaXL Madrasskil är en högkvalitativ och hållbar madrasskil som har blivit erkänd som nästa bästa i testet. Den mäter 25 x 200 cm och är tillverkad av skum och erbjuder något tjockare material för bättre komfort och stöd än andra alternativ på marknaden.

En av de viktigaste fördelarna med VidaXL Madrasskil är dess utmärkta hållbarhet och kvalitet. Den är utformad för att ge långvarigt stöd och komfort, vilket gör den till en praktisk investering för dem som letar efter en pålitlig lösning. Den är också lätt att installera och tenderar att stanna på plats, vilket ger en stabil liggyta under hela natten.

VidaXL Madrasskil har dock ett par nackdelar att tänka på. Den kan inte tvättas i maskin, vilket innebär att den kräver lite mer ansträngning att rengöra och underhålla. Dessutom är det ett något dyrare alternativ, så det kanske inte är det bästa valet för dem med en snål budget.

På det hela taget är VidaXL Madrasskil ett utmärkt val för dem som letar efter en något tjockare och mer stödjande madrasskil. Dess hållbara konstruktion, enkla installation och stabilitet gör den till en bra investering för dem som är villiga att betala lite mer för en högkvalitativ produkt.

VidaXL Madrasskil


Vad Är En Madrasskil?

En madrasskil, även kallad madrassbrygga eller sängkoppling, är en anordning som är utformad för att koppla ihop två separata madrasser för att skapa en större sovyta. Madrasskilar kan finnas i olika storlekar och utföranden, men de tjänar alla samma syfte att förena två separata sängar för att skapa en större säng.

Madrasskilar kan tillverkas av olika material, till exempel skum eller uppblåsbara material, och de kan vara utformade för att passa specifika typer av madrasser, till exempel sängar i större storlek. Madrasskilar används ofta av par som vill sova tillsammans på en större yta eller av familjer med små barn som vill sova nära sina föräldrar. De kan också vara användbara för personer som har husdjur som också gillar att sova i sängen.

Hur Fungerar En Madrasskil?

En madrasskil är utformad för att förbinda två separata madrasser för att skapa en större sovyta. Den specifika mekanismen för hur en madrasskil fungerar kan bero på vilken typ av madrasskil som används.

Vissa madrasskilar är utformade för att passa över sömmen mellan två madrasser, medan andra är utformade för att fylla ut springan mellan de två madrasserna. I allmänhet är de flesta madrasskilar tillverkade av skum eller uppblåsbara material, vilket gör att de anpassar sig till madrassernas form och skapar en sömlös förbindelse mellan de två.

För att använda en madrasskil placerar du den vanligtvis ovanpå sömmen mellan de två madrasserna eller i springan mellan madrasserna. Sedan kan du bädda sängen med lakan och filtar som du normalt skulle göra, vilket skapar en större sovyta som sträcker sig över båda madrasserna.

Det är viktigt att notera att alla madrasskilar inte är skapade lika, och effektiviteten hos en madrasskil kan bero på faktorer som storleken på de madrasser som sammanfogas och de material som används i själva madrasskilen. Det är viktigt att välja en madrasskil som är utformad för att fungera med dina specifika madrasser och som är tillverkad av högkvalitativa material som ger det stöd och den stabilitet som krävs för en bekväm natts sömn.

bra madrasskil föra samman två madrasse

Madrasskil - Köpguide

Madrasskil är en sådan produkt som de flesta inte ens visst fanns, och de som vet om det tänker oftast inte särskilt mycket på vilken modell de köper. men att spendera mycket tid i sängen innebär att en så simpel sak som en madrasskil kan göra stor skillnad. Att välja en bra modell är därför i vårt bästa intresse, och här är några av de viktigaste faktorerna att leta efter.

Storlek

Det är viktigt att välja rätt storlek på madrasskil för att den ska passa bra till dina madrasser. Madrassskilar finns i olika storlekar och det är viktigt att välja en som matchar storleken på dina madrasser. Om du till exempel har två madrasser i enkelbäddsstorlek behöver du en madrassskil som passar för dessa.

När du mäter dina madrasser ska du se till att mäta både bredden och längden. På så sätt kan du försäkra dig om att den madrasskil du väljer är rätt storlek för dina behov. Dessutom bör du ta hänsyn till eventuella variationer i madrassens tjocklek, eftersom en tjockare madrass kan kräva en madrasskil som är något större för att säkerställa en säker passform.

Det är också värt att notera att vissa madrasskilar är justerbara, vilket innebär att de kan förlängas eller förkortas för att passa madrasser i olika storlekar. Om du planerar att använda din madrasskil med madrasser i olika storlekar kan en justerbar madrasskil vara ett bra alternativ för dig.

Genom att ta dig tid att mäta dina madrasser och välja en madrasskil i rätt storlek kan du säkerställa en bekväm och säker sovyta för dig och din partner eller familj.

Material

Materialet som en madrasskil är tillverkad av kan påverka dess prestanda och din sovupplevelse avsevärt. Det är viktigt att överväga för- och nackdelar med olika material för att välja ett som uppfyller dina behov och preferenser.

Madrasskilar av skum är ett populärt val på grund av deras mjuka och stödjande känsla. De är vanligtvis tillverkade av skum med hög densitet och är utformade för att anpassa sig till din kroppsform och ge tryckavlastning och komfort. Madrasskilar av skum är också relativt lätta och lätta att sätta upp och ta bort. De är dock kanske inte lika hållbara som andra material och kan slitas ut med tiden vid regelbunden användning.

Fasta plattformssängar, t.ex. trä- eller metallramar, är hållbara och ger en stabil och stödjande sovyta. De kan också vara estetiskt tilltalande och matcha utformningen av din kontinentalsäng, ställbara säng eller ramsäng. De kan dock vara mer besvärliga och utmanande att sätta upp och ta bort, och de kan vara dyrare än skum- eller uppblåsbara madrasskilar.

I slutändan beror det material som du väljer för din madrasskil på dina personliga preferenser, sömnvanor och budget. Tänk på den nivå av stöd och komfort som du behöver, samt hållbarheten och användarvänligheten hos varje material innan du fattar ditt beslut.

Stabilitet & Stöd

Stabilitet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en madrasskil. En bra madrasskil ska vara utformad så att den ger stabilitet och förhindrar att den rör sig eller glider under natten, även när två eller flera personer bär på den. Det sista du vill är att vakna mitt i natten och upptäcka att madrasskilen har flyttat sig och att du faller mellan de två madrasserna.

För att säkerställa stabilitet bör du leta efter en madrasskil som är särskilt utformad för att förhindra att den sjunker eller kollapsar. Madrasskilar av skum bör till exempel vara tillverkade av skum med hög densitet som kan bära två eller flera personers vikt utan att komprimeras eller tappa formen. Uppblåsbara madrasskilar ska vara tillverkade av robusta, punkteringsbeständiga material som kan behålla sin form och förhindra deflation.

En annan faktor som kan påverka stabiliteten är madrasskilens utformning. Vissa madrasskilar kan ha en halkfri botten eller remmar som hjälper till att fästa madrasskilen vid madrassen och förhindrar att den rör sig under natten.

Det är också viktigt att ta hänsyn till madrasskilens viktkapacitet. Vissa madrasskilar kanske inte klarar av att bära två tyngre personers vikt, så det är viktigt att välja en madrasskil som är dimensionerad för den vikt som den ska bära.

Genom att välja en madrasskil som är utformad för stabilitet och har en viktkapacitet som uppfyller dina behov kan du garantera en säker och bekväm sovyta för dig och din partner eller familj.

Användarvänlighet & Montering

Användarvänlighet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en madrasskil. Det är viktigt att välja en madrasskil som är lätt att sätta upp och ta bort samt att rengöra och underhålla.

sätta på montera madrasskil

Madrasskilar av skum är i allmänhet lättast att sätta upp och ta bort. De kan placeras ovanpå sömmen mellan de två madrasserna och kommer att anpassa sig till madrassernas form och ge en sömlös förbindelse mellan dem. Madrasskilar av skum är också relativt lätta och kan lätt flyttas eller förvaras när de inte används.

Fasta plattformsmadrasskilar, som trä- eller metallramar, kan vara mer utmanande att sätta upp och ta bort, men de kan vara mer estetiskt tilltalande och matcha designen på din säng. De är också vanligtvis mer hållbara än skum- eller uppblåsbara madrasskilar och kan kräva mindre underhåll.

Det är också viktigt att tänka på hur lätt madrasskilen är att rengöra och underhålla. Madrasskilar av skum kan vanligtvis rengöras på plats med en fuktig trasa och mild tvål - och kan därför tvättas på liknande sätt som din bäddmadrass, medan uppblåsbara madrasskilar kan torkas av med en fuktig trasa. Massiva plattformsmadrasskilar kan kräva mer underhåll, till exempel damning eller polering, men de är i allmänhet mer hållbara och håller längre.

Genom att välja en madrasskil som är lätt att sätta upp och ta bort, samt rengöra och underhålla, kan du säkerställa en problemfri sovupplevelse och förlänga livslängden på din madrasskil.

Pris

Priset är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en madrasskil. Priset kan variera beroende på storlek, material och kvalitet. Dyrare madrasskilar är i allmänhet tillverkade av material av högre kvalitet och kan erbjuda ytterligare funktioner, t.ex. bättre stabilitet eller enklare installation.

Det är viktigt att fastställa en budget för dig själv innan du köper en madrasskil. Fundera över hur mycket du är villig att spendera på en madrasskil och välj en som passar inom ditt prisintervall. Tänk på att även om en dyrare madrasskil kan erbjuda bättre kvalitet och ytterligare funktioner finns det även budgetvänliga alternativ som kan ge en bekväm och stabil sovyta.

När du jämför priser ska du se till att tänka på den långsiktiga kostnaden för madrasskilen. En madrasskil till högre pris kan vara mer hållbar och långvarig, vilket kan spara pengar på lång sikt, medan en billigare madrasskil kan behöva bytas ut oftare, vilket ger en högre totalkostnad med tiden.

Det är också värt att tänka på garantien eller returpolicyn för madrasskilen. En madrasskil med en längre garanti eller en gynnsam returpolicy kan vara ett bättre värde, eftersom det ger extra sinnesro och skydd för din investering.

I slutändan bör priset på en madrasskil vägas mot dina specifika behov och din budget. Genom att fastställa en budget och jämföra priser och funktioner kan du hitta en madrasskil som erbjuder rätt nivå av stöd och komfort till ett pris som ryms inom din budget.

Vanliga Frågor Om Madrasskil

Vad är madrasskilar gjorda av?

Madrasskilar kan tillverkas av olika material, t.ex. skum, uppblåsbara material eller fasta plattformar.

Hur använder man en madrasskil?

För att använda en madrasskil placerar man den vanligtvis ovanpå sömmen mellan två madrasser eller i springan mellan madrasserna. Sedan kan du bädda sängen med lakan och filtar som du normalt skulle göra, vilket skapar en större sovyta som sträcker sig över båda madrasserna.

Kan madrasskilar bära två personers vikt?

Ja, en bra madrasskil ska kunna hålla vikten av två eller flera personer utan att halta eller kollapsa.

Vilka är fördelarna med att använda en madrasskil?

Madrasskilar kan ge en större sovyta, vilket gör det lättare för par att sova tillsammans eller för familjer att sova nära varandra. De kan också vara till hjälp för personer med husdjur som gillar att sova i sängen.

Hur väljer man rätt madrasskil för sina behov?

Tänk på faktorer som storlek, material, stabilitet, kompatibilitet, användarvänlighet och pris när du väljer madrasskil.

Är madrasskilar lätta att rengöra?

Hur lätt det är att rengöra en madrasskil beror på vilket material den är gjord av. Madrasskilar av skum kan vanligtvis rengöras på plats, medan uppblåsbara madrasskilar kan torkas av med en fuktig trasa. Madrasskilar med fast plattform kan kräva mer underhåll.

Hur länge håller madrasskilar?

Livslängden för en madrasskil kan variera beroende på vilket material den är tillverkad av och hur väl den sköts. Madrasskilar av högre kvalitet som är tillverkade av hållbara material kan hålla i flera år med rätt skötsel.

Du kan däremot förvänta dig att madrasskilar generellt sett inte klarar sig lika länge som bäddmadrasser, men som tur är brukar de inte vara särskilt dyra att byta ut.

Hur mycket kostar madrasskilar?

Priset på madrasskilar kan variera beroende på storlek, material och kvalitet. De kan variera från under 100 kronor för enkla madrasskilar av skum eller uppblåsbara madrasskilar till flera hundra dollar för högkvalitativa madrasskilar med solid plattform.